Hovedsiden

Liten annonse
  Herrelandslaget to plasser ned på Fifa-rankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:11.31)
  både romania og panama har tatt igjen ståle solbakkens mannskap på fifa-rankingen. norges herrelandslag i fotball ligger dermed på 44.-plass. det kommer fram av fifas oppdaterte liste torsdag formiddag. norge lå på 42.-plass på listen fra 26. oktober, men etter 2-0 hjemme over færøyene i en treningskamp og 3-3 borte mot skottland i em-kvaliken, faller norge ned på 44.-plass. norge klarte ikke å kvalifisere seg som sommerens fotball-em verken gjennom kvalifiseringen eller nasjonsligaen. (ntb)


  Landslaget falt to plasser

  Kilde: VG Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:11.25)
  både romania og panama har gått forbi ståle solbakkens mannskap på fifa-rankingen. norges herrelandslag i fotball ligger dermed på 44.-plass, melder ntb.

  Nyland fortsatt ute - mister ny mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:18.24)
  ørjan nylands retur i sevilla lar vente på seg. landslagskeeperen er ikke i troppen til onsdagens champions league-møte med psv eindhoven. sunnmøringen var tilbake på trening sist torsdag og ble raskt meldt kampklar i spanske medier. det siste viste seg ikke å stemme. nyland var ikke med da sevilla tapte borte mot real sociedad søndag, og det blir han heller ikke når psv kommer på besøk. navnet hans er ikke oppført blant de 23 utvalgte. målvakten står i høst med to kamper i mesterligaen. han måtte stå over sevillas siste mot arsenal i london og den påfølgende samlingen med ståle solbakkens landslag. sevilla ligger sist med to poeng i sin cl-pulje og er i fare for å ryke ut. psv og lens er begge på fem poeng, mens arsenal topper med ni.


  ståle solbakken ble bestefar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:21.02)
  landslagssjef ståle solbakken har blitt bestefar for første gang. det er hamar arbeiderblad som melder at fotballtoppens sønn sondre og kjæresten emilie wettestad som har blitt foreldre. – det var en fantastisk nyhet, og selv om jeg nok er litt roligere enn fruen, er det en ny epoke i livet som starter, skriver solbakken i en tekstmelding til avisen. landslagssjefen og kona anniken kan dermed smykke seg med tittelen besteforeldre. (ntb)
  Prosjekt skal evaluere Norges kvalifiseringsfiasko: – Brutalt og dypt frustrerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.31)
  norges fotballforbund har nedsatt en prosjektgruppe som skal analysere hva som gikk galt da em-billetten glapp for erling braut haaland og norge. norges deltakelse i neste års em-sluttspill i tyskland gikk i vasken i den nylig avsluttende kvalifiseringen. det ble heller ingen ekstrasjanse gjennom omspillet i nasjonsligaen. – vi skal sette ned et skikkelig arbeid der vi evaluerer det arbeidet som er gjort rundt kvaliken, sa fotballpresident lise klaveness. fotballtoppene er samtidig tydelige på at landslagsledelsen med ståle solbakken i spissen fredes i arbeidet som nå kommer. både solbakken og brede hangeland får sentrale roller i prosjektarbeidet som nå iverksettes. – målet er at det munner ut i konkrete tiltak både på kort og lang sikt, sier generalsekretær karl petter løken. landslagssjefen signerte ny kontrakt med nff tidligere i år. – vi har sterk tro på måten ståle og støtteapparatet jobber med laget. det er mange stjerner i laget vårt. vi opplever at dette er et lag som har både trygghet, konkurranse og et sterkt samhold, sier klaveness. hun mener prosjekt solbakken har gitt et lag for framtiden. (©ntb)


  solbakken avslører kvalikmisnøye: – var ikke «happy»
  solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: norge stryker på alle målsettinger. dette sier nff-presidenten om solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.19)
  før søndagens em-kvalikkamp mellom skottland og norge er skottene allerede kvalifisert til mesterskapet, mens norge har levert en skuffende prestasjon. skottland-trener steve clarke mener de hadde en stor fordel av hvordan kampoppsettet ble i norges gruppe. – måten terminlisten ble lagt opp på, med tre hjemmekamper i starten, gjorde at vi klarte å ta med oss maksimalt med poeng fra disse kampene. da vi fikk 2-1-seieren i oslo hadde vi kvaliken i egne hender, og heldigvis lot vi det ikke glippe, sier clarke til nrk. skottland hadde tre hjemmekamper på de fire første kampene og vant alle tre mot kypros, spania og georgia. i den eneste bortekampen på de fire første, borte mot norge, snudde de kampen mot slutten og vant 2-1. ståle solbakken røper overfor nrk at han var langt fra fornøyd med oppsettet norge fikk utdelt av uefa. – før var det sånn at landene ble enige, og hvis de ikke ble enige ble det avgjort med en maskin. nå fikk vi bare presentert at det ble sånn, og at vi startet borte mot spania og georgia, forteller solbakken. han understreker at norge gjorde to gode bortekamper i starten og vil ikke bruke det som en unnskyldning. men han legger ikke skjul på viktigheten av å komme godt i gang i en kvalik med bare åtte kamper. – i tillegg gjorde den tredje kampen vår (skottland hjemme) at det mentale aspektet i gruppa snudde. hadde vi vunnet den, hadde vi vært ok i gang siden vi hadde gjort unna to av de vanskeligste bortekampene. men det er klart, vi var ikke «happy» med det oppsettet. men det var ikke noe sted å protestere, sier solbakken. han mener spania trolig fikk det beste oppsettet av alle. – du sier dere ikke har noe sted å protestere. er det ingen dere kan melde fra til i uefa om at dere for eksempel ønsker annenhver kamp hjemme og borte? – nei, det finnes ikke lenger. nå ringte are (hokstad, administrerende koordinator) meg kort tid etterpå, og jeg var der hvor du er nå. vi flydde jo rundt ukraina (til georgia) også, så den flyturen var dobbelt så lang også. jeg var på, men det var ikke noe å gjøre.

  solbakken bekrefter: ullevaal-gresset skal forbedres
  solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: norge stryker på alle målsettinger. dette sier nff-presidenten om solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.17)
  etter at erling braut haaland pådro seg en vridning i ankelen i torsdagens privatlandskamp mot færøyene, var det flere av spillerne som mente at nestenskaden kom som følge av dårlig gressmatte på ullevaal stadion. på fredagens pressekonferanse sier landslagssjef ståle solbakken at det er en prosess i gang for å forbedre gressmatten på nasjonalarenaen. – jeg vet ikke riktig når den begynner, men den avtalen er der. det vil bli gjort noe med, sier solbakken. landslagssjefen trekker frem det han beskriver som «strøkne» baner mot sverige og slovenia i fjor sommer, men at banen ikke har vært like bra i år. – jeg har ikke vært høylytt misfornøyd. det er i hvert fall lagt en plan, som gjør at prosessen er i gang. jeg tror det er neste sommer, sier solbakken. selve vridningen skal haaland ha kommet greit fra, og solbakken forteller at superspissen er med på en restitusjonsøkt fredag. utover dagen skal jærbuen bli sett på av landslagslege ola sand og fysioterapeut. – akkurat nå ser det ut som det går bra, sier solbakken om haaland, og legger til at han planlegger for at manchester city-spilleren kan være med i søndagens kamp mot skottland. bortekampen i glasgow er den siste i em-kvalifiseringen, som norge uansett ikke kan ta seg videre fra.


  ståle solbakken: – haaland spiller mot færøyene
  solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: norge stryker på alle målsettinger. dette sier nff-presidenten om solbakkens fremtid. | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.43)
  på landslagets pressekonferanse onsdag møtte sander berge og ståle solbakken før kampen mot færøyene torsdag. landslagssjefen kunne bekrefte at erling braut haaland blir å se i kampen torsdag, men ville ikke røpe hvor mange minutter spissen er tiltenkt. han kunne også komme med et svar på målvaktssituasjonen. - dyngeland står i morgen, og egil selvik står mot skottland, sa solbakken. det blir dyngeland sin debut for landslaget. sander berge snakket om at det alltid betyr noe å spille for landslaget selv om kampene mot færøyene og skottland ikke har noen betydning for kvalifiseringen til europamesterskapet. videre fikk han spørsmål om han er tiltenkt som midtstopper på landslaget. - mange like engenskaper i rollene som midtbane og midtstopper. det er trenerne som bestemmer hvor jeg spiller og passer best inn, sier berge. solbakken fikk samme spørsmål, og kunne avkrefte at det er noe som kommer til å skje me det første. - for å være aktuell for det må han spille midtstopper på klubblaget først, sa landslagssjefen. norge møter færøyene torsdag 16. november på ullevål, før de møter skottland borte søndag 19. november.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »