Stavanger Oilers knuste Vålerenga – serielederen måtte slite
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 24. november 2022 KL:21.22)
    Stavanger Oilers klatret til 3.-plass i eliteserien ishockey ved å slå Vålerenga 6-2 på bortebane. Serieleder Sparta måtte slite for å slå Ringerike. Oilers tok ledelsen snaut halvveis i første periode ved Bryce Gervais og ga den aldri fra seg. Etter to perioder sto det 2-3, men gjestene økte ledelsen tre ganger i den siste perioden. Gervais scoret to mål og hadde også en assist. Ikke lenge etter ledermålet ble det slagsmål mellom Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen og gjestenes Tommy Kristiansen etter en stygg takling fra Oilers-spilleren, og begge fikk matchstraff. På vei ut gjorde Kristiansen en ufin gest mot hjemmefansen. Stjernen knuste kriserammede Manglerud Star 7-1 med tre mål av Austin Cangelosi og forsvarte 2.-plassen, mens serieleder Sparta måtte vente lenge på scoring mot Ringerike. Gjestene holdt nullen til det var spilt 53.42 minutter, men da fikk Henrik Knold inn ledermålet. Martin Grönberg fastsatte resultatet til 2-0 i tomt bur 17 sekunder før slutt. Dermed har Sparta fortsatt seks poengs luke på tabelltopp. Frisk Asker slo Lillehammer 5-2 og trygget 5.-plassen. Kampen mellom Storhamar og Grüner ble utsatt på grunn av sykdom hos sistnevnte. (©NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 785474
Stavanger - Vålerenga - serielederen - klatret - eliteserien - ishockey - bortebane - Serieleder - Ringerike - ledelsen - halvveis - periode - Gervais - perioder - gjestene - perioden - ledermålet - slagsmål - Vålerengas - Nøkleby - Svendsen - gjestenes - Kristiansen - takling - spilleren - matchstraff - hjemmefansen - Stjernen - kriserammede - Manglerud - Cangelosi - forsvarte - plassen - scoring - Gjestene - minutter - Grönberg - fastsatte - resultatet - sekunder - fortsatt - tabelltopp - Lillehammer - trygget - Storhamar - sistnevnte -