Hovedsiden

Liten annonse
  pogacar tok sin femte etappeseier i årets tour de france

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 20. juli 2024 KL:18.10)
  det var tadej pogacars femte etappeseier i årets tour de france. han har vært overlegen i årets etapperitt og leder sammenlagt med over fem minutter. pogacar (25) har nå vunnet 16 etapper i sin korte karriere. det var bare jonas vingegaard som fulgte pogacar til bakketoppavslutningen. tobias halland johannessen støtet seg opp til brudd og var lenge med i kampen om seieren. han ble hentet inn av favorittgruppen med fem kilometer igjen av etappen. han kom til slutt i mål på 11. plass, 2.43 minutter bak pogacar. med fire knalltøffe stigninger fordelt på 133 kilometer ble det satt et høyt tempo allerede i det første fjellet. hovedfeltet smuldret opp på få minutter og en gruppe på tre ryttere fikk en liten luke ned til favorittgruppen. halland johannesen kom seg opp til favorittgruppen igjen og støtet seg fra sammen med to andre ryttere. de jaktet det store bruddet som hadde dannet seg i front. da de tok igjen bruddet var bruddet på 10 ryttere. i det siste fjellet falt en etter en rytter av, med favorittgruppen på skuddhold. det er bare noen dager siden at halland johannessen gikk i bakken, og det var nære også på den 20. etappen. halland johannessen hjul var borti hjulet foran, med det mistet han balansen. like bak kom en motorsykkel som var nære å kjøre på den norske klatreren.


  Ny maktdemonstrasjon av Pogačar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogačar tok fredag sin fjerde etappeseier i årets tour de france og sin 15. totalt. etter nok en maktdemonstrasjonen leder pogačar med fem minutter og tre sekunder ned til danske jonas vingegaard sammenlagt. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. med elleve kilometer til det høyeste punktet i årets tour – cime de la bonette 2802 moh. – kjørte hjelperytterne til pogačar på, og en etter en av hjelperne til vingegaard falt av. dermed satt dansken uten lagkamerater i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål rykket pogačar fra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket, hentet jorgenson, vant etappen og økte ledelsen i sammendraget til over fem minutter før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. johannes kulset, yngstemann i feltet, ble beste nordmann på etappen på 38. plass, 24 minutter bak pogacar.

  ny maktdemonstrasjon av pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.

  carapaz tok ecuadors første etappeseier i tour de france – evenepoel tok innpå pogacar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:16.51)
  rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet richard carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i tour de france. like før toppen i det nest siste fjellet støtet tadej pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til jacob vingegaard og remco evenepoel. men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen. i den siste bakken var det evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. han tok inn 10 sekunder på pogacar og 12 sekunder på vingegaard. like før mål spurtet pogacar fra vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder. det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. lagsjef i uno-x, thor hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få tobias halland johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk. istedenfor hadde uno-x magnus cort i et firemannsbrudd, mens jonas abrahamsen, odd christian eiking og johannes kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen. med 17 kilometer igjen støtet simon yates fra den utvidede utbrytergruppen. richard carapaz hentet etter hvert inn yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen. i det bratteste partiet støtet carapaz fra yates og kjørte inn til etappeseier. uno-x mobility-rytter magnus cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. johannes kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.


  pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte vingegaard igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.21)
  alt tyder på at tadej pogacar vil vinne tour de france for tredje gang, etter at vingegaard vant tour de france i både 2022 og 2023. søndag parkerte han danske vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. dermed leder han med over tre minutter til vingegaard før de siste seks etappene. også tobias halland johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i tour de france. med god hjelp av lagkamerat magnus cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra loudenvielle til plateau de beille. bruddet splittet seg i bunn av col d`agnes, hvor johannessen havnet på feil side. nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av jai hindley, enric mas, richard carapaz og laurens de plus. inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til plateau de beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart. jonas vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra tadej pogacar. sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell. med fem kilometer igjen angrep pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål. johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og kjemper om en etappeplassering blant de ti beste. tour de france avsluttes søndag 21. juli.


  raste mot publikum da pogacar økte tour-ledelsen: – kast han i fengsel!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. hendelsen ble også diskutert etter målgang. – kast ham i fengsel. det er så håpløst!, utbrøt tv 2s sykkelekspert magnus drivenes da bildene ble vist. lederen i den internasjonale rytterforeningen (cpa), adam hansen, skriver på x at rytterforeningen vil ta rettslige skritt mot tilskueren. – dette er respektløst og kan ikke bli tolerert, skriver hansen. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.

  raste mot publikum da pogacar økte tour-ledelen: – kast han i fengsel!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. hendelsen ble også diskutert etter målgang. – kast ham i fengsel. det er så håpløst!, utbrøt tv 2s sykkelekspert magnus drivenes da bildene ble vist. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.

  raste mot publikum da pogacar økte tour-ledelen: – for noen idioter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.
  Roglic bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:11.20)
  primoz roglic står av årets tour de france etter velten på den 12. etappen. sloveneren lå på 6.-plass i sammendraget og var en av de fire store forhåndsfavorittene i etapperittet. bora-hansgrohe opplyser at skadene roglic pådro seg under torsdagens etappe gjør det krevende å fortsette rittet. med bare noen få kilometer igjen av torsdagens etappe deiset sloveneren i bakken. da han tråkket i mål med lagkompisene, var sykkeldrakten revet opp ved den ene skulderen. etter etappen var boras sportsdirektør rolf aldag bekymret på roglics vegne. – han har veldig vondt, og vi er nødt til å lytte til det medisinske apparatet. vi må høre hva de tenker om hva primoz kan gjøre. akkurat nå er fokuset vårt på helt andre ting enn sammenlagtkampen, sa aldag. landsmann tadej pogacar, som i 2020 knep sammenlagtseieren i tour de france foran nettopp roglic, fikk vondt av 34-åringen etter krasjen. – jeg fikk beskjed om at primoz hadde krasjet etter vi hadde kommet i mål. jeg ble ganske sjokkert, og det er virkelig dårlige nyheter. jeg er veldig lei meg på hans vegne. han har sett bedre og bedre ut for hver dag som går, slo pogacar fast. tour de france-sirkuset ruller fredag videre med en 165,3 kilometer lang etappe fra agen til pau. (ntb)

  abrahamsen utlignet pogacar i klatrekonkurransen – biniam girmay tok sin tredje etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:17.06)
  biniam girmay vant den 12. etappen av tour de france. det er den tredje etappeseieren til den eksplosive rytteren fra eritrea. wout van aert tok andreplassen, mens arnaud deamare endte på tredje. alexander kristoff lå godt plassert i spurten, men endte til slutt på en 8. plass. tidlig på etappen kom uno-x-rytter jonas abrahamsen seg av gårde i et brudd sammen med tre andre ryttere. de ble kjørt inn da det var fire mil igjen til mål. alle de kilometerne i brudd var ikke uten belønning. abrahamsen skaffet seg tre nye poeng i klatrekonkurransen. nå har nordmannen 36 klatrepoeng totalt, og ligger på delt førsteplass med tadej pogacar i kampen om klatretrøya.  Abrahamsen mistet klatretrøyen – danske Vingegaard vant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:16.31)
  på den 11. etappen i tour de france på onsdag vant jonas vingegaard foran tadej pogacar. det var nesten dødt løp mellom de to rytterne i mål, og det måtte da målfoto til for å se hvem som var først over målstreken. omsider kunne jonas vingegaard slippe jubelen løs. pogacar tok 16 klatrepoeng på dagens etappe og leder klatrekonkurransen med tre poeng på abrahamsen i sammendraget. pogacar leder også touren sammenlagt og kommer derfor til å sykle i den gule ledertrøya, noe som gjør at abrahamsen kan fortsette å sykle i klatretrøya. rett før bakketoppen da det var igjen 30 kilometer var pogacar først over toppen og tok ti poeng på klatretrøyen. på vei ned fjellsiden fortsatte pogacar å øke og fikk et forsprang på dansken, jonas vingegaard. dansken økte tempoet og tok igjen forspranget til pogacar. de to syklet samlet inn til mål hvor dansken var best i spurten og vant dagens etappe.
  frustrert pogacar om forlovedens ol-vraking: – ekstremt skuffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:11.33)
  rytteren urska zigart, som for tiden deltar i kvinnenes giro d`italia, er ikke tatt ut til slovenias ol-tropp. det forstår tour de france-leder tadej pogacar lite av. han er zigarts forlovede. – jeg har ikke ord, skriver pogacar på instagram, etterfulgt av: – hun er dobbelt nasjonal mester og den beste worldtour-rytteren fra slovenia, men hun ble ikke valgt. zigart vant fellesstarten i det slovenske mesterskapet med nesten 11 minutter ned til nærmeste konkurrent. 27-åringen ble også tempomester med langt over fire minutters margin. hun sykler for worldtour-laget jayco-alula, skriver tv 2, som omtalte saken først i norge. zigart selv skriver at vrakingen ikke er lett å akseptere, men hun ønsker de som skal delta lykke til. – det er mange ting jeg kunne skrevet, men jeg foretrekker å holde hodet hevet, skriver den slovenske mesteren.

  pogacar fortsatte kritikken mot vingegaard: – prøver å underspille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:06.38)
  tadej pogacar tror ikke på at den regjerende mesteren jonas vingegaard er usikker på formen sin under årets tour de france. – på 2. etappe satte vi rekord for å ta oss raskest opp san luca-stigningen, og jonas var god nok til å sitte på hjulet mitt. når du kjører så fort opp til san luca, er formen rimelig god, påsto uae-rytter pogacar på mandagens pressekonferanse. for snaue tre måneder siden var visma-kaptein vingegaard i en dramatisk ulykke hvor han pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet. i etterkant har vingegaard uttalt at han er usikker på egen form, men at han er overrasket over hvor godt kroppen responderer. – han er alltid i front og virker ekstremt fokusert. han kjører nedoverbakker og tar risiko. jeg synes han ser ganske skarp ut og er i veldig god form, sa pogacar og fortsatte: – visma prøver å underspille litt, og samtidig prøver de å utstråle selvtillit den siste uken av løpet. men det plager meg ikke. jeg er mye sikrere på meg selv i år. vingegaard har vunnet tour de france de to siste årene, mens pogacar vant i 2020 og 2021. så langt i årets ritt har han skaffet seg en luke på 1.15 minutter ned til dansken på 3.-plass. remco evenepoel (soudal quick-step) ligger som nummer to, 33 sekunder bak pogacar. (ntb)

  Roglic-hjelper trekker seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:17.39)
  aleksandr vlasov, som er en av primoz roglics viktigste hjelperyttere, står av tour de france som følge av en brukket ankel. det melder sykkellaget hans, bora-hansgrohe, på x. vlasov pådro seg bruddet etter en krasj på søndagens 9. etappe. ulykken skjedde rundt 50 kilometer før mål da russeren falt over styret og landet i en grøft. 28-åringen tok seg likevel til mål og endte som nummer 25 på etappen. roglic ligger som nummer fire i sammendraget, 1.36 minutter bak den slovenske lederen tadej pogacar. (ntb)

  pogacar hardt ut mot konkurrentene: – de er redde for meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:07.43)
  tour de france-lederen tadej pogacar (uae) lot seg ikke imponere over konkurrentenes taktikk på søndagens 9. etappe. underveis på etappen prøvde pogacar å ta igjen bruddet flere ganger, men fikk ingen hjelp fra jonas vingegaard (visma) og remco evenepoel (soudal quick-step). – det er synd at vi ikke gikk for det sammen. jeg tror det er på grunn av vismas taktikk. ellers hadde det blitt oss tre på pallen, sa pogacar. – de er redde for meg og bare fulgte etter, fortsatte han. evenepoel sa seg enig med uae-stjernen, men var hakket mindre skuffet enn rivalen. – det er synd ja, vi kunne tatt tre-fire minutter på de andre, men du må også akseptere andre lags taktikker, sa evenepoel. anthony turgis vant til slutt etappen etter en spurtduell mellom rytterne i bruddet, mens pogacar måtte nøye seg med en 44.-plass. evenepoel fulgte på plassen bak, mens vingegaard ble nummer 49. pogacar har en ledelse på 33 sekunder ned til evenepoel på 2.-plass i sammendraget. de to foregående årenes vinner, vingegaard, ligger som nummer tre, 1.15 bak sloveneren. mandag er det hviledag i rittet. tirsdag avsluttes trolig 10. etappe med massespurt inn til saint-amand-montrond. (ntb)

  Fransk seier på vill etappe i Tour de France.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.54)
  franske anthony turgis vant den steintøffe 9. etappen i tour de france. men det ble dramatikk til siste meter da etappen gikk i mål i troyes, etter en etappe som kjørte over en rekke gruspartier i champagne-distriktet. belgiske jasper stuyven så ut til å gå mot seier, men ble hentet på den siste kilometeren. da stivnet han fullstendig. inn mot mål ble det til slutt en sluttspurt mellom seks ryttere. der var den franske totalenergies-rytteren turgis best. det var den tredje franske etappeseieren under årets tour de france. rasmus fossum tiller (27) kjørte inn til 12. plass. hans gruppe var ett minutt og 17 sekunder bak i mål. uno x-kollega jonas abrahamsen kjørte i mål i gruppen bak sammen med sammenlagtfavorittene. der satt også johannes kulset. det var ventet at 9. etappe skulle bli en knallhard etappe. og over en rekke gruspartier ble også et fyrverkeri. og det norske uno x-laget fortsatte å markere seg også på denne etappen. i går satt jonas abrahamsen i solobrudd størstedelen av etappen. søndag var det rasmus fossum tiller (27) som var spesielt aktiv, der han mot slutten av etappen satt i en gruppe, som hadde rykket fra sammenlagtfavorittene. der var også blant annet mathieu van der poel. men gruppen til tiller og van der poel klarte aldri å hente gruppen i front, som bestod av åtte ryttere. det var disse som til slutt gjorde opp om seieren. også bak tappet den knalltøffe kjøringen rytterne for krefter. allerede åtte mil før mål begynte støtingen blant favoritter som sammenlagtleer tadej pogacar og remco evenpoel. blant annet primoz roglic ble hektet av flere ganger før han kom seg tilbake i gruppen med favoritter. men de store sammenlagtfavorittene rullet til slutt samlet over mål.

  Storfavoritt tok sin første etappeseier etter dekktrøbbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:17.34)
  remco evenepoel ikledd den hvite ungdomstrøya, tok en ikke så overraskende seier i dagens etappe i tour de france. 24-åringen var storfavoritt etter at han vant vm på tempo i fjor. – han kjører eminent, den unge belgeren. det sa nrks kommentator, ole kristian stoltenberg underveis i løpet. på et tidspunkt kan det se ut som evenepoel har problemer med forhjule. han forteller etter løpet, at han fryktet han hadde punktert før den siste kilometeren. belgieren endte 12 sekunder foran slovenske tadej pogacar i den gule ledertrøya, og kneppet innpå i sammendraget. tadej pogačar leder fortsatt touren sammenlagt.  Kristoff sjanseløs i spurten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:17.26)
  dylan groenewegen var raskest i massespurten og gikk til topps på den sjette etappen av tour de france. alexander kristoff ble nummer ni. – jeg er veldig glad, følelsen er fantastisk, sa nederlenderen. med snaut fem mil igjen gikk det en velt, og flere uno-x-ryttere ble hindret. blant dem var jonas abrahamsen, men han fikk hjelp av johannes kulset med å komme seg tilbake i hovedfeltet. abrahamsen er en viktig hjelper for alexander kristoff i sluttfasen, men heller ikke torsdag ble det full klaff i spurten for det norsk-danske laget til tross for at de satt helt fremst med 1,5 kilometer igjen. kristoff ble onsdag nummer tre da mark cavendish tok sin 35. etappeseier i rittet. briten slo da eddy merckx` rekord. abrahamsen rykket fra og tok det eneste klatrepoenget på torsdagens etappe etter 7,5 kilometer. over toppen fikk han og axel zingle en luke på et halvminutt og forsøkte å gå i et skikkelig brudd, men dessverre for duoen fikk de aldri noe mer enn rett under ett minutts ledelse. abrahamsen har seks ned til tadej pogacar i klatrekonkurransen. uno-x-rytteren er sikret å bære den rødprikkede trøya fram til lørdagens kuperte etappe. der er det sju klatrepoeng å kjempe om. fredag skal feltet gjennom en 25,3 kilometer lang tempoetappe fra nuits-saint-georges til gevrey-chambertin. (ntb)

  pogacar viste muskler – overtok ledertrøya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:17.01)
  tadej pogacar angrep på toppen og kjørte i ensom majestet over det høyeste punktet i årets tour de france. han hadde 9 sekunders ledelse ned til jonas vingegaard og bare økte i utforkjøringen ned mot mål. vingegaard kom i mål 45 sekunder bak pogacar. pogacar leder med 42 sekunder til vingegaard i sammendraget. – for et nivå, sa eurosports kommentator theis magelssen om pogacar. toppen av col du galibier er på hele 2642 meter og stigningen opp fjellet var 23,2 kilometer. uae satte opp en kjempefart opp fjellet og bruddet ble hentet inn med syv kilometer igjen til toppen. richard carapaz i den gule ledertrøyen klarte heller ikke å henge på. rytterne falt av en etter en, og til slutt var det bare favorittene igjen med flere hjelperyttere fra uae. det var knyttet stor spenning til om jonas abrahamsen ville beholde både poeng- og klatretrøya. allerede i den første spurten tok abrahamsen 11 poeng på poengtrøyen, men han kom aldri med i bruddet. likevel beholdt han ledelsen i begge konkurransene. for i bruddet satt både odd-christian eiking og tobias halland johannessen, men bruddet fikk aldri en større ledelse enn 2 minutter og 45 sekunder.
  Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.32)
  en hel sykkelverden holdt pusten da jonas vingegaard krasjet stygt i baskerland rundt i april. før årets første fjelletappe i tour de france hylles dansken av egen sjef. allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske tadej pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. den doble tour de france-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for visma-sjef richard plugge. – det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i tour de france er en stor prestasjon. de to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier plugge. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april. – først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april, sier visma-sjefen. han lot seg særlig imponere av hvordan vingegaard kjørte ned fra san luca-stigningen. – han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. han viste at velten ikke har blitt et problem for ham. tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra pinerolo til valloire. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »