Nederland med knusende seier over Nord-Makedonia i håndball-VM
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. januar 2023 KL:19.25)
    På fredag vant Norge 39–27 over Nord-Makedonia i åpningskampen i håndball-VM. Søndag ble nordmakedonerne knust igjen, denne gangen av nederlenderne som til slutt vant med ti mål. Bart Ravensbergen sto støtt i det nederlandske målet. Halvveis i første omgang hadde han reddet fem av ti avslutninger, og skal ha mye av æren for at Nord-Makedonia ikke satte flere mål. Forsvaret til Nord-Makedonia derimot var fryktelig svakt. – De har ikke skjønt helt konseptet med å jobbe sammen, sa NRKs ekspertkommentator Håvard Tvedten. Til pause ledet nederlenderne 18–11 og Nord-Makedonia startet opphentingen i andre omgang. De hadde noen gode perioder hvor det kun lå fire mål under nederlenderne, men så raknet det helt for de gule i det 46.-minutt hvor Nederland utnyttet slurvete spill og målvaktbytte hos nordmakedonerne. I løpet av samme minutt scoret Nederland to ganger på åpent mål. Kampen endte til slutt 24–34 i favør nederlenderne. Norge møter mest sannsynlig Nederland i gruppefinale på tirsdag.

Ord sky bassert på artikkel: 798763
Nederland - knusende - Makedonia - håndball - åpningskampen - nordmakedonerne - nederlenderne - Ravensbergen - nederlandske - Halvveis - avslutninger - Forsvaret - derimot - fryktelig - konseptet - ekspertkommentator - Tvedten - startet - opphentingen - perioder - utnyttet - slurvete - målvaktbytte - sannsynlig - gruppefinale - tirsdag -