LSKs Europa-drøm over – slått ut av serieliga-kvalik
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:21.25)
    Lillestrøm var sjanseløs på å snu kvalkampen i fotballens conferenceliga mot Royal Antwerp. LSK tapte returen 0-2 og 1-5 sammenlagt. Det tok bare elleve minutter før hjemmelaget sikret ledelsen ved Anthony Valencia. Scoringen kom etter at Royal Antwerp utnyttet en feil fra Pål André Helland og spilte seg gjennom. Belgierne vant 3-1 på Åråsen, og for LSK forsvant håpet omtrent før bortekampen hadde kommet i gang. Colin Rösler pådro seg et kutt over det ene øyet vel midtveis i 1.-omgangen. Han kom tilbake i spill med bandasje på hodet og fullførte oppgjøret. Etter en times spill viste avslutningsstatistikken 10-1 til vertene og 58-42 (prosent) i ballbesittelse. Det var hjemmelaget som styrte det meste. Lillestrøm spilte uten supportere på plass. Klubben ble straffet av Uefa med en bot på nesten 500.000 kroner og forbud mot å selge billetter til Belgia-oppgjøret til egne fans. Bakgrunnen var en episode under kamp i Helsingfors tidligere i sommer. Lillestrøm skal spille Eliteserien-kamp borte mot Jerv søndag. LSK ligger på andreplass i serien, fem poeng bak Molde med én kamp mindre spilt. Royal Antwerp møter Istanbul Basaksehir (Tyrkia) i siste kval-fase i conferenceligaen. Det er nivå tre i Uefas europacup-hierarki bak Champions League og europaligaen. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 762589
serieliga - Lillestrøm - sjanseløs - kvalkampen - fotballens - conferenceliga - Antwerp - returen - sammenlagt - minutter - hjemmelaget - ledelsen - Anthony - Valencia - Scoringen - utnyttet - Helland - gjennom - Belgierne - forsvant - omtrent - bortekampen - midtveis - omgangen - tilbake - bandasje - fullførte - oppgjøret - avslutningsstatistikken - vertene - (prosent) - ballbesittelse - supportere - Klubben - straffet - billetter - Bakgrunnen - episode - Helsingfors - tidligere - Eliteserien - andreplass - Istanbul - Basaksehir - (Tyrkia) - conferenceligaen - europacup - hierarki - Champions - europaligaen -