Hovedsiden

Liten annonse


  petter solberg gjør comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:11.54)
  den norske motorsportprofilen petter solberg gjør comeback, bekrefter han overfor nrk. fem år etter at han la opp har solberg bestemt seg for å stille opp i em-runden i rally karlstad om tre uker. solberg fikk påvist sykdommen sarkoidose i 2017. den satte sitt preg på lunger, syn og energi, og i 2019 valgte den norske rallyprofilen å legge opp. nå er sykdommen så godt som borte og solberg hevder han er i sitt livs form. – jeg er i toppform, har mye energi og trenger å få kjøre. det er det jeg er god på, eller var, sier en lattermild solberg til nrk. nordmannen har trent seg opp, og tester fra sykehuset viser lite eller ingen tegn til sarkoidose. – det har sittet langt inne, men jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag, sier han. solberg har blitt 49 år, men tviler ikke på at han fremdeles har fart i blodet: – drømmen er podium (pallen) under rally karlstad. og går det bra der kan hva som helst skje fremover. jeg har flere tilbud, så får vi se. det avhenger litt på hvordan det går i karlstad. show, det blir det i allefall, lover solberg. han har allerede en sterk karriere å se tilbake på. i rallycross vant han vm i 2014 og 2015. i rally ble han verdensmester i 2003.

  Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:14.00)
  finalen i mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på ullevaal stadion. det melder norges fotballforbund i en pressemelding. – dette er fantastisk for hele norsk fotball. utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident lise klaveness. – vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i oslo, eirik lae solberg. onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (uefa) at finalen i mesterligaen for menn skal spilles i budapest i 2026. ullevaal stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.

  Norsk VM-tap for Canada

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:22.31)
  norge ble som ventet et nummer for små i torsdagens kamp mot canada i ishockey-vm. brandon tanev og andrew mangiapane sørget for 2-0 til canada, før stian solberg ga norge et lite håp med sin redusering 2.47 ut i tredje periode. men dylan cozens og jared mccann sørget for at det til slutt ble en meget komfortabel canada-seier. norge står dermed med tre tap og én seier i mesterskapet som spilles i tsjekkia. norge har igjen kamper mot østerrike (søndag) og storbritannia (mandag) i puljespillet, men selv to strake seirer vil trolig ikke holde i jakten på kvartfinale.  14 utøvere klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:10.06)
  olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til ol og paralympics i paris i sommer. ilden tennes i paris 26. juli, og det er ventet at norge sender en stor tropp til frankrike. tirsdag presenterte toppidrettssjef tore øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke ol-bagen. blant dem er bryteren grace bullen og vektløfteren solfrid koanda. vraket rørvik det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: thea helseth, inger seim kavlie og jenny marie rørvik. valget falt på de to førstnevnte. også lars martin benske og ask jarl tjøm er bekreftet klare. i seiling er en kvintett klar for paris-lekene: line flem høst, mina mobekk, hermann tomasgaard, marie rønningen og helene næss. taekwondoutøveren richard ordemann er også uttatt. til paralympics er det foreløpig roer birgit skarstein og svømmer fredrik solberg som er tatt ut. neste uttak er planlagt 4. juni. både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt ol-kravet. norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting. – vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen. (ntb)  Personlig rekord for spydkaster Obst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:20.30)
  marie-therese obst kastet 61,81 meter under søndagens spydkonkurranse i tyske offenburg. det er ny personlig rekord for 28-åringen. hun hadde allerede klart em-kravet på 60 meter tidligere i år, da hun kastet 61,69 meter i portugal i mars. med søndagens personlig rekord sniker hun seg litt nærmere ol-kravet på 64 meter. 61,81 meter holdt til fjerdeplass i stevnet. tidligere sølvvinner i em, serbiske adriana vilagos, vant med 63,58 meter. obst representerer tjalve og trenes av tidligere spydkaster paul solberg. em arrangeres i roma fra 7. til 12. juni, mens ol i paris varer fra 26. juli til 11. august.

  solberg krasjet ut av rally portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:12.04)
  oliver solberg ledet wrc2-klassen i rally portugal fram til han mistet kontroll over bilen og rullet rundt på lørdagens andre fartsprøve. det skjedde like etter at den finske toppføreren kalle rovanperä også hadde kjørt av veien. dermed røk både lederen av rallyet og lederen av wrc2-klassen ut med kort mellomrom. – elliott og jeg er begge ok, men vi er ute for i dag, skriver solberg. solbergs bil rullet rundt flere ganger, men han og edmondson kunne ta av seg ut av bilen uten assistanse. (ntb)


  Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:18.39)
  sveits ble som ventet for sterke for norge i den første kampen i ishockey-vm. et norsk lyspunkt var stian solberg i 2-5-tapet. det norske laget, med blant annet patrick thoresen og mats zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. i midtperioden scoret sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig. markus vikingstad scoret norges første mål etter flott forarbeid av zuccarello, thoresen og johannes johannesen. sven andrighetto, romain loeffel, sven senteler, tristan scherwey og nino niederreiter sto for scoringene til sveits, mens michael brandsegg nygård satte inn 2-5 for norge helt på tampen. til tross for det norske tapet, fikk stian solberg vist seg godt fram. 18-åringen gikk nylig fra vålerenga til den svenske storklubben färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene. – at han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. – jeg tror han kommer til å gå videre til nhl, la han til. ekspert alexander bonsaksen i viaplay-studio er enig. – han er involvert i målsjanser. han er involvert i fysisk spill. han er uredd. ekstremt moden i spillet for alderen, sa bonsaksen. solberg er også aktuell i den kommende nhl-draften hvor han er ranket på 20.-plass. det er sju andre lag i norges pulje. de fire beste går til kvartfinale. neste oppgave er mot vertsnasjon tsjekkia lørdag. (ntb)  Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  landslagstrener tobias johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-vm i praha hvor nhl-stjernen mats zuccarello gjør vm-comeback. som ventet var nhl-stjernens navn med i troppen som ble presentert på olympiatoppen mandag. det er zuccarellos første vm siden 2016 i moskva. han og backen johannes johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske lahti pelicans, tilslutter seg den norske troppen i praha. det gjør også usa-proffene emil martinsen lilleberg og mathias emilio pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i ahl. målvakter: jonas arntzen (örebro), henrik haukeland (düsseldorf), tobias normann (aik). backer: sander vold engebråten (örebro), isak hansen (sparta), sander hurrød (storhamar), max krogdahl (östersund), christian kåsastul (pustertal), mattias nørstebø (björklöven), stian solberg (vålerenga), johannes johannesen (lahti pelicans), emil lilleberg (tampa bay lightning). løpere: mats zuccarello (minnesota wild), michael brandsegg-nygård (mora), andreas martinsen (storhamar), eskild bakke olsen (karlskoga), thomas olsen (vålerenga), thomas berg paulsen (malmö), martin rønnild (storhamar), eirik østrem salsten (storhamar), håvard østrem salsten (sparta), noah steen (mora), patrick thoresen (storhamar), mathias trettenes (stavanger), petter vesterheim (mora), markus vikingstad (fishtown pinguins), mathias emilio pettersen (texas stars). norge innleder vm i praha i gruppe a mot sveits 10. mai. (ntb)


  Pinlig tap for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:17.54)
  norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for latvia i riga lørdag. norge vant 1-0 over samme motstander fredag. da sikret stian solberg seieren 37 sekunder inn i forlengningen. slik ble det ikke i kamp to lørdag. norge hang ikke med på borteis, og latvierne ga nordmennene en tøff leksjon i siste kamp før elite-vm. (ntb)


  stian solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over latvia i forlengning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:20.49)
  stian solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga norges ishockeylandslag 1-0-seier over latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag. det skjedde etter tre målløse perioder i riga. det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets vm og dominerte den første perioden. norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet michael brandsegg-nygård hadde to stolpetreff. solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i nhl-draften. lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-vm. mandag offentliggjør landslagssjef tobias johansson troppen til mesterskapet i tsjekkia. norge spiller sin første kamp mot sveits fredag 10. mai. (ntb)


  Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:14.03)
  stian solberg (18) bidro til å sende vålerenga til nm-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for oslo-klubben. solberg har signert en toårskontrakt med den svenske shl-klubben färjestad. solberg sier han takket nei til et tilbud fra färjestad i fjor. – jeg følte ikke at det var riktig tid. jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier solberg til nrk. vålerengas sportsdirektør, anders myhrvold, sier han overtalte solberg til å bli værende i fjor. – siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. han har alle egenskapene som skal til for å spille i nhl i framtida, sier myhrvold. til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg solberg under den såkalte nhl-draften. der vil én av nhl-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst. – han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med nhl. han kommer til å bli valgt av en nhl-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier färjestads sportsdirektør, rickard wallin. men selv om en nhl-klubb trolig sikrer seg rettighetene til solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for färjestad en stund framover. – vi skal støtte stian med å bli proff i sverige før vi prater om neste steg, som er spill i nord-amerika, sier wallin. färjestad vant grunnserien i shl forrige sesong, og regnes blant sveriges beste lag. – jeg elsker vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier solberg til nrk. solberg og vålerenga tapte nm-finalene mot storhamar tirsdag kveld.

  Norsk tenåring rankes høyt før NHL-draften

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:06.28)
  oslo-gutten og mora-løperen michael brandsegg-nygård (18) kan bli hentet av en klubb i verdens beste ishockeyliga allerede til sommeren. i forrige uke ble nhls endelige liste over såkalte «draft prospects» til sommerens draft klar, og der markerer den unge nordmannen seg i toppen. blant de internasjonale utespillerne, altså ikke-nordamerikanerne, rangeres brandsegg-nygård på 5.-plass. brandsegg-nygård er sønn av den mangeårige vålerenga-spilleren kjell richard nygård og er født og oppvokst i oslo. han spilte juniorhockey i vif før han flyttet til sverige og mora foran 2022/23-sesongen. på nivå to i sverige har han fått et gjennombrudd det siste året. han noterte 18 målpoeng på 41 kamper i grunnserien og ytterligere ti poeng på tolv kamper i sluttspillet. brandsegg-nygård var også god for norge i junior-vm og har allerede debutert for landslaget på seniornivå. han har selv et mål om å bli valgt i første runde i nhl-draften. det har ingen nordmann blitt tidligere. – nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, sa han til tv 2 i november. ytterligere to nordmenn er inne blant de 100 største internasjonale talentene inn mot nhl-draften. vålerenga-backen stian solberg ligger på 20.-plass, mens lørenskog-løper mathias dehli rangeres som nummer 80. de er også 18 år gamle. den russiske khl-backen anton silajev topper rankingen blant de europeiske spillere. blant nordamerikanerne levnes macklin celebrini fra universitetet i boston størst sjanser i draften. selve nhl-draften skjer 28. og 29. juni, trolig i las vegas. før det skal det holdes draftlotteri for å avgjøre rekkefølgen nhl-lagene får velge i. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »