Hovedsiden

Liten annonse  Uttaler seg

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:02.07)
  russlands president, vladimir putin kom i natt med sin første uttalelse etter terrorangrepet mot moskva fredag kveld. russland-ekspert påpeker at putin bør frykte en tillitskrise.


  Idrettsforbundet stiller seg bak IOCs kritikk av «Friendship Games»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:22.24)
  norges idrettsforbund slutter seg til den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av russlands planer om å arrangere et slags alternativt ol. ioc gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «vennskapslekene» i moskva og jekaterinburg i september. det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. nif støtter iocs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug i en uttalelse. – slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. han mener at russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (ntb)


  ioc kritiserer russlands plan om alternativt ol

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:13.16)
  Den internasjonale olympiske komité retter skarp kritikk mot de russiske planene om å arrangere et alternativt OL på hjemmebane like etter sommerlekene i Paris. IOC-styret møttes tirsdag i Lausanne for blant annet å ta stilling til om utøvere fra Russland og Belarus skal få adgang til å delta på åpnings- og avslutningsseremonien i den franske hovedstaden i sommer. I den forbindelse sendte IOC ut en kraftfull formulert uttalelse knyttet til arrangementet Vennskapslekene som planlegges i Moskva og Jekaterinburg senere i år. Det planlegges også en vinterutgave av arrangementet i 2026, samme år som det er vinterleker i Milano og Torino. «IOC bemerker at den russiske regjeringen, i strid med de grunnleggende prinsippene i det olympiske charteret og resolusjonene fra FNs hovedforsamling, har til hensikt å organisere rent politisk motiverte sportsarrangementer i Russland», heter det fra IOC tirsdag. «Dette er et åpenbart brudd på det olympiske charteret og et brudd på de ulike FN-resolusjonene på samme tid», skriver styret i sin uttalelse. IOC kaller Friendship Games «et kynisk forsøk fra den russiske føderasjonen på å politisere idretten».
  Mener Russland ikke bør boikotte OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:10.24)
  russlands idrettsminister mener landet ikke bør boikotte ol i paris, til tross for restriksjoner mot russiske utøvere. det skriver nyhetsbyrået afp. – så langt det er mulig, bør vi ha dialog og delta i konkurranser, uttaler oleg matytsin ifølge nyhetsbyrået.


  Wada-sjefen med dopingadvarsel mot Russland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:19.18)
  verdens antidopingbyrå (wada) uttrykker fortsatt stor skepsis mot integriteten til russisk sport, men mener det er bedre enn for et tiår siden. – wada er fortsatt dypt skeptisk og bekymret når det gjelder russland, sa wada-president witold banka da organisasjonen møttes til sin årlige konferanse i sveitsiske lausanne. russland har benektet anklagene om systematisk doping i regi av idrettsdepartementet og antidopinglaboratoriet i moskva i forkant av vinter-ol i sotsji i 2014. i 2019 ga wada russland en fire år lang dopingstraff som hindrer landets utøvere fra å konkurrere med eget flagg i internasjonale konkurranser. russlands antidopingbyrå (rusada) forblir utestengt av wada inntil videre. – til tross for dette, og med den historien, kan jeg forsikre om at vi er bedre rustet til å håndtere en slik situasjon på riktig måte i framtiden om det skjer igjen, sa wada-president banka. i paris-ol senere i år kan russiske utøvere delta under nøytralt flagg så lenge de ikke aktivt har støttet krigen i ukraina. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »