Sport

Liten annonse
    Svenskene kan droppe friidretts-EM i Tyrkia av sikkerhetsgrunner
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 31. januar 2023 KL:12.30)
    Sveriges friidrettsforbund utelukker ikke at de står over innendørs-EM i Istanbul i mars. Årsaken er sikkerhetssituasjonen for svenske statsborgere i Tyrkia. Landslagssjef og tidligere høydehopper Kajsa Bergqvist sier til Expressen at de har planer om å delta, men at de kan bli værende hjemme av sikkerhetsgrunner. Den politiske situasjonen mellom landene er spent som følge av at Tyrkia ikke har godkjent Sveriges søknad til å bli med i Nato. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har uttalt at svenskene ikke kan vente seg støtte. Den siste tiden har det blant annet vært koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, og det førte til protester mot Sverige i Tyrkia. Svensk UD har bedt svensker i Tyrkia om å være «forsiktige og årvåkne». – Vi følger med på hva som skjer. Vi har tett dialog med Det europeiske forbundet og den lokale arrangøren for å være sikre på at vi kan være der, sier Bergqvist. Hun sier at de i ytterste konsekvens kan hoppe av mesterskapet i Istanbul. Det varer fra 2. til 5. mars. – Jeg kan ikke utelukke det, men vi håper at det ikke blir slik. Stavhopperen Armand Duplantis er en klar gullfavoritt i EM. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 803412
Svenskene - friidretts - sikkerhetsgrunner - Sveriges - friidrettsforbund - utelukker - innendørs - Istanbul - Årsaken - sikkerhetssituasjonen - svenske - statsborgere - Landslagssjef - tidligere - høydehopper - Bergqvist - Expressen - værende - politiske - landene - godkjent - Tyrkias - president - Erdogan - svenskene - koranbrenning - utenfor - tyrkiske - ambassaden - Stockholm - protester - svensker - forsiktige - årvåkne - europeiske - forbundet - arrangøren - ytterste - konsekvens - mesterskapet - Stavhopperen - Duplantis - gullfavoritt -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »