Hovedsiden

Liten annonse  Belgierne har stanset billettsalg til nasjonsligakamp mot Israel i september

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:15.21)
  det belgiske fotballforbundet selger ikke lenger billetter til nasjonsligaoppgjøret mellom belgia og israel til høsten. sikkerheten står i høysetet. – sikkerheten kommer alltid først, sier fotballpresident piet vandendriessche i en uttalelse. kampen er planlagt spilt på kong baudouin-stadion i brussel. billettsalget til kampene mot frankrike og italia senere i høst fortsetter derimot som planlagt. flere hundre propalestinske demonstranter har delvis okkupert gatene i den belgiske hovedstaden siden krigen mellom israel og hamas startet 7. oktober i fjor. belgia har tidligere vært utsatt for ekstremistiske terroraksjoner. i oktober i fjor ble to svenske fotballtilhengere drept foran em-kvalifiseringskampen mellom belgia og sverige i brussel. (ntb)


  Mbappé mister PSGs toppkamp – sliter med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:13.26)
  kylian mbappé sliter med lårsmerter og spiller ikke paris saint-germains serieoppgjør borte mot nice i kveld. spissen er ut av troppen og reiser ikke sørover til rivieraen. psg er allerede seriemester og avslutter ligue 1-sesongen mot metz søndag. mbappé bekreftet nylig at han forlater hovedstadsklubben. det var en dårlig skjult hemmelighet. sist helg scoret mbappé sitt 27. ligamål for sesongen da psg tapte det som var hans siste hjemmekamp for laget. ingen har flere nettkjenninger i frankrike denne sesongen. paris saint-germain stiller også uten ousmane dembélé i onsdagens hengekamp. nice er nummer fem på tabellen og kan fortsatt kvalifisere seg for champions league. (ntb)
  14 utøvere klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:10.06)
  olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til ol og paralympics i paris i sommer. ilden tennes i paris 26. juli, og det er ventet at norge sender en stor tropp til frankrike. tirsdag presenterte toppidrettssjef tore øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke ol-bagen. blant dem er bryteren grace bullen og vektløfteren solfrid koanda. vraket rørvik det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: thea helseth, inger seim kavlie og jenny marie rørvik. valget falt på de to førstnevnte. også lars martin benske og ask jarl tjøm er bekreftet klare. i seiling er en kvintett klar for paris-lekene: line flem høst, mina mobekk, hermann tomasgaard, marie rønningen og helene næss. taekwondoutøveren richard ordemann er også uttatt. til paralympics er det foreløpig roer birgit skarstein og svømmer fredrik solberg som er tatt ut. neste uttak er planlagt 4. juni. både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt ol-kravet. norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting. – vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen. (ntb)


  Reservepreget Norge herjet med Argentina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:18.14)
  landslagssjef jonas wille ga flere unge og urutinerte spillere sjansen mot argentina på jordal i oslo. det førte til 40-28-seier. spesielt første omgang luktet det svidd av. til pause ledet norge hele 26-12, før bremsene ble satt på. alexander blonz ble toppscorer for norge med åtte mål. sondre gjerdalen og benjamin hallgren fikk sine debuter for norge. spillere som sander sagosen, petter øverby, tobias grøndahl og torbjørn bergerud fikk hvile. turneringen er en viktig del av ol-oppkjøringen. jonas willes tropp på 21 spillere skal slankes til 14. én samling til gjenstår før uttaket blir klart. norge åpnet uken med seier over kroatia. lørdag sørget tobias grøndahl for 36-36 mot danmark i siste sekund. det var norges fjerde seier mot argentina på like mange kamper. i fjor i vm ble det 32-21-seier for det norske laget. argentina står på motsatt side når ol-turneringen går i gang i sommer. det gjør også danmark, frankrike, ungarn og egypt. (ntb)


  J17-landslaget avsluttet EM med seier over Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.23)
  j17-landslaget scoret sitt første mål og tok sin første seier em-turneringen i sverige med 2-0 over vertsnasjonen i siste puljekamp. trener børje sørensen og hans lag fikk hard medfart i starten av mesterskapet med 0-3 for england og 0-8 mot frankrike. det var før siste puljerunde klart at frankrike og england skal spille semifinale i årets mesterskap, mens norge og sverige var ute. det norske 2007-kullet hadde slått sverige i fire av fem kamper før em-turneringen. i malmö var det norske laget igjen best og tok ledelsen etter at alice broman uheldig nikket ballen i eget mål like før pause. ti minutter før slutt doblet røa-spiller elle ulstein ledelsen med en flott avslutning. norge-keeper maria kroken (lyn) leverte en god kamp da hun stoppet flere gode svenske muligheter. med seieren tok norge tredjeplassen i puljen, mens sverige endte sist uten poeng. (ntb)

  Mbappé bekrefter: Forlater PSG

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:20.02)
  kylian mbappé forlater paris saint-germain etter denne sesongen. det bekrefter han selv i en video på instagram. – jeg har alltid sagt at jeg vil snakke med dere når tiden kommer. så jeg vil annonsere til dere alle at det er mitt siste år i psg. jeg kommer ikke til å forlenge og eventyret avsluttes om noen få uker. jeg spiller min siste kamp på parc des princes på søndag, sier han i videoen. rykter om at franskmannen skulle bort fra psg ved sesongslutt har florert i lang tid. mbappé gikk til psg i 2018 som 18-åring, for svimlende 180 millioner euro. der har han vært med på å ta blant annet seks ligatitler, vunnet tre cupfinaler og én mesterligafinale. han er også tidenes toppscorer i den franske klubben. på landslaget har han vært med på å ta vm-gull med frankrike i 2018, og tap i finalen for argentina i 2022.


  kollaps for j17-landslaget i em – åttemålstap mot frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.38)
  norges j17-landslag har fått tøff medfart i em-sluttspillet. etter 0-3-tap for england i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot frankrike onsdag. frankrike er tittelforsvarer i j17-em, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som norge slo i em-kvalifiseringen i mars. norge holdt 0-0 i en halv omgang på malmö idrottspark, men så raknet det. to ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0. så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne rachael adedini og djenna-léna tene scoret fire ganger til. adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (ntb)

  Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:14.51)
  england ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i j17-em søndag. allerede etter elleve minutters spill ledet england 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen. like etter pause scoret lola brown englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. dermed endte kampen 3-0 til england. j17-em arrangeres i sverige. norge spiller mot frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot sverige på lørdag.

  norsk stortalent imponerte i frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.38)
  Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l`Isard etter en andreplass på torsdagens etappe. Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål. I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget. Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022. For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)

  Norske seilere viste storform

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:14.07)
  mina mobekk og line flem høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i ol-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i hyères i frankrike denne helgen. mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens høst sikret bronsen i laser. det er årsbeste for høst denne sesongen. – vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-ol i paris. det kommer til å bli noen spennende uker i marseille der seilingen skal foregå. verdenscupregattaen i hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til mistral-vind (40 knop). våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i norges seilforbund eirik verås larsen.

  Norges ishockeykvinner klare for elite-VM for første gang på 28 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.15)
  de norske ishockeykvinnene tok seg til elite-vm neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i klagenfurt. lørdag slo laget sør-korea med 8-0. hv71-spiller tea løkke nyberg (bildet) scoret to av de norske målene, mens emma bergesen, emilie kruse, iben tillman, madelen haug hansen, andrea dalen og une bjelland scoret ett hver i storseieren. norge vant alle sine kamper i østerrike, hvor tre av seirene har kommet på straffer. – dette er en ufattelig deilig seier for hele den norske ishockeyfamilien, men selvfølgelig først og fremst for jentene selv, sa norges ishockeypresident tage pettersen til hockey.no etter at opprykket var sikret. norge vant 1. divisjon, gruppe a foran ungarn som slo frankrike i sin siste kamp. mesterskapet neste år spilles i tsjekkia. det er første gang siden 1997 at de norske ishockeykvinnene spiller med de beste. (ntb)

  Norges ishockeykvinner klare for elite-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.44)
  de norske ishockeykvinnene tok seg til elite-vm neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i klagenfurt. lørdag slo laget sør-korea med 8-0. tea løkke nyberg (2), emma bergesen, emilie kruse, iben tillman, madelen haug hansen, andrea dalen og une bjelland scoret målene i storseieren. norge vant alle sine kamper i østerrike, men havner trolig på annenplassen bak frankrike ettersom tre av seierne har kommet på straffer. 2.-plass eller 1.-plass spiller ingen rolle ettersom de to beste rykker opp til eliten neste år. (©ntb)

  Birgit Skarstein tok nok et EM-gull: – Hun er helt rå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:13.31)
  birgit skarstein tok et suverent em-gull singlesculler i ungarn. det betyr gull på distansen for fjerde år på rad. – hun er helt rå. hun er suveren som vi er vant til å se, sa nrks ro-ekspert lars bjønnes idet 35-åringen passerte målstreken. lørdag vant hun foran manuela diening fra tyskland og frankrikes nathalie benoit. med tiden 10.52,40 ble det nok en triumf for seiersvante skarstein i regattaen i szeged. 35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant paralympics i 2021. skarstein er også kvalifisert for paralympics i paris til sommeren.

  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)

  Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:18.51)
  norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-vm i ishockey for kvinner. etter straffeseier over nederland er opprykkshåpet tent før siste runde. norge spiller for øyeblikket vm 1. divisjon i østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag. seieren over nederland kom i en tett affære i klagenfurt. etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. der ble emilie kruse og mathea fischer avgjørende for norge med sine scoringer. med fredagens triumf ligger norge to poeng bak frankrike på tabelltopp etter fire kamper. ungarn er to poeng bak norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over østerrike senere fredag. ungarn og frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har norge slått begge lag tidligere i turneringen. dermed trenger norge å slå bunnlaget sør-korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-vm. om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem. de to beste etter fem runder rykker opp til elite-vm i tsjekkia neste år. (ntb)

  Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:13.46)
  en 16 år gammel gutt har blitt arrestert i frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under ol i paris. tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i frankrike denne sommeren. gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften. 16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge afp. deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken. under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til afp. den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte. arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. frankrikes sikkerhetstjeneste (dgsi) gjennomfører en etterforskning. frankrike er vertskap for de olympiske lekene i paris fra 26. juli til 11. august. i mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået. (©ntb)

  Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:11.27)
  fotballdommer espen eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-em mellom seg. eskås og hans kollega jan erik engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til det europeiske fotballforbundet (uefa). eskås er norges høyest rangerte dommer. han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i u21-em. i sommer skal han dømme i ol. disse dommerne er tatt ut til em i tyskland: artur soares dias (portugal), jesús gil manzano (spania), marco guida (italia), istvan kovacs (romania), ivan kruzliak (slovakia), françois letexier (frankrike), danny makkelie (nederland), szymon marciniak (polen), halil umut meler (tyrkia), glenn nyberg (sverige), michael oliver (england), daniele orsato (italia), sandro schärer (sveits), daniel siebert (tyskland), anthony taylor (england), clément turpin (frankrike), slavko vinčić (slovenia), felix zwayer (tyskland). også facundo tello fra argentina skal dømme i em. det er en del av et samarbeid mellom uefa og det søramerikanske fotballforbundet (conmebol). (ntb)

  Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:07.40)
  studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens ol. den norske troppen tar alle forholdsregler. hanne staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i tokyo-ol for tre år siden. – vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra tokyo. vi har lagt gode planer, sier staff til ntb. hun er leder for prestasjon og utvikling på olympiatoppen. tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet npj climate and atmospheric science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall. også det europeiske værbyrået ecmwf sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert. en talsperson fra ol-arrangøren i frankrike har tidligere uttalt til afp at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak. blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (ntb)

  Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:16.44)
  norge skal opp mot regjerende mester italia, ukraina og vertsnasjon nord-irland i sommerens em-sluttspill for g19-landslag i fotball. det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli. norge tok seg nylig til em som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. som vertsnasjon blir nord-irland det åttende deltakerlaget. gruppe a: norge, italia, nord-irland og ukraina gruppe b: danmark, frankrike, spania og tyrkia. kampene spilles i belfast og larne. mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års u20-vm i chile. i fjor tok norge seg til semifinale i g19-em under ledelse av luis pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (ntb)

  OL-analyse: Så mange gull tar Norge i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:06.17)
  tallknuserne i gracenote nielsen spår at norge får med seg fire gullmedaljer hjem fra sommer-ol i frankrike. spådommen totalt er åtte medaljer. i den siste analysen har selskapet gått ned fra fem til fire gull. i tillegg spås det at norge tar to sølv og to bronse. det vil i så fall være en kopi av tokyo-ol i 2021. både danmark (5-2-4) og sverige (5-2-2) spås å ta flere medaljer enn norge. om analyseselskapet får rett i sin spådom, må den norske troppen si seg relativt fornøyd om man skal se på statistikken. bare tre ganger tidligere, i paris 1924 (10), sydney 2000 (10), beijing 2008 (9), har det blitt tatt flere medaljer de siste 104 årene. blant de heteste norske gullkandidatene finner vi jakob ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter), karsten warholm (400 meter hekk), jeanette hegg duestad (50 meter match rifle) og christian sørum og anders mol (sandvolleyball). usa topper listen med en spådom på 123 medaljer fordelt på 39 gull, 37 sølv og 47 bronsemedaljer. sommer-ol i aten i 2004 ga fem gull. det er det største antallet gull siden paris (også 5) for hundre år siden. onsdag er det 100 dager til ol går i gang i frankrikes hovedstad. (©ntb)

  Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:21.43)
  norge har fått en god start på vm i parahockey på hjemmebane i skien. tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over storbritannia med kronprinsesse mette-marit på tribunen. i mandagens åpningskamp slo norge til med 25-0 over frankrike. nå venter kasakhstan, sverige og til slutt tyskland. målet er å rykke opp til a-vm. kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

  norges håndballmenn møter danmark og frankrike i ol-gruppespillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:18.23)
  norge kom i gruppe med blant andre danmark og tittelforsvarer frankrike da trekningen for ol-turneringen i håndball for menn ble foretatt i paris. tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i det internasjonale håndballforbundet (ihf) i ol-byen. norge havnet i gruppe b med danmark, ungarn, frankrike, egypt og argentina. de tolv ol-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. de fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene. ol-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. innledningskampene er lagt til paris expo porte de versailles, og finalerundene skal spilles i stade pierre-mauroy i lille. frankrike er tittelforsvarer i ol både for kvinner og menn. (ntb)  Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:06.58)
  jon-hermann hegg, synnøve berg og jeanette hegg duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i ol-kvalifiseringen i rio de janeiro. jon-hermann hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen. synnøve berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. jeanette hegg duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske oceane müller, mens iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser. jeanette hegg duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. synnøve berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. pernille nor-woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng. det er to kvoteplasser til ol i paris som deles ut etter finalen. berg skal kjempe med manon herbulot fra frankrike, marlene pribitzer fra østerrike og eszter mezaros fra ungarn om plassene. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »