Hovedsiden

Liten annonse

  United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:12.47)
  manchester united er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på carrington. mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund. det opplyser premier league-klubben. målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse». arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet. renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på carrington-området. prislappen blir tett på 700 millioner kroner. jim ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i manchester united, og med en sikret han og ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben. – da vi gjorde en grundig gjennomgang av carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier ratcliffe. han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan uniteds stadion skal se ut i framtiden. et nøkkelspørsmål er om old trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt. (ntb)

  Ventura med kjempestart i Kansas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:23.03)
  kristoffer ventura gikk seks slag under par på torsdagens åpningsrunde på korn ferry-tourens turnering i kansas, nivået under pga-touren. i skrivende stund er ventura med det i delt ledelse, men alle spillerne er ikke ferdig med den første runden. ventura ligger foreløpig an til å kapre en plass til sommerens ol, plasser som blir endelig fordelt etter ukens turneringer. med et godt resultat i kansas vil han kunne sikre seg en ol-plass - hvor viktor hovland allerede er sikret en plass.

  Skotheim på gulljakt: – Jeg føler meg selvsikker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:22.57)
  sander skotheim leder mangekampen i em etter dag én med 4566 poeng. det er foran skjema til norsk rekord. – det er kult. men en mangekamp er ti øvelser ikke fem. de tre farligste øvelsene er i morgen. det er hekk, diskos og stav. så komme meg gjennom de så blir det bra, sier skotheim til nrk. han er 25 poeng foran johannes erm, som er nummer to. makenson gletty er på tredjeplass. – jeg føler meg selvsikker før i morgen. det er bare å kjøre på så hardt jeg kan, sier skotheim. marcus rooth innehar den norske rekorder i mangekamp med 8608 poeng. han har også hatt en sterk dag i em mandag, og er på fjerdeplass før dag to. dermed har norge to utøvere med i medaljekampen. gjennom dagen har rooth satt personlig rekord i lengde og på 400 meter. skotheim satt også pers på 400 meter. fem av ti øvelser gjenstår. allerede kl. 09.35 tirsdag morgen er mangekjemperne i gang igjen.
  Carlos Alcaraz vant Roland-Garros for første gang etter thriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:19.31)
  med finaleseier i søndagens roland-garros-finale mot alexander zverev er carlos alacaraz den yngste noen sinne til å vinne en grand slam på tre forskjellige underlag. den første tittelen kom på «hard court» i us open-finalen mot casper ruud i 2022. deretter beseiret supertalentet, tennishistoriens mestvinnende, novak djokovic på gress i wimbledon-finalen i 2023. og etter søndagens grus-seier i paris kan han skilte med at han behersker alle underlag, og det i kun en alder av 21 år og en måned. tyske alexander zverev jaket i kveld sin første grand slam-tittel, men allerede i første sett fikk han det tøft mot carlos alcaraz som åpnet sterkt. med god variasjon i tennisen tok spanjolen det første settet 6-3. i andre sett var zverev derimot langt mer selvsikker, og etter å ha vunnet fem strake «game» hentet han inn alcaraz sin ledelse med overbevisende sifre, 6-2. i tredje sett ble det en real thriller hvor alacaraz spilte seg fort til ledelsen 5-2. men i det man trodde finalen gikk i spanjolens retning, snudde zverev stillingen, og tok det tredje settet utrolige, 7-5. i fjerde sett ble det tydelig at kampen skulle gå til fem sett, og alcaraz tok det fjerde settet overbevisende 6-1. i det femte og avgjørende fulgte alcaraz opp det fjerde settet, og viste med sifrene 6-2, og 3-2 i sett, hvem som var turneringens beste spiller. historisk sett er dette den første finalen i roland garros som går uten en av de tre store, rafael nadal, novak djokovic og roger federer, siden 2004. alacaraz sitt tennisidol rafael nadal nådde ikke lengre enn første runde i årets turnering, hvor han ble slått ut av nettopp zverev. alexander zverev har fortsatt ingen grand slam-titler å skilte med, men om under 50 dager får han muligheten til å revansjere seg på grusen i paris når han skal forsvare ol-tittelen sin fra tokyo i 2021.

  Det synes ikke, men alt er endret

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:15.34)
  rivian har totaloverhalt pickupen r1t og suv-en r1s. bruker samme produksjonsmodell som tesla vi kommer med en test av r1s, og som du kanskje har fått med deg har vi allerede begeistret testet r1t. men det er ikke den oppgraderte modellen vi får teste i sommer, da selskapet nettopp har avslørt at de har gjort store endringer med nær sagt alt «under panseret» på de to bilene. prosjektet, «peregrine», endrer ifølge the verge «dna-et» til bilene: de nye bilene er […] the post det synes ikke, men alt er endret appeared first on itavisen.

  Ny jobb for Rekdal – klar for 4. divisjonsklubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:21.49)
  ottestad il melder at tidligere vålerenga-, start- og rosenborg-sjef kjetil rekdal blir en del av trenerteamet i klubben. laget befinner seg i fjerdedivisjon. han skal gjøre jobben på frivillig basis, og klubben skriver at hensikten er å støtte opp om ottestad il og det lokale laget i nærmiljøet. – vi har et a-lag som ikke har vunnet én enste kamp denne sesongen og ligger på sisteplass. vi vet han bor her, og han har en unge i klubben, og da ble det kastet ut om han kunne bidra litt, sier hovedtrener lars hulleberg til nrk. han forteller videre at det blir manko på trenere på feltet fremover, og at det derfor var behov for nye fjes. hovedtrener hulleberg har operert et korsbånd og kan derfor ikke være på feltet. i tillegg skal vikaren på jobb i tromsø fremover, så da blir det få som kan bidra i en klubb som sliter sportslig. – om han blir hovedtrener eller bistår på andre måter, det er litt opp til ham. det er en vei vi ikke har spikra helt ennå, sier hulleberg. rekdal setter i gang med sin nye jobb allerede fredag.

  Vukicevic legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:18.24)
  dagen før friidretts-em starter, forteller hekkeløper vladimir vukicevic at karrieren nærmer seg slutten. – jeg kommer til å legge opp etter sesongen, sier vukicevic til nrk. 33-åringen er norsk rekordholder på 110 meter hekk med tiden 13,42 sekunder fra august 2021. han kan vise til ett sølv fra junior-vm i 2010, og har 11 ganger blitt norsk mester. – jeg begynner å bli godt voksen som toppidrettsutøver. man er toppidrettsutøver på lånt tid, og jeg begynner nå å kjenne at det er dags for å gjøre andre ting, forteller vukicevic. noe særlig mer vil han ikke snakke om at han skal legge opp. allerede fredag formiddag skal han ut og løpe innledende heat på 110 m hekk i friidretts-em. – nå skal jeg prestere i roma, og så har jeg en hel sommer med konkurranser først. vladimir vukicevic er lillebroren til tidligere hekkeløper christina vukicevic demidov, som skal kommentere friidretts-em direkte på nrk. mesterskapet i roma varer fra 7. til 12. juni.
  Manchester City saksøker Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:18.40)
  manchester city har levert et søksmål mot premier league med krav om økonomisk kompensasjon for «ulovlige» økonomiske regler. det melder avisen the times , som skriver at søksmålet innebærer borgerkrig i engelsk toppfotball. bakgrunnen er de 115 regelbruddene premier league har anklaget klubben for, og som kan føre til svært alvorlige straffereaksjoner dersom saken ender med fellelse. the times skriver at det skal holdes en høring i saken allerede mandag, at den skal avgjøres i løpet i to uker og at utfallet kan endre premier league for alltid.


  Solbakken avslørte lagoppstilling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:16.46)
  allerede dagen før landskampen mot kosovo avslørte ståle solbakken overfor tv 2 hvilket lag han sender på banen på ullevaal. han har tidligere sagt at martin ødegaard og erling braut haaland etter planen skal spille begge kamper under samlingen, og han holder ord. det er et stjernetungt lag der alle unntatt venstreback david møller wolfe (az alkmaar) er fra en topp-fem-liga. dette er laget (4-3-3): ørjan nyland – kristoffer ajer, andreas hanche-olsen, leo østigård, david møller wolfe – martin ødegaard, sander berge, kristian thorstvedt – oscar bobb, erling braut haaland, jørgen strand larsen. – vi må spre spilletiden litt i løpet av de to kampene mot kosovo og danmark (lørdag i brøndby). antonio nusa kan for eksempel ikke spille 90 minutter, sier solbakken til tv 2. (ntb)  Budkov Kjær rett ut i juniorturneringen i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:18.28)
  nicolai budkov kjær var regnet blant favorittene i juniorturnering i roland-garros, men lørdag røk han ut allerede i første runde. den 3.-seedede nordmannen ble slått 6-1, 6-3 av kvalifiseringsspilleren henry bernet fra sveits i en kamp som varte i en time og fem minutter. 17-årige kjær er nummer fire på itfs verdensranking for junior og har som et av sine mål for året å vinne juniorklassen i en grand slam-turnering. i januar tok han seg til semifinale i australian open. kjær skal også delta i doubleturneringen for junior. der spiller han sammen med østerrikeren joel schwärzler toppseedet. (ntb)

  Magnus Carlsen nedkjempet Firouzja i Norway Chess – er toer sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 1. juni 2024 KL:21.30)
  magnus carlsen fortsatte å presse alireza firouzja i et parti som gikk mot remis, og etter mer enn fire timer ved brettet innkasserte han seieren. dermed er han på 2.-plass i norway chess, ett poeng bak hikaru nakamura, når turneringen er halvspilt. firouzja ga opp etter 82 trekk i et parti som da hadde vart i fire timer og et kvarter. da det var over, var mesterligafinalen med carlsens favorittlag real madrid allerede i gang. alt tydet på remis helt til firouzja gjorde en feil i sluttspillet, da begge hadde dårlig tid. det utnyttet nordmannen nådeløst. (ntb)

  Skytteren Caroline Finnestad Lund vant EM-gull for junior

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 1. juni 2024 KL:18.40)
  caroline finnestad lund viste nerver av stål og vant em-finalen i rifle 50 meter match for junior etter 10,6 i siste skudd. det ble en god dag for de norske juniorene med tre finaleplasser og lagbronse både for kvinner og menn. lund var sjuende best i kvalifiseringen, men i finalen var hun i tetstriden hele veien. etter 15 skudd i knestående ledet hun med 155,1 poeng, og etter 15 skudd liggende var hun fortsatt i tet. hun mistet ledelsen allerede i det første skuddet i stående, og en svak første serie så ut til å ødelegge for henne, men så slo hun hardt tilbake. til sist ble det en duell om gulet med slovakiske hana strakusek. begge måtte i nieren i løpet av de fem siste skuddene, men da lund ledet med to tidels poeng før det siste skuddet, var hun nådeløs. strakusek greide 10,3, men med 10,6 slo lund knockout. (ntb)


  Fotballforening om mulig streik: – Spillerne er på bristepunktet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 31. mai 2024 KL:08.22)
  den engelske spillerforeningen pfa advarer fifa om at streik kan bli brukt i kampen for lettelser i det stadig tettere kampprogrammet i internasjonal fotball. det internasjonale fotballforbundet (fifa) er under økende press for å ta tak i det stadig flere mener er en altfor stor kampbelastning for spillerne. den engelske spillerforeningen er særlig kritisk etter den betydelige utvidelsen av vm for klubblag neste år. denne turneringen er nå utvidet til 32 lag, og fifa er allerede truet med søksmål av blant andre den internasjonale ligaforeningen. maheta molango, som leder professional footballers’ association (pfa), sier til bbc at stadig flere spillere gir uttrykk for at de er på bristepunktet over den tettpakkede fotballkalenderen. – vi har kommet dit at ingen virkemidler kan utelukkes, sier molanga, som forteller om opphetede møter med spillere som forteller om bekymring for egen kropp og helse. – noen av dem sier at de ikke aksepterer dette og sier at «vi kan like godt streike», sier pfa-lederen, som siterer fra et møte med spillere i en garderobe tidligere i år. han understreker at fifas tette kalender ikke berører kun de beste spillerne, men at også programmet i lavere divisjoner må endres på grunn av fifas disposisjoner. lederen for den internasjonale spillerforeningen fifpro, david terrier, viser til at mange spillere nå klager over at de er utbrent og utslitt, både fysisk og mentalt. – det er krise, vi er i fare. spillerne har krysset en grense og kalenderen er stappfull, sier terrier. en studie blant unge spillere har pekt på hvor mye stress kroppene deres er utsatt for og brukte 20 år gamle jude bellingham som eksempel.

  Kilde om comeback i sesongåpningen: – Det kommer for tidlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:20.08)
  aleksander aamodt kilde er i full gang med opptrening etter de alvorlige skadene han pådro seg i det dramatiske fallet wengen i januar. det har vært mye usikkerhet rundt comebacket, men alpinisten ser lysere på situasjonen nå enn tidligere. – det er fortsatt veldig usikkert når det blir. men jeg er ganske sikker på at det blir. uten å være hundre prosent sikker, men jeg har en følelse på at dette kommer til å gå bra en gang, sier kilde til nrk. men på spørsmål om vi kan få se ham allerede i sesongåpningen i østerrikske sölden, er svaret tvilende. – det kommer for tidlig. det synes jeg egentlig er greit å bare legge på bordet med en gang. sånn jeg ser det for meg nå. så får det heller det bli en super overraskelse hvis jeg klarer å være på start da. akkurat nå ser det litt tidlig ut, sier kilde. hastverk er noe han ikke ønsker å ha inn mot comebacket. for enda har ikke 31-åringen prøvd seg med ski under beina etter hendelsen. men det er det neste på planen. – jeg tenker kanskje jeg skal prøve meg på snø (snøhallen på lørenskog) her hjemme først. det blir mest sannsynlig kanskje i juni. skikjøring og skikjøring, men i hvert fall ski under beina. det er første steg, sier han.

  Fire bestevenner på tur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:19.41)
  har man bestemt seg for konklusjonen allerede i forkant, så må man være flinkere til å tilpasse kriteriene til det resultatet man vil ha enn det friidrettsforbundet har vært rundt 5000-meteren i em.
  Bekreftet: Hansi Flick ny hovedtrener i Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:13.43)
  tyskeren hans-dieter «hansi» flick (59) erstatter xavi hernandez og skal lede barcelona framover. flick ble onsdag presentert som barcas nye trener, tre dager etter at xavi ledet laget for siste gang mot sevilla søndag. tyske medier rapporterte allerede før helgen at flick ville undertegne en kontrakt til sommeren 2026 med sin nye klubb. flick har vært arbeidsledig siden han måtte gå som landslagssjef for tyskland i september i fjor. han har tidligere hatt stor suksess som hovedtrener for bayern münchen, der han også vant fire ligagull som spiller. xavi hadde en turbulent siste sesong som barcelona-trener. i januar kunngjorde han at han bare ville jobbe ut sesongen, men tre måneder senere undertegnet han en forlengelse til sommeren 2025. likevel er han nå altså ferdig i klubben. (ntb)


  Celtics til NBA-finalen med fire strake seirer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:07.43)
  boston celtics er klare for finalen i nba-sluttspillet etter å ha danket ut indiana pacers med 4-0 sammenlagt. i finalen ventes enten dallas mavericks eller minnesota timberwolves. mavericks leder 3-0 sammenlagt og kan ta en finaleplass allerede tirsdag kveld lokal tid. boston celtics var suverene i grunnspillet og slo cleveland cavaliers i kvartfinalen 4-1. de jakter sin 18. nba-tittel.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »