Hovedsiden

Liten annonse
  LeBron-kjenning som hovedtrener i Lakers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 35 minutter gammel - (tirsdag 25. juni 2024 KL:08.04)
  j.j. redick (40) er utpekt som ny hovedtrener i basketballklubben los angeles lakers. han får oppgaven med å vende skuten. på laget finner man hans podkastpartner lebron james. redick og james har siden mars laget podkasten «mind the game» sammen, men nå er det klart at redick ikke vil fortsette der. ansettelsen ble bekreftet av lakers mandag kveld. redick blir klubbens 29. hovedtrener i historien og den 25. siden laget flyttet til los angeles. redick omtaler ansettelsen som «surrealistisk». – jeg tar denne oppgaven veldig på alvor. lakers har de beste supporterne i verden og det forventes at vi vinner mesterskapet, sa redick på pressekonferansen og la til: – det blir min og mine kollegers oppgave å ordne det. (ntb)

  Gladnyhet for Southgate og England – forsvarsstjerne tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:17.57)
  skadeplagede luke shaw deltok mandag på trening med resten av den engelske landslagstroppen. venstrebacken har ikke vært i aksjon siden februar. englands fotballforbund opplyste i ettermiddagstimene at samtlige av de 26 em-uttatte spillerne var med på treningsøkta. manchester united-spiller shaw har ikke vært i spill siden 18. februar. han var likevel en del av em-troppen til gareth southgate, som begrunnet valget med at han håpet shaw ville bli spilleklar i løpet av mesterskapet. shaw er den eneste rendyrkede venstrebacken i englands em-tropp. høyreback kieran trippier har vikariert for shaw så langt i mesterskapet. england vant den første gruppespillskampen mot serbia 1-0, før det ble 1-1 mot danmark i kamp to. i siste kamp i gruppespillet venter slovenia. (ntb)

  Danmarks fotballforbund fikk bot for Uefa-banner – vil finne de skyldige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:08.12)
  «fuck uefa» sto det på banneret som ble vist i den danske supporterseksjonen under kampen i frankfurt. det har fått uefa til å ta grep, og mandag melder danske tv 2 at dbu har fått en bot på 10.000 euro (om lag 113.000 kroner). – vi betaler boten, men det viktigste for oss nå er å få identifisert de skyldige slik at vi kan videresende regningen til dem, sier dbu-sjef erik brøgger rasmussen til kanalen. rasmussen sier at han i utgangspunktet er for at supporterne skal engasjere seg, men at regler må følges. – det er ytringsfrihet også i tyskland, men uefa har nedsatt regler som man må følge. den språkbruken hører ikke hjemme her. i tillegg til danmark har de albanske og kroatiske fotballforbundene fått bøter for supporternes oppførsel under mesterskapet.

  Amerikansk medaljehåp truer med å boikotte OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:14.20)
  stavhopperen sam kendricks (31) føler seg sviktet av ol og sier at han vurderer å droppe å reise til paris selv om han kvalifiserer seg til årets sommerleker. – ol likte ikke meg i 2021, så hvorfor skal jeg like ol, sier kendricks i et intervju gjengitt av blant annet sports illustrated og washington post. bakgrunnen er det som skjedde med kendricks i tokyo-ol for tre år siden. kendricks testet positivt for koronavirus og ble kastet ut av lekene, selv om han hevdet at han ikke hadde symptomer og at det måtte ha vært noe feil med testen. bitterheten etter ol-diskvalifikasjonen sitter i fortsatt. kendricks lot seg lørdag intervjue etter stavkvalifiseringen i usas ol-uttaksstevne, og han sparte ikke på kruttet. – jeg har ingen respekt for en lov som etterlot meg alene i tokyo. alle i team usa ga blaffen i meg. og de ba meg ikke engang om unnskyldning etterpå. kendricks, som har vært usas fremste stavhopper det siste tiåret og slo igjennom med en ol-bronse under lekene i rio i 2016, forteller at det ikke gjør noe om han ikke tar en ol-plass. – så om jeg kvalifiserer meg, kanskje jeg ikke drar engang. jeg ble kastet ut i 2021, og kanskje jeg blir det igjen. eller kanskje jeg bare er bitter, fortsetter amerikaneren. 31-åringen er for tiden rangert som verdens fjerde beste stavhopper på det internasjonale friidrettsforbundets ranking. han har to vm-gull og tre sølvmedaljer i innendørs-vm. kommende natt (norsk tid) skal han hoppe finale i usa-mesterskapet og kan sikre ol-billett der.

  EM i politikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:11.57)
  det var nesten så vi begynte å tro vi virkelig måtte begynne å fokusere på fotballen i dette europamesterskapet. heldigvis ble vi reddet av østerrikske høyreekstremister. i tyskland.

  Lukaku med sitt tredje annullerte mål i belgisk seier: – Det hviler en forbannelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:22.50)
  de belgiske spillerne fikk endelig hull på byllen mot romania etter et skuffende 0–1 tap mot slovakia. med kniven på strupen vant belgia 2–0 etter et sjansebonanza, og tok med seg tre viktige poeng før siste runde i gruppe e. i det 64. spilleminutt trodde «alle» at lukaku endelig fikk scoringen sin, men for tredje gang i løpet av mesterskapet ble scoringen til lukaku annullert for offside. – det hviler en forbannelse over lukaku, sa tv 2s kommentator øyvind alsaker. – lukaku. hvordan er flaksen din? skriver fotballegenden alan shearer på x. etter bare 73 sekunder fikk belgia en drømmeåpning på kampen. romelu lukaku fikk ballen inne i sekstenmeteren, og med ryggen til mål sentret spissen ballen ut til youri tielemans som klemte til på direkten og satte ballen langs bakken inn i mål. – han har jo en veldig god skuddfot tielemans. det har han bevist i engelsk fotball i flere år, sa nrks fotballkommentator christian nilssen. målet er det tredje raskeste målet i em-historien. det raskeste scoret albanias bajrami tidligere i mesterskapet. etter 79 minutter slår den belgiske sisteskansen koen casteels en lang pasning som går forbi hele det rumenske forsvaret. da er den belgiske kapteinen kevin de bruyne årvåken og rekker akkurat å strekke foten fram på ballen forbi den rumenske målvakten. før siste runde i gruppe e kan alt skje da alle lag står likt med tre poeng etter to kamper spilt.  Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:20.51)
  johan price-pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier. price-pejtersen, som er lagkamerat med norske torstein træen i sykkellaget bahrain-victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i herning. etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen. dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte mattias skjelmose. han sykler for stjernemannskapet lidl-trek. en annen av danmarks fremste sykkelstjerner, kasper asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av price-pejtersen. (ntb)

  Nytt hackerangrep mot TV-sending under polsk EM-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:20.47)
  hackere forstyrret sendingen i polen under landets kamp mot østerrike i fotball-em fredag. det er andre gang det skjer under mesterskapet. nyhetsbyrået reuters viderebringer informasjonen om at polske fotballfans fikk seg en lite hyggelig overraskelse under fredagens kamp hos kringkasteren tvp. – vi beklager for de tekniske problemene vi hadde under dagens kamp, heter det i en melding fra tvp. de første undersøkelsene har avdekket at hackerne brukte et såkalt ddos-angrep, som betyr å overbelaste serverne slik at de svikter. noe av det samme skjedde under åpningskampen mot nederland. i etterkant av det oppgjøret gikk den polske viseministeren for digitalisering, pawel olszewski, ut i mediene og la skylden på russland. – det ble kjapt løst. om ikke våre tjenester hadde fungert ordentlig, kunne det ha gått galt, sa han i intervjuet. ifølge tvp ble angrepet mot nederland-kampen gjennomført fra en ip-adresse i polen. det er ikke kjent hvor fredagens angrep kom fra. seerne kan «trøste» seg med at kampen kanskje ikke var så mye å se. polen tapte 1-3 for østerrike. dermed er de hvitkledde sist i puljen etter to kamper og trenger nærmest et mirakel for å gå videre. (ntb)

  Kjempenedtur for Hauger i Barcelona: – En vanskelig dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:19.53)
  dennis hauger fikk trøbbel og måtte nøye seg med en skuffende 13.-plass i formel 2-kvalifiseringen i barcelona. det gir nordmannen, som håper å vinne verdensmesterskapet denne sesongen, et uhyre vanskelig utgangspunkt foran helgen i spania. både i lørdagens sprintløp og i hovedløpet søndag starter han fra 13. startspor. det gjør en plassering helt i toppen ikke spesielt sannsynlig. – en vanskelig dag. jeg hadde et greit første set på kvalifisering, der jeg fikk inn en bra runde. en liten feil i sving 7-9 gjorde at jeg tapte litt tid på min bestetid. med små marginer og bare en runde å sette tiden på, kostet det dessverre mange plasser i dag, sier dennis hauger. vm-leder paul aron var raskest av samtlige i kvalifiseringen fredag. vm-toer isaak hadjar endte som nummer elleve, rett foran hauger. – det er krise når du ligger på annenplass i mesterskapet, og mannen som leder blir nummer én. det er også krise for zane maloney, som ligger på tredje, for han blir nummer 17. og det er krise for dennis hauger, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. (ntb)

  Ukraina med sårt trengte poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:16.53)
  etter en kalddusj for ukraina med 0-3 tap mot romania i første kamp, var det et ukrainsk lag som jaktet tre poeng mot slovakia. slovakia åpnet kampen klart best og fikk til slutt betalt for strevet. ute til venstre slo haraslín inn på halvspretten. på bakre stolpe fikk schranz en enkel oppgave med å heade inn kampens første scoring fra kloss hold, da zintsjenko ble stående og se på ball. slovakia gikk med det inn til pause med en fortjent ledelse, selv om ukraina hevet seg det siste kvarteret. i andre omgang fortsatte ukraina tempoet fra siste del av andre omgang. etter 54. minutter fikk de lønn for strevet da sjaparenko bredsidet inn utligningen etter herlig ukrainsk angrepsfotball. slovakia mistet ballen midt på ukrainas halvdel og derfra og ut fikk vi servert et mønsterangrep av de gulkledde. zintsjenko spilles fri ute til venstre, og arsenal-backen hadde full oversikt idet han slo inn. sjaparenko fikk helt upresset på 9-10 meter en enkel oppgave med å score ukrainas første mål i dette europamesterskapet. kampen bølget så frem og tilbake med et noe høyere trykk fra ukraina. ti minutter før full tid sitter det for ukraina. sjaparenko chippet ballen i bakrom mot jaremtsjuk som timet løpet sitt perfekt inn bak det slovakiske forsvaret. pasningen så umiddelbart ut til å være litt for lang for spissen, men han klarte på mesterlig vis å på en tå på ballen med sitt første touch, før han med touch nummer to lurer ballen forbi en utrusende dúbravka. – aldeles glimrende. hele ukraina jubler for fotballandslaget, utbryter nrk-kommentator olav traaen. i kampen siste minutter presset slovakia på for utligning, men uten hell. med det kunne ukraina ta med seg 3 verdifulle poeng videre i gruppespillet. de to andre lagene i gruppen, belgia og romania, spiller i morgen kveld.

  Ukraina med særdeles viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:16.53)
  etter en kalddusj for ukraina med 0-3 tap mot romania i første kamp var det et ukrainask lag som jaktet tre poeng mot slovakia. og det gikk slovakia åpnet kampen klart best og fikk til slutt betalt for strevet. ute til venstre fikk haraslín slått inn på halvspretten og på bakre stolpe fikk schranz en enkel oppgave med å heade inn kampens første scoring fra kloss hold når zintsjenko blir stående å se på ball. slovakia gikk med det inn til pause med en fortjent ledelse, selv om ukraina hevet seg det siste kvartret. i andre omgang fortsatte ukraina tempoet fra siste del av andre omgang. etter 54. minutter fikk de lønn for strevet da sjaparenko bredsidet inn utligningen etter herlig ukrainsk angrepsfotball! slovakia mistet ballen midt på ukrainas halvdel og derfra og ut fikk vi servert et mønsterangrep av de gulkledde. zintsjenko blir spilt fri ute til venstre. arsenal-backen har full oversikt idet han slo inn. sjaparenko får helt upresset på 9-10 meter får en enkel oppgave med å score ukrainas første mål i dette europamesterskapet. kampen bølget så frem og tilbake med et noe høyere trykk fra ukraina. ti minutter før full tid går ukrainerne til himmels. sjaparenko chippet ballen i bakrom mot jaremtsjuk som timet løpet sitt perfekt inn bak det slovakiske forsvaret. pasningen så umiddelbart ut til å være litt for lang for spissen, men han klarer på mesterlig vis å på en tå på ballen med sitt første touch, før han med touch nummer to lurer ballen forbi en utrusende dúbravka. – aldeles glimrende. hele ukraina jubler for fotballandslaget, utbryter nrk-kommentator olav traaen. i kampen siste minutter presset slovakia på for utigning, men uten hell. med det kunne ukraina ta med seg 3 verdifulle poeng videre i gruppespillet. de to andre lagene i gruppen, belgia og romania, spiller i morgen

  Spania parkerte Italia og sikret EM-avansement

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.54)
  spanjolene kjørte over italia fra start til slutt da de vant 1–0 i gelsenkirchen torsdag. kun ett minutt var spilt før spania kom til sin første store sjanse. den spanske dominansen fortsatte i åpningsminuttene, men det gjorde også missene. pedri, nico williams, 16-årige lamine yamal og psg-kollega fabián ruiz var alle nære å score kampens første mål. sistnevntes ball hadde en fart på 118 km/t fra 18 meter. likevel sto det 0–0 i gelsenkirchen flere sjanser senere, og det var utrolig nok uavgjort til pause. spanjolene fortsatte presset i 2. omgang, men det gjorde også sjansesløseriet. det måtte en italiener til for at spania skulle gå opp i ledelsen. selvmålet av riccardo calafiori kom etter 55 minutter. de iberiske spillerne spilte seg til flere gigantiske sjanser, men det ble med det ene målet og italienerne klarte aldri å utligne. kampen endte 1-0. rodri fikk også sitt andre gule kort i mesterskapet, og må stå over den siste gruppespillskampen mot albania. den er av liten betydning for spania, som troner øverst i gruppe b og har sikret seg em-avansement.

  Celine Borge med lovende start i majorturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.51)
  celine borge gikk første runde i det amerikanske pga-mesterskapet for kvinner ett slag under par og er godt plassert blant dem som har vært i aksjon så langt. borge var to slag under par halvveis på runden etter birdie på fjerde og sjuende hull, men en dobbeltbogey på 10. hull tok henne tilbake til par. hun gikk de sju neste hullene på par før hun avsluttet med birdie på 18. hull, og dermed kunne hun signere for en 71-runde. det ga en foreløpig delt 8.-plass, to slag bak spillerne på toppen av lista. flere spillere har ennå ikke startet sin runde. årets tredje majorturnering for kvinner avvikles i sammamish i delstaten washington. (ntb)

  Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:14.19)
  rosenborg kommer ikke til frigi talentene sverre nypan og jesper reitan-sunde når norge skal spille fotball-em for u19-lag i juli, melder adresseavisen. det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot lillestrøm mens em-gruppespillet pågår. nypan ble også holdt igjen av rosenborg under u19-em i fjor, der norge gikk til semifinalen. – vi i rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder mikael dorsin i rbk til adressa. klubben kan nekte spillerne å delta i em fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli. – de var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at sverre og jesper ikke får lov, sier u19-landslagssjef luis pimenta. rbk-midtstopper håkon røsten er derimot aktuell for troppen. (ntb)

  Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:13.14)
  henrik ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-nm på hjemmebane i sandnes. han plages med et kne, melder stavanger aftenblad. brødrene jakob og filip ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg. henrik ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under em i roma. dere endte han som nummer 25. i etterkant har han hatt trøbbel. – han har etter em slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. han syns det er kjedelig å stå over, for nm på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver espen skoland til aftenbladet. med nm ute av bildet, har ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare ol-kravet. 33-åringen åpnet etter em opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. det har preget sesongen hittil. (ntb)

  Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:22.54)
  sluttminuttene mellom tsjekkia og portugal var ikke for de med svakt hjerte. to minutter på overtid sendte fransisco conceicao hele portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. da røk både hemningen og drakta. 21-åringen spilte bare sin tredje landskamp tirsdag. poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe f. og bare fem minutter tidligere rakk diogo jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en ronaldo-retur. men scoringen ble var-annullert for en marginal offside. men det var tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang. for dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. lukas provod hadde fått med seg det. for da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos slavia praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken. utagbart for portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen. – det er mye følelser og en forbanna ronaldo. det sa nrks kommentator nora johnsen da 1–0 var et faktum. den skulle ikke vare lenge. portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp. nuno mendes la inn foran mål, men det hadde stanek kontroll på. keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på robin hranac. ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

  Serbisk stjernespiller reiser hjem fra EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.52)
  serbiske filip kostic er ferdigspilt i em etter kneskaden han pådro seg mot england søndag. juventus-spilleren er blant nasjonens viktigste spillere. det melder nyhetsbyrået reuters. juventus-spilleren, som fungerte som vingback mot england, måtte av banen like før pause i søndagens kamp. nå er det klart at også resten av mesterskapet går uten 31-åringen. det er dårlig nytt for et serbisk lag som trenger poeng i de to neste kampene for å avansere fra gruppe c. torsdag møter de slovenia, før de avslutter gruppespillet med oppgjøret mot danmark tirsdag neste uke. england leder gruppen med tre poeng, mens danmark og slovenia har ett hver. serbia står uten poeng. (ntb)

  Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.11)
  karsten warholm blir trolig ikke å se i friidretts-nm neste uke. mesterskapet i sandnes arrangeres 27. til 29. juni. warholm tok em-gull på 400 meter hekk i roma i forrige uke og har ol i paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i tokyo i 2021. friidretten i ol starter 1. august. – nm har alltid vært et viktig arrangement for karsten. han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der ol blir det viktigste, skriver warholms mor og manager, kristine haddal til nrk. – det har derfor vært krevende å finne plass til nm i år. men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver haddal. den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. på den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av ingebrigtsen-brødrene eller narve gilje nordås.

  Christiansen berget akkurat EM-finaleplassen – Jøntvedt utslått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:12.29)
  henrik christiansen (27) tok seg til finalen på 800 meter fri under em i svømming langbane i beograd som åttende og sistemann tirsdag. christiansen ble nummer fire i det andre kvalifiseringsheatet, og tiden 7.55,62 holdt til finale onsdag etter at alle de tre heatene var ferdigsvømt. jon jøntvedt ble totalt nummer ni, og var dermed den første som ikke tok seg til finalen. jøntvedt kvalifiserte inn til tiden 8.01,04. ukraineren mykhajlo romantsjuk var best i kvalifiseringen med 7.48,22. silje slyngstadli var med i det andre av i alt fire heat på 100 meter bryst. der endte hun på 9.-plass med tiden 1.10,81. 25.-plass totalt betyr at hun er utslått på denne distansen i mesterskapet. de 16 beste tok seg til semifinalen senere tirsdag. siste semifinaleplass gikk på 1.09,22. helle tuxen er på sin side klar for finalen i 1 meter stup senere tirsdag etter at hun ble nummer ni av totalt 20 utøvere i kvalifiseringen med 209,80 poeng. de 12 beste i kvalifiseringen tok seg til finalen, og carolina kupka var blant dem som ikke klarte det. hun ble totalt nummer 16 i kvalifiseringen. (ntb)

  Ingebrigtsen, Warholm og Nordås er ikke påmeldt NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:10.29)
  ingen av de tre brødrene jakob, filip og henrik ingebrigtsen eller narve gilje nordås er meldt på nm i friidrett. mesterskapet skal holdes på deres hjemmebane i sandes. natt til tirsdag gikk påmeldingsfristen til friidretts-nm ut. – det medfører riktighet at de ikke er meldt på. vi forventer at de stiller alle fire, sier leder for arrangøren jan norheim. norheim forteller at en kan etterpåmelde seg ganske nærme konkurransen. heller ikke karsten warholm er foreløpig meldt på nm i friidrett.

  New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:19.14)
  nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i usa og new york denne romjulen. det bekrefter det internasjonale sjakkforbundet (fide) i en pressemelding mandag. magnus carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «the big apple». i 2016 feide han russiske sergej karjakin av brettet i samme by under vm i klassisk sjakk. det nrk-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i norge: på kveldstid. magnus carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.


  DeChambeau-luke i US Open – Åberg falt med svak runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.36)
  mens ludvig åberg fikk det tøft på tredje runde av us open, skaffet bryson dechambeau seg en luke i jakten på sin andre majortittel. amerikaneren ligger sju slag under par og har en luke på tre slag ned til en trio bestående av rory mcilroy, patrick cantlay og matthieu pavon. svenske åberg lå godt plassert før tredje runde lørdag, men der gikk han tre slag over par. han har fem slag opp til ledende dechambeau før søndagens avsluttende runde. dechambeau vant us open i 2020. amerikaneren har løst den tøffe pinehurst-banen best i løpet av uken. han er kjent for å slå svært langt, noe han har blitt belønnet for i north carolina. dechambeu ble nylig nummer to i majorturneringen pga-mesterskapet. viktor hovland greide ikke cuten midtveis i årets us open etter å ha gått seks slag over par på de to første rundene. (ntb)  To norske bronse i padle-EM – Virik og Øritsland satt i begge båter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:13.48)
  maria virik og hedda øritsland vant to bronse i padle-em i ungarn lørdag, i k2 1000 meter og sammen med anna slettsjøe og kristine amundsen i k4 500 meter. først ble den norske fireren nummer tre med tiden 1.37,151. norge endte 1,983 sekunder bak hjemmehåpet og gullvinner ungarn. polen tok sølvet 0,7 sekunder foran norge, som igjen hadde vel tre tideler til gode på spania. det var norges første medalje i mesterskapet i szeged. noen timer senere ble virik og øritsland nummer tre i k2 1000 meter. de padlet inn til tiden 3.56,081 og var 1,063 sekund bak noema pupp og sara fojt i den ungarske vinnerbåten. de to satt også i fireren som vant gull tidligere på dagen. den norske duoen endte 0,136 sekund bak den svenske sølvbåten, men det var god margin til ungarn på fjerdeplass. tidligere lørdag padlet gunnar eide og amund vold seg inn til 2.-plass i b-finalen i k2 500 meter. den norske båten endte tre tideler bak polakkene wojciech pilarz og wiktor leszczynski. eide og vold ble nummer fem på 1000 m lørdag. amundsen ble nummer åtte i b-finalen på k1 500 meter. hun endte også på åttendeplass i semifinalen og fikk dermed en reserveplass til b-finalen. der fikk hun slippe til, men det ble ikke det store resultatet. maria virik og amund vold skal søndag padle k1 5000 meter, som avslutter mesterskapet i szeged. (ntb)

  Tok bronse i padle-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:13.48)
  maria virik, anna slettsjøe, hedda øritsland og kristine amundsen kunne juble for bronse på k4 500 meter under padle-em i ungarn lørdag. den norske båten endte 1,9 sekunder bak hjemmehåpet og gullvinner ungarn. polen tok sølvet 0,7 sekunder foran norge. det var norges første medalje i mesterskapet i szeged. tidligere lørdag padlet gunnar eide og amund vold seg inn til annenplass i b-finalen på k2 500 meter. den norske båten endte tre tideler bak polakkene wojciech pilarz og wiktor leszczynski. eide og vold ble nummer fem på 1000 m lørdag. amundsen ble nummer åtte i b-finalen på k1 500 meter. hun endte også på åttendeplass i semifinalen og fikk dermed en reserveplass til b-finalen. der fikk hun slippe til, men det ble ikke det store resultatet. hun fikk opp tiden 2.03,389 og endte 3,73 sekunder bak den franske vinneren manon hostens. virik og øritsland skal senere lørdag i aksjon i finalen på k2 1000 meter. (ntb)

  Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:15.34)
  frelsesarmeens rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere vm i gatefotball i 2025. nyheten kommer på samme dag som fotball-em sparkes i gang i tyskland. nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i oslo. til stede var også trygve slagsvold vedum (sp) og lubna jaffery (ap) som sto for overraskelsen. – frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i oslo neste år. for å gjøre det trengte frelsesarmeen 20 millioner kroner. det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier jaffery til nrk og fortsetter: – det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. det handler om idrettsglede og fellesskap. og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring. overraskelsen ble sluppet hos frelsesarmeen på sagene i oslo fredag. – det kommer til å bli en folkefest i oslo neste år. de skal kjempe for landet og for verdighet, sier vedum til nrk.

  EM-feberen i Danmark skaper kilometerlange køer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:14.34)
  fotball-em starter fredag og det kan også merkes ved flere dansk-tyske grenseoverganger. for fredag har det oppstått en fire kilometer lang kø på motorveien fra sønderjyske i retning den tyske grensen, skriver danske b.t. årsaken skal blant annet være at flere dansker er på vei sørover til kampen mot slovenia på søndag og at det er innført strengere grensekontroller i forbindelse med mesterskapet. bilistene på strekningen må vente forsinkelser opp mot 30 minutter.

  Frankrike får tildelt OL-medalje 124 år på etterskudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.52)
  lloyd hildebrand tok sølv på 25 kilometer sykling under ol i 1900, som ble arrangert i årets vertsby paris. torsdag har den eksekutive komiteen i ioc besluttet å ta sølvmedaljen fra storbritannia og gi den til frankrike. på den tiden kunne utøverne selv melde inn ett lisensnummer fra landet de representerte. nyere undersøkelser har imidlertid vist at hildebrand var født og oppvokst i frankrike. i tillegg skal han ha konkurrert for en fransk klubb før og etter mesterskapet.


  Transkvinnen Lia Thomas nektes OL-sjanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:18.56)
  den amerikanske lia thomas skapte overskrifter da hun vant i det amerikanske collegemesterskapet tilbake i 2022 i kvinneklassen. thomas slo i collegemeserskapet blant annet ol-medaljøren emme weyant med nærmere to sekunder på 500 yards i fri teknikk. det internasjonale svømmeforbundet vedtok senere i 2022 at transkvinner ikke får delta i kvinneklassen i elitestevner hvis de var over tolv år da de gjennomførte kjønnsbekreftende behandling, noe som er tilfellet for thomas. den amerikanske svømmeren har argument for at reglene står i strid med vedtektene til forbundet og det olympiske charteret til ioc. saken har nylig vært oppe i idrettens voldgiftsrett (cas), hvor thomas hadde et håp om en avgjørelse som gjorde at hun fikk muligheten til å kvalifisere seg til ol. hun vant imidlertid ikke frem. det skriver the guardian. det internasjonale svømmeforbundet er fornøyd med avgjørelsen, som ifølge den britiske avisen kaller det for «et stort steg fremover i deres jobb med å beskytte kvinneidretten».

  Tigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:11.14)
  en invaderende myggart kalt tigermygg, som eksperter knytter til et økende antall tilfeller av denguefeber i europa, er oppdaget i 13 eu-land. myggarten er blant annet registrert i frankrike, hvor det om en drøy måneds tid skal arrangeres ol i paris. franske myndigheter frykter at tilreisende til mesterskapet skal bli smittet av denguefeber og har den siste tiden iverksatt flere tiltak for å drepe tigermyggen, skriver bbc. arten er også oppdaget i sør-tyskland, der fotball-em for menn sparkes i gang om få dager. ifølge det europeiske smittevernbyrået (ecdc) er det klimaendringene som er hovedårsak til at tigermyggen sprer seg til stadig flere land. en rapport fra ecdc viser at det ble påvist 130 tilfeller av denguefeber i europa i 2023, mot 71 tilfeller i 2022. denguefeber er sykdommen som hyppigst smitter fra mygg til mennesker. imidlertid smitter ikke denguefeber mellom mennesker. (ntb)

  Jæger rådvill og irritert: – Det var ikke helt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. det var ikke helt meg. det var det som er litt rart. jeg åpnet veldig bra. de første 100 meterne tror jeg har gått veldig fort, men så stivnet jeg. og jeg pleier ikke å gjøre det på 200, så det var litt rart. men sånn er det. – hva kan det skyldes? – jeg vet egentlig ikke. jeg synes det er litt rart selv, sier jæger, og legger til at hun egentlig er fornøyd. – men jeg skulle så gjerne tatt medaljen, fortsetter hun. – føler du at du hadde to tideler ekstra inne som ville gjort at du hadde tatt den medaljen? – ja, det er det som irriterer meg. jeg føler egentlig at jeg hadde det. men så bare klaffet det ikke helt på oppløpet. sveitsiske mujinga kambundji vant med tiden 22,49, ett hundredel foran britiske daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em.

  Medaljen glapp for Jæger på 200 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. – jeg synes det var veldig bra. vi håpet å kjempe om medalje, men blir du nummer fire, så kjemper du om medalje. fantastisk bra. jeg hadde aldri drømt om dette for to måneder siden, sier mor og trener unn merete lie jæger til nrk. sveitsiske mujinga kambundji vant, ett hundredel foran favoritten daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em. – hun henger ikke helt med fra starten. oppløpssiden er igjen bra, men vi må nok jobbe litt med starten her. det henger nok sammen med at det i utgangspunktet er 400 meter vi har gått for, sier treneren.

  Tysk EM-vinner ber Müller om å legge opp: – Hans tid er forbi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:12.42)
  tyskland- og bayern münchen-legenden mario basler mener at thomas müller burde følge i toni kroos` fotspor og legge opp etter sommerens fotball-em. – thomas müller burde gjøre det samme som toni kroos etter dette mesterskapet. legge opp! sa basler under et møte med den tyske fansen mandag ettermiddag, ifølge bild. i mai avslørte kroos at han legger fotballskoene på hylla etter sommerens mesterskap på hjemmebane. det burde også müller gjøre, ifølge basler. – thomas müllers tid er forbi, sa basler og fortsatte: – thomas er også i en viss alder og har oppnådd mye for bayern og for tyskland, men på et tidspunkt er det nok. (ntb)

  Nederland-stjerne mister EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:23.15)
  den nederlandske midtbaneeleganten frenkie de jong blir ikke spilleklar til fotball-em i tyskland. det opplyser nederlands fotballandslag via meldingstjenesten x. – frenkie de jong deltar ikke i em 2024. vi er med deg, frenkie, skriver laget. de jong er tatt ut i em-troppen, men har slitt med en ankelskade siden april. nå er det altså klart at mesterskapet kommer for tidlig for ham. nederland em-åpner mot polen førstkommende søndag. laget er også i gruppe med frankrike og østerrike. mandag kveld vant nederlenderne 4-0 over island i en oppkjøringskamp. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »