Hovedsiden

Liten annonse

  kombinert-trio covid-smittet - står over på lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:12.32)
  både simen tiller, espen andersen og espen bjørnstad har fått covid. det bekrefter kombinertlandslagets sportssjef ivar stuan til nrk. det betyr at trioen må stå over verdenscuprennene på lillehammer til helga. alekander skoglund hentes inn på det norske laget etter sykdomsforfallene.


  Lundby står over verdenscupstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:11.04)
  maren lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på lillehammer. det bekrefter hun til nrk. hoppstjernen velger å prioritere trening. hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med ol-gull og to vm-gull på merittlisten. lørdag er det renn i normalbakken på lillehammer. dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.

  Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:10.51)
  kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i gällivare, gålå og lillehammer kommende helg. på gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i gällivare. kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – i norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. for renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i norges skiforbund, terje lund, til ntb. i verdenscupen i gällivare er det annerledes. – der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i trondheim senere vinter. hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på gålå til helgen, sier lund. enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på gålå eller lillehammer. men det kan bli helt i grenseland. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske gällivare. – vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier terje lund. (©ntb)

  kombinert: sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:10.24)
  de norske kombinertgutta med jarl magnus riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i ruka. nå er troppen til lillehammer klar. jarl magnus riiber vant to av rennene i ruka og tok annenplassen bak jens lurås oftebro i den nye kompaktøvelsen. jørgen graabak tok to tredjeplasser. nå skal gyda westvold hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. jeg er helt sikker på at gyda westvold hansen og ida marie hagen vil vise at de er best i verden. det blir også spennende å se om marte og mari leinan lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. i tillegg håper vi at landslagshospitantene ingrid låte, hanna midtsundstad og mille marie hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef ivar stuan. disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: kvinner: ida marie hagen (haslum), mille marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), ingrid låte (strandbygda). menn: espen andersen (lommedalen), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens lurås oftebro (jardar), emil ottesen (gausdal), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), simen tiller (moelven), sebastian østvold (lensbygda). (ntb)

  Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:09.23)
  den nybakte mammaen silje solberg-østhassel danner norges keepertrio sammen med marie davidsen og olivia lykke nygaard i håndball-vm. det kommer fram i en pressemelding fra norges håndballforbund. keepertrioen reiser til stavanger, hvor norge spiller sine innledende kamper i håndball-vm. katrine lunde deltok også på samlingen på hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. solberg-østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. hun startet mot island i norges 31-21-seieren i deres andre vm-test. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde. norge starter vm mot grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot østerrike (fredag) og sør-korea (søndag). dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©ntb)  Kraft med suveren seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.56)
  østerrikske stefan kraft har fått en perfekt start på sesongen. lørdagens seier i finske ruka, ble fulgt opp med nok en triumf søndag. og det på en fullstendig overlegen måte. etter to hopp på 148,5 meter, vant kraft med så mye som 22,6 poeng foran landsmann jan hoerl på andreplass. tyske andreas wellinger ble nymmer tre, 29,4 poeng bak kraft. regjernede verdenscupvinner halvor egner granerud ble nok en gang beste nordmann, men var så mye som 50,3 poeng bak kraft. det holdt til tiendeplass for granerud. kristoffer erik sundal endte på 20. plass, daniel andre tande fulgte to plasser bak, mens johann andre forfang ble nummer 26. fredrik villumstad og marius lindvik tok seg ikke til finaleomgangen. verdenscupen fortsetter med de nrk-sendte rennene på lillehammer neste helg.

  Fødte i august – mot comeback for Silje Solberg-Østhassel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) ser ut til å gjøre comeback på håndballbanen mot island i dag. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. hun har ikke spilt kamp siden sist vinter, men kan få comebacket i ettermiddag. solberg-østhassel er ført opp på norges lag på håndballforbundets liveside. der er den andre norske keeperen olivia lykke nygaard. landslagssjef thorir hergeirsson offentliggjør laget cirka en time før avkast. kampen mot island starter kl. 16:45 i håkons hall på lillehammer. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel.

  Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:07.23)
  håndballkvinnenes landslagssjef thorir hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i vm-perioden. – vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. vi skal besøke folk på hamar, lillehammer, stavanger og trondheim. vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa hergeirsson. – og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. vi må ta ansvar for å passe på oss selv. vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i vm, men går en annen vei enn norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier sveriges landslagssjef tomas axnér til nyhetsbyrået tt. norges første kamp er mot angola neste torsdag. (ntb)

  Oilers vendte til 6-3-seier og stoppet Vålerengas seiersrekke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:21.21)
  vålerenga ledet med to mål før siste periode og var på vei mot sin 12. strake seier, men stavanger oilers vendte til 6-3-seier i eliteserien ishockey. i den siste perioden scoret hjemmelaget fem ganger og sørget for kok blant 4001 tilskuere. seieren betyr at det igjen er full spenning blant tettioren. siden 0-4-tapet for storhamar 7. oktober hadde vålerenga slått comet 7-1, frisk 3-2, stjernen 4-2, lillehammer 2-1, lørenskog 10-0, ringerike 3-1, sparta 2-1, storhamar 4-1, comet 8-2 og 7-1 og frisk 6-4. rekka hadde løftet laget til tabelltopp foran storhamar og stavanger. (ntb)

  Klæbo friskmeldt og klarert for verdenscupstart i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:14.41)
  johannes høsflot klæbo (27) går verdenscupåpningen i langrenn i finske ruka. som regjerende verdenscupvinner er johannes høsflot klæbo sikret plass i verdenscupen fram til jul. de neste ukene er han ikke avhengig av å kvalifisere seg gjennom resultater i skiløypa. klæbo er ikke en del av landslaget denne sesongen. det betyr at han er avhengig av en representasjonsavtale med norges skiforbund for å stille i ruka. den signeres før rennene i finland starter fredag. etter mye om og men i de siste månedene har norges skiforbund bekreftet at klæbo kan få en slik avtale. 7. november ble det kjent at klæbo hadde blitt koronasmittet under et høydeopphold i italienske livigno. den smitten gjorde at han måtte stå over den nasjonale langrennsåpningen på beitostølen, og det førte til at avgjørelsen om start i verdenscupningåpningen ble utsatt. (ntb) her er troppen som skal gå verdenscup i ruka: kvinner sprint – fredag 24. november gulbrandsen, ingrid andréa, bardufoss og omegn il, team elon nord-norge myhrvold, mathilde, vind il skistad, kristine stavås, konnerud il stenseth, ane appelkvist, grong il svendsen, anna, tromsø sk, team elon nord-norge weng, lotta udnes, nes ski kvinner distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november bergane, margrethe, konnerud il, equinor rekruttlandslag fosnæs, kristin austgulen, fossum if, equinor rekruttlandslag kalvå, anne kjersti, lundamo il slind, astrid øyre, oppdal il weng, heidi, il bul weng, lotta udnes, nes ski kvinner distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november bergane, margrethe, konnerud il, equinor rekruttlandslag fosnæs, kristin austgulen, fossum if, equinor rekruttlandslag kalvå, anne kjersti, lundamo il slind, astrid øyre, oppdal il weng, heidi, il bul weng, lotta udnes, nes ski menn sprint – fredag 24. november amundsen, harald østberg, asker sk evensen, ansgar, vind il, team elon innlandet golberg, pål, gol il jenssen, matz william - njård langrenn, team elon oslofjord klæbo, johannes høsflot, byåsen il northug, even, strindheim il taugbøl, håvard solås, lillehammer sk valnes, erik, bardufoss og omegn il menn distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november amundsen, harald østberg, asker sk golberg, pål, gol il iversen, emil, il varden meråker klæbo, johannes høsflot, byåsen il krüger, simen hegstad, lyn ski nyenget, martin løwstrøm, lillehammer il tønseth, didrik, byåsen il valnes, erik, bardufoss og omegn il menn distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november amundsen, harald østberg, asker sk andersen, iver tildheim, rustad il, equinor rekruttlandslag golberg, pål, gol il klæbo, johannes høsflot, byåsen il krüger, simen hegstad, lyn ski nyenget, martin løwstrøm, lillehammer il røthe, sjur, voss il tønseth, didrik, byåsen il

  Stortalent imponerte igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:14.41)
  iver tildheim andersen knuste alle konkurrentene på 10 kilometer fristil etter sekundstrid på beitstølen i dag. 23-åringen vant foran franske hugo lapalus. jan thomas jenssen endte på en tredjeplass. – det var utrolig gøy. det var hardt, men deilig å få til. jeg klarer å pushe selv om man har lyst til å gå i mål etter en runde, sier tildheim andersen til nrk. stortalentet hadde sitt store gjennombrudd under verdenscupen på lillehammer i fjor. nå mener ekspertene at han er klar for verdenscupåpningen i ruka neste helg. – det var en meget solid søknad som jeg skal ta med meg videre, sier landslagstrener eirik myhr nossum til nrk. – uten at jeg skal ta ut noen tropp nå, så tipper jeg han er aktuell for noen skøyterenn etter hvert, sier nossum videre.  Sparta vant derbyet – Nilsen avgjorde i forlengningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:21.57)
  sparta dominerte nabooppgjøret mot stjernen, men måtte ha forlengning for å sikre 2-1-seier. magnus nilsen pirket inn vinnermålet på en keeperretur. sparta vant skuddstatistikken klart i alle de tre ordinære periodene, men stjernen hadde de eneste skuddene på mål i forlengningen før jonathan hafsmoe rotet bort pucken i offensiv sone. trym østby førte den i høyt tempo, skar inn og satte preben arntsen på prøve. stjernen-keeperen reddet, men ga en kort retur, og nilsen var på plass med køllebladet. – det var veldig deilig. det har ikke vært så mange av dem i år, så det var godt å sette den, sa matchvinneren til tv 2. keeperne var vanskelige å overliste i tirsdagens kamp. arntsen reddet 34 av 36 skudd, mens sparta-keeper bence balizs reddet 20 av 21. martin grönberg ga sparta ledelsen etter 27.02 minutter, men ledelsen holdt i bare 51 effektive sekunder før stian hansen utlignet. med seieren klatret sparta forbi lillehammer til 4.-plass, mens stjernen blir liggende på 6.-plass. sparta er 18 poeng bak serieleder vålerenga, og det er 10 poeng opp til stavanger på tredjeplass. (©ntb)  Håndball: VM-reservene til Tsjekkia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:12.18)
  mens vm-spillerne på kvinnelandslaget i håndball er opptatt med turnering i hamar og lillehammer, reiser reservene til tsjekkia. flere av vm-reservene og enkelt rekruttspillere skal ha samling i tsjekkiske cheb fra 21.- til 25. november. samlingen består blant annet av kamper mot tsjekkia og slovakia. tsjekkia skal også spille i vm.

  lillehammer og st. moritz eneste søkere til gigantarrangementet fis games i 2028

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. november 2023 KL:15.45)
  lillehammer og st. moritz har begge søkt om å få arrangøransvaret for den historiske første utgaven av fis games i 2028. det bekrefter det internasjonale skiforbundet (fis) fredag. lekene er det nye konseptet fis planlegger for skiidrettene. det skal arrangeres i år der det ikke avvikles vm eller ol. den første utgaven finner etter planen sted i 2028. – vi er begeistret over den solide interessen for å holde dette arrangementet, sier generalsekretær michel vion i en uttalelse. – begge regionene er velkjente arrangører for fis-arrangementer på toppnivå og har et vell av erfaring og en rik arv innen skiidrett. de har også et bredt utvalg av fasiliteter som oppfyller behovene til fis games, legger han til. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »