Hovedsiden

Liten annonse
  De regjerende mesterne klar for EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:22.39)
  regjerende europamester italia er klar for em-sluttspillet i tyskland neste sommer. etter 0-0 mot ukraina mandag kveld sikret italienerne direkte em-billett da de ble nummer to i gruppe c bak gruppevinner england, som allerede er klar for em. både italia og ukraina sto med 13 poeng før den siste og avgjørende kampen i den ordinære em-kvalifiseringen, men ettersom italia vant 2-1 i milano tidligere i høst måtte ukraina vinne mandagens oppgjør, som ble spilt på nøytral bane i tyske leverkusen, for å ta seg til em. ukraina ropte på straffespark to og et halvt minutt på overtid i andre omgang, men de fikk ikke gehør av dommer jesús gil manzano. dermed endte det målløst i leverkusen og italia kunne juble for sikret sin åttende strake em-deltakelse etter å ha blitt nummer to i gruppen på innbyrdes oppgjør. i tillegg sikret både tsjekkia og slovenia em-billetter mandag kveld, mens ukraina må spille playoff i nasjonsligaen for å ta seg til em.

  Danmark klar for fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:22.39)
  danmark var sterkest i den avgjørende «finalen» mot slovenia i gruppe h. med 2-1-seier er de klar for em i fotball neste år. joakim mæhle og erik janza sørget for at det sto 1-1 til pause. ni minutter etter hvilen brukte thomas delaney to touch på å sette inn 2-1-målet som sendte parken til himmels. dermed skal danmark spille sitt tiende em-sluttspill. i 2021 tok de seg hele veien til semifinalen. der endte det med 1-2-tap for england. kasakhstan er nærmest frontduoen i gruppe h med 18 poeng. de møter slovenia mandag, mens danmark tar turen til nord-irland. (ntb)  Solbakken bekrefter: Ullevaal-gresset skal forbedres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.17)
  etter at erling braut haaland pådro seg en vridning i ankelen i torsdagens privatlandskamp mot færøyene, var det flere av spillerne som mente at nestenskaden kom som følge av dårlig gressmatte på ullevaal stadion. på fredagens pressekonferanse sier landslagssjef ståle solbakken at det er en prosess i gang for å forbedre gressmatten på nasjonalarenaen. – jeg vet ikke riktig når den begynner, men den avtalen er der. det vil bli gjort noe med, sier solbakken. landslagssjefen trekker frem det han beskriver som «strøkne» baner mot sverige og slovenia i fjor sommer, men at banen ikke har vært like bra i år. – jeg har ikke vært høylytt misfornøyd. det er i hvert fall lagt en plan, som gjør at prosessen er i gang. jeg tror det er neste sommer, sier solbakken. selve vridningen skal haaland ha kommet greit fra, og solbakken forteller at superspissen er med på en restitusjonsøkt fredag. utover dagen skal jærbuen bli sett på av landslagslege ola sand og fysioterapeut. – akkurat nå ser det ut som det går bra, sier solbakken om haaland, og legger til at han planlegger for at manchester city-spilleren kan være med i søndagens kamp mot skottland. bortekampen i glasgow er den siste i em-kvalifiseringen, som norge uansett ikke kan ta seg videre fra.

  Eriksen og Højlund mister viktige Danmark-kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:10.14)
  manchester united-duoen christian eriksen og rasmus højlund melder forfall til danmarks innspurt i em-kvalifiseringen. det melder danmarks fotballforbund i sosiale medier mandag formiddag. med to kamper igjen av em-kvalifiseringen, topper slovenia og danmark gruppe h med 19 poeng. de to beste går til em, og det er fire poeng ned til kasakhstan på tredjeplass. danmakrk møter slovenia hjemme fredag, før nord-irland venter borte i siste kamp neste mandag. eriksen og højlund måtte begge ut med skade i manchester uniteds 1-0-seier over luton lørdag. de erstattes av jens stryger larsen og jesper lindstrøm i den danske troppen. (ntb/nrk)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »