Hovedsiden

Liten annonse
  Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 18. april 2024 KL:23.23)
  bayer leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot west ham i europaligaen, og like før slutt i london torsdag kveld sørget leverkusen for at de unngikk tap nok en gang. kampen på london stadium endte 1-1 etter at jeremie frimpong utlignet minuttet før slutt. dermed ble det den 44. kampen på rad at leverkusen unngikk tap. det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012. den elleville rekken til leverkusen har sørget for at klubben har vunnet bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i europaligaen. i kvartfinalen mot west ham vant leverkusen 2-0 hjemme. i bortemøte ble de liggende under etter michail antonios scoring etter et snaut kvarter. west ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne. i semifinalen møter de roma for andre sesong på rad. forrige sesong vant roma 1-0 sammenlagt.  Hegerberg forlenger med Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:18.03)
  ada hegerberg har bestemt seg for å bli i lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027. det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld. – jeg er glad for at vi fikk til dette. historien er ikke over ennå, sier hegerberg i en pressemelding. dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. til sommeren har 28-åringen vært i lyon i ti år. hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger. – jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier hegerberg.

  Alekna med fantastisk verdensrekord i diskos – forrige rekord satt i 1986

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:08.03)
  mykolas alekna (21) dundret til med 74,35 meter og satte verdensrekord i diskos i et stevne i ramona i oklahoma søndag. det var tyskeren jürgen schült som hadde den forrige verdensrekorden. han kastet 74,08 meter i 1986, 16 år før alekna ble født. 21-åringen fra litauen hadde en vanvittig serie i usa. alle hans seks kast var over 70 meter. han åpnet med 72,21, og det var personlig rekord. deretter fulgte han opp med 70,32, før det ble 72,89 i det tredje forsøket, verdens fjerde lengste kast gjennom tidene. i fjerde kast ble det 70,51, før rekordkastet 74,35 kom i femte omgang. kastet ble først målt til 74,41, men det ble senere gjort om til seks centimeter kortere. europamesteren fra 2022 avsluttet serien med 70,50. mykolas alekna tok sølv i vm i eugene, oregon i usa i 2022. i vn i budapest sist år ble det bronse. det tredje lengste kastet i verdenshistorien tilhører for øvrig faren til mykolas alekna. virgilius alekna har 73,88 meter og er olympisk mester to ganger. (ntb)


  Pellegrino med sin første MLS-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. april 2024 KL:08.59)
  amahl pellegrino var iskald alene med keeper og scoret sitt første mål for san jose earthquakes i major league soccer natt til søndag. pellegrinos lag tapte den målrike kampen mot austin fc 3-4, men nordmannen kunne i det minste feire sin første fulltreffer på nordamerikansk jord. et drøyt kvarter gjensto av oppgjøret da pellegrino ble spilt alene med keeper av lagkamerat cristian espinoza. avslutningen som fulgte var strålende og sørget for utligning til 3-3. med til historien hører det at pellegrino startet kampen på benken, men ble byttet inn fire minutter før målet. nordmannen så lenge ut til å ha sikret ett poeng for earthquakes, men elleve minutter på overtid satte sebastian driussl inn 4–3 for austin. pellegrino står bokført med fem kamper for earthquakes etter overgangen fra bodø/glimt, tre av dem fra start.  Hoel historisk i Reistadløpet - vant med blanke ski

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:12.37)
  johan hoel har aldri vunnet et løp i ski classics før lørdag. da vant han det 50 kilometer lange reistadløpet fra setermoen til rustahøgda i troms. ikke bare var det hoels første seier, det var også første gang i historien at noen vinner det knallharde løpet på blanke ski. før start fikk nettopp hoel spørsmål om det ikke var umulig å vinne med blanke ski. da svarte han: – det er det. det er et lite håp om at noen kan vinne på blanke ski. men om jeg går med festesmøring, har jeg ikke sjanse på martin eller erik valnes uansett, eller augdal. det er et lite håp ved å stake, og ikke mulig ved å gå med feste. likevel vant han altså i spurten mot martin löwstrøm nyenget og eirik sverdrup augdal. – jeg har drømt om å være den første som vinner dette løpet på blanke ski. det har vært en ekstra gulrot ved dette løpet. jeg følte meg veldig sterk opp der, sier hoel etter løpet.

  Tidligere verdensmester utestengt fra sjakknettsted

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:18.40)
  vladimir kramnik er blant historiens beste sjakkspillere, men har havnet på kant med nettgiganten chess.com. onsdag kveld har nettstedet publisert en uttalelse på x der de skriver at vladimir kramnik har innrømmet å ha brukt en annen stormesters konto til å spille turneringen titled tuesday. «å spille under andres navn, spesielt i turneringer med pengepremier, er brudd på våre fair play-regler», skriver nettstedet, som legger til at kramnik er utestengt i tre måneder. spilleren som lånte bort kontoen sin er utestengt på ubestemt tid. kramnik, som er tidligere verdensmester og verdensener, har også tidligere blitt straffet av chess.com. like før jul fjernet de bloggen til kramnik fra deres nettside. samtidig begrenset de kontoen, noe som betydde at kramnik heller ikke kunne kommentere på andres innlegg eller sende meldinger til andre. årsaken bak var flere innlegg fra kramnik, der han satte søkelys på spillere han var mistenksom til.

  Aldri skjedd

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:18.54)
  kfum oslo spilte sin første eliteseriekamp i historien, og stanget i nesten 90 minutter. men like før slutt smalt det fra oslos eneste eliteserielag.

  Wirtz scoret rett fra avspark da Tyskland vant i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:23.04)
  etter et blytungt landslagsår i fjor kunne det nye knapt ha startet bedre for tyskland, som slo frankrike 2-0 på lyons hjemmebane. det var spilt bare sju sekunder da florian wirtz skjøt sommerens em-verter i ledelse. toni kroos spilte ham rett fram fra avspark, og han avanserte fritt gjennom et passivt fransk forsvar før han fra distanse sendte en suser i mål via tverrliggeren. det var tangering av lukas podolskis scoring mot ecuador i 2013, som inntil tidligere lørdag var det raskeste landslagsmål i historien. noen timer før avspark i décines scoret christoph baumgartner for østerrike etter seks sekunder av bortekampen mot slovakia. han tok ballen forbi tre motspillere før han skjøt forbi keeper martin dubravka fra 20 meter. en scoring fra kai havertz i andre omgang førte til at det til slutt ble 2-0. (ntb)


  Her er Norges nye landslagsdrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:09.17)
  de norske fotballandslagene skal fra i vår spille i en ny landslagsdrakt. trøya får sin «debut» mot tsjekkia på ullevaal stadion denne uken. den nye drakten er den mest høyteknologiske et norsk fotballandslag noen gang har brukt, ifølge jan ove nystuen, som er leder for merkevare i norges fotballforbund. – kun det beste er godt nok for landslagene våre. detaljer helt ned på mikronivå sørger for at drakten skal være best mulig å bruke i all slags vær. samtidig har vi tatt med oss noe av det tradisjonelle i utviklingen av drakten og latt oss inspirere av historien i designet, sier nystuen. han nevner blant annet at den nye hjemmedrakten er inspirert av sverdet til vikingkongen harald hårfagre, mens navn og nummer har hentet inspirasjon fra et særegent runetegn. – bortedrakten er inspirert av det unike nordiske lyset med is og nordlys som stikkord, sier nystuen. drakten kommer i salg for publikum fra 21. mars. (©ntb)


  Birkebeinerrennet utsettes til søndag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:13.59)
  for første gang i historien utsettes birkebeinerrennet. avgjørelsen kommer etter at ledelsen kalte inn til et hastemøte på grunn av det varslede uværet tidligere torsdag. opprinnelig skulle rennet gått av stabelen kommende lørdag, men grunnet varsler om kraftig vind og store mengder nedbør, er det nå utsatt til søndag.  Wada-sjefen med dopingadvarsel mot Russland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:19.18)
  verdens antidopingbyrå (wada) uttrykker fortsatt stor skepsis mot integriteten til russisk sport, men mener det er bedre enn for et tiår siden. – wada er fortsatt dypt skeptisk og bekymret når det gjelder russland, sa wada-president witold banka da organisasjonen møttes til sin årlige konferanse i sveitsiske lausanne. russland har benektet anklagene om systematisk doping i regi av idrettsdepartementet og antidopinglaboratoriet i moskva i forkant av vinter-ol i sotsji i 2014. i 2019 ga wada russland en fire år lang dopingstraff som hindrer landets utøvere fra å konkurrere med eget flagg i internasjonale konkurranser. russlands antidopingbyrå (rusada) forblir utestengt av wada inntil videre. – til tross for dette, og med den historien, kan jeg forsikre om at vi er bedre rustet til å håndtere en slik situasjon på riktig måte i framtiden om det skjer igjen, sa wada-president banka. i paris-ol senere i år kan russiske utøvere delta under nøytralt flagg så lenge de ikke aktivt har støttet krigen i ukraina. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »