Hovedsiden

Liten annonse
  Storhamar satte poengrekord etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:21.07)
  seriemester storhamar lar seg ikke beseire. etter seier på straffer borte mot frisk asker torsdag kveld, ble det et vanvittig rekordras for hamar-klubben. med to nye poeng har storhamar 114 poeng på 43 kamper, noe som er ny poengrekord i eliteserien i ishockey. stavanger oilers hadde den gamle rekorden på 113 poeng etter 45 kamper i 2019/20-sesongen. det var også storhamars 27. strake seire, og dermed ble vålerengas rekord fra 1988 på 26 strake seire slått. i tillegg satte de ny rekord med 13 strake borteseire. storhamar fikk en god start på kampen, da jacob berglund satte pucken i krysset under overtallsspill drøye åtte minutter ut i oppgjøret. frisk skulle imidlertid slå voldsomt tilbake, og anton holm, mats frøshaug og magnus geheb snudde til 3-1-ledelse for vertene. det siste av de tre kom seks minutter ut i tredje periode, og da kunne det se ut som storhamar gikk mot tap. peter quenneville ville det annerledes. kanadieren scoret to mål med 27 sekunders mellomrom med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. i forlengingen misbrukte frisk et overtall med to flere spillere på isen, og dermed gikk kampen til straffeslag. der sto det 2-2 etter fem straffer til hvert lag. så scoret andreas martinsen, og da storhamar-keeper markus stensrud reddet forsøket til michael haga var seieren i boks for gjestene. storhamar har fortsatt to serierunder igjen av grunnserien, før sluttspillet begynner 14. mars.  Kolstad ute av mesterligaen etter stortap i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:20.17)
  kolstad er uten mulighet til å nå cupspillet i mesterligaen i håndball etter at de tapte 23-31 borte for polske kielce. sjansene til avansement var små etter 25-34-tapet for zagreb sist. kolstad lå tre poeng bak zagreb før torsdagens kamp mot kielce. i tillegg var de avhengig av seier mot jumbolaget pelister bitola (står uten poeng etter 13 kamper), samt at zagreb måtte tape både for psg og kiel. nå blir den siste kampen hjemme i trondheim uten betydning. kolstad står med ni poeng på 13 kamper og kan maksimalt få 11 poeng om de vinner den siste kampen i gruppespillet. det var ikke godt nok til å gå videre denne gangen. seks av de åtte lagene i gruppen går videre til cupspillet, men kolstad har bare poengløse pelister bitola bak seg. (ntb)

  Deila hardt presset i Belgia: – Jeg snakker ikke ofte med styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:10.21)
  ronny deila måtte forsvare jobben sin etter cupnederlaget for union saint-gilloise onsdag. det spekuleres i at neste kamp kan bli avgjørende for om han får sparken. overtidstapet gjør at cupen er ute av bildet. i serien er brugge på 3.-plass, 20 poeng bak ligaleder union saint-gilloise. – vi må snu dette raskt. genk venter på søndag, sa deila etter onsdagens kamp ifølge het nieuwsblad. «krisen er komplett nå som cupen ikke lenger kan vinnes», skriver avisen het laatste nieuws. brugge står med kun én seier på de fem siste kampene i serien. den ene trepoengeren kom mot bunnlaget eupen. «man skal aldri si aldri, men i utgangspunktet leder deila laget mot genk i en kamp som trolig vil avgjøre fremtiden hans som trener», skriver avisen videre. nå handler alt om å nå sluttspillet og ende blant de tre beste for å spille i europa kommende sesong. i mars venter også åttedelsfinale i conferenceligaen mot molde. deila ble onsdag kveld spurt om han har støtte fra klubbens styre. – jeg snakker ikke så ofte med styret, sa nordmannen. deila fortalte også at han har erfaring med lignende situasjoner før i klubber han har trent tidligere. – hvis du leggeer listen latterlig høyt, er alt dritt. vi bør ikke peke på hverandre nå, sa deila onsdag og manet til ro. han la til at blikket rettes mot genk-kampen søndag. deila tok over jobben i brugge i fjor etter en sesong som standard liege-sjef. (ntb)

  Manchester United videre i FA-cupen med sein scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:22.44)
  med ett minutt igjen av ordinær tid styrte casemiro et frispark i mål og sikret manchester united avansement i fa-cupen med 1-0-seier over nottingham forest. var-teamet måtte i aksjon da det var en mulighet for en offside i forkant av målet, men det ble godkjent. fa-cupen er manchester uniteds siste realistiske håp om et trofé denne sesongen. laget røk i gruppespillet av mesterligaen og ligger på sjetteplass i premier league. på søndag er det duket for manchester-derby når trener erik ten hag og co. tar turen til byrival manchester city. nottingham forest ligger på sin side fjerde sist i premier league. (ntb)

  Norge knuste Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  i norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. håndballjentene spilte ball i hatt med østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. det var norges første kamp etter tapet i vm-finalen mot frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens ol i paris. – det er veldig mye som klaffer. jeg synes forsvarspillet justerer seg til å være ganske bra etter hvert. vi har redninger gjennom hele kampen, det gjør seg på måltavla, sier henny reistad til nrk. gjestene var aldri noen særlig trussel, og når katrine lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. dermed tok norge sin tredje seier i turneringen. firenasjonersturneringen spilles mellom norge, østerrike, ungarn og sveits. de tre siste nasjonene er verter for håndball-em. som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.06)
  saudi-arabias offentlige investeringsfond (pif) har inngått en femårsavtale med atp, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis. med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport. avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». i en felles uttalelse melder fondet og atp at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt». noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at pif blir offisiell navnesponsor for atps rankingliste. fondet går også inn som partner for atp-turneringene i indian wells, miami, madrid og beijing, samt atp-sluttspillet. siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av pga-rivalen liv innen golf og oppkjøpet av premier league-klubben newcastle. saudi-arabia blir også arrangør av vm-sluttspillet i fotball i 2034. landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (ntb)

  nintendo har fått nok! 1 millioner nedlastinger før spillet ble lansert

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:08.03)
  yuzu er en nintendo swtich-emulator til windows, nintendo og android. nå saksøkes de av nintendo. nintendo-piratkopiering er en greie på pc ettersom ytelsen til omtrent all annen maskinvaren enn nintendos konsoller, har emulering tatt av. det er ikke lenger slik at man må ha en monster-pc for å emulere goldeneye med en svak nintendo 64-emulator. yuzu har stått i bresjen for nintendo-emulering, og det er så mye kraft å gå på at spillene ser bedre ut i emulatoren enn på […] the post nintendo har fått nok! 1 millioner nedlastinger før spillet ble lansert appeared first on itavisen.

  Stygt tap for Lilleberg og Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.37)
  norske emil martinsen lilleberg og hans tampa bay lightning gikk natt til onsdag på et stygt 6-2-tap for philadelphia flyers. tapet ender en seiersrekke på to kamper for lightning, mens det er flyers sin første seier etter to strake tap. bobby brink sendte vertene i ledelsen etter bare to minutter spilt. tidlig i andre periode utlignet gjestene fra florida ved nick paul. i tredje periode skrudde flyers opp tempoet og satt to scoringer signert tyson foerster og travis sanheim. sean walker gjorde vondt til verre for lilleberg og lightning da han økte ledelsen til 4-1 noen få minutter senere. steven samkos reduserte for lightning fem minutter før slutt, men målet skulle vise seg å kun bli et trøstemål ettersom noah cates scoret vertenes femte bare sekunder senere. cam york la så på til 6-2, som ble det endelige resultatet. lilleberg fikk i underkant av 16 minutter på isen og noterte seg for ett skudd på mål. likevel var han ikke involvert i noen av lightnings scoringer. han sonet en utvisning på to minutter sent i den siste perioden for å ha felt scott laughton. lightning ligger på femteplass i den sin avdeling i nhl og ligger i øyeblikket an til å få en wildcard-plass i sluttspillet. (ntb)

  Jon Dahl Tomasson blir trener for Sveriges fotballherrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:16.47)
  danmark-legenden jon dahl tomasson blir sveriges nye landslagssjef i herrefotball. tomasson var sist trener for den engelske klubben blackburn. klubben opplyste nylig at dansken forlater stillingen. sverige har vært på utkikk etter ny hovedtrener etter at janne andersson ga seg i november i fjor etter sju år ved roret. andersson hadde varslet at han ville gå av som trener dersom sverige ikke lyktes med å kvalifisere seg til sommerens europamesterskap. det klarte de ikke. sverige maktet heller ikke å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022, og rykket dessuten også ned til nivå tre av nasjonsligaen. den siste tiden har blant annet olof mellberg og per-mathias høgmo blitt linket til den ledige jobben. nå blir jon dahl tomasson blir lagets nye trener. tomasson, med 112 landskamper for danmark, var åge hareides assistenttrener for det danske landslaget under en svært suksessrik periode for laget. i løpet av tomassons og hareides ledelse kvalifiserte de seg både til vm i russland i 2018 og em i 2021. tomasson tok over mesterskapsserieklubben, blackburn før fjorårets sesong, og ledet dem til en imponerende sjuendeplass. bare målforskjell holdt dem unna sluttspillet om opprykk til premier league. etter en periode med svake resultater i blackburn har tomasson hatt flere merkverdige intervjuer og uttalelser om klubben og måten klubben styres på den siste tiden. (ntb)


  Haaland nominert til gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:13.02)
  erling braut haaland er blant de som kan få laureus-prisen som årets mannlige idrettsutøver. golfstjernen viktor hovland kan også bli hedret. haaland var i stor grad ansiktet utad til et manchester city-lag som i fjor vant både premier league, mesterligaen og fa-cupen. jærbuen scoret på bestilling og har siden fått flere priser. haaland får konkurranse av novak djokovic, mondo duplantis, noah lyles, lionel messi og max verstappen, kommer det fram i nominasjonene mandag. laureus sports awards har vært delt ut siden 2000. den omtales som idrettens oscar-utdeling. i nominasjonene til årets lag er europas ryder cup-lag med på listen. der var hovland viktig for laget som slo usa i turneringen i roma. på den listen er også haalands manchester city og spanias kvinnelandslag som gikk til topps i vm. hovland hadde en kjempesesong i fjor og gikk til topps i pga-sluttspillet. (ntb)

  Ny seier for Lilleberg og Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:21.36)
  emil martinsen lilleberg og hans tampa bay lightning tok en ny sterk borteseier da new jersey devils ble slått 4-1 søndag. dermed har laget etter tre strake tap slått tilbake med to seirer på like mange dager, begge i new york-området. lørdag ble islanders slått. lilleberg spilte 16.56 minutter. han var ikke på isen ved noen av de fire scoringene i kampen. han sonet en utvisning tidlig i 3. periode for å ha spilt pucken over vantet. lightning ligger i øyeblikket an til å få wildcardplass til sluttspillet. (ntb)

  Norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:20.45)
  harald frey førte an med 23 poeng, mens sjur dyb berg tok 16 returer da norge slo luxembourg 72-58 i vm-kvalifiseringen i basketball. norge deltar i prekvalifiseringen om plass i vm-sluttspillet i 2027. i løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot romania og luxembourg. gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen. (ntb)

  Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:16.46)
  ronny deilas brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag. dermed økte avstanden mellom tabelltoer anderlecht (57 poeng) og tabelltreer brugge (45). sistnevnte står med poengtap i to strake kamper. hugo vetlesen spilte hele kampen for brugge, mens antonio nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng. nilson angulo ble matchvinner ett minutt på overtid i første halvdel av mars skal deilas lag ut i to oppgjør mot molde i conferenceligaen. vinneren går videre til kvartfinale. før den tid skal brugge møte ligaleder union saint-gilloise i semifinalen i den belgiske cupen, før genk er motstander i serien. (ntb)

  Molde møter Nusa i åttendedelsfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:13.29)
  molde møter club brugge fra belgia i åttedelsfinalen i den europeiske serieligaen. det ble klart etter trekningen fredag. club brugge har ronny deila som trener og antonio nusa og hugo vetlesen i stallen. molde slo legia warszawa 6-2 sammenlagt i kvalifiseringen til sluttspillet i serieligaen. åttedelsfinalene spilles 7. og 14. mars.

  Magnus Abelvik Rød forlater Kolstad etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.30)
  magnus abelvik rød (26) forlenger ikke med kolstad og skal fra sommeren av spille for ungarske szeged. landslagsprofilens overgang bekreftes av szeged på instagram. – jeg gleder meg veldig til å være med dere neste sesong. vi sees snart, sier rød i en videomelding. tv 2 meldte om saken først. szeged har trappet opp satsingen og spiller i kolstads gruppe i champions league. det ungarske laget er videre fra gruppespillet når to runder gjenstår, mens trønderne trenger et lite mirakel for å sikre avansement. det har lenge ligget an til at rød kom til å forlate kolstad etter kun én sesong i klubben. han spilte i tyske flensburg-handewitt fra 2017 til 2023. i em i januar pådro rød seg et brudd i mellomfoten og er ute i noen måneder.

  Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.57)
  det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom porto og arsenal i mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret portos kantspiller wenderson galeno seiersmålet på vakkert vis. dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på estadio do dragao. seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter. brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger. arsenal og martin ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. likevel slet de med å omsette det i store sjanser. dermed var det målløst til pause. andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp. det var tydelig også onsdag at dette porto-laget ikke er enkelt å score på. begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store. det var helt til galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. samtidig sende han hjemmefansen til himmels. – det var en perfekt gjennomført fotballkamp av porto mot et av de store formlagene i europa, sa norges landslagssjef ståle solbakken i tv2-studio etter kampen. arsenal, som er i åttendelsfinalene av mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i london 12. mars for å avansere til kvartfinalene. i kveldens andre kamp i mesterligaen endte det 1-1 mellom napoli og barcelona. spissene victor osimhen og robert lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.19)
  kolstad tok imot kroatiske rk zagreb til gruppespillskamp i mesterligaen i trondheim spektrum onsdag kveld. det endte med tap 35-24 for kolstad. bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. kolstad slet med å få en rytme i spillet. i tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre rk zagrebs avslutninger fra å gå i mål. lars eggen rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. det var like mange som torbjørn bergerud hadde på 17 skudd. tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da rk zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. kolstad må ta seg til cupspillet for at norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til rk zagreb med to kamper igjen å spille. kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. samtidig må rk zagreb tape sine kamper. ks vive kelce på bortebane og rk pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for kolstad.  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)

  Kolstad-spiller undertegnet historisk kontrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:15.56)
  kolstad-kaptein sigvaldi gudjonsson skrev under på en historisk lang kontrakt med klubben fram til 2030. det skriver kolstad på sin nettside. – at det skulle bli helt til 2030, den lengste jeg noen gang har skrevet, det så jeg egentlig ikke for meg, sier gudjónsson til klubben. han har lenge fortalt at han har ønsket å fortsette å være en del av satsingen i klubben, så lenge han selv og klubben blir enige om de sportslige og økonomiske betingelsene. i 2030 er den rutinerte høyrekanten 36 år. – fortsatt ung, sier islendingen til adressa med et smil. – jeg trives bra her. jeg har tro på prosjektet, og jeg vil at det skal lykkes, fortsetter han. kolstad kjemper for tiden om å ta seg videre fra mesterligagruppespillet. på onsdag kommer zagreb på besøk i trondheim spektrum. med seier vil kolstad klatre til sjetteplass på tabellen når tre kamper gjenstår. de to beste lagene i puljen går direkte til kvartfinale. de fire neste spiller åttedelsfinale. (ntb)

  Ujevn lørdagsrunde for Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:22.43)
  viktor hovland fant ikke helt rytmen på nest siste runde av pga-turneringen i california. golfproffen gikk lørdagen ett slag under par. det betyr at han faller noen hakk på resultatlista i pacific palisades. hovland er i øyeblikket på en delt 28.-plass etter å ha startet runden som nummer 20 i sammendraget. han noterte birdier på det 6., 15. og 17. hullet, men måtte også tåle to bogeyer (hull fire og åtte). nordmannens beste slag for dagen var utspillet på hull seks som la ballen halvmeteren fra hullet. det banet vei for hans første birdie på runden. før søndagens avslutning er hovland fire slag under par. i skrivende stund er han ni slag bak ledende patrick cantlay fra usa. (ntb)

  Albert Grønbæk med storeslem: Vant ukens spiller og ukens mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:11.25)
  albert grønbæk vant både prisen for ukens spiller og ukens mål i serieligaens første utslagsrunde. han scoret begge målene mot ajax i amsterdam. grønbæk har vært et ettertraktet navn den siste tiden. dansken var en av eliteseriens beste spillere i fjorårets sesong. det gode spillet vakte interesse internasjonalt. glimt skal i januar ha takket nei til et bud på over 100 millioner for 22-åringen. ukens spiller-kåringen hadde fire nominerte, hvorav to var nordmenn. moldes fredrik gulbrandsen ble nominert etter å ha scoret to mål mot legia warszawa på aker stadion. tidligere brann-spiller mathias rasmussen var også nominert etter å ha scoret ett mål og gitt en målgivende da belgiske union saint-gilloise hentet inn 0-2 til 2-2 mot eintracht frankfurt. ikke nok med det, så vant grønbæk også prisen for ukens mål da han avsluttet en nydelig glimt-kontring med en kontrollert avslutning i høyre hjørne. det så lenge ut til at bodø/glimt skulle ta en kruttsterk borteseier mot ajax i serieligaens første utslagsrunde torsdag. men to ajax-scoringer på overtid spolerte glimt-festen. kampen endte 2-2. nå skal oppgjøret avgjøres på aspmyra i bodø neste torsdag.

  Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet (kfa) har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, ifølge en uttalelse. et rådgivende organ ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. dette skjedde etter at laget tapte semifinalen i asiamesterskapet mot jordan i forrige uke. anbefalingen er nå tatt til følge. – kfa (det sørkoreanske forbundet) har besluttet å bytte ut hovedtreneren etter en helhetlig vurdering, heter det i uttalelsen klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)

  AFP: Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, melder forbundet, ifølge afp. et rådgivende organ i forbundet ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)

  Kolstad med tredje strake tap i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:20.24)
  kolstad fortsetter å slite i håndballens mesterliga. torsdag kveld tapte de 27-29 borte mot ungarske szeged. dermed fortsetter kolstad med ni poeng på 7.-plass i gruppe a. bare pelister, som har tatt null poeng, ligger bak dem. tapet var deres tredje strake etter at de også røk 25-26 for kiel og 18-29 for aalborg i de to foregående oppgjørene. det gjenstår tre kamper av gruppespillet, og det er bare de seks beste i hver gruppe som tar seg videre. topp-to går direkte videre til sluttspillet, mens 3.- til 6.-plass må ut i en første utslagsrunde. zagreb innehar i skrivende stund 6.-plassen, ett poeng foran trønderklubben. (©ntb)
  Rådgivende organ ber Sør-Koreas fotballforbund sparke Klinsmann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.37)
  en rådgivende komité i det sørkoreanske fotballforbundet vil avslutte kontrakten med tyske jürgen klinsmann (59). landet skuffet nylig i asiamesterskapet. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. tyskeren sitter trolig ikke ut kontraktstiden. ifølge nyhetsbyråene reuters og afp anbefaler en komité i landets fotballforbund torsdag å sparke tyskeren. grunnen skal blant annet være svak innsats i asiamesterskapet. det har også vært intern uro i den sørkoreanske leiren etter mesterskapet. kaptein son heung-min og lee kang-in skal ha hatt en fysisk krangel etter turneringsexiten. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. (ntb)

  Hestestevne skaper mesterliga-trøbbel for Blonz` lag: – Frustrert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:10.15)
  den danske håndballklubben gog henvises til kolding når den skal spille hjemmekamp mot barcelona i mesterligaen. det gjør klubbdirektøren svært irritert. normalt spiller gog hjemmekamper i gudme, mens kampene i europa er lagt til odense, som også ligger i hjemlige trakter på fyn. til storkampen i kveld er imidlertid hallen i odense opptatt på grunn av et hestestevne, og dermed må alexander blonz, henrik jakobsen og de andre gog-spillerne i aksjon i kolding. – jeg er svært frustrert over at vi ikke kan spille en slik kamp på fyn. det er vår største kamp i gruppespillet, sier gog-direktør kasper jørgensen til fyens stiftstidende og utdyper: – frustrasjonen går ut på at vi da ikke er nær våre vanlige fans, sesongkortholdere og sponsorer, som alle må reise bort fra fyn for å oppleve gog-produktet. han sier videre at han gleder seg til 1. januar neste år. da skal gogs nye arena i svendborg stå klar med plass til 3500 tilskuere. det er 500 færre enn kravet til europacupkamper, men gog-ledelsen håper at kravet fra det europeiske håndballforbundet (ehf) ikke er hogget i stein. gog er dansk seriemester de to siste sesongene. foran neste sesong får de ytterligere en nordmann, playmakeren tobias grøndahl fra elverum, inn i stallen. (©ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »