Hovedsiden

Liten annonse
  «Ukjente» Ole Martin Halvorsen vant verdenscupkonkurranse i skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:13.26)
  ole martin halvorsen(24) feide all motstand av banen og vant 50 meter rifle under verdenscupstevnet i münchen fredag. i finalen var overlegen fra start, og selv om den ungarske skytteren istvan peni knappet inn noen poeng mot slutten så holdt halvorsen unna og tok sin første individuelle seier i verdenscupen. jon-hermann hegg hevdet seg også i konkurransen, og tok en sterk 3.-plass. verdenscupstevnet i münchen er det siste før ol i paris i månedsskiftet juli/august.


  Skyhøy finalegrense da nordmenn dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.50)
  under det siste verdenscupstevnet før ol i paris gjorde de norske skytterne strålende prestasjoner i kvalifiseringen til finalen på 50 meter rifle torsdag. i kvinneklassen var nivået skyhøyt, og det måtte skytes hele 593 av 600 mulige poeng for å være blant de åtte beste som gikk til finalen. jeanette hegg duestad imponerte og prikket inn hele 594 poeng. best i kvalifiseringen var kinesiske jiayu han som tangerte verdensrekorden på 596 poeng. – det er helt spinnvilt det som foregår i skytehallen her egentlig, sier jeanette hegg duestad til nrk. hun forklarer at banen i münchen er spesielt god å skyte på og at forholdene var tilnærmet perfekte under konkurransen. i tillegg er stort sett alle de beste i verden tilstede, og det gjør at nivået blir så høyt. – jeg jobbet hardt på stående for jeg skjønner jo at det må høye poengsummer til for å komme seg til finalen. det er veldig godt å kjenne at jeg er veldig god form før ol, sier duestad. i herreklassen skøyt jon-hermann hegg også strålende og med 595 av 600 mulige poeng endte han på 2.-plass i kvalifiseringen og seg til finalen. ole martin halvorsen er også klar for finalen etter. med 594 poeng tok han 3.-plassen i kvalifiseringen. også i herreklassen ble det tangering av verdensrekord da kineseren yukun liu skøyt hele 597 av 600 mulige poeng. i herreklassen måtte man ha 592 poeng for å gå til finalen. finalen for kvinnene går 10:00 fredag, mens herrefinalen starter 12:30.

  Nordmenn til finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.50)
  under det siste verdenscupstevnet før ol i paris gjorde de norske skytterne gode prestasjoner i kvalifiseringen til finalen på 50 meter rifle torsdag. i herreklassen skøyt jon-hermann hegg strålende og med 595 av 600 mulige poeng endte han på 2.-plass i kvalifiseringen og seg til finalen. ole martin halvorsen hadde også en god dag og med sine 594 poeng tok han 3.-plassen i kvalifiseringen, og også han er klar for finalen. tidligere på dagen imponerte også ol-håpet jeanette hegg duestad i sin kvalifisering i samme øvelse. med sine 594 er hun også klar for finale. best i kvalifiseringen for kvinnene var kinesiske jiayu han som tangerte verdensrekorden på 596 poeng. i herreklassen ble det også tangering av verdensrekord, da yukun liu skøyt hele 597 av 600 mulige poeng. han vant da kvalifiseringen foran hegg.

  Viste OL-form i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:18.30)
  jeanette hegg duestad og jon-hermann hegg ble nummer to i verdenscupen på ol-øvelsen 10 meter luftrifle, blandet lag. kina tok seieren i münchen etter å ha slått norge 16-4 i gullfinalen. tidligere mandag ble hegg nummer fire i den individuelle finalen, mens duestad ble nummer åtte.

  Norge tok EM-sølv etter intens kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:11.53)
  mari bårdseng løvseth og henrik larsen stakk av med sølv i em i skyting onsdag i duell mot ukraina. i finalen så handler det om å komme først til 16 poeng. begge deltakere på lagene skyter ett skudd hver - en av dem knestående og en stående. det laget med høyest total poengsum for de to skuddene vinner to poeng. i starten av gullfinalen tok ukraina tidlig grep, da henrik larsen ikke greide å finne tieren i det hele tatt, og lå ute i åtteren i alle de tre første skuddene sine. norge tok en timeout, men ukrainas dominans fortsatte, før norge tok sin første topoenger i den femte omgangen. så fulgte de opp med tre seiere på rad, og da var lagene like langt på stillingen 8-8. de neste omgangene var jevne, og gullfinalen ble avgjort etter ekstra omganger, da begge lag skøyt samme poengsum på stillingen 14-14. i ekstraomgangen var ukraina best og sikret gullet med 10.0 og 10.5, mens norge kun greide 10.0 og 9.7. øvelsen 50 meter rifle, blandet lag står på ol-programmet for første gang i år under de olympiske lekene i paris i månedsskiftet juli-august. tidligere på morgenen onsdag var det to kvalifiseringsrunder. i første runde endte det norske tredjelaget med løvseth og larsen på 8.-plass, og kom seg akkurat videre til andre kvalifiseringsrunde. men der klinka de til og endte på 2.-plass rett bak det ukrainske laget - dermed var de klare for gullfinale mot ukraina. jeanette hegg duestad og jon-hermann hegg konkurrerte for det norske førstelaget. de vant første kvalifiseringsrunde, men i den andre kvalifiseringsrunden endte de på 5.-plass, og dermed var de ute av konkurransen. norge 2 med jenny stene og ole martin halvorsen endte på 9.-plass i første kvalifiseringsrunde, og dermed kom de ikke videre, og endte altså på 9.-plass i konkurransen. sveits tok bronsemedaljen etter en duell mot polen.

  Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:17.54)
  jeanette hegg duestad førte an da norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i em skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. hun endte på 4. plass. jenny stene ble nummer 12 med 588 poeng og mari bårdseng løvseth nummer 23 med 586 poeng. til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak sveits. i klassen for menn tok både jon-hermann hegg og henrik larsen seg til finale, og hegg sto igjen som europamester. sammen med ole martin halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i osijek tirsdag. (©ntb)


  jon-hermann hegg ble europamester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:12.51)
  skyttaren jon-hermann hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. etter en jevn kvalifisering, så klinka hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra ukraina, serhiy kulish. hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel nok til å sikre em-gullet, til jubel fra skytehallen i kroatiske osijek. henrik larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen. tidligere på dagen tok det norske laget et suverent em- med 1772 poeng for lag. på laget skøyt hegg, larsen og ole martin halvorsen. de tre nordmennene var sju poeng foran frankrike og ni poeng foran østerrike på de nærmeste plassene. ol-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg og Larsen til EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:11.47)
  jon-hermann hegg og henrik larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under em i skyting. hegg var best med sine 594 poeng. ol-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående. hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng. ole martin halvorsen og henrik larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene. på de to siste stående seriene ble det problemer for begge. larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (ntb) norge vant derimot et suverent em-gull med 1772 poeng for lag. de tre nordmennene var sju poeng foran frankrike og ni poeng foran østerrike på de nærmeste plassene.

  14 utøvere klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:10.06)
  olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til ol og paralympics i paris i sommer. ilden tennes i paris 26. juli, og det er ventet at norge sender en stor tropp til frankrike. tirsdag presenterte toppidrettssjef tore øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke ol-bagen. blant dem er bryteren grace bullen og vektløfteren solfrid koanda. vraket rørvik det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: thea helseth, inger seim kavlie og jenny marie rørvik. valget falt på de to førstnevnte. også lars martin benske og ask jarl tjøm er bekreftet klare. i seiling er en kvintett klar for paris-lekene: line flem høst, mina mobekk, hermann tomasgaard, marie rønningen og helene næss. taekwondoutøveren richard ordemann er også uttatt. til paralympics er det foreløpig roer birgit skarstein og svømmer fredrik solberg som er tatt ut. neste uttak er planlagt 4. juni. både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt ol-kravet. norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting. – vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »