Hovedsiden

Liten annonse
  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)

  Kokte over

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:08.07)
  cristiano ronaldo (38) og al-nassr tapte toppkampen i saudi-arabia. da kokte det over for storstjerna, som ble hånet med «messi»-rop.


  Satte ned foten

  Kilde: Dagbladet - Fotball | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:22.11)
  manchester united-trener erik ten hag er mektig imponert over scoringen til alejandro garnacho (19). men da en journalist trakk fram brassescoringene til wayne rooney og cristiano ronaldo, satte han ned foten.

  Mbappé rundet 300 mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:19.46)
  24 år gammel har kylian mbappé allerede rundet 300 mål i fotballkarrieren. det kunne verken cristiano ronaldo og lionel messi vise til på samme tidspunkt. mbappé oppnådde passerte milepælen da frankrike i helgen rundspilte gibraltar med 14-0. psg-stjernen var da 24 år og 333 dager gammel. messi og cristiano ronaldo, fotballens to største stjerner det siste tiåret, var eldre da de nådde 300 mål. – det denne gutten gjør er virkelig ute av denne verden. helt utrolig, sa legenden thierry henry etter bragden. (ntb)

  Bayern-presidenten frykter mer saudiarabisk konkurranse: – En overflod av penger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:15.25)
  bayern münchen-president uli hoeness mener europeisk fotball kan få store problemer med å holde tritt med den saudiarabiske pengegaloppen. – saudiene er tilsynelatende bestemte på å skulle dominere verdensfotballen, sa hoeness i et intervju med rtl torsdag. flere fotballstjerner har meldt overgang til den saudiarabiske ligaen det siste året. cristiano ronaldo, neymar og karim benzema er blant dem som spiller klubbfotball i landet. kina lokket også flere fotballstjerner med gigantlønninger på midten av 2010-tallet, men spillerstrømmen avtok etter at ligaen innførte et lønnstak i 2019. bayern-toppen mener at konkurransen fra saudi-arabia er langt større enn den kina noen gang representerte. – de har en overflod av penger tilgjengelig, og vi betaler for det hele via oljeregningene våre. det var ikke tilfelle med kina. hoeness mener europeiske toppklubber må endre tankesett for å hamle opp med konkurransen. – en klubb som bayern münchen kan bare overleve utfordringene vi har i vente ved å satse på egne talenter og ungdomslag, ikke ved å åpne lommebøkene våre. saudi-arabia anklages for en rekke brudd på menneskerettighetene. overganger til ligaen blir hyppig kritisert og kalt sportsvasking. nylig ble det kjent at saudi-arabia er eneste søker til å arrangere fotball-vm i 2034. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »