Hovedsiden

Liten annonse  Howe raser mot Chelseas Pochettino-sparking: – Trist for Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:07.36)
  newcastle-trener eddie howe er ikke imponert over chelsea etter at de sparket trenerkollega mauricio pochettino. – jeg synes det er trist for premier league når en manager mister jobben. jeg synes det er spesielt hardt med tanke på at hans prestasjoner har vært veldig sterke, sa howe. argentineren fikk sparken denne uken etter bare ett år i jobben, til tross for at han ledet chelsea til en sjetteplass og spill i europa neste sesong – tre poeng foran newcastle på sjuende. – jeg ble veldig overrasket, sa howe på pressekonferansen i melbourne etter å ha vunnet en treningskamp mot tottenham onsdag kveld. (ntb)


  Reservepreget Norge herjet med Argentina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:18.14)
  landslagssjef jonas wille ga flere unge og urutinerte spillere sjansen mot argentina på jordal i oslo. det førte til 40-28-seier. spesielt første omgang luktet det svidd av. til pause ledet norge hele 26-12, før bremsene ble satt på. alexander blonz ble toppscorer for norge med åtte mål. sondre gjerdalen og benjamin hallgren fikk sine debuter for norge. spillere som sander sagosen, petter øverby, tobias grøndahl og torbjørn bergerud fikk hvile. turneringen er en viktig del av ol-oppkjøringen. jonas willes tropp på 21 spillere skal slankes til 14. én samling til gjenstår før uttaket blir klart. norge åpnet uken med seier over kroatia. lørdag sørget tobias grøndahl for 36-36 mot danmark i siste sekund. det var norges fjerde seier mot argentina på like mange kamper. i fjor i vm ble det 32-21-seier for det norske laget. argentina står på motsatt side når ol-turneringen går i gang i sommer. det gjør også danmark, frankrike, ungarn og egypt. (ntb)
  FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:06.36)
  det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. fis retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy. en rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. aleksander aamodt kilde var blant dem det gikk hardest utover. nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen. i etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-g vært diskutert. nå har det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) vedtatt nye sikkerhetsgrep. det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske portoroz. der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, vm og ol. «kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver fis. i tillegg kommer fis med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet kilde pådro seg i wengen. fis skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (ntb)


  Nytt angrep på Wada i kinesisk dopingsak: – Hvor lenge må vi se dem danse rundt sannheten?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:07.28)
  det har stormet rundt verdens antidopingbyrå (wada) siden det for snart tre uker siden ble kjent at 23 svømmere fra kina hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i tester avgitt før tokyo-ol i 2021. saken stoppet dem ikke fra å konkurrere. spesielt usas antidopingbyrå (usada) har vært kritiske til wada. onsdag gikk de til nok et angrep. – det er dypt urovekkende at wada står fast ved halvsannheter og oppfatninger som passer dem etter å ha mislyktes med å følge sine egne regler. alle som verdsetter rettferdig konkurranse, er fortsatt utilfredse med svarene wada har gitt, skriver det amerikanske antidopingbyrået i en uttalelse på hele 16 sider. – hvor lenge må vi se dem (wada) danse rundt sannheten og unngå ansvar? står det videre. kinesiske antidopingmyndigheter frikjente svømmerne fordi de mente testene var utsatt for såkalt kontaminering. forklaringen er at de fikk i seg det forbudte stoffet i mat under et stevne. wada godkjente kinas vurdering og gikk aldri ut offentlig med saken. usada-sjefen travis tygart har anklaget byrået for å dekke over for kineserne. i et forsøk på å belyse fakta i saken har wada lagt ut et såkalt faq-dokument (svar på ofte stilte spørsmål). innholdet blir hardt kritisert av usada. en talsperson fra wada sier at antidopingbyrået står fast ved at «alle forskrifter er blitt fulgt i undersøkelsen av saken». (ntb)  Mageplask for Brann: Slått ut av cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:16.36)
  minnene til brann fra levanger er ikke spesielt gode. i 2015 tapte de 1-4 i levanger, i det som ble rikard norlings siste kamp som brann-trener. onsdag ble det en ny nedtur for brann i levanger. arne gunnes sendte levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål. brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri og dermed er brann slått ut.

  Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – det er helt magisk. jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. jeg har drømt om dette. dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier thoresen til nrk. – det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. med tirsdagens triumf er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». tross tapet, lar storhamar-trener petter thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – imponert av vålerenga. de har mistet flere sentrale spillere og kriget mot oilers i syv kamper. jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier thoresen til nrk. og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i nm-sluttspillet. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da ble det gledestårer på flere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt. – det er så deilig. jeg har venta lenge. jeg har tapt for mange finaler nå. jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. endelig får jeg vinne for familien. det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier patrick thoresen til tv 2 etter kampen. – jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. dermed er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)


  Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:06.57)
  en medalje ville vært innen rekkevidde for norge med casper ruud og ulrikke eikeri i mixed double i tennis i paris-ol, men det ligger dårlig an. utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen. – det er en liten sjanse, men den er der, sier fredrik lovén til ntb. han er landslagsansvarlig i norges tennis- og padelforbund. for at ruud/eikeri skal bli en realitet i paris, bør eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene. malene helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. etter det vil ol-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne. 31 år gamle eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i stuttgart søndag. i tyskland pådro dessuten eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode. det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i ol. – ruud/eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet? – ja. det viste de i united cup i desember (slo kroatia). casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier lovén. eikeri har blant annet spilt finalen i roland-garros i mixed double. på wta-touren har hun tre doubletitler. verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker. (ntb)
  Jeg ville helst ikke drive med dette

  Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:15.36)
  duoen "skurken på dansegolvet" består av pål bratås på hamar og steinar odde fra garmo. deres nye plate er ukas album i radiosendingene våre denne uka. prosjektet har folkemusikk i bunnen, men virket i starten litt for spesielt for odde.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »