Hovedsiden

Liten annonse
  Vingegaard står over Vueltaen: – Tror aldri jeg har vært så sliten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. juli 2024 KL:10.20)
  jonas vingegaard føler seg tom etter en knalltøff tour de france og dropper å sykle vuelta a españa. i fjor ble dansken nummer to i det spanske grand tour-rittet. han ble kun slått av lagkamerat sepp kuss. – dessverre stiller jeg ikke til start i vuelta a españa. jeg har andre prioriteringer i år, men jeg kommer sikkert til å stille der igjen i framtiden, sier vingegaard til eurosport, ifølge reuters. tour de france har vært en prøvelse for vingegaard, som i april pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter å ha veltet stygt i baskerland rundt. vingegaard var ikke i nærheten av å hamle opp med tadej pogacar sammenlagt i tour de france, men sikret likevel 2.-plass totalt og fikk også med seg en emosjonell etappeseier på rittets 11. etappe. rittet har kostet mange krefter, forteller dansken. – jeg er sliten. jeg tror aldri at jeg har vært så sliten etter et grand tour-ritt før. for å være ærlig er jeg utslitt, sier vingegaard, som forteller at han vil forsøke å vinne tour de france igjen neste år. vingegaard vant touren både i 2022 og 2023 foran pogacar. sloveneren vant derimot rittet sammenlagt både i 2020 og 2021, i tillegg til seieren i årets tour. vuelta a españa starter 17. august og varer til 8. september. (ntb)

  Pogacar ikke fan av alternativ Tour-avslutning: – Foretrekker Champs-Élysées

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:10.04)
  tadej pogacar er en av favorittene når tour de france senere søndag avsluttes med en 33 kilometer kupert tempoetappe i nice. men selv om den etappen favoriserer ham langt mer enn spurten på champs-élysées i paris, foretrekker sloveneren fortsatt den tradisjonelle avslutningen i den franske hovedstaden. – det blir helt sikkert veldig annerledes, men jeg liker det ikke. jeg starter ikke før klokken seks om kvelden, så det blir en lang dag, sa pogacar. arrangørene har benyttet anledningen til å bryte med den gamle tradisjonen fordi paris og champs-élysées i år er okkupert av ol. det er første gang på 35 år at tour de france har en tempoetappe som avslutning. da det sist skjedde, i 1989, utløste det en av de mest dramatiske avslutningene i tour de france-historien, med greg lemond som vant rittet med åtte sekunder. det er neppe noen sjanse for at noe slikt skjer på søndag. pogacar starter med en ledelse på 5 minutter og 14 sekunder ned til jonas vingegaard på 2.-plass. – jeg foretrekker champs-élysées. men det er annerledes, og jeg gleder meg til å oppleve hvordan det fungerer som siste etappe, sa pogacar.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogačar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogačar tok fredag sin fjerde etappeseier i årets tour de france og sin 15. totalt. etter nok en maktdemonstrasjonen leder pogačar med fem minutter og tre sekunder ned til danske jonas vingegaard sammenlagt. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. med elleve kilometer til det høyeste punktet i årets tour – cime de la bonette 2802 moh. – kjørte hjelperytterne til pogačar på, og en etter en av hjelperne til vingegaard falt av. dermed satt dansken uten lagkamerater i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål rykket pogačar fra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket, hentet jorgenson, vant etappen og økte ledelsen i sammendraget til over fem minutter før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. johannes kulset, yngstemann i feltet, ble beste nordmann på etappen på 38. plass, 24 minutter bak pogacar.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.

  Roglic bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:11.20)
  primoz roglic står av årets tour de france etter velten på den 12. etappen. sloveneren lå på 6.-plass i sammendraget og var en av de fire store forhåndsfavorittene i etapperittet. bora-hansgrohe opplyser at skadene roglic pådro seg under torsdagens etappe gjør det krevende å fortsette rittet. med bare noen få kilometer igjen av torsdagens etappe deiset sloveneren i bakken. da han tråkket i mål med lagkompisene, var sykkeldrakten revet opp ved den ene skulderen. etter etappen var boras sportsdirektør rolf aldag bekymret på roglics vegne. – han har veldig vondt, og vi er nødt til å lytte til det medisinske apparatet. vi må høre hva de tenker om hva primoz kan gjøre. akkurat nå er fokuset vårt på helt andre ting enn sammenlagtkampen, sa aldag. landsmann tadej pogacar, som i 2020 knep sammenlagtseieren i tour de france foran nettopp roglic, fikk vondt av 34-åringen etter krasjen. – jeg fikk beskjed om at primoz hadde krasjet etter vi hadde kommet i mål. jeg ble ganske sjokkert, og det er virkelig dårlige nyheter. jeg er veldig lei meg på hans vegne. han har sett bedre og bedre ut for hver dag som går, slo pogacar fast. tour de france-sirkuset ruller fredag videre med en 165,3 kilometer lang etappe fra agen til pau. (ntb)


  Uefa har offentliggjort EMs raskeste spillere – fransk gullkalv topper listen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:07.56)
  kylian mbappé har målt den høyeste toppfarten under sommerens fotball-em, mens en slovensk midtbanespiller overrasker negativt. det kommer fram av det europeiske fotballforbundets (uefa) statistikk. uefa har på sine sider offentliggjort topphastigheten til alle spillerne så langt under årets em, hvor mbappé er raskest med en måling på 36,5 kilometer. spanske ferrán torres (36 km/t) ligger som nummer to på listen, mens slovenske benjamin sesko (35,9) følger rett bak på 3.-plass. slovenerens lagkompis, jasmin kurtic, kommer imidlertid ikke så godt ut av listen. midtbanespilleren har målt den laveste toppfarten av samtlige spillere, inkludert alle keeperne. hans toppfart er mål til 20,5 kilometer. de engelske semifinalistene kommer heller ikke veldig godt ut av listen med kyle walker (34,8) som deres raskeste spiller helt nede på 19.-plass. nestemann er ezri konsa på 47.-plass. topp ti raskeste i em: 1) kylian mbappé, frankrike 36,5 km/t 2) ferrán torres, spania 36 3) benjamin sesko, slovenia 35,9 4) leroy sane, tyskland og valentin mihaila, romania 35,8 6) theo hernández, frankrike 35,7 7) dan ndoye, sveits og micky van de ven, nederland 35,6 9) rasmus højlund, danmark 35,5 10) rafael leão, portugal 35,4 (ntb)

  Pogacar hardt ut mot konkurrentene: – De er redde for meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:07.43)
  tour de france-lederen tadej pogacar (uae) lot seg ikke imponere over konkurrentenes taktikk på søndagens 9. etappe. underveis på etappen prøvde pogacar å ta igjen bruddet flere ganger, men fikk ingen hjelp fra jonas vingegaard (visma) og remco evenepoel (soudal quick-step). – det er synd at vi ikke gikk for det sammen. jeg tror det er på grunn av vismas taktikk. ellers hadde det blitt oss tre på pallen, sa pogacar. – de er redde for meg og bare fulgte etter, fortsatte han. evenepoel sa seg enig med uae-stjernen, men var hakket mindre skuffet enn rivalen. – det er synd ja, vi kunne tatt tre-fire minutter på de andre, men du må også akseptere andre lags taktikker, sa evenepoel. anthony turgis vant til slutt etappen etter en spurtduell mellom rytterne i bruddet, mens pogacar måtte nøye seg med en 44.-plass. evenepoel fulgte på plassen bak, mens vingegaard ble nummer 49. pogacar har en ledelse på 33 sekunder ned til evenepoel på 2.-plass i sammendraget. de to foregående årenes vinner, vingegaard, ligger som nummer tre, 1.15 bak sloveneren. mandag er det hviledag i rittet. tirsdag avsluttes trolig 10. etappe med massespurt inn til saint-amand-montrond. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »