Hovedsiden

Liten annonse

  Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:19.49)
  magnus carlsen tok seg lett av jan nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje champions chess tour-turnering. han vant tre strake partier. carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen. første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i carlsens favør. det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk. – her er det sjakk matt på brettet! veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer. carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende. – for en prestasjon av magnus, sa hammer. nepomnjasjtsjij var utfordrer da carlsen i 2021 forsvarte og vant vm-tittelen i langsjakk for siste gang. årets tredje champions chess tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre. carlsen vant årets første cct-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. begge finalene var mot alireza firouzja (ntb)
  Luka Modric forlenget Real Madrid-kontrakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:14.06)
  midtbaneeleganten luka modric tar én sesong til i den spanske storklubben real madrid. kroaten vant i juni sin sjette champions league-tittel med hvittrøyene. real madrid bekrefter kontraktsforlengelsen i egne mediekanaler. modric har spilt for fotballstormakten siden overgangen fra tottenham i 2012. i løpet av tolv år i den spanske hovedstaden har 38-åringen vært delaktig i fire ligatitler, seks mesterligatitler og én cuptittel. med det kroatiske landslaget ble det vm-sølv i 2018. to uker før mesterligafinalen mot borussia dortmund, som real madrid vant 2-0, høstet modric lovord fra manager carlo ancelotti. modric var som ventet en del av den kroatiske troppen til fotball-em i tyskland, men mannskapet til zlatko dalic røk ut allerede i gruppespillet. (ntb)


  Fransk dommer i EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:12.44)
  francois letexier får ansvaret som hoveddommer når england og spania møtes i em-finalen søndag. franskmannen dømte sistnevnte i åttedelsfinalen mot georgia. det europeiske fotballforbundet (uefa) opplyser om dommervalget torsdag. letexier var sist i aksjon som hoveddommer da spania smadret georgia 4-1 i åttedelsfinalen. i gruppespillet dømte han tre kamper. polske szymon marciniak, som dømte champions league-finalen i 2023, er satt opp som fjerdedommer. franske jérôme brisard får hovedansvaret som var-dommer spania slo frankrike 2-1 i sin semifinale, mens england knuste nederlands finaledrøm med samme sifre etter en sen scoring. søndagens finale spilles på olympiastadion i berlin. (ntb)

  Manchester City-stjerne tatt ut til OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:07.33)
  manchester city-spiller julián álvarez skal spille enda flere kamper i en allerede tettpakket kalender. nå er 24-åringen tatt ut i argentinas tropp til sommer-ol i paris. álvarez har vært gjennom et realt hardkjør siden forrige sesong startet i august i fjor. siden den gang har han spilt godt over 50 kamper for klubb og landslag. for tiden er han en del av den argentinske troppen i copa america, der vm-vinneren fra 2022 spiller kvartfinale mot ecuador natt til fredag norsk tid. forrige sesong startet manchester city-profilen 31 av 38 ligakamper, og i tillegg ble det fem innhopp fra benken. på veien mot fa-cupfinale var han på banen i samtlige kamper, mens det i champions league ble to kamper fra start og fem innhopp. i tillegg til álvarez er også nicolás otamendi og geronimo rulli blant de utvalgte i ol-troppen til javier mascherano. ol-fotballen i paris starter 24. juli, bare ti dager etter copa america-finalen. (ntb)

  Brighton henter kantspiller fra Newcastle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:07.34)
  den gambiske vingen, yankuba minteh, gjør overgang fra newcastle til ligarival brighton. 19-åringen har signert en femårskontrakt. det skriver brighton på sine nettsider. – yankuba er et ungt talent som har tiltrukket seg mye interesse, så vi er glade for å ønske ham velkommen til klubben, sa teknisk direktør david weir. minteh gjorde sommeren 2022 overgang fra gambisk fotball til danske ob, hvor han noterte seg for fire mål og seks målgivende på 17 kamper. i en alder av 18 år imponerte det newcastle nok til å kjøpe han, for så å låne han ut til feyenoord forrige sesong. i nederland ble fasiten elleve mål og seks målgivende på 37 kamper. – han er en spennende angrepsspiller med utrolig fart. han hadde en veldig imponerende sesong med feyenoord, og fikk erfaring i både champions league og europa league, sa weir. minteh har også notert seg for tre mål på seks a-landskamper for gambia. (ntb)  Nacho ferdig i Real Madrid: – En av de store legendene i klubben vår

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:13.17)
  midtstopper nacho fernández (34) er ferdig i real madrid etter 12 år på a-laget. det skriver klubben i en pressemelding . «real madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og hengivenhet til nacho, en av de store legendene i klubben vår», heter det i en uttalelse. den spanske landslagsspilleren har spilt hele sin profesjonelle karriere i real madrid og kan skilte med 16 mål og 10 målgivende på 364 kamper. i løpet av de 12 årene har han også vært med på å vinne blant annet seks champions league-trofeer, fire seriemesterskap og to cuptitler. nacho kom til real madrid som 10-åring i 2001 og gikk gradene i akademiet, før han til slutt fikk sin debut på a-laget i 2012. – siden han kom til ungdomsakademiet vårt som gutt, har nacho alltid vært et eksempel på utvikling for alle og han har mottatt kjærlighet, anerkjennelse og beundring fra alle real madrid-fans. real madrid er og vil alltid være hans hjem, sier klubbpresident florentino pérez. nacho avsluttet real madrid-karrieren som kaptein da han løftet sitt sjette champions league-trofé etter 2-0-seieren over borussia dortmund. (ntb)

  Norsk 19-åring klar for Aston Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.07)
  den norske 19-åringen ethan amundsen-day har skrevet under for premier league-klubben aston villa. forsvarsspilleren hentes fra fc københavn. birmingham-klubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag. – vi er veldig fornøyde med signeringen. han er en spiller med flott mentalitet og er teknisk svært begavet, sier klubbens akademisjef mark harrison i en uttalelse. amundsen-day ble født i leeds, og 19-åringen startet proffkarrieren i fredrikstad. forsvarsspilleren er tiltenkt en plass på u21-laget. sist sesong ble aston villa nummer fire i premier league. dermed skal klubben fra birmingham spille champions league-fotball til høsten. (ntb)

  Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:10.24)
  montenegros landslagsmålvakt matija sarkic er død, 26 år gammel. ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet. – klubben er fullstendig knust over nyheten om at matija sarkic er død. alle i klubben sender vår kjærlighet til matijas familie og venner, skriver millwall på sine nettsider. sarkic er født i montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. han signerte først for belgiske anderlecht før han flyttet til england i 2017. tre år senere ble han plukket opp av premier league-klubben wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. i fjor sommer signerte han for championship-klubben millwall på en permanent avtale. (ntb)  Ny sjef for Ryerson

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:16.50)
  fredag ettermiddag kunne borussia dortmund bekrefte at nuri şahin overtar som ny trener for klubben. det bekrefter klubben selv på x/twitter. det skjer dagen etter at edin terzic, som førte dortmund til champions league-finale i mai, trakk seg. şahin har fungert som assistenttrener for terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske antalyaspor mellom 2021 og 2023. som spiller har tyrkiske şahin spilt for klubber som dortmund, real madrid og liverpool. det betyr altså at norske julian ryerson får ny hovedtrener.

  Hummels ferdig i Dortmund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:13.29)
  mats hummels (35) er ferdig i borussia dortmund og kan snappes opp gratis på overgangsmarkedet. den tyske midtstopperen er på utgående kontrakt, og den blir ikke fornyet. hummels har over 13 år til sammen i dortmund over to perioder. nyheten kom dagen etter at edin terzic ga seg som trener i bundesliga-klubben. ifølge tyske medier var det et svært anstrengt forhold mellom ham og hummels i sluttfasen av sesongen. de skal ha vært uenige om blant annet spillestil i forkant av champions league-finalen mot real madrid.

  Marerittstart for Hovland i U.S. Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.45)
  viktor hovland har kommet virkelig skjevt ut på den første runden i majorturneringen u.s. open. etter en par på rundens første hull, slo hovland seg ut i trøbbel med utslaget på nordmannens andre hull. nordmannen klarte å slå seg fremover, men endte da opp helt inne ved en kant og måtte melde ballen uspillbar. dermed endte han opp med en dobbeltbogey, før han fortsatte med en bogey på det neste hullet. hovland startet runden på hull ti og da han kom til hull 14 fortsatte problemene. fra greenbunkeren fikk han akkurat ballen opp på greenen, men ikke nok til å unngå at den trillet ned igjen. på det andre forsøket ble ballen liggende på greenen, men hovland misset putten og måtte konstatere nok en dobbeltbogey. dermed er han altså hele fem slag over par etter fem spilte hull og i skrivende stund helt nede på en delt 129. plass, ti slag bak leder patrick cantlay. u.s. open er én av fire majorturneringer i golf for menn, ved siden av the masters, pga championship og the open. hovland har hatt en rufsete start på året, men fant tilbake til gamletrener joe mayo i forkant av pga championship i mai og endte der på tredjeplass.

  Uefa tar grep før EM – alle VAR-avgjørelser skal forklares til tilskuerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:08.23)
  under sommerens fotball-em i tyskland vil tilskuerne få forklart var-avgjørelsene på storskjerm, opplyser det europeiske fotballforbundet (uefa). sjefen i uefas dommerkomité, roberto rosetti, opplyste om grepet onsdag. skjermene på hver enkelt em-arena skal gi de frammøtte tilskuerne tekniske forklaringer på var-dommernes avgjørelser. et eksempel på en forklaring kan ifølge rosetti høres slik ut: «straffespark på grunn av hands. tysklands nummer ni berører ballen med venstrehånden, som er i en unaturlig posisjon, over skulderen og ut fra kroppen». under kvinnenes fotball-vm i 2023 ble samtlige var-avgjørelser forklart muntlig før spillet ble satt i gang igjen. rosetti opplyste samtidig at hoveddommerne vil forklare avgjørelsene til lagenes kapteiner. andre spillere eller trenere som utfordrer dommeren eller krever en forklaring, vil bli straffet med gult kort. den ovennevnte regelen resulterte i to gule kort i champions league-finalen. det samme var tilfelle i europaligafinalen, mens det ble delt ut ett gult kort for brudd på regelen i conferenceligaen. dersom et lag har keeperen sin som kaptein, vil en av de andre utespillerne få anledning til å oppsøke dommeren. (ntb)

  Motta klar for Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.10)
  juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som juventus. jeg vil takke eierne og ledelsen. de kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier motta i en uttalelse. motta kommer fra baksuksess i bologna, hvor han ledet klubben til champions league-spill for første gang i historien. bologna endte på femteplass i årets serie a-sesong. som følge av italias sterke prestasjon i europa denne sesongen får serie a én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. motta har tidligere ledet psgs u19-lag, genoa og spezia. han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som barcelona, atlético madrid, genoa, inter og psg. i juventus vil motta erstatte massimiliano allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». juventus vant riktignok finalen, og allegri ble den første trener som har vunnet coppa italia fem ganger. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »