Sport

Liten annonse

  Tok seg til Grand Slam-kvartfinale på 63. forsøk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 10 minutter gammel - (mandag 24. januar 2022 KL:07.50)
  Den useedede tennisveteranen Alize Cornet tok seg til sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering da hun beseiret Simona Halep i Australian Open mandag. I 33 grader kjempet rumenske Halep og franske Cornet mot hverandre. 32-årige Cornet vant til slutt 6-4, 3-6, 6–4 i en kamp som varte i over to og en halv time. Halep står med to Grand Slam-triumfer i sin karriere. Cornet møter Danielle Collins i kampen om en semifinale. Collins slo Elise Mertens 4-6, 6-4, 6–4 mandag. Cornets gjennombrudd har latt vente på seg. Hun gjorde sin debut i Grand Slam-sammenheng i French Open i 2005, men hun har aldri tatt seg videre fra den fjerde runden før. – Det føles fantastisk etter den duellen jeg hadde med Simona i den varmen. Etter 30 minutter «døde» vi begge, og vi holdt på i to og en halv time, så Cornet. I tredje runde slo hun verdenstreer Garbiñe Muguruza. Tamarine Tanasugarn fra Thailand hadde den tidligere rekorden for flest kamper før en kvartfinale på Grand Slam-nivå. Hun kom seg til kvartfinalen i 2008 i sitt 45. forsøk, skriver nyhetsbyrået AP. Grand Slam-turneringene i tennis er Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.  Hovland med ny karrierebeste på golfrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 51 minutter gammel - (mandag 24. januar 2022 KL:07.09)
  Norges golfess Viktor Hovland er oppe på 5.-plass på den ferske verdensrankingen. Det er bestenotering for 24-åringen. Hovland hopper inn foran Xander Schauffele og Justin Thomas på den gjeve lista. John Rahm topper fremdeles foran Collin Morikawa og Patrick Cantlay. Hovland ble nummer fire i Abu Dhabi-mesterskapet i helgen. Underveis i sisterunden kjempet han om seieren, men en trippelbogey og dobbeltbogey ødela sjansene for det. Denne uken skal Hovland spille i turneringen DP World Tour i Dubai. Sist uke var Hovland nummer sju på verdensrankingen. Han avsluttet 2021 på 8.-plass. Høyere enn nummer fem har den unge golfstjernen aldri vært. Hovland avsluttet 2021 med to strake titteltriumfer. Den første innkasserte han i Mexico, mens den andre kom i Tiger Woods` stjerneturnering på Bahamas. – Det har vært et ganske vilt år. Jeg tror og håper trenden fortsetter i 2022, sa 24-åringen til Discovery.

  Chiefs til semifinale etter ellevilt NFL-drama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:06.13)
  Patrick Mahomes førte Kansas City Chiefs til NFL-semifinale i et ellevilt drama mot Buffalo Bills. Det ble 42-36-seier etter forlengning. Chiefs fikk ballen først i forlengningen, og det avgjorde en kamp der lagene ikke kunne slutte å score. Mahomes` touchdownpasning til Travis Kelce ble vinnerpoengene, etter at Bills og quarterback Josh Allen hadde hatt seieren dypt nede i lomma. Bare i kampens to siste minutter tok Bills ledelsen to ganger med touchdown, siste gang med 13 sekunder igjen. Chiefs tok ledelsen en gang og utlignet med den aller siste berøringen. 25 poeng i de to siste minuttene er sluttspillrekord. Allen kastet fire touchdownpasninger i kampen, samtlige til Gabriel Davis som dermed er den første med fire TD-mottak i en sluttspillkamp. Totalt hadde Allen ni touchdownpasninger i sluttspillet, men det er Mahomes og Chiefs som får møte Cincinnati Bengals i semifinale. – Det var en stor kamp mellom to store lag. Josh spilte ræva av seg, unnskyld språkbruken, sa Mahomes i TV-intervju rett etter sluttsignalet. Tom Brady, Aaron Rodgers og Ben Roethlisberger, den gamle garde av quarterback-superstjerner, var feid ut av sluttspillet uten å nærme seg sitt beste nivå. Så overtok den nye generasjonen rampelyset, og Allen og Mahomes bød på en uforglemmelig oppvisning i angrepsspill.
  Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:21.09)
  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten. Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen. Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:20.46)
  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene. Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober. Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:20.10)
  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade. I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Jansrud tatt ut til OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:16.49)
  Kjetil Jansrud er tatt ut til OL, det melder både Olympiatoppen og Norges Skiforbund søndag. Jansrud fikk konstatert skade på korsbåndet og det indre leddbåndet etter et fall i Beaver Creek i begynnelsen av desember, men allerede nå skal han være klar for å konkurrere igjen. – Har egentlig litt i det skjulte, litt hemmelige, planlagt for en veldig rask retur. Føler jeg har gjort en veldig, veldig god jobb selv, sier Jansrud i et forhåndsprodusert intervju gjort for Skiforbundet. – De mer ambisiøse, meg inkludert, gikk for å rekke OL. Ting har gått over alle forventning og litt til. Jansrud forteller at indrebåndet i kneet, som røk i Beaver Creek, ser ut til å ha grodd og blir bedre dag for dag. De siste dagene har han testet kneet på Kvitfjell, og etter det ble det klart at han kan gjøre comeback allerede i OL. – Kjetil Jansrud er en erfaren kulturbærer som er bra for troppen, og det er gledelig at han rakk å bli klar for OL. All ære til Kjetil og teamet rundt ham for den jobben de har gjort etter han ble skadet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Også sportssjef Claus Ryste er glad for at veteranen slutter seg til OL-troppen: – Det er veldig gledelig at skaden til Kjetil ikke var så alvorlig som først antatt, og at han nå får delta i sitt femte OL. Jansrud har tidligere vunnet ett gull, to sølv og to bronse i vinterlekene. Jansruds inntog betyr at tallet på norske alpinister som skal til OL nå er 13 stykker.

  Svensk EM-seier over Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:19.36)
  Sverige gjorde som Norge og slo koronaherjede Tyskland i håndball-EM. Svenskene avgjorde etter pause til 25-21. Naboduellen mellom Norge og Sverige tirsdag vil høyst trolig bare sende ett av lagene til semifinale.  Chelsea med etterlengtet ligaseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:19.28)
  Hakim Ziyech og Thiago Silva stod for scoringene da Chelsea slo Tottenham 2-0 i søndagens London-derby i Premier League. Det var de blås første seier på fem kamper. Ziyech satte inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt. Dermed kryper også Chelsea noen poeng nærmere ligaleder Manchester City, som spilte uavgjort mot Southampton lørdag. Foreløpig har imidlertid City betryggende avstand til både Liverpool og Chelsea. Det er ni poeng ned til tabelltoeren Liverpool. Tottenham og Harry Kane fikk en scoring annullert i første omgang.


  Remis for Carlsen i Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:18.18)
  Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Sam Shankland i den åttende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee søndag. Nordmannen er fortsatt for fullt med i kampen om turneringsseieren med 5,5 poeng av åtte mulige. Remisen betyr at han fortsatt leder, men han kan få besøk av Shakhriyar Mamedyarov i tabelltoppen i løpet av dagen. Han styrer mot seier mot den unge inderen Rameshbabu Praggnanandhaa. Det er pause i turneringen mandag. Carlsen skal opp mot Mamedyarov med hvite brikker tirsdag. Der vil det bli en kamp om å lede turneringen alene. (NTB)  Granerud skuffet – Geiger vant igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:17.47)
  Karl Geiger ble for sterk for Halvor Egner Granerud og de andre hoppstjernene. Han vant dermed to av to mulige i Titisee-Neustadt etter å også ha vunnet på lørdag. Det var kun Halvor Egner Granerud som kvalifiserte seg til finaleomgangen av de norske. Han klarte ikke å nå pallen, og havnet til slutt på 7.-plass. Det var kun han av de norske OL-utøverne som i det hele tatt deltok, da resten enten er i karantene, koronasmittet eller skadet. De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

  Målløst for Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:17.00)
  Arsenal med Martin Ødegaard fra start, maktet ikke å få hull på byllen mot tabelljumbo Burnley søndag. Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å score, men da både Ødegaard og Alexandre Lacazette ikke klarte å overliste Burnley-målvakt Nick Pope, måtte London-laget nøya seg med ett poeng. Arsenal ligger med det på sjetteplass i Premier League, mens Burnley blir liggende på jumboplass.

  Liverpool tok innpå City

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:17.04)
  Liverpool hadde muligheten til å spise seg innpå Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, med seier mot Crystal Palace søndag. Nettopp det gjorde Jürgen Klopps mannskap, da de til slutt vant 3-1 borte mot London-laget. Midtstopper Virgil van Dijk åpnet ballet med et hodestøt, før Alex Oxlade-Chamberlain doblet ledelsen før pause. Odsonne Edouard reduserte etter hvilen, og Palace var nær en utlikning. I stedet ble det nok en scoring til Liverpool, da Fabinho omsatte et omdiskutert straffespark i mål.

  Welbeck reddet poeng mot Leicester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 23. januar 2022 KL:17.09)
  Det gikk mot hjemmeseier til Leicester i søndagens Premier League-oppgjør mot Brighton, men en sen scoring av Danny Welbeck sørget for poengdeling og 1-1 på King Power Stadium. Patson Daka sendte Leicester i ledelsen rett etter pause, men Leicester klarte ikke ri seieren i land. Tidligere Manchester United og Arsenal-spiss Danny Welbeck dukket opp åtte minutter før slutt og reddet poenget for gjestene.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »