Hovedsiden

Liten annonse


  Bielsa forsvarer spillere etter slåsskamp: – Hva annet skulle de gjort?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:09.54)
  etter copa america-semifinalen mellom uruguay og colombia natt til torsdag norsk tid tok flere av uruguays spillere seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. midtstopper josé maría giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen. fredag møtte uruguay-trener marcelo bielsa pressen, der han fikk spørsmål om episoden. – spillerne reagerte som enhver annen ville gjort hvis de så at familien deres ble angrepet, sa veterantreneren. darwin núñez og ronald araújo vart blant spillerne som var involvert. – hva annet skulle de ha gjort? ingen har lyst på vold, men man må samtidig se hva de reagerte på, sa bielsa. det søramerikanske fotballforbundet (conmebol) har iverksatt etterforskning etter kampen. bielsa mener spillerne bør få en unnskyldning for hvordan klammeriet oppsto og mener det ikke var nok sikkerhet. colombia møter argentina i finalen natt til mandag norsk tid. (ntb)

  Uruguay-profiler i bråk med colombianske supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:06.26)
  colombia slo uruguay 1–0 i semifinalen i copa américa og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. men etter kampslutt brøt det ut kaos. flere av de uruguayanske spillerne skal ifølge en rekke nyhetsbyråer ha tatt seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. det er ikke kjent hva som var den utløsende faktoren til bråket. midtstopper josé maría giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen. – familien vår var i fare. det her er en katastrofe. vi var tvunget til å ta oss opp på tribunen for å ta vare på nære og kjære. det var små barn der. ifølge nyhetsbyrået tt pågikk håndgemenget i ti minutter før politiet grep inn. supportere fra begge nasjoner skal ha vært involvert. – jeg så ikke én eneste politimann. jeg håper de som arrangerer dette er litt mer forsiktige, fortsatte giménez. det søramerikanske fotballforbundet (conmebol) skriver i en pressemelding at de fordømmer hendelsene. – conmebol fordømmer på det sterkeste enhver voldshandling som påvirker fotballen. vi jobber ut fra tanken om at fotballen skal forene oss med sine positive verdier. vold har ingen plass verken på eller utenfor banen, heter det i uttalelsen. regjerende verdensmester argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021. (ntb)

  Dreges far holdt tale: – Sykling var alt for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:15.42)
  andré dreges foreldre var til stede for å minnes sønnen i østerrike søndag. far jørgen drege takker for støtten. – dette minnerittet tok sted etter et initiativ fra hele sykkelmiljøet som er samlet her i østerrike rundt. vi vet at andré ville ha ønsket det slik. sykling var alt for ham, sa en sterkt preget pappa. andré drege omkom i en ulykke på lørdagens etappe av østerrike rundt. han ble 25 år gammel. søndagens etappe i rittet ble avlyst, og det ble isteden gjennomført et minneritt for nordmannen. før start ble det holdt ett minutts stillhet til minne for drege. samtlige lagkamerater holdt dreges startnummer opp før de tråkket i gang minnerittet. – i all tragedien er det vakkert å se at sykkelmiljøet står samlet, alle for én. våre hjerter smelter av å se hvordan sporten tar vare på hverandre. på vegne av familien takker vi arrangøren, coop-repsol, jayco alula og alle de andre lagene, fortsatte han.

  Drege hedret av lagkameratene – etappe avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:09.58)
  arrangøren av østerrike rundt opplyser at siste etappe i rittet er avlyst etter bortgangen til andré drege lørdag. i stedet for å avvikle den femte og siste etappen blir det i stedet avholdt et minneritt for nordmannen. før start ble det avholdt et minutt stillhet. det ver en tydelig preget thomas pupp som stod på scnenen søndag. han er rittleder for østerrike rundt. – vi er så dypt sjokkert. jeg står ikke bare her som rittleder. jeg står her mer som en far til tre sønner, sier han gråtkvalt og legger til: – jeg kan se for meg hvor hjerteskjærende dette er for familien. ulykken i østerrike rundt skjedde under nedstigningen fra grossglockner til heiligenblut. – vi er bare knust. det er jo ufattelig trist. det som ikke skal skje, har skjedd. dette er en helt uvirkelig sak å være i. vi klarer ikke helt å ta det innover oss ennå, sa coop-repsols manager roy hegreberg til ntb lørdag. uno-x-profil tobias halland johannessen delte sin sorg over dreges bortgang. – det føles bare vondt. det har aldri vært så stille i bussen vår som det var etter (den åttende) etappen. det var tøft. det føles helt meningsløst, sa han til tv 2. (ntb)

  Avlyser etappe av Østerrike rundt - blir minneritt for Drege

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:09.58)
  arrangøren av tour of austria opplyser at siste etappe i rittet er avlyst etter bortgangen til andré drege lørdag. i stedet for å avvikle den femte og siste etappen blir det i stedet avholdt et minneritt for nordmannen. drege omkom etter en ulykke lørdag. – dette gir hele sykkelfamilien muligheten til å hedre andré dreges minne, skriver arrangøren, ifølge tv 2. ulykken i østerrike rundt skjedde under nedstigningen fra grossglockner til heiligenblut. – vi er bare knust. det er jo ufattelig trist. det som ikke skal skje, har skjedd. dette er en helt uvirkelig sak å være i. vi klarer ikke helt å ta det innover oss ennå, sa coop-repsols manager roy hegreberg til ntb lørdag. uno-x-profil tobias halland johannessen delte sin sorg over dreges bortgang. – det føles bare vondt. det har aldri vært så stille i bussen vår som det var etter (den åttende) etappen. det var tøft. det føles helt meningsløst, sa han til tv 2. (ntb)


  Norsk syklist døde i sykkelritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:17.47)
  en norsk proffsyklist omkom i en ulykke i et europeisk sykkelritt. nrk er kjent med identiteten til syklisten som døde etter den tragiske ulykken. deler av familien er ikke varslet, og derfor velger nrk å anonymisere syklisten. – vi jobber med å informere våre kolleger og diplomater i norge. det var en ulykke og han døde på grunn av skadene han pådro seg. vi undersøker hva som var årsaken, opplyser en leder i det lokale politiet til tv 2. dødsfallet er bekreftet av arrangøren. – det er den verste beskjeden du kan få. alle vet at sykkel er en risikosport. å få sånne beskjeder er forferdelig tungt. selvfølgelig går alle tanker til familien, lagkamerater og alle som kjenner ham, sier dag otto lauritzen på tv 2s tour de france-sending.


  Uno-X-profil tar Tour de France-syklist i forsvar etter bisarr bot: – For en vits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:10.01)
  julien bernard er bøtelagt av det internasjonale sykkelforbundet for å ha stoppet og kysset kona underveis på tempoen fredag. det får magnus cort til å reagere. lidl-trek-rytteren har selv lagt ut et skjermbilde av ucis avgjørelse i egne mekanaler. dieder kommer det fram at han er nødt til å bla opp 200 sveitserfranc (2300 norske kroner). underveis på fredagens individuelle tempoetappe valgte franskmannen å stoppe opp og kysse kona som sto langs veien. det falt ikke i god jord hos uci, som har valgt å bøtelegge bernard for «upassende atferd og for å ha skadet idrettens rykte». – jeg vil beklage til uci for å ha skadet idrettens rykte, men jeg er villig til å betale 200 sveitserfranc hver eneste dag for å gjenoppleve det øyeblikket, skriver han sarkastisk på x. også magnus cort, som tidligere i årets tour de france gjorde tilsvarende som bernard, har reagert på ucis avgjørelse. – for en vits. jeg regner med at jeg var heldig da de ikke fikk med seg at jeg gjorde det for noen dager siden, skriver cort på x , ledsaget av en video der han kysset kjæresten. fredagens tempoetappe utspilte seg kun halvannen time unna bernards hjem. – jeg så virkelig fram til denne dagen. jeg visste at kona og familien min var i bakken. jeg ønsket å nyte hvert eneste øyeblikk. det var et drømmeøyeblikk for meg, sa bernard ifølge nettstedet cyclingnews. (ntb)  schumacher-familiens utpressingssak - familiens tidligere sikkerhetsvakt arrestert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:14.42)
  tysk politi har arrestert en tidligere sikkerhetsvakt for familien til formel 1-legenden michael schumacher i forbindelse med en pågående utpressingssak. det kunngjorde den tyske påtalemyndigheten fredag ettermiddag. den mistenkte 52-åringen skal være medskyldig til to menn som allerede er i varetekt, og han ble torsdag arrestert i byen wülfrath. et stort volum av bevis ble også sikret, sier statsadvokat wolf-tilman baumert. mannen blir beskrevet som den mulige hjernen bak utpressingssaken. i slutten av juni arresterte etterforskerne to mistenkte utpressere, en 53-åring og hans 30 år gamle sønn, som allerede er på prøvetid i en annen sak. ifølge statsadvokaten hadde de private bilder av schumacher-familien. etterforskningen av hvordan de to mennene hadde fått tak i bildene, som dokumenterte familiens privatliv og nære omgivelser, førte til pågripelsen av den 52 år gamle tidligere sikkerhetsvakten. schumacher ble hardt skadet i en skiulykke i slutten av 2013. han har ikke vist seg offentlig siden den gang. tidligere har påtalemyndigheten opplyst at gjerningsmennene hadde hevdet overfor familiens ansatte at de var i besittelse av filer familien ikke ville skulle bli offentliggjort. de krevde flere millioner euro for ikke å publisere innholdet på det mørke nettet. michael schumacher har vant sju vm-titler som formel 1-fører. (ntb)

  Medier: Manchester United kutter 250 stillinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:15.23)
  storklubben manchester united kutter inntil 250 av sine 1100 ansatte for å spare penger, skriver the athletic og daily mail. klubben skal ha informert de ansatte om beslutningen i en rekke møter onsdag morgen og formiddag. fra før var det kjent at alle ansatte utenfor klubbens fotballsatsing ble tilbudt sluttpakker. nedskjæringen er et ledd i den nye united-eieren jim ratcliffes strategi for å kutte kostnader i klubben. ratcliffe kjøpte 27,7 prosent av aksjene i premier league-klubben på starten av året. united-staben vokste ifølge the athletic fra 983 ansatte i snitt i 2021 til 1112 i 2023. klubben er per nå englands største i antall ansatte. uniteds amerikanske eiere i glazer-familien er ofte blitt kritisert for å prioritere inntekter foran sportslig suksess, men siden ratcliffe kom inn på eiersiden er det tatt betydelige grep for å styrke den sportslige ledelsen. dan ashworth ble nylig hentet fra newcastle som sportsdirektør, og united har også ansatt omer berrada (fra manchester city) som administrerende direktør og jason wilcox (fra southampton) som teknisk direktør. (ntb)


  roadracer mia rusthen viser tegn på bevissthet, ifølge familien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:00.26)
  roadracer mia rusthens familie skriver i en oppdattering onsdag kveld at hun viser tegn på bevissthet. – mia er tatt av respirator og puster selv. hun viser oss tegn på bevissthet, men kommer til å trenge tid på å våkne opp. hvor lang tid det vil ta vet vi ikke, men hun kjemper fortsatt som en helt, skriver familien på facebook. samtidig ber familien om ro.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »