Hovedsiden

Liten annonse

  florida panthers tok sin første stanley cup-tittel i ishockey – avverget historisk kollaps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 44 minutter gammel - (tirsdag 25. juni 2024 KL:06.11)
  florida panthers fant rytmen i grevens tid og sikret stanley cup-trofeet med 2-1-seier mot edmonton oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid. i år var første gang siden 1945 at nhl-finalen gikk til en sjuende og avgjørende kamp etter at ett av lagene ledet 3-0 etter de tre første kampene. 82 år er gått siden et lag sist vant sluttspillet etter å ha ligget under 0-3 sammenlagt etter de tre første kampene. for oilers sin del brast imidlertid drømmen om å kopiere kunststykket. carter verhaeghe førte panthers i føringen 4.27 ut i første periode, men edmonton oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske mattias janmark. den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden da sam reinhart satte inn 2-1 for panthers. oilers presset på for utligning, men heroisk forsvarsspill sørget for at kampen endte 2-1 til florida-laget. (ntb)

  NHL-finalen går til kamp sju – Helt åpent etter ny Oilers-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.19)
  florida panthers hadde fredag nok en matchball i forsøket på å sikre sin første stanley cup, men tapte 1–5 mot edmonton. dermed avgjøres alt i kamp nummer sju. oilers hadde hjemmebanefordel i det som uansett utfall ville bli den siste kampen på canadisk is i denne nhl-sesongen. fredagens panthers-tap var første gang i årets sluttspill at panthers tapte tre kamper på rad. – jobben er ikke ferdig. det er en fantastisk historie, men du må avslutte den. alle vil glemme den om vi ikke fullfører, sa målscorer hyman etter kampen. dersom edmonton vinner i florida når den sjuende og avgjørende kampen spilles på mandag, er det første gang på over 80 år at et lag har ligget under 0–3 i finalen og likevel sikret seg stanley cup-trofeet til slutt. sist det skjedde var i 1942, da canadiske toronto maple leafs kom tilbake og vant fire kamper på rad mot detroit red wings etter å ha tapt de tre første finalekampene (©ntb)


  Amerikansk sprinthåp renvasket etter positiv dopingtest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:11.12)
  erriyon knighton får delta i uttaksløpene til sommerens paris-ol. han har blitt renvasket etter at han i fjor testet positivt på et prestasjonsfremmende middel. knighton tok i fjor sølv på 200 meter under vm i budapest, men siden mars har han levd i stor usikkerhet med hva som vil skje med ol-sesongen. han testet positivt for stoffet trenbolone. onsdag rykket det amerikanske antidopingbyrået (usada) ut og renvasket sprinteren. de mener han har fått i seg stoffet etter inntak av forurenset kjøtt. knighton skal ha spist oksehale på et bakeri i sør-florida, og etter at usada har undersøkt kjøttet, kom de til konklusjonen om at det ikke var med vilje. det amerikanske uttaket til ol i paris starter 27. juni. usadas avgjørelse om å renvaske knighton kan bli anket av det internasjonale antidopingbyrået (wada). da knighton kvalifiserte seg til tokyo-ol i 2021, ble han den yngste mannlige utøveren siden jim ryun i 1964 som kom med på det amerikanske ol-laget. knighton endte på andreplass bak lyles i fjorårets verdensmesterskap. (ntb)  Panthers tapte for Oilers – fortsatt ett steg unna Stanley Cup-trofeet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:06.15)
  florida panthers hadde tirsdag sin andre sjanse til å avgjøre nhl-sluttspillet. i stedet vant edmonton oilers 5-3 og holder liv i finaleduellen. fra start gikk imidlertid kampen gjestenes vei, og edmonton kunne notere seg for 1-0 ved connor brown drøyt fem minutter ut i første periode. i den andre perioden la zach hyman raskt på til 2-0, mens en annen connor – denne gangen mcdavid – økte til 3-0 etter fem spilleminutter. snaut to minutter senere fikk vertskapet sin første nettkjenning, ved matthew tkachuk. deretter var det oilers som økte avstanden igjen, da corey perry satte inn 4-1, fulgt av en ny redusering fra floridas evan rodrigues bare 14 sekunder senere. fire minutter ut i den tredje perioden begynte det å lukte mulig gull for panthers da oliver ekman-larsson reduserte igjen. dermed var edmontons ledelse skrumpet inn til ett mål på stillingen 4-3. på tampen tok panthers ut målvakt sergei bobrovsky for å øke presset fremover. men i stedet for å sikre seg forlenging av kampen, ga det rom for at connor mcdavid kunne score sitt andre mål for kvelden og fastsette sluttresultatet til 5-3. fredag får panthers en ny mulighet til å sikre seg pokalen. eller så kommer oilers seg à jour med en hjemmeseier, slik at det hele avgjøres i en sjuende og siste finalekamp førstkommende mandag. (ntb)

  Kunne avgjort NHL-sluttspillet - tapte 1-8

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:08.30)
  florida panthers kunne ha avgjort årets nhl-sluttspill med seier over edmonton oilers natt til søndag norsk tid. i stedet ble de sendt hjem fra canada med 1-8-tap i bagasjen. florida var én seier unna å ta hjem stanley cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av edmonton. svenske mattias janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene. edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om sluttspillsseier i live. florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe florida panthers fra å vinne stanley cup for første gang. panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. edmonton oilers er blitt nhl-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990. (ntb)

  florida panthers strammet grepet – én kamp unna sin første stanley cup-tittel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:07.06)
  florida panthers kan i helgen avgjøre årets nhl-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. laget slo edmonton oilers 4-3 i canada torsdag. dermed leder panthers 3-0 sammenlagt. fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe florida-klubben fra å vinne stanley cup for første gang. – vi må omfavne muligheten. det blir spennende, sa panthers-spiller evan rodrigues til nhl network etter nok en seier. edmonton oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien. mot slutten av midtperioden ledet panthers 4-1. vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. da satset oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller. lagene møtes igjen i samme hall lørdag. da kan florida panthers bli historisk, og i så fall blir en stanley cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998. panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. fem ganger er edmonton oilers blitt nhl-mester, men den siste tittelen kom i 1990. (ntb)


  Edmonton Oilers tok den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:07.48)
  edmonton oilers avgjorde i sjuende kamp mot vancouver canucks og er klar for semifinale i årets nhl-sluttspill. connor mcdavid og co. vant 3-2 på borteis. den helcanadiske kvartfinaleduellen startet med at lagene vant hver sine kamper, men oilers tok til slutt seieren med to strake triumfer, den siste i vancouver mandag kveld. i semifinalen venter dallas stars, som slo colorado avalanche i sin kvartfinale. det første oppgjøret spilles i dallas torsdag. i den andre semifinalen møtes new york rangers og florida panthers. rangers åpner på hjemmeis onsdag.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »