Hovedsiden

Liten annonse

  Mbappé hevder PSG skylder han 100 millioner euro

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.45)
  ifølge den franske sportsavisen l’équipe hevder kylian mbappé at han ikke har fått utbetalt lønn og bonuser siden april. advokatene til mbappé krever at gamleklubben psg utbetaler summen på nesten 100 millioner euro, og har sendt inn en formell klage til den profesjonelle franske fotballigaen. de siste månedene i paris-klubben var turbulente for frankrike-kapteinen, hvor han blant annet ble utelatt fra kamptroppen til serieavslutningen. den franske superspissen ble nylig klar for real madrid og slutter seg til den spanske hovedstadsklubben etter fotball-em.

  Mbappé hevder PSG skylder han over 100 millioner euro

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.45)
  ifølge den franske sportsavisen l’équipe hevder kylian mbappé at han ikke har fått utbetalt lønn siden april. advokatene til mbappe krever at gamleklubben psg utbetaler utestående lønn og bonuser til 25-åringen i sin helhet. sportsavisen mener at psg skylder mbappe til sammen over 100 millioner euro. de siste månedene i paris-klubben var turbulente for frankrike-kapteinen, hvor han blant annet ble utelatt fra kamptroppen til serieavslutningen. den franske superspissen ble nylig klar for real madrid, og slutter seg til den spanske hovedstadsklubben etter fotball-em.

  Mbappe varsler PSG-søksmål – mener klubben skylder han over 100 millioner Euro

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.45)
  den franske sportsavisen l’équipe melder at kylian mbappé ikke har fått utbetalt lønn siden april. nå skal advokat-teamet til mbappe ha varslet et søksmål mot gamleklubben psg, med mindre han får utbetalt den utestående lønnen i sin helhet. sportsavisen mener at psg skylder mbappe over 100 millioner euro. den franske superspissen ble nylig klar for real madrid, og slutter seg til den spanske hovedstadsklubben etter fotball-em.

  Toppidrettssjefen om ny måling med dårlig vannkvalitet i Seinen: – Følger situasjonen nøye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:17.19)
  elven seinen i paris hadde søndag for høye verdier av blant annet e. coli-bakterier til at ol-konkurranser kunne ha blitt avholdt. toppidrettssjefen er tett på situasjonen. myndighetene i den franske hovedstaden presenterte fredag resultatene av en fersk analyse av vannkvaliteten i elven som skal benyttes til havsvømming og triatlon under sommerens ol. prøvene som lå til grunn ble tatt sist søndag. de viste at vannet er for urent til at det kunne vært gjennomført ol-øvelser der nå. det franske nyhetsbyrået afp skriver at resultatene viser at konsentrasjonen av e. coli-bakterier var høyere enn de anbefalte grenseverdiene på fire ulike steder i elven praktisk talt gjennom hele forrige uke. på spørsmål fra ntb om de seneste prøvene av seinen-vannet skaper bekymring, svarer toppidrettssjef tore øvrebø: – vi følger situasjonen nøye og holder oss oppdatert om situasjonen. vi er trygge på at arrangørene og myndighetene håndterer denne utfordringen på best mulig måte, da det er betydelige interesser i å få gjennomført en god og trygg konkurranse. (ntb)

  L`Équipe: Mbappé startar på benken mot Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.27)
  den franske storavisa l`équipe melder at frankrike si store stjerne kylian mbappé startar på benken em-kampen mot nederland i kveld. spissen pådrog seg eit nasebrot i opningskampen mot austerrike i gruppe d sist måndag. sidan har det blitt laga ei ansiktsmaske som det er tenkt at han skal bruke resten av meisterskapen. mbappé brukte maska på den siste treninga før kampen mot nederlendarane. dei første 15 minuttane av treninga var open for media, og det var tydeleg at 25-åringen sleit med å få den skikkeleg tilpassa. han var stadig oppe i fjeset og justerte den. mbappé var berre med på dei enklaste delane av treninga, skreiv avisa la parisien. det er venta at frankrike sitt angrep vil bestå av antoine griezmann og marcus thuram. (©ntb/nrk)


  VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:23.24)
  marte kjenner tok bronse i styrkeløft-vm utstyrsfritt i litauen torsdag. hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet. kjenner løftet 543 kilo da hun vant em i fjor. med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i vm, men hun ble slått bare av italienske carola garra (577,5) og franske prescillia bavoil (567,5). med pallplass har kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i kina neste år, slik kjell egil olborg bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag. kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft. trygve sletten var norges tredje og siste deltaker i vm. han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft. gustav hedlund fra sverige ble verdensmester med 895 kilo. verdenslekene i chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet. (©ntb)

  Mbappé med ny maske på trening: – Hevelsen på nesen har gått ned

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:17.37)
  kylian mbappé møtte opp på trening i en ny spesiallaget maske i frankrikes farger. han og treneren håper han er klar for kamp i morgen. på frankrikes pressekonferanse torsdag kom antoine griezmann med en oppdatering om tilstanden til lagkamerat og superspiss mbappé, som brakk nesen i åpningskampen deres mot østerrike. – det går bra med kylian. hevelsen på nesen har gått ned. vi får se fram mot siste sekund, om han kan være med, forteller griezmann. frankrikes trener, didier deschamps, sa følgende på pressekonferansen om den franske stjernen: – jeg kan bekrefte at kylian mbappé føler seg bedre og det utvikler seg mot at han blir klar til i morgen. det går i riktig retning, sa han. fredag møter frankrike nederland kl. 21.00. kampen kan du se på nrk1. flere av de franske spillerne har også vært vokale om at franskmenn må ta i bruk stemmeretten sin etter at ytre høyre rykket kraftig fram i eu-valget. griezmann oppfordret også folk om å stemme på pressekonferansen torsdag: – det beste folk kan gjøre er å gå og stemme. politikk er seriøst og personlig. jeg er her som en fotballspiller. vi kan være kjente, men jeg vil si gå og stem. det er raskt og enkelt.

  Håper Mbappé blir klar til kamp: – Hevelsen på nesen har gått ned

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:17.37)
  på frankrikes pressekonferanse torsdag kom antoine griezmann med en oppdatering om tilstanden til lagkamerat og superspiss kylian mbappé, som brakk nesen i åpningskampen deres mot østerrike. – det går bra med kylian. hevelsen på nesen har gått ned. vi får se fram mot siste sekund, om han kan være med, forteller griezmann. i morgen møter frankrike nederland kl. 21.00. kampen kan du se på nrk1. flere av de franske spillerne har også vært vokale om at franskmenn må ta i bruk stemmeretten sin etter at ytre høyre rykket kraftig fram i eu-valget. griezmann oppfordret også folk om å stemme på pressekonferansen torsdag: – det beste folk kan gjøre er å gå og stemme. politikk er seriøst og personlig. jeg er her som en fotballspiller. vi kan være kjente, men jeg vil si gå og stem. det er raskt og enkelt.

  Mbappé tilbake på trening for Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:19.31)
  kylian mbappé måtte mandag gå av banen i frankrikes første em-kamp mot østerrike med brudd i nesa. siden har det vært spekulert i om den franske stjernen må stå over noen kamper, eller om han kan spille videre. onsdag dukket han opp på frankrikes trening med en godt beskyttet nese. franske medier skrev tirsdag at mbappé ikke vil være tilgjengelig til frankrikes kamp mot nederland fredag.

  Mbappé føler seg litt bedre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:12.55)
  det sier lagkameraten william saliba to dager etter mbappé brakk nesa i em-åpningen mot østerrike. – jeg traff ham i morges, og han følte seg litt bedre. jeg tror han skulle gjøre flere tester, og jeg vet ikke noe mer. men han virket litt bedre, sa saliba på en pressekonferanse onsdag. det er fortsatt ikke fastslått om den franske stjernespissen rekker fredagens kamp mot nederland. om mbappé skal fortsette å spille i em, må han ha på en maske. tirsdag meldte flere franske medier at nederland-kampen kommer for tidlig for mbappé. det franske fotballforbundet har ikke bekreftet dette.

  Kylian Mbappé skal være på bedringens vei

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:12.55)
  det sier lagkameraten william saliba to dager etter mbappé brakk nesa i em-åpningen mot østerrike. – jeg traff ham i morges, og han følte seg litt bedre. jeg tror han skulle gjøre flere tester, og jeg vet ikke noe mer. men han virket litt bedre, sa saliba på en pressekonferanse onsdag. det er fortsatt ikke fastslått om den franske stjernespissen rekker fredagens kamp mot nederland. om mbappé skal fortsette å spille i em, må han ha på en maske. tirsdag meldte flere franske medier at nederland-kampen kommer for tidlig for mbappé. det franske fotballforbundet har ikke bekreftet dette.

  franske medier: kylian mbappé mister nøkkelkampen mot nederland i fotball-em

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:16.57)
  angrepsstjernen kylian mbappé går glipp av fredagens storkamp i fotball-em mot nederland, melder de franske avisene l`équipe og le figaro. den franske stjernen pådro seg et brudd i nesa i 1-0-seieren mot østerrike mandag. det ble tidlig kjent at han ikke trengte en operasjon, men fredagens oppgjør mot nederland i gruppe d kommer for tidlig. – nyhetene er ganske betryggende i den forstand at det ikke er planlagt noen operasjon i umiddelbar fremtid. når det gjelder hans deltakelse i resten av turneringen, er det litt for tidlig å gi en tidshorisont, sa frankrikes fotballpresident philippe diallo tidligere tirsdag. (ntb)
  Tok bronse i padle-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:13.48)
  maria virik, anna slettsjøe, hedda øritsland og kristine amundsen kunne juble for bronse på k4 500 meter under padle-em i ungarn lørdag. den norske båten endte 1,9 sekunder bak hjemmehåpet og gullvinner ungarn. polen tok sølvet 0,7 sekunder foran norge. det var norges første medalje i mesterskapet i szeged. tidligere lørdag padlet gunnar eide og amund vold seg inn til annenplass i b-finalen på k2 500 meter. den norske båten endte tre tideler bak polakkene wojciech pilarz og wiktor leszczynski. eide og vold ble nummer fem på 1000 m lørdag. amundsen ble nummer åtte i b-finalen på k1 500 meter. hun endte også på åttendeplass i semifinalen og fikk dermed en reserveplass til b-finalen. der fikk hun slippe til, men det ble ikke det store resultatet. hun fikk opp tiden 2.03,389 og endte 3,73 sekunder bak den franske vinneren manon hostens. virik og øritsland skal senere lørdag i aksjon i finalen på k2 1000 meter. (ntb)

  PSG signerte russisk landslagskeeper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:22.05)
  matvej safonov (25) er klar for å gi gianluigi donnarumma kamp om keeperplassen i paris saint-germain. russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver psg på x. safonov kommer fra den russiske klubben krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. etter fem år på a-laget er fasiten 175 kamper. 25-åringen har også notert seg for 14 a-landskamper for russland. (©ntb)


  KI-overvåking bekymrer: – OL blir en stor lekeplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:08.33)
  frankrike trapper opp bruken av kunstig intelligens i paris-ol. kritikerne mener det åpner døra for mer inngripende overvåking. de siste månedene er ki-systemer blitt testet på franske togstasjoner, konserter og fotballkamper. verktøyet har ikke vært fullt operativt, men det endrer seg når ol starter i slutten av juli. fra da av kan politi, brannvesen, redningstjenester og enkelte sikkerhetsselskaper innen transport bruke overvåkingsteknologien fram til 31. mars 2025. hovedoppgavene blir blant annet å skanne folkemengder, sjekke forlatte gjenstander og se etter mulige våpen. dette kan bli den nye normalen, advarer amnesty frankrike. – ol gir en stor mulighet til å teste denne type overvåking under dekke av at det er sikkerhetskritisk. det baner vei for enda mer inngripende systemer som ansiktsgjenkjenning, sier katia roux til reuters. ifølge fransk lov er det forbudt å bruke verktøy som kjenner igjen ansikter. myndighetene har uttalt at det er en rød linje som ikke kan krysses. (ntb)

  Sykdomstrøbbel i Frankrikes EM-tropp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.54)
  frankrike-trener didier deschamps og flere spillere skal være rammet av forkjølelsessymptomer få dager før lagets første kamp spilles i fotball-em. i følge franske medier skal flere av spillerne ha våknet opp med forkjølelse torsdag morgen. det skal visstnok ha gått hardest utover bayern münchen-stjernen kingsley coman. – fra mitt ståsted ser det ut til at det går mye bedre. jeg hadde influensa på tirsdag med litt feber. men det er bedre nå. hele laget er bedre, utenom coman, som er litt sykere, sa ousmane dembélé på en pressekonferanse, ifølge dpa. for frankrike braker em løs på mandag, hvor østerrike står på motsatt banehalvdel.


  Messi om fremtiden: – Redd for at alt skal ta slutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:07.49)
  fotballmagikeren lionel messi (36) nærmer seg slutten på karrieren, men er ikke klar til å legge skoene på hylla helt ennå. det fortalte han i et sjeldent intervju med argentinske espn onsdag. – jeg er ikke klar for å forlate fotballen. men ja, per i dag tror jeg at inter miami blir min siste klubb, sa messi. etter å ha etablert seg som en av historiens beste spillere for barcelona mellom 2004 og 2021, gjorde messi overgang til paris saint-germain i 2021. etter to år i den franske hovedstaden ble argentineren i fjor sommer klar for david beckhams mls-klubb, hvor han har notert seg for 25 mål og 16 målgivende på 29 kamper. – det var et vanskelig valg å forlate europa for å komme hit, men det faktum å ha vunnet vm hjalp meg til å se annerledes på ting, sa messi. messi vurderer nå å være med å prøve å forsvare vm-tittelen for hjemlandet sitt i 2026, før han avslutter sin utrolige karriere. – jeg har gjort dette hele livet mitt. jeg elsker å spille fotball. jeg nyter alle treningene og kampene. jeg er litt redd for at alt skal ta slutt, sa 36-åringen. messi har rekorden som den med flest ballon d`or-trofeer med sine åtte utmerkelser. (ntb)


  Tigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:11.14)
  en invaderende myggart kalt tigermygg, som eksperter knytter til et økende antall tilfeller av denguefeber i europa, er oppdaget i 13 eu-land. myggarten er blant annet registrert i frankrike, hvor det om en drøy måneds tid skal arrangeres ol i paris. franske myndigheter frykter at tilreisende til mesterskapet skal bli smittet av denguefeber og har den siste tiden iverksatt flere tiltak for å drepe tigermyggen, skriver bbc. arten er også oppdaget i sør-tyskland, der fotball-em for menn sparkes i gang om få dager. ifølge det europeiske smittevernbyrået (ecdc) er det klimaendringene som er hovedårsak til at tigermyggen sprer seg til stadig flere land. en rapport fra ecdc viser at det ble påvist 130 tilfeller av denguefeber i europa i 2023, mot 71 tilfeller i 2022. denguefeber er sykdommen som hyppigst smitter fra mygg til mennesker. imidlertid smitter ikke denguefeber mellom mennesker. (ntb)

  NIF følger ikke Amnestys hijab-oppfordring før OL: – Krevende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:10.25)
  norges idrettsforbund vil ikke reagere på frankrikes forbud mot hijab for egne utøvere foran sommerens ol. amnesty international har sendt et brev til den internasjonale olympiske komité (ioc) og bedt dem oppfordre frankrike til å oppheve forbudet mot hijab for nasjonens utøvere. rådgiver frank conde tangberg i amnesty international mener norges idrettsforbund (nif) må stå fram. ntb har stilt spørsmål om hvordan nif reagerer på saken og hva forbundet vil foreta seg. – idretten har vist seg å ha stor samfunnsmessig påvirkningskraft. samtidig må vi erkjenne at det å endre eller oppnå unntak fra et arrangørlands lovverk, er krevende og først og fremst er et myndighetsanliggende, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug til ntb. den franske sportsministeren amélie oudéa-castéra opplyste om hijab-forbudet i fjor høst. reglene om bruk av hijab har utløst flere debatter om religionsfrihet og integrering av muslimer i landet. (ntb)

  Jæger rådvill og irritert: – Det var ikke helt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. det var ikke helt meg. det var det som er litt rart. jeg åpnet veldig bra. de første 100 meterne tror jeg har gått veldig fort, men så stivnet jeg. og jeg pleier ikke å gjøre det på 200, så det var litt rart. men sånn er det. – hva kan det skyldes? – jeg vet egentlig ikke. jeg synes det er litt rart selv, sier jæger, og legger til at hun egentlig er fornøyd. – men jeg skulle så gjerne tatt medaljen, fortsetter hun. – føler du at du hadde to tideler ekstra inne som ville gjort at du hadde tatt den medaljen? – ja, det er det som irriterer meg. jeg føler egentlig at jeg hadde det. men så bare klaffet det ikke helt på oppløpet. sveitsiske mujinga kambundji vant med tiden 22,49, ett hundredel foran britiske daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em.

  Medaljen glapp for Jæger på 200 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. – jeg synes det var veldig bra. vi håpet å kjempe om medalje, men blir du nummer fire, så kjemper du om medalje. fantastisk bra. jeg hadde aldri drømt om dette for to måneder siden, sier mor og trener unn merete lie jæger til nrk. sveitsiske mujinga kambundji vant, ett hundredel foran favoritten daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em. – hun henger ikke helt med fra starten. oppløpssiden er igjen bra, men vi må nok jobbe litt med starten her. det henger nok sammen med at det i utgangspunktet er 400 meter vi har gått for, sier treneren.
  LHBT-gruppe klaget inn tre Ligue 1-spillere og klubber

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:06.30)
  den franske gruppen «bleus et fiers», som kjemper mot homofobi i fotballen, sendte onsdag inn en klage mot tre ligue 1-spillere og klubber. spillerne og klubbene det gjelder er mohamed camara og monaco, mostafa mohamed og nantes og nabil bentaleb og lille. klagen begrunnes med «offentlig provokasjon og hat på grunn av seksuell legning». klagen gjelder oppførselen under og etter en anti-homofobi-kampanje i ligue 1 19. mai. camara har tidligere blitt utestengt i fire kamper av lfp for ikke å støtte den franske ligakampanjen mot homofobi. han skjulte kampanjens logo på drakten da han spilte for monaco mot nantes i sesongens siste kamp. 24-åringen valgte også å ikke ta del i et gruppebilde der begge lagene sto bak et banner til støtte for lhbt-miljøet. foreningen «bleus et fiers» mener at straffen som ble utdelt av lfp ikke var hard nok. den maliske spilleren kunne maksimalt fått ti kampers utestengelse etter det franske fotballforbundets regelverk. monacos daglige leder thiago scuro sa etter kampen at camara ikke deltok i kampanjen av religiøse grunner. gruppen hevder også at mohamed nektet å spille kampen for å unngå å bruke kampanjens t-skjorte for andre år på rad. bentaleb er klaget inn for å ha unngått å være med på et bilde foran lfps anti-homofobi-banner. klagen på klubbene går på å ikke ha straffet spillerne.

  Ingen Roland Garros-finale for Eikeri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:20.39)
  ulrikke eikeri og makker maximo gonzalez røk ut i semifinalen av roland garros. eikeri og gonzalez deltar i partennis, og vant første sett 7–6 (7–2). så ble det to strake tap og 1-2 tap i sett mot tyske laura siegemund og franske edouard roger-vasselin i semifinalen. dermed er eikeri og gonzalez ute.

  Mbappé sier han var ulykkelig i PSG det siste året

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:09.49)
  den franske stjernen kylian mbappé forteller om et siste år i paris saint-germain der «folk og ting» gjorde ham ulykkelig. 1. juli er han real madrid-spiller den franske yndlingen hjalp psg med å vinne seks ligatitler i løpet av de sju årene han tjente klubben. han bedyrer at han ikke generelt var ulykkelig i løpet av de årene i klubben, skriver bbc. – det ville vært å bite hånden av den som gir deg mat og spytte på alle som forsvarte meg. men noen ting og mennesker gjorde meg ulykkelig, sier mbappé og viser til det siste året i klubben. han trekker fram trener luis enrique og rådgiver luis campos som folk som hjalp ham gjennom de tunge stundene. – uten dem hadde jeg aldri kommet på banen igjen.  Superovergangen bekreftet: Kylian Mbappé klar for Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:19.31)
  den franske fotballstjernen kylian mbappés klubbframtid er omsider avklart. han spiller i spanske real madrid fra neste sesong. mbappé har signert en femårskontrakt. i den spanske hovedstaden slutter han seg til et vinnerlag fullt av offensive stjerner. lørdag tok real madrid sin 15. tittel i den gjeveste europacupen. det har i lang tid vært meldt fra ulike hold at superstjernen går til real madrid når kontrakten med paris saint-germain utløper 30. juni. nå er overgangen bekreftet. i den spanske hovedstaden slutter han seg til et vinnerlag fullt av offensive stjerner. lørdag tok real madrid sin 15. tittel i den gjeveste europacupen. i fjor sommer gjorde mbappé det klart at han kom til å spille i psg ut kontrakten.

  Ingebrigtsen-rival får likevel EM-sjanse: – Dypt takknemlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:12.21)
  franske azedinne habz hadde egentlig innstilt seg på at friidretts-em røk, men mandag kom kontrabeskjeden for en av jakob ingebrigtsens største konkurrenter. habz ble nummer tre på 1500 meter under bislett games sist torsdag, bare slått av jakob ingebrigtsen og timothy cheruiyot. dagen etter offentliggjorde frankrike em-troppen, men der hadde de glemt habz og det franske medaljehåpet fikk også beskjed fra det europeiske friidrettsforbundet om at em ryker siden påmeldingsfristen gikk ut 30. mai. mandag ble det imidlertid åpnet for at utøvere kunne bli etterpåmeldt dersom de hadde blitt straffet som følge av feil i eget forbund. – denne avgjørelsen representerer en betydelig seier for utøvernes rettigheter. vår utholdenhet og besluttsomhet lønte seg endelig, og jeg er dypt takknemlig for alle som bidro til denne suksessen, skriver habz på instagram. friidretts-em i roma starter 7. juni og sendes på nrk.

  Rydder opp i fransk friidrettsrot - illsint svenske kan få muligheten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:11.09)
  det europeiske friidrettsforbundet (european athletics) har bestemt seg for å gi flere utøvere en em-plass flere dager etter at påmeldingsfristen gikk ut. det franske friidrettsforbundet glemme å melde av 12 utøvere som ikke skulle delta i em, og blokkerte med det 12 em-plasser for andre utøvere fra andre nasjoner. det frarøvet en em-plass for blant andre den svenske mangekjemperen lovisa karlsson. – jeg er så sint at jeg sliter med å sove, sa hun til radiosporten. nå kan det likevel se ut som karlsson og flere utøvere får em-muligheten selv om påmeldingsfristen gikk ut 30. mai. mandag melder nemlig european athletics i en pressemelding at de åpner for at de 12 utøverne som først ble blokkert fra å melde seg på får melde seg på nå. i tillegg skriver de at andre utøvere som har blitt straffet som følge av en feil i eget forbund vil få muligheten til å delta i em. det kan bety at det franske medaljehåpet på 1500 meter, azeddine habz, får em-sjansen selv om hans forbund glemte å melde han på.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »