Hovedsiden

Liten annonse
  frankrikes trener sparket etter spillerflukt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:13.22)
  Det har stormet rundt det franske kvinnelandslagets trener Corinne Diacre den siste tiden. Tre av landslagets største stjerner trakk seg fra laget, blant annet i protest mot trenerens metoder. – Jeg er ikke perfekt, langt ifra. Men jeg kan ikke lenger støtte dagens system, som er milevis unna å innfri det som kreves på det høyeste nivået. Det er trist, men nødvendig, skrev landslagets kaptein Wendie Renard på sosiale medier. Hun fikk raskt støtte av Kadidiatou Diani og Marie-Antoinette Katoto. Nå bekrefter Det franske fotballforbundet at Diacre er sparket fra stillingen som landslagssjef.

  Neymar må opereres – mister trolig resten av sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mars 2023 KL:17.52)
  paris saint-germain-vingen neymar skal opereres for en tilbakevendende ankelskade og vil ikke være i spill før om tre til fire måneder, opplyser klubben på sin nettside mandag. i uttalelsen skriver psg at neymar har hatt flere episoder med ustabilitet på sin høyre ankel. under fotball-vm i qatar florerte bilder av neymars hovne ankel etter brasils 2-0-seier over serbia. han spilte videre i mesterskapet tross skaden. i februar var det problemer med ankelen på ny. da anbefalte det medisinske personellet en operasjon for å få bukt med problemene. inngrepet vil bli utført de kommende dagene på et sykehus i doha i qatar, skriver klubben. han vil ikke være tilbake i trening før om tre til fire måneder. siste serierunde for frankrikes ligue 1 spilles tidlig i juni, og neymar er derfor trolig ute resten av sesongen.

  frankrikes vm-legende just fontaine er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mars 2023 KL:10.43)
  Den franske spissen Just Fontaine er død, 89 år gammel. Det opplyser familien til nyhetsbyrået AFP. Fontaine ble toppscorer i VM i 1958 med 13 mål. Spissen scoret målene på bare seks kamper, men er likevel på fjerdeplass blant spillere som har scoret flest VM-mål. Miroslav Klose har flest med sine 16, men det er over flere turneringer. Fontaine blir regnet som en av de største ikonene i fransk fotball. Han scoret 30 mål på 21 landskamper.

  Le Graët slår tilbake etter avgangen: – Jeg har aldri trakassert noen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. februar 2023 KL:21.01)
  noël le graët gikk av som frankrikes fotballpresident etter anklager om sjikane og trakassering. han stiller seg uforstående til beskyldningene. – jeg har aldri trakassert noen, moralsk eller seksuelt, sier le graët til den franske avisen l`équipe. tidligere tirsdag gikk 81-åringen av som fotballpresident. avgangen kom 13 dager etter at en knusende rapport om styringen av frankrikes fotballforbund ble lagt fram. le graët ble fransk fotballpresident i 2011. i hans periode tok herrelandslaget seg til vm-finalene i 2018 (seier) og 2022 (tap). tross den sportslige suksessen har det stormet rundt le graët. han er blitt anklaget for seksuell og psykisk trakassering av flere kvinner, og 11. januar ble han suspendert inntil videre. i forbundets gransking kom det en knallhard konklusjon: «tatt i betraktning hans oppførsel overfor kvinner, hans uttalelser og lederfeil har ikke le graët nødvendig legitimitet til å styre og representere fransk fotball», sto det blant annet i rapporten. (ntb)

  frankrikes fotballpresident går av etter anklager om trakassering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. februar 2023 KL:12.06)
  noël le graët (81) slutter som fransk fotballpresident. han ble tidligere i år suspendert etter beskyldninger om seksuell og psykisk trakassering. avgangen skjer 13 dager etter at en knusende rapport om styringen av frankrikes fotballforbund ble lagt fram. ffp opplyser at visepresident philippe diallo tar over toppvervet midlertidig fram til neste forbundsting 10. juni. le graët ble fransk fotballpresident i 2011. i hans periode tok herrelandslaget seg til vm-finalene i 2018 (seier) og 2022 (tap). tross den sportslige suksessen har det stormet rundt le graët. han er blitt anklaget for seksuell og psykisk trakassering av flere kvinner, og 11. januar ble han suspendert inntil videre. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »