Hovedsiden

Liten annonse  Dagbladet: FIS går for like distanser for kvinner og menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 18. mai 2022 KL:16.59)
  langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet (fis) har stemt: kvinnene skal gå de samme distansene som mennene. det ble avklart i onsdagens møte i langrennskomiteen, melder dagbladet. innstillingen skal i etterkant godkjennes av fis-styret, men det er sjeldent at de går mot det som er votert for. den avtroppende lederen i langrennskomiteen i fis, vegard ulvang, har vært blant dem som har prøvd å få gjennom en mer forutsigbar kalender for kvinnene. han fikk forslaget vedtatt i sitt siste møte som leder for komiteen. – det er litt rart, men også greit. man skal ikke sitte for lenge i slike posisjoner, sa han til ntb onsdag. ulvang opplyser videre at prinsippet om likhet skal ut på prøve den kommende sesongen, før det skal stemmes over hvilke distanser som skal gås først til neste år. det betyr trolig at vm i trondheim i 2025 blir første store mesterskap med de nye endringene på plass. (ntb)

  Potensiell trussel

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (onsdag 18. mai 2022 KL:07.31)
  i årevis har man ikke tatt ufoer seriøst i etteretningsorganisasjonene. det er i ferd med å snu, mener lederen for kontraetteretningskomiteen i den amerikanske kongressen.


  Brann ydmyket Avaldsnes i Toppserien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. mai 2022 KL:16.54)
  brann sablet ned avaldsnes etter alle kunstens regler hjemme på stemmemyren. serielederen ga seg ikke før det stod 10–0 i målprotokollen. guro bergsvand (2), elisabeth terland (2), svava gudmundsdottir (2), ingrid stenevik, marit bratberg lund og marit dybwad brochmann (2) scoret målene for bergenserne, som nå står med åtte seirer og en uavgjort på sesongens første ni kamper. de topper tabellen med 25 poeng. vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. john arne riises avaldsnes ligger på 8.-plass i toppserien med syv poeng på ni kamper. arna-bjørnar og røa ligger bak dem på tabellen.


  målløst da godset klarte ett poeng mot serielederen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 12. mai 2022 KL:21.04)
  Etter full pott i alle hjemmekamper i årets sesong, sa det stopp mot Strømsgodset. Både serielederne og gjestene sløste med sjansene i kampen som endte 0-0. Poengdelingen gjør at Viking nå er ett poeng foran Lillestrøm på tabellen, med én kamp mer spilt. Viking hadde flere store sjanser tidlig i kampen, uten å få uttelling. Veton Berisha var eneste som klarte å få ballen mellom stengene, men målet ble korrekt avblåst for offside. Strømsgodset kom mer med i kampen nærmere pause, men heller ikke gjestene fra Drammen klarte å få hull på byllen.

  Langrenn: Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. april 2022 KL:12.41)
  vegard ulvang vil avslutte perioden i fis` langrennskomité med å få igjennom et forslag om like distanser for kvinner og menn i verdenscupen, skriver adressa. – jeg håper jeg runder av med et nytt historisk vedtak om to uker. det ligger et forslag på bordet nå, for neste sesong og framtida, om at kvinner og menn skal gå like distanser. om skiverden er enig med meg, blir det forhåpentligvis vedtatt, sier den norske skilederen til adresseavisen. ulvang går snart ut av det internasjonale skiforbundets (fis) langrennskomité, som han har vært leder for siden 2006. 18. mai skal komiteen stemme over forslaget om likestilte distanser. – mens herrene har gått 15 kilometer, tremil og femmil, har damedistansene variert veldig. jeg syns det er et dårlig program i dag, og at det er på tide at vi rydder opp, sier han. ulvangs forslag er at begge kjønn skal gå følgende distanser: 10 kilometer, 20 kilometer og 50 kilometer. i vm-sammenheng kan en slik endring tidligst skje i trondheim i 2025. – forslaget vil møte motstand, ikke minst i norge. men vi har fått positive signaler fra blant andre sverige, finland, usa og en god del andre nasjoner. skal jeg tippe, tror jeg dette forslaget blir vedtatt, sier ulvang (©ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »