Hovedsiden

Liten annonse
  Rakitic ferdig i Saudi-Arabia etter et halvt år – vender hjem til Kroatia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 21. juli 2024 KL:12.18)
  den tidligere barcelona-stjernen ivan rakitic flytter fra saudi-arabia og har signert med hajduk split. det bekrefter klubben på sine nettsider. rakitic har signert en ettårskontrakt med dne kroatiske klubben. rakitic terminerte kontrakten sin med al-shabab etter bare et halvt år. kroaten signerte for saudiklubben i januar og noterte seg for bare ett mål og én målgivende på åtte kamper. «en av de beste spillerne i historien til kroatisk fotball har signert en avtale med hajduk til slutten av sesongen, med opsjon på ytterligere en sesong», heter det i meldingen fra klubben. rakitic, som ifølge hajduk blir den mest dekorerte spilleren i den kroatiske ligaen, blir offisielt presentert søndag kveld på en pressekonferanse i split. 36-åringen startet karrieren sin i sveitsiske basel og spilte senere for tyske schalke 04 og sevilla og barcelona i spania. han vant champions league med barcelona og europaligaen to ganger med sevilla. han har også notert seg for 106 landskamper for kroatia og spilte en nøkkelrolle i å vinne sølvmedaljen under 2018-vm i russland. (ntb)  graham hansen og syrstad engens barcelona svekket – mister stjernespiller til chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:11.21)
  den engelske landslagsspilleren lucy bronze har skrevet under for chelsea. der blir hun lagvenninne med guro reiten. chelsea opplyser om overgangen i egne mediekanaler. bronze har signert en toårskontrakt. – jeg er veldig spent og gleder meg til å bli en del av en klubb som er kjent for å vinne mange titler, sier bronze. den engelske landslagsspilleren har tilbrakt de siste to sesongene i barcelona, der hun har vært lagvenninne med caroline graham hansen og ingrid syrstad engen. når går turen videre til den engelske hovedstaden. – lucy tar med seg lederevner til klubben. hun er enn allsidig forsvarsspiller, og hun har erfaring som vi er sikker på at passer bra inn i troppen, sier chelsea-topp paul green. chelsea vant nylig sin femte strake tittel i den engelske superligaen. (ntb)

  Ruud klar for Laver Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:10.48)
  casper ruud er tatt ut på det europeiske laget til laver cup i september. der får han med seg stjerner som carlos alcaraz og rafael nadal. det opplyser arrangøren av turneringen onsdag. det norske tennisesset er glad for nok en sjanse på det europeiske laget. – det er et privilegium å være en del av dette enestående laget og komme tilbake for en ny sjanse til tittelen i berlin. vi har noe ugjort, heter det fra ruud. verdenslaget vant laver cup de to siste sesongene. i tillegg til ruud, alcaraz og nadal skal også daniil medvedev, alexander zverev og stefanos tsitsipas representere det europeiske laget. björn borg er lagkaptein. turneringen spilles i berlin fra 20.–22. september. ruud er denne uken i aksjon i svenske båstad. der spiller han onsdag singlekamp mot brasilianske thiago monteiro, mens han senere skal i aksjon i double med rafael nadal. den spansk-norske duoen tok seg mandag videre fra 1. runde. tidligere i år vant ruud atp 500-turneringen i barcelona. han har i tillegg vært i tre finaler, deriblant i masters-turneringen i monte-carlo. i juni tok han seg til semifinale i roland-garros, der han tapte for zverev. (ntb)

  barcelona-stjerne må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:19.33)
  barcelonas stopperkjempe ronald araújo må gjennomgå en operasjon for å orden på hamstringskaden han pådro seg under copa america. det bekreftet klubben i en pressemelding mandag ettermiddag. – undersøkelser viser at førstelagsspilleren ronald araújo har en seneskade i høyre hamstring. i de kommende dagene vil han gjennomgå en kirurgisk prosedyre utført av dr. lasse lempainen under oppsyn av klubbens medisinske stab i åbo, finland, heter det i meldingen. araujo pådro seg skaden i venstre lår i første omgang av 0-0-kampen mot brasil i kvartfinalen. atletico madrids jose maria gimenez erstattet barcelona-stopperen, før de tok seg videre på straffer. uruguay tapte imidlertid semifinalen 0-1 for colombia, før de vant bronsekampen på straffer mot canada. (ntb)

  Suárez utlignet på overtid – Uruguay vant bronsekampen i Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:10.36)
  veteranspiss luis suárez (37) kan fortsatt score mål. lørdag utlignet han på overtid før uruguay slo canada på straffer i bronseduellen i copa america. rodrigo bentancur sendte uruguay i ledelsen etter åtte minutter, før ismaël kone og jonathan david sørget for at canada gikk opp i ledelsen i det 80. spilleminutt. to minutter på overtid dukket suárez opp og utlignet kampen. dermed måtte det hele avgjøres i straffesparkkonkurranse all den tid det ikke spilles ekstraomganger i mesterskapet. der bommet kone og bayern münchen-stjernen alphonso davies for canada, som dermed tapte. suárez har lang fartstid bak seg i storklubber. nå spiller han sammen med flere tidligere barcelona-venner i inter miami i amerikansk liga. finalen mellom argentina og colombia spilles natt til mandag norsk tid.  Kamilla Melgård forlater Lyn – signerte for spansk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:13.21)
  kamilla melgård (18) er klar for den spanske fotballklubben madrid cff etter at kontrakten med lyn gikk ut. – det blir jo veldig gøy og jeg gleder meg veldig til å starte med nye utfordringer med nytt sted og nytt lag, sier melgård til lyns nettsted. melgård har vært i lyn-systemet i fem år og debuterte på a-laget som 15-åring. hun fikk i alt 75 kamper i toppserien og ni i nm. 18-åringen stoppet på 13 mål. nå går ferden videre til spansk toppfotball. madrid cff ble nummer seks sist sesong. ingrid moe wold og therese åsland har tidligere spilt for hovedstadsklubben. fra før spiller caroline graham hansen og ingrid syrstad engen i barcelona, mens vilde bøe risa spiller for atlético madrid. synne jensen er spiss på real sociedad. melgård står med 16 kamper for det norske j19-landslaget. (ntb)

  Real Madrid med flest gjenværende EM-spillere – spansk klubb med overraskende antall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:08.29)
  ingen lag har flere spillere igjen i årets fotball-em enn carlo ancelottis real madrid. la liga-klubbene dominerer før de siste tre kampene i mesterskapet. de hvitkledde fra madrid har fortsatt dani carvajal, nacho fernández, jude bellingham, ferland mendy, eduardo camavinga, aurélien tchouaméni og kylian mbappé igjen i em. mbappé ble real-spiller 1. juli etter at kontrakten med paris saint-germain løp ut. bak real madrid følger liverpool og barcelona med seks spillere hver, mens både paris saint-germain, arsenal og manchester city har fem spillere. det har også real sociedad, som i den spanske troppen har fem bidrag. premier league har 35 gjenværende spillere i mesterskapet. i tillegg til liverpool, arsenal og city har også crystal palace (4), chelsea (3), manchester united, aston villa, west ham brentford, newcastle (2), tottenham og everton spillere som fortsatt kniver om em-gull. ifølge ntbs opptelling er hele 41 forskjellige klubber fortsatt representert. (ntb)


  Pedri mister resten av EM – Kroos ber om tilgivelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:16.25)
  barcelonas midtbanejuvel pedri pådro seg en forstuelse i kneet under kvartfinalen av fotball-em mot tyskland. spanias fotballforbund opplyser om skadeomfanget i egne mediekanaler. forbundet skriver at det er en grad to forstuelse, men at midtbanejuvelen likevel vil forbli i tyskland til slutten av mesterskapet. «fotballspilleren vil forbli sammen med lagkameratene til slutten av dette mesterskapet, med fokus på em-konkurransen», heter det i meldingen. ifølge den katalanske avisen mundo deportivo vil pedri være ute i fire til seks uker og dermed miste resten av mesterskapet. det samme skriver også marca. spania vant em-kvartfinalen 2-1 mot tyskland etter scoring helt på tampen av annen ekstraomgang. få minutter ut i kampen fikk spanjolene seg en smell da toni kroos klippet ned pedri etter bare et par minutter. tyskeren slapp unna kort, mens spanjolen måtte av banen. i en lang instagram-melding der kroos takker for seg, benytter han også anledningen til å be om unnskyldning for skaden. – til slutt er det viktig for meg å si: jeg ber om tilgivelse og håper du blir snart frisk, pedri. det var ikke min intensjon å skade deg. god bedring, jeg ønsker deg alt godt. du er en fantastisk spiller, skriver kroos.

  Spanias fotballforbund bekrefter: Pedri forstuet kneet mot Tyskland – blir likevel værende i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:16.08)
  barcelonas midtbanejuvel pedri pådro seg en forstuelse i kneet under kvartfinalen av fotball-em mot tyskland. spanias fotballforbund opplyser om skadeomfanget i egne mediekanaler. forbundet skriver at det er en grad to forstuelse, men at midtbanejuvelen likevel vil forbli i tyskland til slutten av mesterskapet. «fotballspilleren vil forbli sammen med lagkameratene til slutten av dette mesterskapet, med fokus på em-konkurransen», heter det i meldingen. ifølge den katalanske avisen mundo deportivo vil pedri være ute i fire til seks uker og dermed miste resten av mesterskapet. det samme skriver også marca. spania vant em-kvartfinalen 2-1 mot tyskland etter scoring helt på tampen av annen ekstraomgang. få minutter ut i kampen fikk spanjolene seg en smell da toni kroos klippet ned pedri etter bare et par minutter. tyskeren slapp unna kort, mens spanjolen måtte av banen. pedri ble erstattet av dani olmo, som scoret spanias 1-0-mål. barcelonas andre midtbanejuvel, gavi, måtte stå over årets em på grunn av en skade. (ntb)

  Vålerenga fikk walkover i mesterligakvalifiseringen – rett til finale i 1. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:13.25)
  seriemester vålerenga slipper unna med én kamp i 1. kvalifiseringsrunde til kvinnenes mesterliga i fotball. der venter enten mitrovica eller farul constanta. det ble klart i trekningen i uefas hovedkvarter i sveitsiske nyon fredag. vif ble trukket sist av de 22 seedede lagene og slapp dermed å få motstander i semifinalen. vålerenga er inne på mesterruten i kvalifiseringen og er trukket i en gruppe der mitrovica fra kosovo og farul constanta fra romania spiller semifinale. vinneren møter vålerenga i finalen, og vinneren der går videre til 2. kvalifiseringsrunde. rosenborg er også med i trekningen på ligaruten og får vite sin motstander om noen minutter. elleve seriemestere og fire øvrige lag tar seg videre til 2. runde. fra runde to skal tolv lag videre til gruppespillet, der barcelona, lyon, bayern münchen og chelsea er direktekvalifisert. kampene i 1. kvalifiseringsrunde spilles 4. og 7. september. (ntb)

  Semiautomatisk offside innføres i La Liga – fortsatt ikke mållinjeteknologi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:07.37)
  det planlegges flere endringer på regelverket foran kommende sesong i la liga. innføring av mållinjeteknologi er det derimot ingen planer om. football-espana og radiostasjonen cope er blant dem som har omtalt nyheten. flere av endringene er lik grepene som har blitt tatt i bruk i blant annet em. både semiautomatisk offside og at det kun er tillatelse for kapteiner å snakke med dommeren, kan man vente seg i la liga kommende sesong. i tillegg innføres det mulighet for et ekstra spillerbytte ved hodeskade. det som fortsatt ikke blir å finne, er mållinjeteknologi. mangelen på det ble en debatt etter en kontroversiell situasjon i el clásico i april. da følte barcelona seg snytt for scoring på stillingen 1-1 mot real madrid i en kamp katalanerne tapte 2-3. – det er en skam at vi ikke har mållinjeteknologi. om vi vil være den beste ligaen i verden, så må vi ha det, sa xavi etter kampen. la liga-president javier tebas svarte på sin side med en post på x, med skjermbilder fra artikler som beskrev situasjoner der mållinjeteknologi hadde feilet og sitatet «ingen kommentar». (ntb)

  Brasil trygget avansementet i Copa America – Vinicius må stå over kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:06.28)
  brasil og colombia spilte 1-1 i sin siste kamp i pulje d i det søramerikanske fotballmesterskapet tirsdag. begge lag er videre til sluttspillet. colombia vant gruppespillet foran nettopp brasil, som trengte uavgjort for å være helt sikker på avansement. de to lagene møter henholdsvis panama og uruguay i sine kvartfinaler. barcelona-angriper raphina sendte brasil i ledelsen på frispark tidlig i andre omgang, før crystal palace-forsvarer daniel munoz utlignet på overtid. i kvartfinalen mot uruguay må brasil klare seg uten real madrid-stjernen vinicius junior, som fikk sitt andre gule kort i turneringen og må sone karantene. kvartfinalene i copa america spilles til helgen. fredag møtes argentina og ecuador, lørdag spiller venezuela mot canada, mens det søndag er duket for colombia mot panama og uruguay mot brasil. (ntb)

  Messi tilbake på Argentina-trening – aktuell til kvartfinalen i Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:12.44)
  lionel messi er tilbake i trening tre dager før argentinas kvartfinale mot ecuador i copa america. 37-åringen måtte stå over siste puljekamp på grunn av skade. det opplyser argentinas fotballforbund til nyhetsbyrået reuters. før den andre gruppekampen mot chile trøblet messi med både hamstringen og feber, og etter 1-0-seieren sa argentineren at han følte et ubehag underveis i oppgjøret. dermed var han ubenyttet reserve da argentina avsluttet gruppespillet. mandag var messi tilbake i trening, og 37-åringen deltok med resten av spillergruppen etter å ha gjennomført individuell bevegelsestrening i starten av økta. tidligere i år trøblet messi med en hamstringskade som holdt ham utenfor spill i flere kamper. barcelona-legenden ble verdensmester med argentina i 2022, åtte år etter at nasjonen tapte vm-finalen mot tyskland. finalen i copa america spilles 14. juli i miami. (ntb)

  Uruguay sendte USA ut av Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:06.01)
  vertsnasjon usa er ute av copa america etter 1-0-tap mot uruguay i kansas city i missouri tirsdag. forsvarsspiller mathías olivera sikret avansement til kvartfinalene for de lyseblå. uruguay endte på topp av gruppe c med ni poeng. usa endte på tredjeplass etter at panama slo bolivia 3–1. panama, som er med i sitt andre copa america, endte gruppespillet med seks poeng. dermed er de for første gang klare for utslagsrundene. etter sjokktapet mot panama i forrige kamp, var usa nødt til å vinne for å ha sjans til å gå videre. kampens største jubelutbrudd kom da bolivia utlignet mot panama i den andre kampen i gruppa og usa ble dyttet opp til andreplass. gleden var imidlertid kortvarig. usa slet med å få angrepsspillet til å fungere, og endte opp med bare tre skudd på mål. uruguay tok ledelsen da nicolás de la cruz fant midtstopper ronald araújo i feltet på frispark. barcelona-stjernen headet mot mål og usa-keeper matthew turner måtte gi retur. den havnet hos olivera, som satte ballen i nettet. målet ble godkjent etter en langvarig var-sjekk for offside. mesterskapsfiaskoen kan føre til at folk stiller spørsmål rundt om trener gregg berhalter er rett mann til å lede usa inn mot vm på hjemmebane i 2026. – vi hadde en god start og viste masse energi, men vi hadde bare ikke nok kvalitet. vi klarte rett og slett ikke å finne noen løsning, sa usa-kaptein christian pulisic etter kampen. (ntb)

  Hauger vant kvalifiseringen i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:15.29)
  dennis hauger (21) leverte en kjempetid og var raskest i kvalifiseringen til formel 2-runden i østerrike. det er annen gang nordmannen vinner en formel 2-kvalifisering. hauger fikk opp tiden 1.15,487 på sin beste runde i fredagens kvalik. det betyr at han starter som nummer ti i lørdagens sprintløp, mens han i hovedløpet søndag starter fremst. hauger slet i barcelona sist helg og endte uten poeng i vm-sammendraget. i østerrike ser han ut til å slå tilbake. sprintløpet kjøres klokken 13.30 lørdag. (ntb)

  Vipers møter gamle kjente

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:19.09)
  torsdag ettermiddag fikk vipers kristiansand, storhamar og kolstad vite hvem de skal møte i gruppespillet i mesterligaen neste sesong. de 16 lagene ble, for både kvinner og menn, trukket inn i to grupper à åtte lag. vipers skal blant annet opp mot nora mørk og henny reistads esbjerg. i tillegg til esbjerg skal også vipers opp mot ludwigsburg (tyskland), buducnost podgorica (montenegro), györ (ungarn), brest bretagne (frankrike), rapid bucuresti (romania) og odense (danmark). i gruppe a møter storhamar metz (frankrike), ftc hungaria (ungarn), csm bucuresti (romania), krim ljubljana (slovenia), nykøbing falster (danmark), podravka koprivnica (kroatia) og gloria bistrita (romania). i herrenes turnering er kolstad norges eneste representant. de ble trukket i gruppe b og skal opp mot aalborg (danmark), magdeburg (tyskland), barcelona (spania), kielce (polen), szeged (ungarn), nantes (frankrike) og zagreb (kroatia). i den andre herregruppen møtes paris saint-germain (frankrike), wisla plock (polen), veszprém (ungarn), füchse berlin (tyskland), fredericia (danmark), sporting lisboa (portugal), pelister bitola (nord-makedonia) og dinamo bucuresti (romania) kvinnenes gruppespill innledes 7.–8. september, mennenes 11.–12. september. (ntb)

  Lewandowski ødela for Frankrike – gruppeseieren glapp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:19.55)
  kylian mbappés comeback-scoring var ikke nok og frankrikes stjernegalleri må nøye seg med andreplass i gruppa etter 1-1 mot polen. – det er ikke imponerende, det frankrike har vist, fastslo tv 2-ekspert solveig gulbrandsen. mbappé showet lenge, men uten å sette ballen i nettet. men da ousmane dembélé gikk i bakken i sekstenmeteren var han sikker. frankrike fikk tildelt straffe og mbappé satte ballen sikkert i nettet. han feiret med å fjerne den mye omtalte maska. målet var for øvrig mbappés første em-scoring noensinne. det skulle senere bli noe dramatisk. polen fikk straffespark etter en var-sjekk, men superspiss robert lewandowskis straffe ble reddet mesterlig. polakken var kjapp på å påpeke at keeper maignan var for tidlig ute, noe dommerteamet var enige i. dermed skulle straffen tas på nytt. – det der var flaks for lewandowski, for det var ingen god straffe, kommenterte gulbrandsen. men senere skulle polakken være både god og heldig. han ventet og ventet på keeperens første bevegelse. maignan gikk riktig vei, men barcelona-spissen satte ballen likevel i nettet via stolpen. det betyr at østerrike og frankrike er sikret avansement, men nederland ligger også svært godt an til å gå videre som gruppetreer.

  Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:20.43)
  espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo real oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til spanias øverste nivå. barcelona-klubben rykket ned fra la liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med leganés og real valladolid opp til nivå én. real oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da espanyols javi puado scoret to kjappe. først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen. oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken. espanyol tok seg forbi sporting gijón på veien til finalen, mens oviedo slo ut eibar. (ntb)

  verstappen vant vm-løpet i barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:16.34)
  max verstappen tok seg forbi både lando norris og george russell og kjørte inn til sin sjuende vm-seier for sesongen i formel 1-løpet i barcelona søndag. bare tre ganger denne sesongen har 26-åringen måttet gi tapt i kampen om førsteplassen. for to uker siden vant han løpet i canada, og søndag fulgte han opp med sin andre strake seier. (ntb)

  hauger krasjet i barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:13.07)
  dennis haugers mareritthelg i barcelona ble avsluttet med at han kjørte ut allerede på første runde i søndagens hovedløp i formel 2. nordmannen ender dermed på sisteplass i løpet. hauger skled inn i victor martins kort etter start, og begge havnet utenfor banen. – det ser ut som dennis rett og slett sklir sideveis inn i martins, kommenterte stein pettersen hos viaplay. – jeg tror nok det var dennis som gjorde en feil her. men ikke stor nok til å få ytterligere straff, håper jeg, istemte hans kollega atle gulbrandsen. hauger startet helgen med en svak kvalifisering og 13.-plass der. lørdag ble han nummer ni i sprintløpet, men han fikk tidsstraff etter løpet for å ha vært utenfor banen ved to anledninger. – det er bare kjipt. igjen, det går poeng, sa hauger til viaplay før han forklarte seg om situasjonen med martins: – jeg fikk en dårlig start, som mange andre på harde dekk. jeg prøvde meg på «ytter`n» på martins. det var litt på meg, men til sjuende og sist hadde han hele banen på innsiden. det ble liksom ikke plass. – det er bare utrolig kjipt. jeg må ha ekstremt flaks med de andre utpå der for at jeg ikke skal tape altfor mye poeng, fortsatte hauger. det ble altså en helg uten formel 2-poeng for nordmannen. (©ntb)  stenshorne punkterte i barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:11.38)
  den norske formel 3-føreren martinius stenshorne var svært uheldig under hovedløpet i barcelona. allerede i første sving førte et sammenstøt til trøbbel. mp-fører tim tramnitz kjørte i stenshorne bakfra, og nordmannen havnet ute til venstre og tapte noen plasseringer. problemene fortsatte, for på den siste runden punkterte 18-åringen fra hokksund da han forsøkte å passere laurens van hoepen og traff nederlenderens hjul. det begynte å regne mot slutten av løpet, og med tre fungerende hjul ble stenshorne passert av en haug førere på veien mot mållinjen. dermed endte den unge nordmannen på 27. plass.

  Formel 2: Hauger fikk tidsstraff etter sprintløpet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:19.11)
  dennis hauger fikk det vrient etter en svak kvalifisering og endte med 9.-plass i formel 2-førernes sprintløp i barcelona. etterpå fikk han tidsstraff. det fikk han sammen med en rekke andre førere. hauger ble straffet med to ganger fem sekunder for å ha vært utenfor banen ved to anledninger. straffen sendte hauger ned på 12.-plass. alle tidsstraffene gjorde at vm-leder paul aron kom seg opp på pallen på 3.-plass. (ntb)

  norris knepent foran verstappen i barcelona-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:17.38)
  mclaren-fører lando norris var raskest av samtlige under lørdagens formel 1-kvalifisering i barcelona. han slo max verstappen med to hundredeler. dermed starter norris i beste startspor søndag. – dette var nesten et perfekt løp. jeg har ikke hatt pole position så mange ganger i karrieren, sa norris til arrangøren etter kvalifiseringen. bak norris og verstappen fulgte mercedes-duoen lewis hamilton og george russell. verstappen vant samtlige av de sju første kvalifiseringene denne sesongen, før charles leclerc skaffet seg pole position på hjemmebane i monaco. i canada for to uker siden hadde russell beste startspor. hovedløpet i barcelona starter klokken 15 søndag. (ntb)


  Formel 1-drama: Måtte evakuere etter kjøkkenbrann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:13.51)
  både ansatte og gjester hos mclarens formel 1-lag måtte evakueres på grunn av en brann under vm-runden i barcelona lørdag. det rapporterer avisen mundo deportivo og andre spanske medier. ifølge avisen måtte tre brannmenn få legebehandling etter å ha inhalert røyk på stedet. brannen skal ha oppstått i et elektrisk kjøkken i en bobil som tilhører mclarens gjesteområde i formel 1-paddocken i barcelona. det var mye røyk i området, men det skal tilsynelatende ha gått bra med alle som oppholdt seg i området. mclaren-ingeniøren andrea stella uttaler ifølge mundo deportivo at alle slapp med skrekken fordi hele teamet forlot stedet så snart de observerte røyk. stjerneføreren lando norris var blant de evakuerte, skriver dpa. – i morges evakuerte vi lagets gjesteenhet i paddocken etter et brannvarsel. laget ble trygt evakuert, og det lokale brannvesenet håndterer problemet, skriver mclaren på x. brannmannskaper var raskt på plass, og det ble opprettet en sikkerhetssone for å holde både journalister og tilskuere på trygg avstand. hendelsen skjedde en knapp halvtime før formel 1-førernes siste treningsøkt på barcelona-banen. det kjøres kvalifisering senere lørdag og vm-løp søndag.(©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »