Hovedsiden

Liten annonse

  ødegaard mot liverpool i fa-cupen – newcastle trakk erkerival sunderland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:14.34)
  martin ødegaard og arsenal får tøff motstand i tredje runde av fa-cupen når de tar imot liverpool hjemme. i nord blir det et hett derbyoppgjør. newcastle skal spille borte mot sunderland i tyne-wear-derbyet. det er over sju år siden sist rivalene møttes. sunderland har i flere år slitt i lavere divisjoner, men er nå tilbake i championship, nest øverste nivå. manchester city tar imot huddersfield hjemme, mens manchester united møter wigan borte. dermed blir det ingen lang reise for de røde djevlene. arsenal og liverpool er den største kampen i runde tre, som spilles i løpet av dagene 6. og 7. januar 2024. arsenal er det mestvinnende laget i fa-cuphistorien med 14 finaletriumfer. erling braut haaland og city er regjerende mester. tottenham – burnley, crystal palace – everton og brentford – wolverhampton er de resterende rene duellene mellom premier league-lag. chelsea møter preston borte. (ntb)

  Trukket fram i natt

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:02.41)
  brutal statistikk for trener erik ten hag. manchester united har ikke vunnet på bortebane mot et topp åtte-lag i premier league siden under ole gunnar solskjær. i går kveld kom smellen mot newcastle.

  Borterekken brutt for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:23.02)
  etter tre strake premier league-seire ble seiersrekken brutt for manchester united da de tapte borte mot newcastle lørdag kveld. 22 år gamle anthony gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte. manchester united-angriper antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert harry maguire og målet ble korrekt annullert for offside. manchester united jaktet sin femte strake borteseier, men newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i premier league, satte tidlig gjestene fra manchester under et voldsomt press. nærmest var kieran trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja. med sesongens åttende seier klatrer newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder arsenal. etter 14 serierunder står manchester united, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.
  Avis: Reisetrøbbel for Manchester United - må ta buss til storkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:12.39)
  manchester united-spillerne måtte på kort varsel bytte ut fly med busstransport til lørdagens premier league-kamp mot newcastle. det er lokalavisen manchester evening news som melder om problemene som ødelegger storklubbens planlagte oppkjøring til bortekampen i premier league. flyreisen fra manchester skal på kort varsel ha blitt kansellert som følge av det som omtales som tekniske og værmessige problemer. dermed måtte et alternativt opplegg stables på beina raskt. løsningen ble å benytte buss til newcastle. den turen tar rundt tre timer, ifølge manchester evening news. avisen skriver at united-spillerne skal ha stått klare til å gå ombord i flyet da beskjeden om kanselleringen kom. kampen mellom united og newcastle starter 21.00 norsk tid. (ntb)

  United-sjefen forsvarer utskjelt keeper: – Statistisk nest best i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:15.37)
  andré onana har fått en tøff start på målvaktslivet i manchester united. han får full støtte fra manager erik ten hag etter marerittkamper i champions league. – han har en sterk personlighet og vil takle det. alt i alt har han gjort det bra i sine fem første måneder her, sa united-sjefen på fredagens pressekonferanse. onana ble i sommer hentet for å erstatte david de gea. kameruneren kom med gode skussmål etter en knallsesong i inter, men hittil har ikke overgangen til england vært en suksess. særlig i mesterligaen har onana slitt og gjort en rekke tabber. senest i 3-3-dramaet mot galatasaray fomlet han inn to frispark og bidro sterkt til at manchester united er i kjempetrøbbel i puljespillet. 27-åringen fikk hard medfart etter kampen. mange har omtalt ham som et bomkjøp, men ten hag er sikker på at onana er rett mann. – hvis du analyserer det godt, vil du se at han statistisk er nest best i premier league. han er nest best når det kommer til hva det forventes å redde, hevdet nederlenderen før lørdagens tøffe bortekampen mot newcastle. (ntb)

  VAR-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:11.37)
  tomasz kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. han var ansvarlig da paris saint-germain fikk en kontroversiell straffe mot newcastle. espn og sky sports melder begge om dommerendringen. newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot psg tirsdag kveld. langt inne i overtiden traff ballen armen til tino livramento inne i feltet, men tv-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans. kwiatkowski sendte hoveddommer szymon marciniak til var-skjermen, der de falt ned på at psg fortjente straffe. newcastle-manager eddie howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren. – det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. men jeg får ikke lov til å si noe. jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa howe. kwiatkowski skulle i utgangspunktet være var-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom real sociedad og salzburg, men er nå byttet ut med tyske marco fritz. det europeiske fotballforbundet (uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av var-ansvarlig. (ntb)

  dortmund til åttedelsfinale - psg utlignet sent mot newcastle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:23.24)
  newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga psg 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. avansementet er allerede klart for borussia dortmund. før siste runde er det fortsatt full spenning i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. dortmund er videre med ti poeng etter 3-1-seieren over milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill. alexander isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plasseere newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna psgs hardkjør. åtte minutter på overtid scoret kylian mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en var-sjekk. resultatet betyr at paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot dortmund. det blir også en ren finale om gruppeseieren. newcastle må slå milan hjemme og håpe på at psg ikke tar tre poeng. (ntb)  Dortmund må klare seg uten Süle mot Milan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:12.29)
  borussia dortmund reiste uten forsvarsspiller niklas süle til milan foran tirsdagens mesterligaoppgjør. det opplyser klubben i en pressemelding. süle har blitt satt på sidelinjen på grunn av sykdom. men spiss sébastien haller og kantspiller karim adeyemi, som gikk glipp av lørdagens 4-2-seier over borussia mönchengladbach, reiste til italia med troppen mandag morgen. marcel sabitzer, felix nmecha og julien duranville er ute på grunn av skade. dortmund kan ta seg videre fra gruppespillet med seier mot milan. tyskerne topper gruppe f med sju poeng, mens paris saint-germain føler ett poeng bak. milan har fem poeng, mens newcastle ligger sist med fire poeng. (©ntb)

  newcastle med knusande siger over chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.56)
  newcastle kjempa seg til siger over blåtrøyene i laurdagens premier league kamp på st james` park. alexander isak starta med å sende newcastle i leiinga etter assist frå lewis miley etter berre 13 minutt. raheem sterling utlikna i det 23. minutt for chelsea, og det stod 1-1 til pause. det hjalp lite då newcastle-spelarane jamaal lascelles og joelinton banka inn to mål på rappen i det 60. og 62 minuttet av kampen. tøffare blei det for the blues då reece james fekk sitt andre gule og blei sendt ut i garderoben. målfesten held fram for newcastle då miguel almirón spelte ei flott utsidepasning i bakrom mot lynvingen anthony gordon. unggutten tok med seg ballen innover i boksen før han avslutta med å sette ballen ned i det lengste hjørnet i det 83. minuttet. kampen endte 4-1 til newcastle på heimebane.

  newcastle med komfortabel siger over chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.56)
  newcastle kjempa seg til siger over blåtrøyene i laurdagens premier league kamp på st james` park. isak starta med å sende newcastle i leiinga etter assist frå miley etter berre 13 minutt. sterling utlikna i det 23. minutt for chelsea, og det stod 1-1 til pause. det hjalp lite då newcastle-spelarane lascelles og joelinton banka inn to mål på rappen i det 60. og 62 minuttet av kampen. tøffare blei det for the blues då reece james fekk sitt andre gule og blei sendt ut i garderoben. målfesten held fram for newcastle då almirón spelte ei flott utsidepasning i bakrom mot lynvingen gordon. unggutten tok med seg ballen innover i boksen før han avsluttar sett ballen ned i det lengste hjørnet i det 83. minuttet. kampen endte 4-1 til newcastle på heimebane.


  newcastle får leie spillere fra saudiarabisk liga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:18.34)
  newcastle kan leie spillere fra den saudiarabiske ligaen når overgangsvinduet åpner i januar. et forslag om å blokkere adgangen manglet èn stemme. 13 premier league-klubber stemte for et forslag om midlertidig å blokkere leieavtaler mellom klubber som har samme eier. forslaget trengte 14 stemmer for å vedtas. det betyr at newcastle kan leie spillere fra andre klubber som eies av saudi-arabias offentlige investeringsfond (pif). ligaledelsen var ifølge bbc for et midlertidig forbud. klubben har hatt saudiarabiske eiere siden oktober 2021. pif har en eierandel på 80 prosent. i juni overtok pif også fire av sitt eget lands ledende klubber: al-nassr, al-hilal, al-ahli og al-ittihad. de har hentet profilerte spillere for enorme summer. newcastle skal blant annet være interessert i å leie tidligere wolverhampton-spiller ruben neves fra al-hilal. (ntb)

  Arsenal-sjefen risikerer straff etter VAR-tirade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:21.41)
  mikel arteta må forklare sine krasse uttalelser etter arsenals ligatap for newcastle. englands fotballforbundet har åpnet sak mot ham. det kommer fram i en melding fra fa. arsenal-manageren anklages for å ha fornærmet dommerstanden og brakt fotballen i vanry. spanjolen har fått frist til å svare på beskyldningene innen 21. november. arteta var opprørt og holdt ikke igjen da han snakket med pressen etter 0-1-tapet på st. james` park tidligere i måneden. newcastles vinnermål ble godkjent etter en langvarig videosjekk av flere forhold. – det er flaut at målet står. vi sier at premier league er den beste i verden. jeg har vært 20 år i dette landet, og nå skammer jeg meg. det er ikke i nærheten av det nivået vi forventer at det skal være på. jeg er flau over å være her, sa han. (ntb)  Dommersjefen svarer på Artetas kritikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:08.09)
  dommersjef howard webb sier at var ikke hadde noen avgjørende bevis for å annullere anthony gordons mål for newcastle mot arsenal tidligere denne måneden. gordons mål på st. james` park 4. november fikk stå etter en lang var-gjennomgang for å sjekke om ballen var ute av spill, om det skulle vært et frispark i oppbyggingen til målet og for offside. etter kampen raste arsenal-trener, mikel arteta, mot dommerne og betegnet det som «flaut» at målet fikk stå. i etterkant har han fortsatt kritikken og i tillegg fått støtte av klubben som har krevd at dommerforeningen (pgmol) må heve standarden på prestasjonene. webb sier at de ikke var beviser for at ballen var helt over streken, at var konkluderte med at det ikke var nok i duellen mellom joelinton og gabriel til at de ville gripe inn, og at det var ingen avgjørende beviser for at gordon var i offside. – prosessen var faktisk korrekt, kontrer dommersjefen.

  Medier: Arsenal fryktet at Ødegaard fikk hjernerystelse på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:20.44)
  martin ødegaards forfall for arsenal den siste tiden skal ha vært knyttet til en hodeskade, ifølge britiske medier. daily mail og mirror skriver mandag at frykt for en hjernerystelse etter å ha blitt truffet av en ball på trening, er grunnen til at ødegaard har stått over kampene mot newcastle og sevilla den siste tiden. episoden skal ha skjedd dagen før arsenals kamp mot newcastle 4. november. reglene for hjernerystelser tilsier at spilleren ikke skal delta i kamp eller trening på seks dager, og man må også være helt symptomfri. kapteinen har i tillegg slitt med en hofteskade. daily mail hevder å vite at ødegaard trolig er tilbake i spill etter landslagspausen. ødegaard er ikke med når norge møter færøyene og skottland denne uken. landslagssjef ståle solbakken sa tidligere mandag at han hadde visst om ødegaards forfall en god stund. – nå er han satt i 14 dagers opptrening knyttet til skaden han har, sa solbakken. neste kamp for arsenal er mot brentford 25. november. (©ntb)

  solanke senket newcastle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:20.29)
  dominic solanke scoret begge målene da bournemouth slo newcastle 2-0 lørdag kveld. seieren sender bournemouth over nedrykksstreken, mens newcastle må se seg forbigått av manchester united på tabellen.

  Arteta om Ødegaards skadefravær: – Umulig for ham å rekke kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:07.50)
  martin ødegaard manglet igjen da arsenal slo sevilla 2-0 i mesterligaen onsdag. hovedtrener mikel arteta forteller at nordmannen kjempet en kamp mot klokka. ødegaard sto over da arsenal røk 0-1 borte mot newcastle i premier league sist helg. mot den spanske europacup-spesialisten glimret den norske landslagskapteinen igjen med sitt fravær. 24-åringen sliter med en hofteskade. – de kjempet en kamp mot klokka for å bli klare. de gjorde sitt beste for å rekke kampen, men det var umulig. vi har nye 48 timer før vi møter burnley, så vi får se om vi klarer å få dem tilbake til det, svarte arteta på spørsmål om skadesituasjonen til ødegaard og eddie nketiah. tirsdag uttalte landslagssjef ståle solbakken seg med en smule bekymring om ødegaards situasjon. – han har en skade som ser ut til ikke å gi slipp. vi må se hva som skjer denne uka. han skal undersøkes enda mer, så får vi se hva det bringer i form av kamper og spilletid, sa solbakken. arsenal-sjef arteta kunne imidlertid fortelle at det trolig ikke er alvorlig for bukayo saka, som på tampen av onsdagens kamp måtte byttes ut etter en smell i foten. – det var bare et spark. han følte et lite ubehag, men jeg antar at han har det bra, sa arteta. (©ntb)

  United-sjefen tviler på Casemiro-spill før jul

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:22.13)
  casemiros lårskade er såpass alvorlig at han trolig ikke er tilbake for manchester united før tidligst i romjulen. det kom fram da united-manager erik ten hag møtte pressen i forkant av onsdagens mesterligakamp mot fc københavn. der ga han også en oppdatering om langtidsskadde lisandro martinez. – det er vanskelig å si når de er tilbake, for de kan få tilbakeslag under rehabilteringen. skadene til casemiro og martinez er ganske alvorlige, så jeg forventer dem ikke tilbake før jul, sa ten hag. casemiro pådro seg lårskaden i manchester uniteds 0-3-tap for newcastle i ligacupen nylig, mens martinez har vært ute siden tidlig i september. midtstopperen slo da opp igjen fotskaden han fikk i april. (ntb)

  newcastle i skikkelig cl-trøbbel – slått av dortmund igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:20.54)
  newcastle trenger en kanonavslutning og hjelp fra andre for å ta seg videre i champions league. tirsdag ble det 0-2-tap borte mot borussia dortmund. det er andre gang på to uker at premier league-laget står tomhendt igjen i puljespillet. dortmund vant 1-0 i bortekampen på st. james` park. niclas füllkrug og julian brandt ble målheltene i tyskernes egen storstue. dortmund tok ledelsen i det 26. minutt etter et angrep der füllkrug var sentral hele veien. han banket ballen opp i nettaket på en ball fra marcel sabitzer. en perfekt kontring ga 2-0 mot slutten av oppgjøret. brandt fikk masse rom å løpe i og styrte sikkert ballen bak nick pope. newcastle var nest best før pause. foran 2.-omgangen tok manager eddie howe grep og gjorde et dobbeltbytte med innhopp fra miguel almirón og anthony gordon. de engelske gjestene hevet seg, men fant ingen vei tilbake i oppgjøret. nærmest var joelinton da han etter en snau time fikk hodet på tino livramentos innlegg fra høyre. ballen gikk til side for lengste stolpe. julian ryerson spilte hele kampen i dortmund-forsvaret. han ble tidligere på dagen som ventet tatt ut på ståle solbakkens norske landslag. etter fire kamper står newcastle med fire poeng i sin første cl-sesong på 20 år. laget trenger gode resultater i de to siste gruppekampene mot paris saint-germain borte og milan hjemme for å ha en sjanse til å gå videre til åttedelsfinale. i tillegg må de ha hjelp fra andre. dortmund har sju poeng hittil, mens psg står med seks før bortemøtet med milan (to poeng). (ntb)

  PSG-fan og politibetjent knivstukket før CL-kampen i Milano

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:19.58)
  en paris saint-germain-tilhenger og en politimann ble skadd etter å ha blitt knivstukket i forbindelse med supporterbråk foran kampen mellom milan og psg. ifølge italienske medier angrep en gruppe på rundt 50 milan-fans, iført masker og hjelmer, psg-tilhengere i navigli-området i milano i forkant av tirsdagens mesterligaoppgjør. psg-supporteren ble stukket to ganger i beinet. det har ikke kommet noen oppdatering om tilstanden. det var også et sammenstøt mellom psg-supportere og politiet. en politibetjent ble knivstukket i beinet, og den antatte gjerningsmannen ble arrestert. skaden skal ikke anses som alvorlig. milan har publisert et innlegg på x/twitter der de fordømmer enhver form for vold: «fotball for oss er lidenskap, ikke hat. sport er ment å forene, ikke splitte», skrev klubben. en newcastle-fan ble knivstukket i samme område av byen da milano tok imot premier league-laget i september. milan, som kom til semifinalen forrige sesong, ligger nederst i gruppe f og uten seier eller mål i denne sesongens turnering. (ntb)

  Taylor ble nedgradert til nivå to forrige uke – nå skal han dømme Chelsea mot City

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:17.53)
  dommer anthony taylor har vært i hardt vær etter en rekke kontroversielle avgjørelser. søndag skal han lede toppkampen mellom chelsea og manchester city. det skriver bbc. etter at taylor ga newcastle en kontroversiell straffe i 2-2-kampen mot wolverhampton, ble dommeren sist helg satt til å lede sin første kamp i mesterskapsserien (nivå to) på fire år. i prestons 3-2-seier over coventry var taylor involvert i nok en omstridt straffeavgjørelse. 45-åringen blåste straffe etter at kyle mcfadzean taklet milutin osmajic i feltet, men reprisene viste at det var minimalt med kontakt mellom spillerne. chelsea, som ligger på 10.-plass i premier league, tar imot serieleder manchester city på stamford bridge søndag ettermiddag. (ntb)

  Arteta viker ikke etter raseri: – Jobben min å forsvare spillerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:13.53)
  arsenal-manager mikel arteta står last og brast ved at den flengende dommerkritikken han fremførte etter kampen mot newcastle var berettiget. var-dommerne så lenge på flere situasjoner knyttet til den aktuelle scoringen. blant annet ble det vurdert om arsenal-forsvarer gabriel fikk en dytt i ryggen før newcastles anthony gordon satte ballen i mål. scoringen ble til slutt godkjent. på en pressekonferanse tirsdag var arteta krystallklar på at de sterke reaksjonene hans etter kampen var på sin plass. – det er min plikt å forsvare spillerne mine, støtte spillerne mine, forsvare klubben min, støtte klubben min, på best mulig måte. det er det jeg kommer til å gjøre gang på gang, sa han. – jeg reflekterte veldig åpent rundt hvordan jeg følte at laget spilte, og hvordan kampen ble påvirket av avgjørelsene som ble tatt, la han til. uttalelsene er gjengitt av sky sports. (ntb)

  PSG-supporter knivstukket før mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:10.33)
  maskerte menn knivstakk en paris saint-germain-supporter i forkant av mesterligakampen mot milan, opplyser italiensk politi. den navngitte supporteren ble «alvorlig skadet av to stikk i beinet» i milano mandag kveld og fraktet til sykehus, opplyser politiet i en uttalelse. avisen corriere della sera skriver at mannen var 34 år gammel, og at livet hans ikke er i fare. vitner skal ha opplyst til politiet at rundt 50 milan-fans og franske fans skal ha barket sammen i navigli-området i milano dagen før fotballkampen. knivstikkingen kommer mindre enn to måneder etter at en newcastle-supporter ble knivstukket i samme område av byen før en champions league-kamp mot nettopp milan. psg topper mesterligaens gruppe f med to poeng, og er favoritter tirsdag etter å ha slått milan 3-0 på parc des princes for to uker siden. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »