Sport

Liten annonse
  Utfortrening i Kvitfjell avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 31 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:10.03)
  Etter at torsdagens utfortrening i Kvitfjell for kvinnene først ble utsatt, er det nå klart at den er avlyst. Det opplyser FIS i en presseoppdatering. Årsaken er det pågående snø- og regnværet. Etter planen skal det være en ny trening fredag, før det er utforenn lørdag og super-G søndag.


  Vålerenga forsterker med offensiv spiller fra Djurgården

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 53 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:09.41)
  Den svenske 22-åringen Tilde Lindwall har signert en toårskontrakt med Vålerengas kvinnelag i fotball. Oslo-klubben bekrefter signeringen i sine kanaler. – Det føles veldig bra. Jeg har fått et supert inntrykk av klubben og ønsket å ta det neste steget i min karriere. Derfor ville jeg komme til Vålerenga, sier Lindwall i en uttalelse. Spilleren som kan bekle flere offensive posisjoner, kommer fra Djurgården. Der har hun spilt siden hun var seks år. Kontrakten hennes var utløpt, hvilket betyr at hun går gratis til Vålerenga. Sist sesong endte hun med seks mål og en målgivende i den svenske ligaen. Totalt har det blitt 128 offisielle kamper for Djurgården. Lindwall har også flere kamper med det svenske flagget på brystet. – Tilde besitter offensive kvaliteter som passer godt inn i vår måte å spille på. Hun har en fin profil i forhold til alder, erfaring fra Damallsvenskan og yngre landslag. Kombinasjonen av dette gjør Tilde til en riktig spiller for Vålerenga. Vi har stor tro på at hun kan fortsette utviklingen sin hos oss, sier sportssjef Steinar Pedersen. (NTB)


  Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 56 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies. Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp. Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga. Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.(NTB)

  Ronaldo utestengt etter obskøn gest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 44 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.50)
  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo må bli på sidelinjen i én kamp for oppførselen sin etter en seier i den saudiarabiske ligaen. Ronaldos Al-Nassr vant 3-2 mot Al Shabaab søndag, og etter kampen ble portugiseren filmet mens han gjorde håndbevegelser foran skrittet. Oppførselen var rettet mot Al Shabaab-fansen som ropte «Messi, Messi, Messi» – et åpenbart pek mot Ronaldos årelange rivalisering med den argentinske superstjernen. Disiplinærkomiteen i den saudiarabiske ligaen (Saff) opplyser at i tillegg til én kamps utestengelse må Ronaldo betale omkring 85.000 kroner i bot. (NTB)  Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.14)
  Tennisesset Casper Ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. Torsdag morgen norsk tid slo han Dusan Lajovic i ATP 500-turneringen i Acapulco. Nordmannen vant 6-4, 7-5. I kvartfinalen venter amerikaneren Ben Shelton, som slo Matteo Arnaldi før Ruud gikk på banen. Det var den fjerde triumfen til Ruud over den serbiske veteranen Lajovic (33). Ruud har kun tapt mot ham én gang. Spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte Ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra Snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. Dermed vant han førstesettet med 6-4. I sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før Ruud igjen viste seg seig og satte Lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. Nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet. Det betød to matchballsjanser for Ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett. I første runde i Acapulco måtte Ruud slite med Christopher Eubanks som fulgte nordmannen helt til døren. I Los Cabos sist uke viste Ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson. Ben Shelton spilte sist i Dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen Tommy Paul i semifinalen. Ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. Alle har kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen. (NTB)  Treg start for Borge i Singapore

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 29. februar 2024 KL:07.13)
  Celine Borge fikk en småtøff start på LPGA-turneringen i Singapore og gikk 1. runde på to slag over par. Det skjedde på en åpningsrunde der birdiene slett ikke satt like løst som normalt. I skrivende stund ligger en kvartett i tet med tre slag under par – Esther Henseleit (Tyskland), Linn Grant (Sverige), Lilia Vu (USA) og Yin Ruoning (Kina). Borge noterte sin første birdie allerede på hull to, men fulgte opp med en bogey på det neste hullet. Det ble en ny bogey på sjuende hull, før hun kom seg under par med birdier på 9. og 10. hull. Deretter røynet det på for den norske golfproffen. Bogeyer på hull 12, 14 og 17 gjorde at hun endte dagen med et skuffende resultat. Turneringen i Singapore avsluttes søndag. (NTB)


  Kong Harald kommer ikke til verdenscupen i Holmenkollen denne uka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 29. februar 2024 KL:06.55)
  Kong Harald kommer ikke til å være til stede under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen denne uka, opplyser Holmenkollen skifestival til Dagbladet. – Kongehuset er alltid invitert til oss. At han ikke kommer hit, har ingenting med innleggelsen å gjøre. Kongehuset kommer til å være representert ved prinsesse Astrid, fru Ferner, sier daglig leder Stefan Marx i Holmenkollen Skifestival til avisen. Marx opplyser at de planlegger for at kongen er til stede neste helg når det arrangeres verdenscup i nordiske grener, samt Raw Air. Dette avhenger imidlertid av kongens helsetilstand. Kong Harald og dronning Sonja er for tiden på privat ferie på Langkawi, en øygruppe i Andamanhavet, rundt 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet. Tirsdag ettermiddag opplyste Slottet at kongen var innlagt på sykehus i Malaysia. Kongens livlege opplyste onsdag at kongens tilstand er i bedring (NTB)  Deila og Vetlesen tapte norsk duell i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:23.10)
  Ronny Deilas Club Brugge, med Hugo Vetlesen på benken fra start, møtte Union St. Gilloise i den belgiske cupen. Tidligere Brann-spiller Mathias Rasmussen fikk gode 70 minutter for Union St. Gilloise hjemme mot Brugge. Vertene vant til slutt 2–0. Hugo Vetlesen ble byttet inn seint i andre omgang, mens Antonio Nusa ikke var i troppen til Deilas lag.

  Chelsea videre i FA-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:22.53)
  Ett minutt før kamslutt sendte Chelseas midtbanespiller Conor Gallagher de blåkledde fra London videre til kvartifinale hjemme mot Leeds. Gjestene scoret kampens første mål, men etter to raske mål fra Chelsea var de i ledelsen. Leeds utlignet midtveis i andre omgang. Fram til Gallaghers sene scoring luktet det av ekstraomganger på Stamford Bridge. I kvartfinalen skal Chelsea møte Leicester.

  Klopps unggutter seiret igjen – nå venter rivalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:22.58)
  Liverpool stilte med nok et ungt lag hjemme mot Southampton i kvartfinalen i FA-cupen. Og ungguttene leverte til gagns. 18 år gamle Lewis Koumas sendte Anfield til himmels da han scoret sitt første mål for klubben. Akademispilleren sendte Liverpool i ledelsen. I andre omgang ble en annen 18-åring, Jayden Danns. Spissen la først på til 2–0 og senere 3–0. Det ble til slutt sluttresultatet i kampen. I kvartfinalen skal Jurgen Klopps menn til Old Trafford for å møte Manchester United.  Manchester United videre i FA-cupen med sein scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:22.44)
  Med ett minutt igjen av ordinær tid styrte Casemiro et frispark i mål og sikret Manchester United avansement i FA-cupen med 1-0-seier over Nottingham Forest. VAR-teamet måtte i aksjon da det var en mulighet for en offside i forkant av målet, men det ble godkjent. FA-cupen er Manchester Uniteds siste realistiske håp om et trofé denne sesongen. Laget røk i gruppespillet av mesterligaen og ligger på sjetteplass i Premier League. På søndag er det duket for Manchester-derby når trener Erik ten Hag og co. tar turen til byrival Manchester City. Nottingham Forest ligger på sin side fjerde sist i Premier League. (NTB)

  Casemiro reddet United

  Kilde: VG Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:22.41)
  (Nottingham Forest-Manchester United 0–1) Manchester United slapp tøffe ekstraomganger da Casemiro (32) avgjorde i det 89. minutt.
  Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. Det var Norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris. Onsdagens kamp var Katrine Lundes nummer 351, hun sier til NRK at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert. – Jeg er veldig stolt, det må jeg si. Det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier Lunde. Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. Hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på. – Vi får se. Det kan jeg ikke svare på, sier Lunde. Veronica Kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år. – Det var veldig gøy. Det er godt å være tilbake igjen, sier Kristiansen til NRK. Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, likte det han så i Halden onsdag kveld. – Jeg synes det var bra fokus. Vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter VM. Målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til NRK. I det siste har det vært snakk om Hergeirsson skal forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund for å fortsette som sjef. – Vi er i samtaler. Det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. Det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. Det er det jeg vil si om det. Jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til NRK. Seieren mot Østerrike var Norge sin tredje seier i turneringen. Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Norge knuste Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. Det var Norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris. – Det er veldig mye som klaffer. Jeg synes forsvarspillet justerer seg til å være ganske bra etter hvert. Vi har redninger gjennom hele kampen, det gjør seg på måltavla, sier Henny Reistad til NRK. Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Katrine Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. Dermed tok Norge sin tredje seier i turneringen. Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.53)
  Regjerende verdensmester Spania vant den første finalen i Nasjonsligaen for kvinner, da Frankrike ble slått 2-0 i Sevilla onsdag kveld. Aitana Bonmatí – som vant Gullballen for 2022/23-sesongen – sendte Spania i ledelsen etter en drøy halvtime, etter et presist innlegg fra Olga Carmona. Snaue ti minutter etter pause doblet Mariona Caldentey ledelsen, og Frankrike var aldri spesielt nære å gjøre det spennende på slutten. Dermed vant Spania mot Frankrike for første gang i historien.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »