Hovedsiden

Liten annonse

  Elisabeth (35) kan VM-debutere som «veteran»

  Kilde: VG Sport | Publisert: (torsdag 23. juni 2022 KL:18.57)
  snart 36 år gamle elisabeth slettum kunne deltatt i veteran-vm i finland neste uke. i stedet vil 200 meterspesialisten etter alt å dømme stå på startstreken i friidretts-vm i usa i midten av juli – som mesterskapsdebutant for norge.




  Orientering: Bjørnstad med på historisk stafettseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. juni 2022 KL:17.03)
  ifk göteborg, med den norske landslagsløperen victoria hæstad bjørnstad på første etappe, vant lørdag den tradisjonsrike venla-stafetten for første gang i klubbens historie. over 1400 lag stilte til start i gigantstafetten i finland. ntnui ledet stafetten lenge, men ble diskvalifisert etter at ane dyrkorn på andre etappe var innom feil post. nydalen ble beste norske lag på femteplass. bjørnstad var med på det norske laget som tok sølv i sprintstafett i em sist sesong.




  Tok VM-kravet på 3000 meter hinder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. juni 2022 KL:19.39)
  jacob boutera kom seg under vm-kravet på 3000 meter hinder i et stevne i finland i kveld. tiden hans 8.21,69 er 31 hundredeler bak det internasjonale kravet til mesterskapet i eugene i juli og er også personlig rekord for 26-åringen. – utrolig deilig. det er ikke så ofte det man drømmer om går i oppfyllelse, men akkurat nå var det det som skjedde, forteller han til nrk. – en solid avslutning. at en utøver som først begynte seriøst med hinderløp i fjor leverer på det nivået, vitner om en lovende fremtid. at han i tillegg sliter med ulcerøs kolitt gjør prestasjonen enda mer imponerende, roser nrk-kommentator jann post. – det er en lettelse også, når man jakter krav og vet det ikke er så mange sjanser til å ta dem, og sånn sett legger litt press på seg selv, sier boutera. norges friidrettsforbund tar ut utøverne som får delta i vm etter nm neste helg.






  Ekstremt viktig for norsk fotball

  Kilde: VG Sport | Publisert: (fredag 10. juni 2022 KL:19.19)
  (finland-norge 0–2) han har prøvd og prøvd, siden 2014, leif gunnar smerud med u-21-landslaget. og endelig kan det se ut som han og norge skal lykkes med å komme til et mesterskap, 10 år etter semifinalen i israel i 2013.









  Norges U21-føresetnader klare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. juni 2022 KL:19.53)
  kroatia slo estland 4-0 i sin siste gruppekamp i kvalifiseringa til u21-em neste år. laga spelar i norges gruppe, og norge møter finland borte i ein avgjerande kamp fredag. kroatia leier gruppa med 22 poeng, og har spela ferdig. finland er nummer to med 19 poeng, norge nummer tre med 18, og med heimekamp mot aserbajdsjan igjen tysdag. om norge slår finland fredag, er laget klart for em med siger over aserbajdsjan. med norsk tap for finland, er alt em-håp ute. skulle finland-norge ende uavgjort, må norge slå aserbajdsjan med tre mål for å gå forbi kroatia og ta em-plassen.



  finland la press på norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. juni 2022 KL:17.07)
  finland slo aserbajdsjan 3-0 og gjekk forbi norge på tabellen i u21-kvalifiseringa. naatan skyttä, oliver antman og agon sadiku scora måla i andre omgang. stillinga i gruppa er at kroatia og finland har 19 poeng og norge 18. men norge har to kampar att, dei andre ein. norge møter finland på bortebane i ein heilt avgjerande kamp fredag. med norsk siger har norge store sjansar til å kome til em i romania og georgia neste sommar. med tap eller uavgjort er sjansane langt mindre. berre gruppevinnaren er heilt sikker på em-plass.


  Overtidsbragd av U21-laget kan gi EM-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. juni 2022 KL:20.01)
  norges u21-lag snudde 1-2 til 3-2 på overtid i toppkampen mot kroatia, og la eit godt grunnlag for em-deltaking neste år. roko simic gav kroatia 1-0 etter berre fem minutt. norge fekk utlikning ved erik botheim åtte minutt før pause. simic gav kroatia leiinga på ny etter 79 minutt, og gjestene såg ut til å sikre seg gruppesigeren som gir em-plass. men to minutt på overtid utlikna jesper daland, og fem minutt på overtid sette kaptein jørgen strand larsen inn 3-2 i drammen. dermed er norge eitt poeng bak kroatia, og med ein kamp til gode. med sigrar over finland og aserbajdsjan vil dermed norge ta gruppesigeren.

  Overtidsbragd av U21-laget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. juni 2022 KL:20.01)
  norges u21-lag snudde 1-2 til 3-2 på overtid i toppkampen mot kroayia, og la eit godt grunnlag for em-deltaking. roko simic gav kroatia 1-0 etter berre fem minutt. norge fekk utlikning ved erik botheim åtte minutt før pause. simic gav kroatia leiinga på ny etter 79 minutt, og gjestene såg ut til å sikre seg gruppesigeren som gir em-plass. men to minutt på overtid utlikna jesper daland, og fem minutt på overtid sette kaptein jørgen strand larsen inn 3-2 i drammen. dermed er norge eitt poeng bak kroatia, og med ein kamp til gode. med sigrar over finland og aserbajdsjan vil dermed norge ta gruppesigeren.

  PL-dommar dømmer Sverige-Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. juni 2022 KL:17.15)
  premier league-dommaren anthony taylor (43) skal leie toppoppgjeret mellom sverige og noreg i nasjonsligaen søndag. begge laga kjem til kampen etter bortesiger torsdag og speler om kven som skal leie gruppe b4 etter to rundar. taylor var dommar då christian eriksen vart ramma av hjartestans i danmarks kamp mot finland i em-sluttspelet i fjor. han fekk ros for at han raskt oppfatta situasjonen og sørgde for at eriksen fekk legehjelp som berga livet hans. den engelske dommaren dømde fa-cupfinalen både i 2017 og 2020, begge med arsenal-siger over chelsea. han var den første sidan 1901 som fekk dømme finalen to gonger. han er også blant dei uttekne dommarane til vm-sluttspelet i haust i qatar. taylor var dommar då noreg slo montenegro 1–0 borte i vm-kvalifiseringskamp i fjor. han gav matchvinnar alexander sørloth det gule kortet som sette han utanfor heimekampen mot nederland.



  Tre mann ute av U21-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. juni 2022 KL:15.46)
  noah holm, markus solbakken og elias k. hagen er ikkje på plass for u21-landslaget før em-kvalifiseringskampen mot kroatia. landslagssjef leif gunnar smedrud opplyser til vg at dei har teke inn belgia-proff kristian malt arnstad frå g19-landslaget og at juventus-spelar martin palumbo er komen inn i troppen. smedrud seier også til avisa at han har eit håp om at både solbakken og hagen kan rekke å bidra i dei andre kampane på denne av samlinga. noreg møter også finland borte og aserbajdsjan heime. holm spelar til vanleg i rosenborg, medan midtbaneduoen solbakken og hagen spelar for viking og bodø/glimt.




  finland ble verdensmestre i ishockey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 29. mai 2022 KL:22.29)
  sakari manninen ble det store helten da han scoret 4-3-målet i "sudden death" og sikret finland 4-3-seier over canada i finalen i ishockey-vm søndag. kampen måtte avgjøres i spill tre mot tre i 20 minutter. canada pådro seg en utvisning og i fire mot tre satte manninen inn seiersmålet etter 6.42 minutter ut i forlengningen. etter en målløs og jevnspilt første periode sendte dylan cozens de regjerende mesterne canada i ledelsen fire minutter ut i midtperioden. finnene fikk spille fem mot tre etter to kjappe og diskuterbare canadiske utvisninger i tredje periode. de utnyttet situasjonen til å først å utligne til 1-1 ved nashville-stjernen mikael granlund. samme mann satte inn 2-1 i spill fem mot fire kort etter. joel armia fikset deretter 3-1 med snaue seks minutter igjen av kampen. canada tok så ut målvakten, og zach whitecloud satte inn reduseringen til 2-3 med to minutter igjen. canada fortsatte uten målvakt og presset på. max comtois satte 3-3 med 1.24 minutter igjen av kampen slik at finalen måtte avgjøres i "sudden death". det er finnenes fjerde vm-tittel i ishockey, og laget ble også tidligere i år olympiske mestere. norge endte på 13.-plass i vm for annet år på rad, men hadde de tre semifinalistene finland, tsjekkia og usa i sin gruppe. (ntb)

  finland finaleklar etter thrilleroppgjør mot usa i ishockey-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 28. mai 2022 KL:15.44)
  det var jevnt i semifinalen i ishockey-vm mellom finland og usa i tammerfors, men i siste periode var finnene sterkest og vant 4-3. usa startet best og åpnet målkontoen kun minuttet ut i oppgjøret ved nate schmidt. drøye kvarteret senere sørget miro heiskanen for at lagene var like langt. etter en jevn første periode, festet vertene grepet tidlig i 2. periode. det ga gevinst da sakari manninen sendte finland opp i 2-1 i overtall etter fire minutter. sean farrell svarte umiddelbart for usa, men finnene tok nok en gang føringen ti minutter ut i perioden etter mål fra sami vatanen. i siste periode satte joel armia inn 4-2 etter fem minutter, før adam gaudette reduserte drøye tre minutter før full tid. amerikanerne tok ut keeperen og jaget redusering, men finnene holdt unna til. dermed er «løvene» kun én kamp unna å hente vm-gullet på hjemmebane. den andre semifinalen mellom regjerende verdensmester canada og tsjekkia spilles senere lørdag. både bronsekampen og finalen spilles søndag i tammerfors. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »