De mest populære artiklene:   |   Idag - Igår - Siste 7 dagene - 2021 - 2020 - 2019 - Alle
Plutselig ble hun borte
finske anita korva (22) har ikke gått skirenn siden 5. mars 2020. nå forklarer hun hvorfor.
Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: 13.04.2021 18.28.54
Nilsen med full pott i Finland
parautøveren vilde nilsen tok tirsdag sin fjerde seier av fire mulige i verdenscupkonkurransene i langrenn i finske vuokatti. mandag ble det seier på 15 kilometer fri teknikk for stående, og tirsdag ble det seier på fem kilometer klassisk. til tross for at nilsen ikke var med i den første verdenscuprunden som ble arrangert denne sesongen, endte hun opp med 2.-plass i verdenscupen sammenlagt. – man skulle nesten tro at det var umulig, så jeg er fornøyd med å ha klart det, sier nilsen .
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 23.03.2021 12.57.55
Henges ut som leppestift-brigade og strømpebukse-regjering
gransking av finske twittermeldinger avdekket et mønster og en overraskelse.
Kilde: Aftenposten - innenriks | Publisert: 22.03.2021 16.37.16
Nilsen spurtet inn til ny seier
vilde nilsen vant sprintfinalen i verdenscupen i paralangrenn for stående i finske vuokatti lørdag. hun hadde sju sekunder ned til ukrainske ludmila liasjenko på 2.-plass. russiske jekaterina rumjantseva ble nummer tre. – jeg var potte stiv i beina. heldigvis har jeg en sterk overkropp, sa nilsen etter sin annen verdenscupseier på to dager.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 20.03.2021 13.54.00
Vilde Nilsen vant i Finland
vilde nilsen vant verdenscuprennet over 10 kilometer klassisk for stående under para-verdenscupen i langrenn i finske vuokatti fredag. verdenscupen i finland er den eneste for parautøverne denne vinteren. nilsen, som vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong, vant med tiden 28.51. hun var med det ett minutt og 11 sekunder foran andreplasserte jekaterina rumjantseva.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 19.03.2021 13.50.54
Hun ble nummer 67 før jul. Da tok Tiril Eckhoff valget som snudde alt.
tiril eckhoff gikk rundt i de finske skoger der alt var bare mørkt. noen måneder senere har hun vunnet verdenscupen.
Kilde: Aftenposten - innenriks | Publisert: 18.03.2021 19.30.06
Telenors Norden-sjef dropper «dagjobben» i Finland
mangeårig sjef i det finske mobilselskapet dna, jukka leinonen, skal nå fokusere helt og holdent på jobben som sjef for telenor norden.
Kilde: E24 | Publisert: 17.03.2021 08.47.01
Kleveland ble verdensmester
marcus kleveland ble fredag verdensmester i snowboard slopestyle på suverent vis med konkurransens to beste poengsummer. hans 86,86 fra første forsøk ville holdt til gull, men han slo like godt til med 90,66 i sitt siste forsøk. dermed tok han en klar seier. det ble sølv til canadiske sebastien toutant med 82,53 og bronse til finske rene rinnekangas med 82,51. torgeir bergrem var også i finalen, men han falt i begge sine forsøk og endte nest sist på 15.-plass. kleveland fortalte i sitt seiersintervju med arrangøren at han stilte i vm-finalen selv om han slo seg i et hopp under oppvarmingen. – jeg landet veldig hardt, og beinet føltes ikke så bra. jeg var på vei for å ta røntgen, men jeg hadde veldig lyst til å være med, så jeg dro opp igjen og startet. jeg er glad for det nå, sa han i intervjuet vist på tv4. – det føles fantastisk å ha vunnet. aspen er et av mine favorittsteder, og nå er det påskevibber her. det var en god dag. (ntb)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 12.03.2021 19.32.26
Debutanten med Niskanen-stikk
det norske laget på onsdagens 15 km fristil intervallstart består som ventet av sjur røthe, hans christer holund, simen hegstad krüger og harald Østberg amundsen, samt tittelforsvarer martin johnrsrud sundby. vm-debutant amundsen fortalte på tirsdagens pressekonferanse at han allere har ristet av seg debutantnervene. og da finske iltalehti ville vite hva han mente om mulightene til den finske superstjernen iivo niskanen, viste han at han ikke frykter folk på grunn av navnet. – han så fryktelig stiv ut på skøytedelen på skibytte (lørdag). han har gått fort før på en 15 km, men den skøyteformen han viste på skibytte her om dagen tror jeg ikke holder til det helt store for hans del, sa amundsen. emil iversen og johannes høsflot klæbo står over for å samle krefter fram mot fredagens stafett og søndagens 50 km klassisk fellesstart.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 02.03.2021 10.15.57
Får prøveperiode etter Lahti-drama
etter episoden der aleksandr bolsjunov først slo etter finske joni mäki, og senere kroppstaklet finnen i målområdet på stafetten i lahti i januar, har fis (det internasjonale skiforbundet) nå kommet med en klar advarsel til russeren. i en uttalelse fredag skriver fis at de etter hendelsen for en måned siden satte ned en egen gruppe. for å etterforske hendelsen. «etter å ha gått gjennom alle fakta, har gruppen bestemt at bolsjunov skal ha en prøveperiode de neste fem konkurransene (verdenscup og vm)». «hvis det ikke blir mer usportslig oppførsel rundt utøveren de neste fem konkurransene, så gjør vi ingenting. men hvis det oppstår et tilfelle, så vil utøveren bli suspendert to verdenscuparrangementer, i tillegg til andre mulige sanksjoner».
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 26.02.2021 15.21.24
Vil innføre unntakstilstand i Finland
koronasituasjonen gjør det nødvendig å innføre unntakstilstand, sier den finske regjeringen. myndighetene ønsker å bruke en lov som de til nå har vært forhindret fra å bruke.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 25.02.2021 12.18.24
Bolsjunov straff klar
aleksandr bolsjunov er ilagt prøvetid etter at han taklet og slo etter joni mäki på stafetten i lahti. ved et nytt regelbrudd blir russeren utestengt i to renn. prøvetiden gjelder for de fem kommende vm-konkurransene, opplyser presidenten i russlands skiforbund, jelena välbe, til sport.ru, ifølge nettavisen. straffen kom nå, som følge av at det finske skiforbundet sendte en formell henvendelse til fis for å få klargjort om skitoppene ville straffe ham. det ville de. i tillegg til prøvetiden er bolsjunov ilagt 2.000 sveitserfranc, i underkant av 20.000 kroner, i bot.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 25.02.2021 12.09.22
Fnyser av kritikk: - Ligger bak
jarl magnus riiber fnyser av den finske kritikken før vms første øvelse.
Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: 24.02.2021 10.08.51
Storturnering hardt koronarammet
svensk ishockey er rammet av nye koronatilfeller. mye tyder på at smitten stammer fra landslagsturneringen beijer hockey games i malmö nylig. i etterkant av turneringen på svensk jord testet en av de finske landslagsspillerne positivt. det førte til at alle de øvrige finske spillerne som har tilhold i den hjemlige ligaen ble satt i karantene, melder aftonbladet. i etterkant har det finske ishockeyforbundet bekreftet at ytterligere fire spillere har avgitt positiv virustest. ifølge det tsjekkiske nettstedet hokej.cz skal også to tsjekkiske spillere ha gjort det samme etter turneringen i sverige.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 22.02.2021 18.31.02
Nedtur for gutta i junior-VM
de norske løperne var sjanseløse da russeren aleksandr ivsjin virkelig satte opp farten de siste 7,5 kilometerne av den klassiske tremila i junior-vm søndag. lars agnar hjelmeset ble beste nordmann på 9.-plass, mens martin kirkeberg mørk fulgte på plassen bak. de endte 52 og 56 sekunder bak. jonas vika ble 12.-mann. ivsjin ledet an feltet fra første sekund. det skulle derimot gå over halvgått løp før feltet begynte å sprekke. på vei ut på runde sju av åtte fikk derimot russeren med seg sin finske rival alexander ståhlberg. da fikk også den norske trioen vika, mørk og hjelmeset trøbbel. edvard sandvik falt av noe tidligere i løpet. han gikk inn til 21.-plass, 3.20 minutter bak vinneren. russeren prøvde seg flere ganger på sisterunden, men det var først i den siste bakken luka kom. dermed ble det gull til ivsjin, mens tyske jan-friedrich dörks, som kom seg opp til duoen før sisterunden, spurtslo ståhlberg om sølvet. (ntb)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 14.02.2021 13.44.33
Langrenn: Bergane tok suverent gull i junior-VM
konnerud-løper margrethe bergane (19) gikk inn til en klar seier på søndagens 15 kilometer fellesstart i langrenns-vm for juniorer i finske vuokatti.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 14.02.2021 09.32.31
Norge vant VM-gull
lars agnar hjelmeset paraderte norge inn til stafettgull i junior-vm i langrenn i finske vuokatti lørdag. sønnen til den tidligere storløperen odd-bjørn hjelmeset tok sølv på sprinten tidligere i mesterskapet. pappa hjelmeset var en del av støtteapparatet i finland denne gangen. han ble for øvrig verdensmester i stafett som junior selv tilbake i 1991. da gikk han på lag med thomas alsgaard og svein tore samdal. lørdag hang edvard sandvik med i teten på 1. etappen, og var med en gruppe på seks som vekslet tilnærmet samtidig i kuldegradene i vuokatti. jonas vika skaffet norge en liten ledelse etter den 2. etappen i klassisk stil. på 3. etappe dro martin kirkeberg mørk ifra. mørk ble verdensmester på 10 kilometer fri teknikk fredag. hjelmeset hadde full kontroll på ankeretappen og gikk norge inn til et soleklart vm-gull. finland sikret seg sølvet på hjemmebane, mens russland ble nummer tre foran sverige på første plassering utenfor pallen. (ntb)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 13.02.2021 11.07.29
Lars Agnar Hjelmeset gjorde som pappa Odd-Bjørn – sikret norsk stafettgull i junior-VM
lars agnar hjelmeset paraderte norge inn til stafettgull i junior-vm i langrenn i finske vuokatti lørdag.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 13.02.2021 10.19.37
Norsk bronse på stafetten i junior-VM
margrethe bergane gikk norge inn til bronsemedalje på kvinnestafetten under junior-vm i langrenn i finske vuokatti lørdag.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 13.02.2021 08.39.41
Norges hoppjuniorer misset pallen
norge var fattige 1,4 poeng unna medalje i mennenes lagkonkurranse i hopp under junior-vm i finske lahti. Østerrike tok gullet suverent foran slovenia, mens russland så vidt slo nordmennene i bronseduellen. dermed endte norge for annet år på rad utenfor pallen. som i fjor måtte man ta til takke med 4.-plassen. den endelige rekkefølgen på de seks beste lagene var den samme som etter første omgang. iver olaussen, adrian thon gunderud, benjamin Østvold og bendik jakobsen heggli utgjorde det norske laget. sistnevnte deltok også i tilsvarende konkurranse i fjorårets vm. (ntb)
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 12.02.2021 20.14.10
Kombinert: Norge tok mixed-gull i junior-VM
norge tok seieren i mixed kombinert stafett i junior-vm i finske lahti fredag. – en morsom dag, sa stjerneskuddet gyda westwold hansen.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 12.02.2021 13.30.32
Langrenn: Mørk med gull i junior-VM
martin kirkeberg mørk gikk inn til gullet på 10 km fri teknikk i junior-vm i vuokatti. han vant med 14,9 sekunder foran finske alexander stahlberg.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 12.02.2021 10.39.24
Sølv til Rysstad i U23-VM i lanngrenn
aron Åke rysstad gikk inn til sølvplass i sprint under u23-vm i langrenn i finske vuokatti.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 11.02.2021 13.49.26
Dobbelt norsk i kombinert
gyda westvold hansen gikk inn til et suverent kombinertgull i junior-vm onsdag. lagvenninnen marte leinan lund tok sølvet i finske lahti. det ble aldri en spennende seierskamp. westvold hansen startet langrennet med et forsprang på 43 sekunder etter et svev på 92 meter i hoppbakken. til slutt ble seiersmarginen på 1.05,7. – i dag nøt jeg langrennet. jeg har aldri vært i bedre fysisk form, og jeg har heller aldri vært i bedre slag i bakken tidligere. det er veldig moro å ta dobbeltseier. dette jobber vi for hver dag, sa 18-åringen etterpå.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 10.02.2021 16.01.40
Junior-VM: Dobbelt norsk i kombinert – overlegen seier til Gyda Westvold Hansen
gyda westvold hansen gikk inn til et suverent kombinertgull i junior-vm onsdag. lagvenninnen marte leinan lund tok sølvet i finske lahti.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 10.02.2021 14.59.46
Anklager Riiber for dressjuks etter video: – Jeg bare flirer av det
jarl magnus riiber blir uthengt som en juksemaker i finske medier. selv tar den norske kombinertstjernen påstandene med knusende ro.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 10.02.2021 06.20.06
VM-sølv til Hjelmeset i Finland
lars agnar hjelmeset gikk inn til sølvmedalje på sprinten i junior-vm i langrenn i finske vuokatti tirsdag.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 09.02.2021 11.54.29
Nytt sinneutbrudd
stemningen mellom det russiske og finske langrennslandslagene er på kokepunktet etter nok en dramatisk verdenscup-helg. russland-trener jelena välbe skriver at en finsk løper vil få straffen sin av gud.
Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: 09.02.2021 05.22.45
VM ryker for finsk langrennsstjerne etter mystisk brudd
sesongen er over for den finske langrennsprofilen kerttu niskanen. hun har fått påvist et brudd i foten ingen vet hvordan oppsto.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 01.02.2021 22.33.50
Finland dropper Nove Mesto
det finske skiforbundet sender i likhet med sine norske kolleger ikke løpere til verdenscuprennene i tsjekkiske nove mesto før vm. det opplyser skiforbundet i finland på sine nettsider mandag. Årsaken oppgis å være endringer i den nasjonale og internasjonale rennkalenderen. dermed blir startfeltet i nove mesto, som er siste verdenscuprunde før oberstdorf-vm, svært amputert. norges skiforbund opplyste nylig at det ikke er aktuelt å sende norske løpere til rennene tsjekkia. grunnen er situasjonen rundt koronaviruset.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.02.2021 20.25.41
Finsk langrenn gjør som Norge – dropper Nove Mesto
det finske skiforbundet sender i likhet med sine norske kolleger ikke løpere til verdenscuprennene i tsjekkiske nove mesto før vm.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 01.02.2021 19.21.35
Storfavoritt til å vinne trippelen
jarl magnus riiber er virkelig nære å sikre seefeld-trippelen etter nok en god start i hoppdelen søndag. han skaffet en ytterligere ledelse på fem sekunder til japanske akito watabe etter hoppdelen. 38 sekunder er den totale ledelsen på nå, etter at han leverte et hopp på 108 meter og totalt 141 poeng. watabe og finske ilkka herola er henholdsvis nummer to og tre ut på langrennsdelen seinere i dag. Øvrige norske: espen bjørnstad (10), jens lurås oftebro (14), espen andersen (19), jørgen graabak (22), einar lurås oftebro (27), magnus krog (28), kasper moen flatla (34).
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 31.01.2021 13.05.28
Dramatisk prolog for Bolsjunov
verdens beste skiløper for tiden, aleksandr bolsjunov, kom seg ikke videre fra sprintprologen i falun etter at han falt under prologen. russeren endte over 11 sekunder bak erik valnes, som ble den raskeste under søndagens kvalifisering. valnes vant den klassiske prologen med 1,24 sekunders margin til finske joni mäki. johannes høsflot klæbo fulgte på tredjeplass. han var ytterligere et sekund bak lagkamerat valnes. alle de seks norske løperne er klare for kvartfinale. i kvinnenes prolog var johanna hagström raskest søndag. alle de norske er klare for kvartfinale. hagström vant prologen foran tiril udnes weng. i mål skilte det 1,53 sekunder mellom de to. linn svahn, som vant lørdagens fellesstart, fulgte på tredjeplass. ane appelkvist stenseth var nest best av de norske på åttendeplass, mens mathilde myhrvold fulgte på 11.-plass. maiken caspersen falla skal til oberstdorf-vm i neste måned for å forsvare vm-gullet fra seefeld for to år siden. søndag ble den norske sprintdronningen nummer 13 i falun-prologen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 31.01.2021 12.05.21
Riiber festet grepet
jarl magnus riiber la et solid grunnlag i hoppbakken under den andre konkurransen av trippelen i seefeld. det gjorde at han gikk ut rundt halvminuttet foran gårsdagens andremann akito watabe. riiber gikk alene i tet i lett snøvær, men verdenscuplederen viste styrke hele veien og hadde på det meste 50 sekunder ned til watabe som etter hvert fikk besøk av finske herola. inn mot mål tok duoen bak inn noen sekunder, men riiber vant likevel overlegent. til slutt var han 33 sekunder foran watabe og herola og har dermed et solid utgangspunkt før morgendagens avslutning i seefeld-trippelen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 30.01.2021 16.03.57
Krever finsk straff - forsvarer Bolsjunov
den svenske langrennseksperten mathias fredriksson taler norske eksperter midt imot og tar aleksandr bolsjunov i forsvar. den tidligere langrennsstjernen mener finske joni mäki også burde straffes.
Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: 27.01.2021 17.24.51
Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff
det finske skiforbundet har sendt en forespørsel til fis hvor de ber dem vurdere om straffen bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske skiforbundet i en pressemelding. på oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, joni mäki, først inn på oppløpet, og bolsjunov følte han ble sperret. russeren svarte med å slå etter mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen. russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til bolsjunov.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 27.01.2021 11.14.48
Finland ber disiplinærkomiteen i FIS vurdere ytterligere Bolsjunov-straff
det finske skiforbundet har sendt en formell henvendelse til fis for å få klargjort om skitoppene vil straffe alexandr bolsjunov ytterligere.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 27.01.2021 11.08.01
Skylder på bindingen
alexandr bolsjunov mener en feil med bindingen førte til det dramatiske sammenstøtet med finske joni mäki søndag.
Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: 27.01.2021 08.18.42
Bolsjunov skylder på bindingen: - Ikke meningen å kjøre ned finnen
alexandr bolsjunov mener en feil med bindingen førte til det dramatiske sammenstøtet med finske joni mäki søndag.
Kilde: Nettavisen - Sport | Publisert: 27.01.2021 07.51.33
Bolsjunov til NRK: Hevder skandale-«takling» skyldes utstyrsfeil
falun (nrk): han har blitt kraftig kritisert for oppførselen sin før og etter målgang sist søndag. men selv om aleksandr bolsjunov angrer, står russeren på at finske joni mäki burde vært diskvalifisert og at «kroppstaklingen» etterpå var et uhell.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 26.01.2021 14.26.49
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »