Hovedsiden

Liten annonse
  Frankrike utklasset USA - Selvmål sikret Israel ett poeng mot Mali

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:22.57)
  ol tjuvstartet onsdag med både fotball og sjumannsrugby. i fotballkampen mellom mali (u23) og israel (u23) i gruppe d var det en sjansefattig og målløs første omgang. mali hadde ballen mest og kom til flest avslutninger, men etter pause klarte backen hamidou diallo å sette ballen i eget mål. få minutter senere utlignet spissen cheickna doumbia med hodet. kampen endte med poengdeling. – det var en vanskelig kamp, og vanskelig motstand, sier israels kaptein omri gandelman til nrk. de israelske spillerne ble fraktet til stadion i politieskorte og det var mye sikkerhet på utsiden av stadion. – vi fokuserer bare på kampen. vi prøver å ikke høre på støyet utenfor, sier gandelman. japan leder gruppe d, etter 5-0-seieren over paraguay. israel og mali deler andreplassen i gruppa. i kampen mellom frankrike (u23) og usa (u23) i gruppe a, sto det også 0-0 til pause. i andre omgang sendte veteranen alexandre lacazette (33) frankrike opp i ledelsen. hvert u23 lag får ha med seg tre spillere over 23. men også frankrikes unge spillere kan å score mål. 22-årige michael olise doblet ledelsen fra utenfor boksen etter 70 minutter. loïc badé fulgte opp kvarteret senere og frankrike vant 3-0. de leder med det gruppe a foran new zealand, som slo guinea 2-1 tidligere onsdag. åpningskampen mellom argentina og marokko i gruppe b endte derimot i kaos, den kan du lese mer om her.

  Fosser med kruttsterk triumf i O-ringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:22.10)
  den norske orienteringsløperen kasper harlem fosser vant sprinten i o-ringen i sverige onsdag. verdenseneren tok seieren foran landsmann jørgen baklid. fosser vant med 19 sekunder ned til baklid. – dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i norge nå som presterer bra i sprint, sa duoen etter løpet. verdensener fosser klatret til 8.-plass i sammendraget. svenske emil svensk leder. baklid var også svært fornøyd med egen prestasjon. – det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne, bortsett fra kasper da. planen var å løpe fort etter at jeg kom til o-ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. det var utrolig moro å få det til i kveld, sa han. marie olaussen, som tirsdag slo tove alexandersson på mellomdistansen, ble nummer tolv på sprinten. den ble vunnet av fossers samboer simona aebersold. olaussen er på 6.-plass sammenlagt. torsdag er det hviledag for eliten i sverige, før de siste konkurransene avholdes fredag og lørdag. (ntb)

  Hoelgaard vant i mestertrøya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:17.30)
  markus hoelgaard spurtet fra jimmy janssens like før mål og sikret etappeseieren på den tredje etappen av sykkelrittet tour de wallonie. det ar hoelgaards første seier etter at han vant nm-tittelen for en måned siden. seieren er også 29-åringens første proffseier utenfor norge. hoelgaard var i utgangspunktet blant uno-x-lagets antatt sterkeste kort for en god sammenlagtplassering, men har hatt flere uhell. på den første etappen falt han 1,1 kilometer før mål, og på den andre tapte han over to minutter etter å ha havnet bak en velt. både lagkameraten fredrik dversnes og team visma-rytteren per strand hagenes kom inn med et redusert hovedfelt, 43 sekunder bak hoelgaard.


  «Mesternes mester» til topps i kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:20.51)
  på steinkjer er det over 4000 skyttere i aksjon på landsskytterstevnet denne uka. her møtes norges beste skyttere og kjemper om å kunne kalle seg skytterkonge eller skytterdronning. tirsdag var det kvalifisering til kongelaget, hvor de 15 beste skytterne skjøt seg til en plass. blant de 15 beste som skal kjempe om den gjeve kongepokalen finner vi fjorårets mesternes mester, ole kristian bryhn. han fikk 248 poeng av 250 mulig. to poeng unna full pott resulterte i at han skal få ligge på skive én under onsdagens finale, og har med det best utgangspunkt. – at det faktisk skulle bli skive én det var en drøm, men kanskje bitte litt overraskende, sier den tidligere skytterprinsen til nrk. ingen skjøt seg til 250 poeng, som betyr at heller ikke år får vi noen med 350 poeng etter finalen. landsskytterstevnet har vært arrangert siden 1893, og aldri har noen fått full pott. finalen ser du på nrk onsdag fra klokka 19.40. her er kongelaget som skal kjempe om seieren: ole kristian bryhn (248), june emilie åsenden (248), roger størseth (247), runar tveito (247), pål øyvind ørmen (247), line rødland (247), ruben myrset (247), lennarth olsen (247), daniel tveiten haig (246), caroline finnestad lund (246), kim-andré aanestad lund (246), marius rinde (246), arnt erik aune (246), eline lillegård (246) og irene k. bøe (246).

  Mesternes mester til topps i kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:20.51)
  på steinkjer er det over 4000 skyttere i aksjon på landsskytterstevnet denne uka. her møtes norges beste skyttere og kjemper om å kunne kalle seg skytterkonge eller skytterdronning. tirsdag var det kvalifisering til kongelaget, hvor de 15 beste skytterne skjøt seg til en plass. blant de 15 beste som skal kjempe om den gjeve kongepokalen finner vi fjorårets mesternes mester, ole kristian bryhn. han fikk 248 poeng av 250 mulig. to poeng unna full pott resulterte i at han skal få ligge på skive én under onsdagens finale, og har med det best utgangspunkt. – at det faktisk skulle bli skive én det var en drøm, men kanskje bitte litt overraskende, sier den tidligere skytterprinsen til nrk. ingen skjøt seg til 250 poeng, som betyr at heller ikke år får vi noen med 350 poeng etter finalen. landsskytterstevnet har vært arrangert siden 1893, og aldri har noen fått full pott. finalen ser du på nrk onsdag fra klokka 19.40. her er kongelaget som skal kjempe om seieren: ole kristian bryhn (248), june emilie åsenden (248), roger størseth (247), runar tveito (247), pål øyvind ørmen (247), line rødland (247), ruben myrset (247), lennarth olsen (247), daniel tveiten haig (246), caroline finnestad lund (246), kim-andré aanestad lund (246), marius rinde (246), arnt erik aune (246), eline lillegård (246), irene k. bøe (246).

  Bøtelegger KFUM – men blir ikke kastet ut av cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:12.49)
  eliteserieklubben kfum oslo spilte med en suspendert spiller i cupkampen mot sogndal, men blir likevel ikke kastet ut av cupen. det var ikke før seieren mot lysekloster at regelbruddet ble avdekket. da sendte 2.-divisjonsklubben inn protest til norges fotballforbund med påstand om at sogndal skulle tilkjennes seieren mot kfum, og at lysekloster og sogndal skulle møte hverandre på nytt i 4. runde. i mai besluttet doms- og sanksjonsutvalget å avvise protesten, men nffs påtalenemnd har imidlertid behandlet saken på nytt. i innstillingen mente de at kfum burde bli kastet ut av cupen. doms- og sanksjonsutvalget kom til en annen konklusjon og har besluttet at kfum får en bot på 100.000 kroner. tidligere i juli sa kfums daglige leder til vg at de forventet å spille cupkamp i oktober. i kvartfinalen venter stabæk for hovedstadslaget. går de seirende ut derfra, møter de vinnerne av oppgjøret mellom vålerenga og fredrikstad. (ntb)

  Vingegaard står over Vueltaen: – Tror aldri jeg har vært så sliten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. juli 2024 KL:10.20)
  jonas vingegaard føler seg tom etter en knalltøff tour de france og dropper å sykle vuelta a españa. i fjor ble dansken nummer to i det spanske grand tour-rittet. han ble kun slått av lagkamerat sepp kuss. – dessverre stiller jeg ikke til start i vuelta a españa. jeg har andre prioriteringer i år, men jeg kommer sikkert til å stille der igjen i framtiden, sier vingegaard til eurosport, ifølge reuters. tour de france har vært en prøvelse for vingegaard, som i april pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter å ha veltet stygt i baskerland rundt. vingegaard var ikke i nærheten av å hamle opp med tadej pogacar sammenlagt i tour de france, men sikret likevel 2.-plass totalt og fikk også med seg en emosjonell etappeseier på rittets 11. etappe. rittet har kostet mange krefter, forteller dansken. – jeg er sliten. jeg tror aldri at jeg har vært så sliten etter et grand tour-ritt før. for å være ærlig er jeg utslitt, sier vingegaard, som forteller at han vil forsøke å vinne tour de france igjen neste år. vingegaard vant touren både i 2022 og 2023 foran pogacar. sloveneren vant derimot rittet sammenlagt både i 2020 og 2021, i tillegg til seieren i årets tour. vuelta a españa starter 17. august og varer til 8. september. (ntb)

  pogacar utklasset konkurrentene – sikret sammenlagtseieren og sin 6. etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:19.30)
  Tadej Pogacar vant den individuelle tempoen med 1.02 minutter ned til Jonas Vingegaard og bare økte ledelsen i sammendraget. Med det vant Pogacar Tour de France sammenlagt med 6.17 minutter. Tidligere i år vant han også Giro d`Italia. Feiringen var allerede i gang få sekunder etter målgang. For det var sammenlagtfavorittene det sto mellom på den siste etappen i årets Tour de France. Allerede på de første mellomtiden etter 20 minutter var det kun 7 sekunder som skilte Pogacar og Jonas Vingegaard. Det meste i sammendraget var avgjort da det tradisjonsrike etapperittet skulle avsluttes med tempoetappen fra Monaco til Nice. Avslutningen var flyttet fra tradisjonsrike Champs-Élysées Paris på grunn av De olympiske leker som starter om noen dager. Tempoen hadde en 8,1 kilometer lang stigning og på toppen hadde Pogacar økt ledelsen til 24 sekunder. På den siste mellomtiden var ledelsen på over ett minutt. Herald Tejada ledet lenge tempoetappen, men hadde ingen ting å stille opp med mot sammenlagtfavorittene. Ingen av de norske rytterne var levnet særlig store sjanser på etappen og de syklet trygt til mål innenfor tidsfristen. Jonas Abrahamsen måtte bytte sykkel etter at han punkterte noen kilometer før mål. Til tross for en offensiv Tour de France for Abrahamsen, så var det Richard Carapaz som stakk av med prisen for mest offensive rytter. – For å være helt ærlig er jeg faktisk litt skuffet, sier Jonas Abrahamsen til TV 2 etter løpet.

  Haugesund vant derby etter omdiskutert straffesituasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:18.53)
  sebastian tounekti ble matchvinner da haugesund vant 1-0 i rogalandsderbyet på haugesund stadion. tounekti sendte haugesund i ledelsen med et skudd fra 20 meter via vikings gianni stensness like etter hvilen. flere mål ble det ikke i søndagens derby, selv om gjestene skapte flere store muligheter. men det var en situasjon etter 36 minutter som skapte mest debatt. viking-spiller peter christiansen fikk gult kort for filming i duell med haugesunds anders bærtelsen innenfor haugesunds 16-meter. reprisene viste at bærtelsen tråkket på foten til christiansen. var sjekket situasjonen, men konkluderte med at gult kort var rett. dermed sjekket de aldri om det var offside i forkant. – det var et klart straffespark. jeg synes det er sykt at jeg får et gult kort, sa christiansen til tv 2 i pausen. – jeg trodde det var offside, så jeg stoppet litt opp. det kan dømmes straffe der. jeg synes det er et strengt gult kort i hvert fall, sa bærtelsen til samme kanal. søndagens tap er vikings første siden 4-1-tapet mot lillestrøm 16. mai. seieren gjør at haugesund klatrer til 11. plass på tabellen, mens viking befinner seg på 4. plass.


  Nordås tok Tromsø opp på trygg grunn – slo Strømsgodset 1-0 i Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:16.32)
  lasse nordås ble matchvinner da tromsø slo strømsgodset 1-0 på bortebane. seieren gir laget et ørlite pusterom i nedrykksstriden. avgjørelsen falt like etter hvilen. tromsøværingene vant ballen dypt i banen, og jakob romsaas fant nordås i bakrom. spissen vendte bort bent sørmo og hamret inn 1-0 i nærmeste hjørne. det sørget for å ta klubben et lite steg unna nedrykksstreken. tromsø står med 17 poeng, og det gjør at det er kort vei både opp- og nedover tabellen. før resten av runden er spilt, er til en av ti klubber innenfor en margin på seks poeng. strømsgodset er øverst av dem på 7.-plass, mens sandefjord ligger sist med 13 poeng. tidligere i oppgjøret hadde godset jublet for scoring. drammenslaget spilte seg på vakkert vis ut av press og trykket tromsø bakover i banen. elias melkersen avsluttet angrepet og feiret scoringen, men etter en lang var-sjekk ble målet annullert for offside. da tok tromsø over initiativet og spilte seg til flere muligheter. først etter pause lå ballen i nettet. tromsø røk på sitt niende tap for sesongen da de måtte gi tapt i midnattssolkampen mot kfum oslo på hjemmebane forrige runde. klubben gikk inn mot sin 16. seriekamp for året ett poeng over jumboplassen. (ntb)

  LeBron James reddet USA fra fiasko mot Sør-Sudan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:14.57)
  lebron james avverget et pinlig tap for usa i en treningskamp mot sør-sudan i london før sommer-ol i paris. det stjernespekkede amerikanske landslaget vant med kun ett poeng i 101-100-seieren. til pause lå de under 44-58. 39 år gamle james scoret 25 poeng i kampen, inkludert de to siste som ga usa seieren med åtte sekunder igjen på klokken. – vi må fortsette å ta skritt fremover, sa james, som har vunnet to ol-gull med usa og vunnet nba fire ganger. usa er rangert som verdens beste landslag, mens sør-sudan er helt nede på 33.-plass på det internasjonale basketballforbundets ranking. sør-sudan debuterte i vm i fjor, men ble eliminert i gruppespillet. de får også ol-debuten sin denne sommeren. i paris møtes usa og sør-sudan igjen i gruppespillet, i lille 31. juli. (ntb)

  USA-proff Gregersen med to scoringer i snuoperasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:14.28)
  midtstopper stian gregersen scoret begge målene for atlanta i 2–1 seieren mot columbus crew i den amerikanske toppserien mls. det var gregersen sine to første mål for atlanta etter overgangen fra franske bordeaux. november i fjor var sist gang at han var med i den norske landslagstroppen.

  Solberg vant WRC2-klassen i Rally Latvia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:14.18)
  oliver solberg fortsatte storformen da han kjørte inn til seier i wrc2-klassen i rally latvia. norsk-svensken sikret seieren etter å ha vunnet 12 av de 20 fartsprøvene. totalt skilte det 37,4 sekunder ned til finske mikko heikkilä på 2.-plass. – takk folkens for all den utrolige støtten både på og utenfor banen denne uken. alt kommer ned til dette når vi går inn i ss20. la oss vinne dette, skrev solberg på x før den siste fartsprøven. før de fire avsluttende fartsprøvene søndag, ledet solberg med 26 sekunder ned til heikkilä. skoda-føreren økte ledelsen med ytterligere sju sekunder da han vant dagens to første fartsprøver. heikkilä vant imidlertid søndagens tredje fartsprøve, men til finnens fortvilelse klarte han ikke å ta noe mer enn 0,4 sekunder på solberg. norsk-svenske solberg avsluttet med nok en seier og økte ledelsen sin med ytterligere 4,6 sekunder ned til heikkilä. 22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. i slutten av juni endte han som to i wrc2-klassen i rally polen, mens han vant em-runden på hjemmebane i karlstad to uker tidligere. der var ingen norske deltakere med i helgens rally i latvia. det ble imidlertid finsk seier i wrc-klasser der kalle rovanperä vant foran franske sébastien ogier og ott tänak fra estland. (ntb)

  Pogacar tok sin femte etappeseier i årets Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:18.10)
  det var tadej pogacars femte etappeseier i årets tour de france. han har vært overlegen i årets etapperitt og leder sammenlagt med over fem minutter. pogacar (25) har nå vunnet 16 etapper i sin korte karriere. det var bare jonas vingegaard som fulgte pogacar til bakketoppavslutningen. tobias halland johannessen støtet seg opp til brudd og var lenge med i kampen om seieren. han ble hentet inn av favorittgruppen med fem kilometer igjen av etappen. han kom til slutt i mål på 11. plass, 2.43 minutter bak pogacar. med fire knalltøffe stigninger fordelt på 133 kilometer ble det satt et høyt tempo allerede i det første fjellet. hovedfeltet smuldret opp på få minutter og en gruppe på tre ryttere fikk en liten luke ned til favorittgruppen. halland johannesen kom seg opp til favorittgruppen igjen og støtet seg fra sammen med to andre ryttere. de jaktet det store bruddet som hadde dannet seg i front. da de tok igjen bruddet var bruddet på 10 ryttere. i det siste fjellet falt en etter en rytter av, med favorittgruppen på skuddhold. det er bare noen dager siden at halland johannessen gikk i bakken, og det var nære også på den 20. etappen. halland johannessen hjul var borti hjulet foran, med det mistet han balansen. like bak kom en motorsykkel som var nære å kjøre på den norske klatreren.

  Norris raskest i Ungarn – kvalikfiasko for Russell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:17.29)
  mclaren-fører lando norris vant lørdagens kvalifisering til ungarns grand prix i formel 1. med en vinnertid på 1.15,227 tok norris seieren foran stallkollega oscar piastri. det skilte bare 0,022 sekunder mellom dem, mens vm-leder max verstappen ble nummer tre. avslutningen på den tredje og siste kvalifiseringsomgangen ble dramatisk. med litt over to minutter igjen krasjet yuki tsunoda, og løpet ble avbrutt. etter oppstarten greide ingen å slå tiden til norris. den siste runden ble kjørt uten verstappen i feltet. for to uker siden var russell raskest i f1-kvaliken på silverstone-banen, men måtte bryte hovedløpet dagen derpå og så lagkamerat lewis hamilton ta sin første seier på 945 dager. lørdag kom en ny nedtur da den britiske mercedes-føreren røk ut allerede i første omgang på en regntung bane i budapest. (ntb)


  Holger Rune sliter med flere skader før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:13.04)
  holger rune valgte fredag å trekke seg ​​fra atp-turneringen i hamburg grunnet problemer med det ene kneet, men danskens håndledd plager ham også. – vi får se i løpet av de neste dagene om det blir bedre. det er faktisk håndleddet som er den største utfordringen akkurat nå, sa holger runes mor og manager, aneke rune, til danske tv 2. fredag trakk rune seg fra kvartfinalen mot arthur fils i atp-turneringen i hamburg med smerter i det ene kneet. likevel er det visstnok håndleddet som er den største utfordringen. – det har gjort vondt siden roma, da den fysiske treneren dessverre skadet ham, sa aneke rune. holger rune er tredjeseedet i neste ukes atp 250-turnering i kroatiske umag. i første omgang må han imidlertid møte en spesialist i umag for å få bukt med problemene, fortalte aneke rune. rune lå under 4-6, 1-4 da han kastet inn håndkle mot fils. smertene i kneet oppsto imidlertid allerede i seieren over ungareren fabian marozsan i første runde. han slo da også ut den argentinske kvalifiseringsspilleren marco trungelliti før møtet med fils. (ntb)


  Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:19.49)
  magnus carlsen tok seg lett av jan nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje champions chess tour-turnering. han vant tre strake partier. carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen. første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i carlsens favør. det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk. – her er det sjakk matt på brettet! veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer. carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende. – for en prestasjon av magnus, sa hammer. nepomnjasjtsjij var utfordrer da carlsen i 2021 forsvarte og vant vm-tittelen i langsjakk for siste gang. årets tredje champions chess tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre. carlsen vant årets første cct-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. begge finalene var mot alireza firouzja (ntb)

  Nadal slet seg videre i Båstad – 18 servebrudd i historisk lang kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:17.44)
  den spanske tennislegenden rafael nadal (38) måtte virkelig jobbe for å ta seg forbi argentinske mariano navone i kvartfinalen i atp 250-turneringen i båstad. spanjolen sikret semifinalebillettene med sifrene 6-7 (2-7), 7-5, 7-5. kampen varte i fire timer og ett minutt, noe som er den lengste tresettskampen i atp-historien, ifølge tennisjournalisten josé morgado. i semifinalen venter kroatiske duje ajdukovic, som er rangert som nummer 130 i verden. kampen fikk en fartsfylt start, hvor spillerne brøt hverandre totalt seks ganger i det første settet. til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjøres i tiebreak. navone var der klart best og vant 7-2. det andre settet fortsatte på samme måte med fem brudd, men denne gangen var nadal i dytten og vant 7-5. dermed måtte avansementet avgjøres i et tredje sett, hvor det også ble sju brudd. nadal viste rutine og servet til slutt inn seieren til 7-5. tidligere hadde nadal og navone aldri møttes før. nadal er rangert som nummer 261 i verden, mens navone er helt oppe på 36.-plass på verdensrangeringen. (ntb)

  Ny maktdemonstrasjon av Pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.

  Ingen brudd for hardt forslått Johannessen - tar avgjørelse om videre Tour-deltagelse fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen på grunn av smerter i skulderen. lagen kunne like etter bekrefte at nordmannen ikke har pådratt seg noen brudd. – han vil dra tilbake til hotellet for videre behandling og en avgjørelse rundt hvorvidt han vil starte etappe 19 vil bli tatt på morgenen, skriver laget i en presseuttalelse. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. johannessen hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt - sjekket for kragebeinsbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen. der skulle han undersøkes for et mulig kragebeinsbrudd, men laglege rory nolan kunne like etter bekrefte overfor tv 2 at det ikke var noe brudd for nordmannen. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt - sendt til røntgensjekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen. det bekreftet laglege rory nolan overfor tv 2, og at det skal sjekkes for et mulig brudd kragebeinsbrudd. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt: – Det var dritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjrode absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med rundt 30 kilometer igjen av etappen der det så ut til at han fikk for høy fart før en skarp sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Stygg velt ødela for norsk seier: – Nei, nei, nei!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med rundt 30 kilometer igjen av etappen der det så ut til at han fikk for høy fart før en skarp sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. – så lett og frisk han så ut så er dette utrolig trist, sa mads kaggestad. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var uansett ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Cavan Sullivan (14) fikk MLS-debuten – ble tidenes yngste spiller i ligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:07.40)
  cavan sullivan (14) ble tidenes yngste debutant i mls da philadelphia union vant 5-1 over new england revolution. jakob glesnes scoret i storseieren. glesnes la på til 2-0 etter 39 minutter av kampen, som ble spilt natt til torsdag norsk tid. den norske midtstopperen stanget ballen i nettet etter en corner. fem minutter før slutt ble det stor jubel da 14 år gamle cavan sullivan entret banen i mls for første gang. han slo freddy adu sin rekord fra 2004, som tidenes yngste debutant i mls. sullivan fikk spille sine første minutter i mls i en alder av 14 år og 293 dager gammel. det er 13 dager yngre enn da adu satte rekord i 2004. unions supertalent blir spådd en stor fremtid. sullivan skal ha en avtale om bli manchester city-spiller i 2027, når han fyller 18 år. det meldte blant andre espn da sullivan signerte kontrakt med union i mai. da kommenterte sullivan også muligheten til å bli tidenes yngste spiller i mls. – det hadde vært kult å ha min første rekord, men det betyr ikke så mye for meg. det handler ikke om hvor man starter, men hvor man ender, sa sullivan da. (ntb)

  Argentinske Copa America-vinnere anklages for rasisme – Chelsea-profil legger seg flat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:06.49)
  frankrikes fotballforbund (fff) raser mot det argentinske landslaget etter feiringen av copa america-tittelen. de hevder at flere spillere opptrådte rasistisk. nyhetsbyrået afp skriver at fffs president phillippe diallo har bedt argentinas fotballforbund om å svare for seg. de har samtidig henvendt seg til det internasjonale fotballforbundet (fifa) for en kommentar, skriver sky sports. – på bakgrunn av alvoret i de sjokkerende uttalelsene, som strider mot sporten og menneskerettighetene, har presidenten i forbundet besluttet å sende inn en juridisk klage for rasistiske og diskriminerende uttalelser, heter det fra forbundet. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. i et innlegg i sosiale medier legger fernandez seg nå flat. – jeg vil oppriktig beklage for en video som ble publisert på min instagram-konto underveis i feiringen (av copa america-seieren). sangen inneholder meget støtende språkbruk, og det finnes overhodet ingen unnskyldning. jeg er imot alle former for diskriminering, og jeg vil si unnskyld for at for at jeg ble revet med i euforien, skriver fernandez, før han avslutter: – den videoen, det øyeblikket og de ordene reflekterer ikke meg som person. jeg er oppriktig lei meg. chelsea-spiller wesley fofana er blant dem som har reagert på feiringen. ifølge bbc og sky sports har london-klubben bestemt seg for å undersøke saken. (ntb)


  Dramatisk nestenulykke for Uno-X: – Livsfarlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig blant dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest på den 16. tour de france-etappen i nimes. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. tv 2-ekspert dag otto lauritzen var svært kritisk til hendelsen. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte lauritzen. – det er sånn som ikke skal skje. det er livsfarlig, sa han videre. kulset selv forklarer hendelsen slik: – først tenkte jeg «hva er det han tullingen driver med?». men så var det min bil som kjørte feil. det var en skummel situasjon, sier kulset. – bildene ser nok litt annerledes ut. vi hadde god kontroll på hverandre. men bortsett fra det kjører vi inn i en rundkjøring der bilen ikke kan bremse. vi kjørte egentlig feil begge to, sier sportsdirektør stig kristiansen til tv 2. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Kristoff nær seier i dramatisk massespurt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig balnt dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. – jeg har aldri sett det før, sa sykkelekspert mads kaggestad om nestenulykken. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte tv 2s dag otto lauritzen. wærenskjold hadde få problemer med å hente inn hovedfeltet etter punkteringen. det samme gjaldt kulset. det var duket for en siste flate etappe i tour de france, der nettopp kristoff var pekt ut som uno-x sin utvalgte for den 16. etappen. forrige gang han vant i nimes var for ti år siden. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Spansk parade i Madrid etter EM-gullet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:22.43)
  det spanske herrelandslaget i fotball ble mandag hyllet i hovedstaden madrid etter at de tok sin fjerde em-tittel. luis de la fuentes mannskap glitret gjennom hele mesterskapet, og det spanske stjernegalleriet gikk seirende ut av samtlige sju kamper. finaletriumfen mot england var spanjolenes 19. seier på 22 kamper under ledelse av de la fuente. siden 0-2-tapet mot skottland i mars i fjor har spania bare tapt én landskamp. – det er så mye glede og stolthet i dette laget nå. vi nyter virkelig dette øyeblikket. jeg er så glad på landets vegne. jeg håper alle kjenner på den samme stoltheten som vi gjør nå, sa de la fuente etter seieren mot england. flere eksperter hevet øyenbrynene da forbundsmannen de la fuente ble hentet inn som ny landslagssjef. han hadde vært trener for ulike aldersbestemte landslag i nesten ti år før han fikk toppjobben i 2022. siden den gang har han fått det spanske landslaget til å funke etter tolv år uten mesterskapssuksess. – jeg visste at spillerne trodde på meg. i halvannet år har de vært ufeilbarlige. denne gruppen med spillere kan fortsette å vokse. de går ikke lei av å konkurrere. fra første dag har de ønsket å gjøre folk stolte. vi har vært trofaste mot en idé som spillerne har forstått til perfeksjon, fortsatte landslagssjefen. (ntb)

  Argentina vant Copa América - Messi i tårer og byttet ut med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:06.18)
  argentina vant søndagens finale i copa américa. lautaro martínez skjøt ballen i mål i andre ekstraomgang. messi ble skadet og måtte tas av banen. martínez` scoring var kampens eneste, og det ble dermed han som sikret seieren for argentina i miami. etter en sen takling i første omgang, måtte seierherrenes stjernespiller lionel messi få legebehandling. han holdt seg for ankelen, men kom seg igjen fort. etter å ha snublet i sine egne bein i andre omgang, ble han byttet ut med nicolas gonzalez. en tydelig preget messi greide ikke å holde tårene tilbake etter at han måtte gå fra banen. det var mange som hadde billett til finalen mellom de to søramerikanske landene. selve kampen startet med en forsinkelse på hele 45 minutter og ble innledet med kaos. den argentinske avisen la nación beskriver gråtende barn, folk som ble dyttet og folk som ikke gadd mer av kaoset ved inngangsporten, og dro hjem. det var ingen ringere enn den colombianske artisten shakira som sto for underholdningen i den noe utvidede pausen. i stedet for det vanlige kvarteret, så varte den i 25 minutter. (ntb)

  Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i Wien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:18.33)
  anders mol og christian sørum vant finalen på verdenstouren i sandvolleyball i wien mot polske michal bryl og bartosz losiak med settsifrene 25-23, 21-12. det lover godt for et av norges største gullhåp i sommerens ol i paris, to uker før deres første kamp i lekene. tittelforsvarerene fra sist ol hadde aldri tapt mot deres polske motstander før og var heller aldri særlig truet på sanden i wien. det første settet var riktignok jevnt og den polske duoen forsvarte noen setballer fra nordmennene, før mol og sørum sikret 25-23. i andre sett tok den norske duoen initiativet fra start og sikret seieren med 21-12. søndagens finale var den norske duoens første på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen. nordmennene har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år, etter at mol pådro seg brudd i foten i mars. i paris-ol kan duoen bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et ol-gull. i frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. den unge svenske duoen jonatan hellvig og david åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere. svenskene deltok ikke i wien. (ntb)

  Nicolai Budkov Kjær ble historisk – vant juniorturneringen i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:15.19)
  tennistalentet nicolai budkov kjær (17) vant søndag finalen i wimbledon-turneringen for juniorer. med settsifrene 6-3, 6-3 slo han nederlandske mees rottgering og kunne juble for sin første juniortittel i single i grand slam-sammenheng. med finaleseieren går kjær i fotsporene til noen av de største stjernene i tennishistorien. både roger federer, björn borg og stefan edberg har gått til topps i juniorturneringen i wimbledon. kjær hadde bare tapt ett sett på vei mot finalen. 17-åringen ble søndag den første norske spiller til å vinne grand slam-single på 100 år. kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i roland-garros sammen med joel schwärtzler. (ntb)


  KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:00.06)
  den historiske midnattssolkampen på romssa arena endte 2–1 til gjestene fra oslo. det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang. – vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa kfums johannes nuñez til tv 2 i pausen. to målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte johannes nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en tromsø-spiller. det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen. i det 63. minutt slo tromsø tilbake. jakob napoleon romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga tromsø-supporterne noe å juble for. de røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak kfum-keeperen. i stedet stanget momodou lion njie gjestene i føringen. hele 14 minutter ble lagt til på romssa arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger. til tross for mye tilleggstid, blir det ikke flere scoringer. kampen endte 1–2. med seieren her klatret kfum fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo tromsø, som falt ned på en 14. plass.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »