Sport

Liten annonse


  Vålerenga vil ha eiermøte i Norsk Toppfotball og avstemning etter VAR-kaoset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 11 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.46)
  Vålerenga ber om at det innkalles til et eiermøte i Norsk Toppfotball etter den siste tidens VAR-bråk. Oslo-klubben vil også at det betente temaet skal stemmes over. Utspillet framkommer på klubbens nettsider torsdag. Der påpeker VIF-ledelsen at klubben var først ute med å fatte et årsmøtevedtak om å jobbe for å avvikle bruken av den omstridte VAR-teknologien i norsk fotball. Nå har Vålerenga-toppene henvendt seg til Norsk Toppfotball og bedt om at eiermøte der klubbene voterer over VARs framtid. – Det er avgjørende med en forventningsavklaring, noe vi og andre klubber har påpekt overfor NTF og NFF, sier daglig leder Svein Graff. – Forbundsstyret har formelt ansvar for innføringen av VAR og gjorde det etter tilslutning fra NTF og klubbene uten at dette ble forankret hos klubbenes medlemmer. Derfor forstår vi at supporterne reagerer, legger han til. Vålerenga vil at det omtalte eiermøter skal gjennomføres til våren etter klubbenes årsmøter. (NTB)

  Ruud innleder OL-turneringen mot japaner – mulig kamp mellom Nadal og Djokovic i 2. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 3 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.54)
  Norges tennisprofil Casper Ruud møter Taro Daniel i 1. runde i singleturneringen i Paris. 25-åringen er blant de fremste favorittene til å ta OL-gull. Trekningen for singleturneringen ble unnagjort torsdag formiddag. Ruud er sjetteseedet i turneringen. Dermed slipper han noen av de store kanonene før en eventuell kvartfinale. I 2. runde kan det imidlertid bli et stjernemøte mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic. Ruud deltar i år i sitt første OL. Han sto over lekene i Tokyo i 2021 for heller å sanke poeng på ATP-rankingen. Nordmannen har briljert på Roland-Garros-anlegget de siste årene. I 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen, før det ble exit i semifinalen tidligere i år. Da trøblet nordmannen med magen. Onsdag ble det kjent at både verdensener Jannik Sinner og danske Holger Rune uteblir fra lekene. De trøbler med henholdsvis betennelse i halsen og en håndleddsskade. Det betyr at verdenstoer Djokovic er førsteseedet i Paris. Heller ikke Andy Murray deltar i singleturneringen. Den doble olympiske mesteren spiller kun double i den franske hovedstaden. (NTB)

  Bodø/Glimt forsterker stallen med den svenske kantspilleren Samuel Burakovsky

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 1 minutt gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.56)
  Svenske Samuel Burakovsky har signert for Bodø/Glimt. Det bekrefter Aspmyra-klubben i sine kanaler torsdag. Angrepsspilleren Burakovsky kommer fra Landskrona på nivå to i Sverige, og melder umiddelbart overgang til Glimt. – Følelsen sier at dette vil være et utrolig steg, og jeg tror vi kan skape mange gode minner her. Følelsen er bare positiv, sier Burakovsky til glimt.no. Burakovsky har tidligere gått gradene i ungdomsakademiet til Malmö FF. Han er hentet som kantspiller til Bodø/Glimt. – Jeg er eksplosiv, og direkte i min spillestil. Jeg liker å utfordre og skape sjanser. Det er det som kjennetegner meg som spiller, sier nyervervelsen. Burakovsky har signert på en kontrakt som strekker seg ut 2028-sesongen. (NTB)


  Aston Villa solgte kantspiller til Saudi-Arabia for gigantsum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 37 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.20)
  Den franske angrepsprofilen Moussa Diaby forlater Aston Villa og Premier League til fordel for Al-Ittihad i den saudiarabiske toppdivisjonen. Det bekreftet Aston Villa natt til torsdag. Ifølge flere troverdige medier, deriblant Sky Sports, betaler Al-Ittihad 60 millioner euro (720 millioner kroner) for franskmannens tjenester. Det er Aston Villas andre store salg denne sommeren. 1. juli ble Douglas Luiz bekreftet klar for Juventus i en overgang verdt 51 millioner euro. Diaby ble hentet til Aston Villa så sent som i fjor fra Bayer Leverkusen, og den driblesterke og raske 25-åringen var sterkt delaktig i klubbens gode sesong. Unai Emerys mannskap ble nummer fire i Premier League og skal spille Champions League-fotball til høsten. Spillerflukten til Saudi-Arabia tiltok i styrke i fjor sommer. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N`Golo Kanté, Neymar og Riyad Mahrez er blant stjernene som spiller klubbfotball i golfstaten. (NTB)


  Sagosen om sykdommen: – Det var noe vi hadde spist

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 49 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.08)
  Norges håndballstjerne Sander Sagosen ble syk søndag, bare dager før avreise til Paris og OL. Heldigvis for de norske håndballherrene, så kom 28-åringen raskt på beina igjen. – Nå er formen veldig bra. Det var noe vi hadde spist. To timer etter at jeg hadde spist, fikk jeg vondt i magen, også kom det i retur. Etter det har jeg vært fin. Så det hørtes mer dramatisk ut enn det var. Det er aldri et heldig tidspunkt for noe sånt, men heldigvis kom det da og ikke nå. Det sier Sagosen til NRK. Han er dermed klar for Norges første kamp i innledende runde, mot Argentina på lørdag. – Jeg tror det var et høyt stressnivå i legeteamet og det medisinske apparatet, men heldigvis har vi flinke folk som tar de hensyn som må tas. Vi fikk et ekstra døgn i Norge bare. Det var greit det. Det er godt å være på plass. – Hva har du gjort i dagene etterpå? – Jeg har forsøkt å få i meg nok mat og drikke. Jeg fikk inn en treningsøkt dagen etter jeg var dårlig. Jeg trente både på mandag og tirsdag, før avreise. Så vi har kommet oss fint fysisk, sier han.

  Tidligere verdensener i tennis legger opp etter OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 48 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.09)
  Den tyske tennisspilleren Angelique Kerber (36), som var verdensener i 2016, har bestemt seg for at OL blir hennes siste turnering i karrieren. Det forteller 36-åringen på Instagram. – Før OL settes i gang, kan jeg allerede si at jeg aldri kommer til å glemme Paris 2024, siden det kommer til å bli min siste profesjonelle turnering som tennisspiller, skriver Kerber. Tyskeren vant sølv i OL i Rio de Janeiro i 2016. Året ble det beste i Kerbers karriere og ble kronet med seier i US Open og førsteplass på rankingen. – Veien mot sølvmedalje ble omgitt av et rush av følelser, som ledet meg til min andre Grand Slam-tittel i New York og toppen av verdensrankingen, skriver Kerber. (NTB)

  Torbjørn Bergerud melder seg OL-klar etter ryggtrøbbel: – Kanskje ikke hundre prosent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:10.46)
  Norges håndballkeeper Torbjørn Bergerud er kvitt ryggproblemene i tide til OL. Målvakten og resten av håndballgutta møtte pressen i OL-landsbyen torsdag formiddag. Bergerud sto over testkampen mot Spania for ni dager siden. Nå peker alle piler i riktig retning. – Ryggen har sett veldig bra ut. Den har fungert bra på trening, og nå er jeg her. Da må jeg vel være frisk nok, smiler han til NTB. – Men er du det? – Jeg er kanskje ikke hundre prosent, men bra nok til å kunne bidra, smiler keeperstjernen. Bergerud er samtidig tydelig på at han må ta noe hensyn til ryggen. Vond rygg har han hatt trøbbel med flere ganger i karriere, 30-åringen gikk i sommer fra Kolstad til polske Wisla Plock. Det norske laget møter Argentina til lørdag. Deretter er det puljekamper mot regjerende mester Frankrike, Ungarn, Egypt og Danmark. For tre år siden ble herrelandslaget nummer sju i Tokyo. (NTB)

  Håndballjentenes danske rivaler åpnet OL med oppskriftsmessig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:10.48)
  Det danske håndballandslaget viste muskler da de OL-åpnet med 27-19-seier mot Slovenia torsdag. Jesper Jensens stjernegalleri er i samme gruppe som Norge. Slovenerne ga de hvitkledde danskene kamp i store deler av den første omgangen. De siste ti minuttene før pause sørget imidlertid et dansk rykk for 14–11-ledelse da lagene gikk i garderoben. Etter sidebyttet økte danskene raskt ledelsen med ytterligere tre mål, og skandinavene var aldri i nærheten av å gi fra seg de to poengene. Danmark er tre ganger olympisk mester i håndball. Gullene kom på rekke og rad i 1996, 2000 og 2004. I fjor tok de VM-bronse. Torsdag kveld møtes Sverige og Norge i samme pulje som Danmark. Sør-Korea og Tyskland er de øvrige lagene i gruppa. (NTB)

  Tennisstjernen Murray trekker seg fra tennis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:10.33)
  Tennisstjernen Andy Murray (37) har annonsert art han skal legge opp etter OL, nå har han også valgt å trekke seg fra singelkampene i tennisturneringen. Han vil kun spille dobbeltkampene. Murray tok samme beslutning under Wimbledon tidligere denne måneden. Det skriver Sky Sports. Murray skal jakte sin fjerde olympiske medalje når han skal spille sammen med Dan Evans i dobbeltturneringen.

  Formel 1-overgang: Esteban Ocon klar for Haas-teamet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:10.15)
  Esteban Ocon og Oliver Bearman utgjør førerduoen til Formel 1-teamet Haas fra neste sesong. Signeringen av Ocon bekreftes torsdag. Ocon forlater Alpine-teamet etter inneværende sesong. Nå er framtiden hans på øverste nivå i internasjonal motorsport sikret. 27-åringen har skrevet under på en flerårig kontrakt med Haas. 19 år gamle Bearman, som denne sesongen kjører Formel 2 sammen med Dennis Hauger, gjorde nylig det samme. Denne uken skal Formel 1-førerne kjøre Belgias Grand Prix. Nico Hulkenberg og Kevin Magnussen kjører denne sesongen for Haas. Førstnevnte har allerede signert for Sauber fra neste sesong, mens Kevin Magnussen står uten et F1-sete i 2025. Dansken har kjørt for Haas i syv sesonger over to perioder. Haas ligger på sjuendeplass i konstruktørmesterskapet i Formel 1-VM denne sesongen. Det amerikanskeide teamet har levert solid. (NTB)


  Reistad spiller ikke åpningskampen i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:06.24)
  Norge sin trener, Thorir Hergeirsson, har sendt inn en liste på 14 spillere som skal være med i åpningskampen mot Sverige torsdag kveld. På den listen er ikke Henny Reistad som på grunn av en ankelskade var usikker til åpningskampen. – Det er ikke noe man heller vil enn å spille kamper, men den iveren skal ikke styre avgjørelsen. Vi gjør det som er best for foten, sa Reistad til NRK i går før uttaket til åpningskampen. Med Henny Reistad ute, får OL-reserven Thale Rushfeldt Deila sin OL-debut mot Sverige. Henny Reistad ble i 2022 og 2023 kåret til verdens beste håndballspiller. VG omtalte saken først

  Ødegaard startet på benken da Arsenal og Bournemouth spilte uavgjort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:07.10)
  Martin Ødegaard startet på benken da Arsenal spilte 1-1 mot Premier League-kollega Bournemouth en treningskamp i Los Angeles i natt. Martin Ødegaard kom inn til annen omgang i nattens treningskamp i Los Angeles, USA. Da ledet London-laget 1-0 etter scoring av Fábio Vieira. Spanjolen hamret ballen i mål etter 18. minutters spill på Dignity Health Sports Park, hjemmebanen til LA Galaxy. Dominik Solankes skudd i tverrliggeren 12 minutter senere var det nærmeste Bournemouth kom utligning i første omgang. Bournemouth hadde overtaket i annen omgang, og det var ikke ufortjent da Antoine Semenyo satte inn 1-1 via en Arsenal-forsvarer og over en utspilt Karl Hein i Arsenal-målet. Etter scoringen presset Arsenal på for scoring, men flere mål ble det ikke. Det var avtalt av seansen skulle gå til straffesparkkonkurranse uansett resultat etter full tid. Der var det Arsenal som gikk seirende ut. Martin Ødegaard tok den første straffen for Arsenal og scoret. (NTB)
  Reistad ikke meldt inn til åpningskampen i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:06.24)
  Norge sin trener, Thorir Hergeirsson, har sendt inn en liste på 14 spillere som skal være med i åpningskampen mot Sverige torsdag kveld. På den listen er ikke Henny Reistad som det er lenge har vært usikkerhet om rakk åpningskampen på grunn av en ankelskade. – Det er ikke noe man heller vil enn å spille kamper, men den iveren skal ikke styre avgjørelsen. Vi gjør det som er best for foten, sa Reistad til NRK i går før uttaket til åpningskampen. Med Henny Reistad ute, får OL-reserven Thale Rushfeldt Deila sin OL-debut mot Sverige. Henny Reistad ble i 2022 og 2023 kåret til verdens beste håndballspiller. VG omtalte saken først  Frankrike utklasset USA - Selvmål sikret Israel ett poeng mot Mali

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:22.57)
  OL tjuvstartet onsdag med både fotball og sjumannsrugby. I fotballkampen mellom Mali (U23) og Israel (U23) i gruppe D var det en sjansefattig og målløs første omgang. Mali hadde ballen mest og kom til flest avslutninger, men etter pause klarte backen Hamidou Diallo å sette ballen i eget mål. Få minutter senere utlignet spissen Cheickna Doumbia med hodet. Kampen endte med poengdeling. – Det var en vanskelig kamp, og vanskelig motstand, sier Israels kaptein Omri Gandelman til NRK. De israelske spillerne ble fraktet til stadion i politieskorte og det var mye sikkerhet på utsiden av stadion. – Vi fokuserer bare på kampen. Vi prøver å ikke høre på støyet utenfor, sier Gandelman. Japan leder gruppe D, etter 5-0-seieren over Paraguay. Israel og Mali deler andreplassen i gruppa. I kampen mellom Frankrike (U23) og USA (U23) i gruppe A, sto det også 0-0 til pause. I andre omgang sendte veteranen Alexandre Lacazette (33) Frankrike opp i ledelsen. Hvert U23 lag får ha med seg tre spillere over 23. Men også Frankrikes unge spillere kan å score mål. 22-årige Michael Olise doblet ledelsen fra utenfor boksen etter 70 minutter. Loïc Badé fulgte opp kvarteret senere og Frankrike vant 3-0. De leder med det gruppe A foran New Zealand, som slo Guinea 2-1 tidligere onsdag. Åpningskampen mellom Argentina og Marokko i gruppe B endte derimot i kaos, den kan du lese mer om her.

  Fosser med kruttsterk triumf i O-ringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:22.10)
  Den norske orienteringsløperen Kasper Harlem Fosser vant sprinten i O-ringen i Sverige onsdag. Verdenseneren tok seieren foran landsmann Jørgen Baklid. Fosser vant med 19 sekunder ned til Baklid. – Dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. Utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i Norge nå som presterer bra i sprint, sa duoen etter løpet. Verdensener Fosser klatret til 8.-plass i sammendraget. Svenske Emil Svensk leder. Baklid var også svært fornøyd med egen prestasjon. – Det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne, bortsett fra Kasper da. Planen var å løpe fort etter at jeg kom til O-ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. Det var utrolig moro å få det til i kveld, sa han. Marie Olaussen, som tirsdag slo Tove Alexandersson på mellomdistansen, ble nummer tolv på sprinten. Den ble vunnet av Fossers samboer Simona Aebersold. Olaussen er på 6.-plass sammenlagt. Torsdag er det hviledag for eliten i Sverige, før de siste konkurransene avholdes fredag og lørdag. (NTB)  Svensk Warholm-konkurrent tatt for kokainbruk: – Jeg skammer meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:21.26)
  Den svenske friidrettsutøveren Oskar Edlund (21) ble tatt for kokainbruk og dømt til bøter av politiet. Episoden skjedde på en fest i Stockholm før jul i fjor, men ble offentlig kjent først nå gjennom avisa Expressen. 21-åringen, som konkurrerer på 400 meter hekk, har kun fortalt sine nærmeste om det som skjedde. Dermed ble ikke de svenske idrettslederne først kjent med kokaindommen like før OL. Kokain er ikke regnet som prestasjonsfremmende når det brukes utenfor konkurranse. Dermed har ikke Edlund brutt noen dopingbestemmelser og kan delta i OL. – Jeg skammer meg fryktelig mye. Det var på en fest etter sesongen der jeg ble tilbudt kokain, og jeg var dum nok til å si ja, sier han til Expressen. Edlund har EM-medaljer fra både U20 og U23-klassen. I år har han satt personlig rekord flere ganger. Med tiden 48,70 kvalifiserte han seg til OL, der drømmen er å avansere fra forsøksheatet i konkurranse med blant annet Karsten Warholm. Den svenske friidrettssjefen Kajsa Bergqvist sier deres fokus er å hjelpe Edlund. Han får blant annet tilbud om å snakke med psykolog.


  Dansere avblåser streikefaren før OL-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:21.12)
  Det skal danses i åpningsseremonien til Paris-OL, og alle danserne blir med. Streikefaren avblåses etter nye forhandlinger. Det blir med andre ord ikke tomt på dansegulvet når de olympiske lekene offisielt starter fredag. Hundrevis av dansere truet med å streike under åpningsseremonien, men et nytt tilbud gjør at det ikke lenger er fare for streik. Dansernes fagforening SFA-CGT kom med en uttalelse etter siste runde med forhandlinger, hvor de fortalte om en «delvis seier». Forhandlingene med arrangørene ga danserne en økning i kompensasjonen for fjernsynsrettighetene. (NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »