123Nyheter.no - Nyhetsagent og søkemotor!


De mest populære artiklene:   |   Idag - Igår - Siste 7 dagene - 2020 - 2019 - 2018 - Alle

    Flere nyheter fra: NRK - SPORT
Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski
Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45 år gamle Henrik Solli seg for å slå milslukeren. På 32 timer gikk han over 520 km på ski - sammehengende. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.
Idag. / 1 time og 56 minutter gammel
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.04.2020 17.51.10
Hevder kvinne-EM utsettes til 2022
Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022. Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag. Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn. Dermed måtte kvinnenes mesterskap etter alle solemerker vike.
Idag. / 1 time og 57 minutter gammel
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.04.2020 17.50.04
Wimbledon-turneringen avlyst
Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien. Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag. De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 17.19.38
NISO frykter store forskjeller: – Det komplette kaos
BODØ/OSLO (NRK): Fra og med onsdag kan eliteserieklubbene trene organisert igjen. Nå er NISO-leder, Joachim Walltin, redd for at klubber med permitterte spillere vil falle bak.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 15.48.23
ZDF: Norge-Serbia utsettes
Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF utsettes alle landskamper i regi av Uefa til høsten. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia. Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert. Ifølge ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes. Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 15.19.27
Norge-Serbia utsettes
Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia. Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert. Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes. Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 15.19.27
Hestesporten slepp avgift
Norsk Rikstoto får fritak for å betale totalisatoravgift til staten for heile året 2020. Totalt kan dette utgjere rundt 80 millionar kroner. Ifølge Norsk Rikstoto berører hestenæringa 16.000 arbeidsplasser. Desse står i fare for å bli borte om koronapandemien vedvarer. – Dette var svært viktig for Norsk Rikstoto og hestesporten, sier administrerande direktør i Norsk Rikstoto, Camilla Garmann i ei eigen pressemelding.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 13.20.01
Helsedirektøren: Dette er kravene til idrettsaktiviteter
Helsedirektør Bjørn Guldvog understreker at alle typer idrettsaktivteter må gjøres slik at smittevernreglene overholdes. Samtidig oppfordres alle særforbund til å utarbeide egne koronavettregler.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 11.39.13
Åtvaring etter Haaland-kopi
Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars. Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp. UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. 01.04.2020 07.50.18
Ber om at Hviterussland stanser fotballen: – Spillere er bekymret
Mens resten av Europa har full stans i idretten, lar Det hviterussiske fotballforbundet ballen rulle samtidig som de tjener penger på rettighetssalg. Nå ber Den internasjonale spillerforeningen (FIFPro) om at fotballen stanses.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 22.26.53
Skade øydela proffdraumen – vender heim utan speleminutt
Overgangen til ungarsk topphandball skulle vere draumen som gjekk i oppfylling. No er landslagsback Kjerstin Boge Solås tilbake i Noreg etter eit uforløyst proffopphald.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 19.15.32
Tittelkampen som har vart i mer enn 100 år
Da Italias toppserie sist ble suspendert, ble Lazio frarøvet en mulig ligatittel. Nå frykter fansen at koronaviruset skal få historien til å gjenta seg.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 18.28.27
Får svar fra helsedirektøren onsdag
Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar. – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 18.18.57
Ingen fotball for Haaland før mai
Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 17.48.03
Viking trekker permitteringer
Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad. – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 15.53.35
Krisepakke til idretten snart klar
Kulturdepartementet håpar å ha forskrifta om idretten sin krisepakke klar i løpet av veka. Kulturminister Abid Raja har lova 600 millionar i støtte til idretten for tapte inntekter som følgje av avlyste arrangement i kjølvatnet av koronaviruset. Norges idrettsforbund har også etterlyst strakstiltak som gratis leige av idrettshallar, utbetaling av momskompensasjon og dekning av renteutgifter til idrettsanlegg som idretten sjølv eig. Kulturministeren har tidlegare sagt at nye tiltakspakkar kan bli aktuelt, men har ikkje gitt eit konkret svar på strakstiltaka frå idrettsforbundet.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 15.10.14
Får ekstra overgangsvindu
Norges Fotballforbund gir eliteserieklubbene muligheten til å forsterke spillerstallen i forkant av den utsatte seriestarten. Konkurransedirektør NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter overfor VG at det dermed blir tre overgangsvinduer i 2020-sesongen. Normalt sett er det kun to, ett i forkant av sesongen og ett i sommerpausen. Det første overgangsvinduet stenger som planlagt natt til onsdag 1. april. Deretter blir det to nye uker med mulighet for kjøp og salg av spillere i forkant av seriestarten. Når den blir, er usikkert som følge av virussituasjonen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 14.45.40
Tettey legger opp neste sommer
Norwich-proffen Alexander Tettey har bestemt seg for å bli fotballpensjonist når kontrakten hans med Premier League-klubben går ut neste sommer. Det avslører Tettey i et intervju med Dagbladet. – I 2021 er det slutt. Da er jeg for gammel. Kroppen min tåler det ikke, sier trønderen som har spilt utenlands i over ti år.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 14.43.36
Skiforbundet med millionavtale – men utøverne mister stipendene
Nå gjør Sparebank1 helomvending og fortsetter som hovedsponsor for Skiforbundet. Samtidig forsvinner stipendene for utøverne, som også må selge egen reklame.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 12.45.29
Oslo kommune snur – nå åpnes baner og anlegg
For om lag tre uker siden stengte Oslo kommune alle kommunale idrettsanlegg. Men nå sidestilles utendørsanleggene med marka.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 12.30.38
VG: Kan trene organisert igjen
Fra og med 1. april får Eliteserie- og obosligaklubbene trene i små grupper. Norsk Toppfotball (NTF) fattet mandag kveld et vedtak om at klubbene skal følge myndighetenes råd om uteaktivitet. Styreleder i NTF, Cato Haug, bekrefter til VG at de kan trene organisert i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 10.17.17
Skimeisterskapet som sjokkerte: «Svart» snø og handkle dunka i diesel
Temperaturforskjell på over 40 grader, svært forureina snø og handkle dunka i diesel langs løypa. VM i Thunder Bay var meisterskapet som sjokkerte skiverda.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 09.04.58
Skimeisterskapet som sjokkerte: Svart snø og handkle dunka i diesel
Temperaturforskjell på over 40 grader, svært forureina snø og handkle dunka i diesel langs løypa. VM i Thunder Bay var meisterskapet som sjokkerte skiverda.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 09.04.58
Newcastle permitterer
Newcastle er den første klubben i Premier League sompermitterer tilsette på grunn av korona-viruset. Alle ikkje-aktive i klubben blir permittert, melder BBC. Championship-klubbane Birmingham og Millwall har også permittert fleire av sine tilsette. All fotball i England er sett på vent til tidlegast 30. april. Komande fredag skal partane i den engelske fotballen møtest for å diskutere ulike scenario for å avslutte sesongen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. 31.03.2020 07.18.03
Italiensk fotball utsatte samtaler
Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt. – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi. Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 22.14.00
Villa-stjerne med korona-tabbe
Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen. – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC. Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv. Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 20.52.20
Åtvarar mot kilometerkrigen: – Det er nok nå
Jørgen Graabak meiner topputøvarar ikkje bør pushe grensene meir med tanke på koronasituasjonen. Idrettslege åtvarar også mosjonistar mot å bli inspirert av rekordforsøka i langrennsmiljøet.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 16.37.36
Friidretts-VM utsett
Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 14.57.13
Sommar-OL startar 23. juli
Den internasjonale olympiske komité (IOC) og arrangøren av Tokyo-OL er samde om at dei utsette sommarleikane i Tokyo vil starte 23. juli neste år. Det stadfestar president Yoshiro Mori i OLs arrangørkomité måndag ettermiddag. Opphavleg skulle OL arrangerast frå 24. juli til 9. august i år. Dei nye OL-datoane betyr at mellom annan svømme-VM og friidretts-VM 2021 må flyttast.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 14.03.16
Den enorme keeperen brølte og skremte vitet av straffeskyttarane
Det er få ting i fotballen som er meir omdiskutert enn straffespark. Slik har det vore sidan 1891.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 12.52.10
NFF vurderer tre overgangsvindauge
Noregs Fotballforbund kan kome til å dele opp sommarens overgangsvindauget som fylgje av koronapausen. Alt tydar på at det nåverande overgangsvindauget vil stenge som planlagt 1. april, men det er dei andre vekene som kan bli delt opp, skriv Bergensavisen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.03.2020 11.33.06
Aukland har gått runde på runde ved dette vannet i 31 timer – vil ikke røpe antall kilometer
Søndag formiddag trodde Eirik Asdøl at han hadde satt norsk rekord i antall kilometer gått på én og samme tur, men i «hemmelighet» hadde brødrene Aukland og Joar Thele lagt ut på langtur. Nå har de gått siden klokken 12.00 lørdag. Det er over 31 timer i strekk.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 20.22.48
Tour-avgjerd før 15. mai
Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd. Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde. – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han. Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 18.08.59
Bodø/Glimt sikret seg stortalent
G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 17.08.56
TV-suksess for hviterussisk fotball
Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 16.53.54
Minister vil innføre treningsnekt
Italias idrettsminister vil utvide sportsforbudet i landet til treningsfeltet etter at fotballklubbene Lazio og Napoli har ønsket å begynne å trene igjen. Koronakrisen i Italia fortsetter å herje, og nå vil Vincenzo Spadafora sette en stopper for enkelte klubbers planer om å gjenoppta treningene. Det sier han i et intervju med den italienske avisen La Repubblica, ifølge nyhetsbyrået AP. – Jeg vil (mandag) foreslå å utvide forbudet mot idrettskonkurranser på alle nivåer ut april. – Jeg vil også utvide tiltakene til å gjelde trening, et område der vi ikke har grepet inn siden det fortsatt var en mulighet for å holde OL.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 14.29.02
Avis: Real Madrid vil ha norsk duo
Real Madrid ønsker å ha på plass både Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland til 2020/21-sesongen, hevder den spanske sportsavisen AS. Real Madrid er i en prosess med å forynge stallen, og samtidig som klubben trenger å selge flere spillere når sommerens overgangsvindu åpner, ønsker den å hente Ødegaard tilbake fra lån, ifølge AS. Det samme skjer angivelig med backen Achraf Hakimi (21), som er på utlån til Borussia Dortmund. Med på følget skal Real Madrid-trener Zinedine Zidane også ønske seg Ødegaards landslagskompis og Hakimis lagkamerat i Dortmund, Erling Braut Haaland. (NTB)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 10.36.05
Knalltøff kamp om landslagsplass: VM-medaljør advart om at hun kan ryke ut
En måned før damelandslaget skal presenteres, er spenningen større enn på lang tid rundt hvem som kommer seg gjennom ledelsens nåløye. NRK har sett på hvem som er i trøbbel og hvem som kan fyke rett inn på landslaget.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 29.03.2020 09.23.31
Dyrhaug vraket fra landslaget
Niklas Dyrhaug er ikke med i planene til Norges skilandslag fremover, bekrefter trønderen til VG. Han gir likevel ikke opp satsingen mot VM i Oberstdorf i februar neste år. 32-åringen gikk kun ett verdenscuprenn forrige sesong. Da ble han nummer 16.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.03.2020 21.59.31
Trodde henvendelsen var spam – nå kan Forfang-dokumentar være sett av en halv milliard kinesere
Et kinesisk reportasjeteam fulgte Johann André Forfang i en uke. Nå er resultatet vist på TV i Kina.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.03.2020 21.06.44
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »