Hovedsiden

Liten annonse
  Ski-VM i Trondheim garanterer like premiepenger til kvinner og menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:15.27)
  under vm i trondheim kommer arrangøren til å sørge for at kvinnene får like mye i premiepenger som mennene også i hopp og kombinert, melder vg. det er vms styreleder åsne havnelid som kommer med garantien overfor avisen. – selv om fis ikke er villige til å gå så langt og dekke sin andel, så kommer vi til å gjøre det uansett. vi har allerede hatt diskusjoner med det internasjonale skiforbundet rundt dette, sier hun. havnelid anslår at det vil medføre en kostnad på flere millioner kroner for arrangøren dersom fis ikke vil gå med på å utbetale like premiesummer. – det handler om flere millioner kroner. det må vi være villige til å sette av. for dette er viktig, mener hun. i langrenn har fis allerede praktisert like pengepremier for kjønnene over lang tid, mens det er betydelige forskjeller i hopp og kombinert. i planica-vm i fjor fikk mennene opptil sju ganger så mye i premiepenger som kvinnene i en hoppkonkurranse. tidligere hoppstjerne maren lundby gleder seg over nyheten. – helt nydelig. det er slik det blir endring. jeg er veldig glad for at vm i trondheim går foran. flere steder burde det ha vært et satt et slikt krav for å få mer likestilling i idretten, sier hun til vg. (ntb)

  Golberg spurtslo Klæbo i Canmore: – Overrasket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:21.09)
  pål golberg spurtslo johannes høsflot klæbo på 20 kilometer klassisk i canmore. mattis stenshagen ble nummer tre og sikret seg dermed sin første pallplass i verdenscupen. – som i vm-femmila slår pål golberg knockout på johannes høsflot klæbo med en fenomenal spurt. han hadde ikke den beste posisjonen, men spurter likevel ned klæbo. fantastisk, sier nrk-ekspert fredrik aukland. – jeg må si jeg er litt overrasket over at golberg tar den foran klæbo, fortsetter aukland. golberg selv fikk også det han omtaler som et «flashback» til vm i planica. – det var en herlig dag. jeg hadde veldig gode ski i dag. jeg var litt usikker etter fredagen som var en forferdelig dag for meg. i dag var jeg tilbake, sa golberg i seiersintervjet spilt på nrks radiosending. harald østberg amundsen ble nummer fire. tidligere søndag gikk heidi weng inn til tredjeplass på samme distanse. lørdag sikret klæbo seieren på sprinten. fredag gikk krüger av med seieren på 15-kilometeren. tirsdag gås det klassisksprint i canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til usa og minneapolis til helgen.

  Anniken Sand tok bronse på 10 km klassisk i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.35)
  anniken sand gikk inn til bronsen på 10 kilometer klassisk i junior-vm i planica. gullet gikk til svenske evelina crusell. sand tok sølvet på 20 km fri teknikk. anniken sand startet litt forsiktig, men var beste norske litt over halvveis, men klarte ikke helt å matche svensk evelina crusells tempo. den svenske jenta vant 8,5 sekunder foran sprintvinneren gina del rio fra andorra. sand var 23,4 sekunder bak. (ntb)


  Martin Kirkeberg Mørk tok sølvet på 20 kilometer fri teknikk fellesstart i U23-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:14.55)
  gull sist år ble til sølv i år for martin kirkeberg mørk (23) i u23-vm i langrenn. i whistler i canada i fjor ble drammenseren verdensmester på 10 km fri med individuell start i u23-klassen. mørk var svært toneangivende på 20-kilometeren i fri teknikk i planica torsdag også, men måtte se slått av franske mathis desloges med 17,8 sekunder. på kvinnenes 20-kilometer tidligere i dag fikk margrethe bergane det tungt på tampen av fellesstarten i slovenske planica. 22-åringen endte på 7.-plass. marina kaelin fra sveits tok gullet. (ntb)

  Kombinert: Bronse til Norge i blandet lagkonkurranse i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:16.51)
  even leinan lund, ingrid låte, nora helene evans og jørgen berget storsveen gikk norge inn til bronse i lagkonkurransen i kombinert i junior-vm i planica. tyskland med richard stenzel, anna häckel, ronja loh og tristan sommerfeldt tok gullet etter å ha ledet fra start til mål. japan tok sølvet og var 27.2 sekunder bak. norge endte 1.02 minutter bak vinnerlaget. gutta gikk 5 kilometer, mens jentene gikk 2,5 kilometer. norge gikk ut 38 sekunder bak det tyske laget etter hoppingen. japanerne var bare to sekunder foran nordmennene. de norske taktikken foran langrennet var klar og man valgte å sette de sterkeste langrennskortene på de to første etappene. leinan lund og låte krympet avstanden til tyskland til 19,8 sekunder etter to etapper. nora helene evans tapte derimot mye på sin etappe og måte også se at det japanske laget tok seg forbi. hun vekslet med jørgen berget storsveen 45 sekunder bak tyskland. storsveen klarte ikke å ta inn på de to i teten, men holdt de andre lagene bak seg og sikret bronsen. (ntb)

  Multitalentet Nordhagen med ellevill soloseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:14.19)
  jørgen nordhagen har allerede bestemt seg for å legge opp som skiløper. onsdag utklasset han konkurrentene på 20-kilometeren i fri teknikk i junior-vm. det ble en seier av de sjeldne i løypene i slovenske planica. allerede etter 7 kilometer bestemte nordhagen seg for å stikke, og ingen maktet å holde følge med den 19-årige tranby-gutten på veien mot vm-gull. han opparbeidet seg raskt en ledelse på over halvminuttet, og etter halvgått løp var avstanden ned til de nærmeste konkurrentene på nesten et minutt. – jeg tror ikke jeg har sett noe slikt på dette punktet i en 20 kilometer tidligere. han har fullstendig ødelagt forfølgergruppen, utbrøt fis` tv-kommentator. nordhagen fortsatte å øke føringen på rundene som fulgte, og det var aldri tvil om hvem som skulle stikke av med gullet. nordmannen vant til slutt med hele 2 minutter og 11 sekunder til italias sølvvinner aksel artusi. hans landsmann davide ghio tok bronsemedaljen. – det her er noe av det verste jeg har sett! må da være det råeste som noensinne er prestert i et junior-vm. tar jo igjen «hele» feltet med én runde, skrev petter skinstad på x. filip skari, sønn av tidligere ol- og vm-vinner bente skari, var med i medaljekampen underveis, men falt av noe mot slutten av løpet og ble nummer fire. etter vm skal nordhagen bytte idrett. han har skrevet kontrakt med sykkellaget visma-lease a bike, og resten av sesongen skal han sykle for utviklingslaget der. – jeg føler jeg har lagt en god innsats mot de målene jeg har satt meg på ski. nå skal jeg gå junior-vm, og etter det er jeg syklist, sa han til tv 2 nylig. (©ntb)


  Hoppstjernen Peter Prevc legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:13.05)
  han var den første til å hoppe over 250 meter i hoppbakken. nå avslutter den slovenske hoppstjernen peter prevc (31) karrieren etter inneværende sesong. det skriver det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) på x tirsdag. prevc kan vise til blant annet to ol- og vm-medaljer. han står med tre triumfer i verdenscupen i skiflygning og har også vunnet verdenscupen sammenlagt én gang. 31-åringens siste konkurransehopp vil skje i verdenscupfinalen på hjemmebane i planica i slutten av mars. (ntb)

  Norsk gull og bronse i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:14.48)
  lars heggen fra harestua tok gull i junior-vm (langrenn) i planica mandag ettermiddag. han vant både kvartfinale, semifinale og selve finalen i fri teknikk-sprinten. der spurtet han fra svenske anton grahn. som ble slått med 21 hundredeler. på kvinnesiden vant andorra sin første medalje i et juniormesterskap noensinne. det sørget gina del rio for. på bronseplass endte norske milla grosberghaugen andreassen etter å så vidt ha kommet seg videre fra semfinalen som «lucky loser». filip skari, sønn av langrennslegende bente skari, røk ut i semifinalen. han var ni tideler unna å gå videre til finale.


  Alle norske videre i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:11.28)
  alle de norske jentene kom seg videre fra prologen i junior-vm i planica foran sprinten mandag: helene ekrheim haugen (3. plass) mina sofie kjærås moland (6. plass) milla grossberghaugen andreassen (12. plass) anniken sand (13. plass)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »