Hovedsiden

Liten annonse


  Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:08.08)
  det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag. uefas beslutning tidligere i uken om å tillate russland å stille med u17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. flere land – deriblant norge, danmark, sverige og england – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i ukraina pågår. uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge bbc skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte. i sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i ukraina». norges fotballforbund (nff) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor russland, selv om det dreier seg om ungdommer. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident lise klaveness. uefa-president aleksander ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for russlands aggresjon i ukraina. – ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte uefa-president aleksander ceferin onsdag.

  Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 28. september 2023 KL:11.33)
  norges fotballforbund stiller seg bak kollegaene i sverige og danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier lise klaveness, president i norges fotballforbund. hun sier at nff ikke var kjent med at saken skulle behandles i uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av uefa i en så viktig sak. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra uefa. russland kan få plass allerede i em-kvalifiseringen i høst. administrasjonen i uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (ntb)

  Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 28. september 2023 KL:11.27)
  antonio nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. han går glipp av brugges kamp mot serieleder gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag. tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med a-landslaget. han storspilte og sjarmerte ullevaal-publikummet med mål mot jordan og to assister mot georgia. torsdag mister han sin tredje strake kamp for brugge med en ryggskade når serieleder gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider. tidligere i uken uttalte trener ronny deila at han venter nusa tilbake om ikke så lenge. – det er ingen alvorlig skade. vi tar det dag for dag. jeg forventer at han snart er tilbake, sa deila på en pressekonferanse tirsdag. oppgjøret mot gent er viktig for brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt. hugo vetlesen er med i brugges tropp. (ntb)  «Moi» scoret i rekordseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:22.23)
  mohamed elyounoussi scoret ett av målene da fc københavn vant hele 9-0 over lyseng i den danske cupen tirsdag. nimålsseier er ny klubbrekord for fck. den ble oppnådd mot et lag som leder sin avdeling på nivå fire i dansk fotball. elyounoussi var en av de erfarne spillerne i et fck-lag der mange unge talenter slapp til. tenåringene noah sahsah, orri oskarrson, roony bardghji og victor froholdt sto for fem av målene. birger meling var ubenyttet reserve for fck onsdag. (ntb)


  Román Haug pådro seg to brudd i ansiktet mot Portugal: – Har det etter forholdene bra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:12.41)
  skadene sophie román haug pådro seg i landskampen mot portugal gjør at hun skal følges opp av spesialist i liverpool. hun ble rammet av to brudd i ansiktet. – jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i portugal. i selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier haug i en uttalelse sendt til nrk. – nå skal jeg tilbake til liverpool, der jeg blir jeg fulgt opp av spesialister i klubben, så krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake på banen ganske snart. det var tidlig i tirsdagens kamp haug kolliderte med portugals keeper. begge spillerne fikk behandling på banen før de måtte byttes ut. – skaden til sophie var litt mer omfattende enn først antatt. hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. hun er nå til videre vurdering hos spesialist i porto, sa landslagslege magnus myntevik til ntb via kommunikasjonsansvarlig halvor lea onsdag formiddag.

  Ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer Uefa-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:11.19)
  det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der russland tas inn i varmen igjen. samtidig rettes det flengende kritikk mot uefa. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar russland delta i em-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt. det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord. den nye linjen fra uefa faller ikke god jord i det ukrainske fotballforbundet (uaf). «uaf fordømmer på det sterkeste uefa-avgjørelsen om en retur av u17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

  Fotballegende blir rådgiver for Zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  den ukrainske fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  Sjevtsjenko blir rådgiver for Zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  Román Haugs skader mer omfattende enn antatt – sendt til spesialistvurdering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.25)
  skadene sophie román haug pådro seg i fotballandskampen mot portugal gjør at hun er til vurdering hos en spesialist i porto. hun har pådratt seg to brudd. – skaden til sophie var litt mer omfattende enn først antatt. hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. hun er nå til videre vurdering hos spesialist i porto, sier landslagslege magnus myntevik til ntb via pressetalsmann halvor lea. det var tidlig i tirsdagens kamp haug kolliderte med portugals keeper. begge spillerne fikk behandling i flere minutter og måtte byttes ut. portugal vant oppgjøret 3-2. (ntb)

  Bayern Münchens Gnabry med armbrudd – må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:08.01)
  bayern münchens serge gnabry (28) må belage seg på flere ukers skadepause etter å ha brukket armen. det skjedde da bayern münchen spilte og slo preussen münster i den tyske cupen tirsdag kveld, skriver bayern münchen på klubbens hjemmeside. den tyske landslagsspissen må igjennom en operasjon allerede onsdag. det ble klart da han ble røntgenundersøkt mens lagkameratene fortsatt var opptatt med kampen. – det er bittert for ham personlig, men også for oss. han er en viktig spiller for laget og en sterk personlighet, sa bayern münchens trener thomas tuchel. (ntb)

  Spansk landslagssjef tror hun får fortsette tross kaos

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:07.44)
  montse tome føler seg trygg på at hun får beholde stillingen som trener for spanias kvinnelandslag i fotball. til tross for en mektig forsuret stemning og trusler om boikott av landslaget har de spanske vm-vinnerne imponert på banen etter vm-gullet i sommer. i de to spilte kampene i nasjonsligaen ble det først 3-2-seier borte over sverige, og tirsdag trillet de inn til 5–0 over sveits på hjemmebane i cordoba. det har ikke vært noen selvfølge at det skulle bli slik. før sverige-kampen var det en lang rekke spillere som signaliserte at de ikke ville spille for landslaget før det kom endringer i spanias fotballforbund. det skjedde i etterkant av at den nå avgåtte fotballpresidenten luis rubiales kysset spilleren jennifer hermoso på munnen da pokalene ble delt ut etter at vm-gullet var sikret i sommer. monte tome tok mange av boikottspillerne på sengen da hun likevel tok ut mange av dem til den nevnte kampen mot sverige. spillerboikotten ble avblåst fra de aller fleste av spillerne da spanias fotballforbund (rfef) sa at det ville komme umiddelbare og dyptgående endringer i strukturen til forbundet. etter kampen mot sveits beskrev hun den siste uken som «atypisk». – spillerne har vært 100 prosent profesjonelle. nå skal vi nyte denne seieren og møte sterke opp til den neste samlingen, sa tome på spørsmålet på om hun følte at hun hadde spillernes tillit. (ntb)
  Ny opptur for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:23.00)
  manchester united fikk en ny opptur da crystal palace ble slått 3-0 i ligacupen. erik ten hag sendte et united-lag med både harry maguire og mason mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to premier league-lag tirsdag. alejandro garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra diogo dalot. casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra mount, og tidlig i 2. omgang punkterte anthony martial kampen med assist fra casemiro. united brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over burnley lørdag. (ntb)

  Eikeland erstatter Graham Hansen - slik stiller Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:18.02)
  klokken 19.15 starter kampen mellom portugal og norge, som er den andre kampen i nasjonsligaen for norge. nasjonsligaen står også sentralt i ol-kvalifiseringen og etter uavgjort mot østerrike fredag, vil en norsk seier sørge for at de har heng på gruppefavoritt frankrike. allerede før kampen var det klart at to av spillerne som startet kampen mot østerrike, thea bjelde og caroline graham hansen, måtte stå over kampen med skade. de erstattes av tuva hansen og amalie eikeland. slik stiller norge i tirsdagens kamp (4-2-3-1): aurora mikalsen - tuva hansen, maren mjelde, guro bergsvand, marit bratberg lund - ingrid syrstad engen, guro reiten - amalie eikeland, karina sævik, frida maanum - sophie román haug. – det er en veldig viktig kamp for oss. vi bør kanskje (vinne), men vi fikk ett poeng sist. vi har lyst på tre poeng i dag, sier norges guro reiten kort tid før kampstart.

  Uefa slipper russiske 17-årslag tilbake i sine turneringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:16.23)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet på sitt styremøte i limassol tirsdag å slippe russlands g17- og j17-landslag inn i em-turneringene igjen. det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, står det i en uttalelse. russiske klubblag og alle russlands landslag i alle eldre årsklasser, inkludert seniorlag, er fortatt utestengt fra uefa-turneringer. (ntb)


  Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:15.33)
  den sørkoreanske tennisspilleren kwon soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i asialekene langt lavere rangerte kasidit samrej fra thailand slo kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i hangzhou. det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren. bilder av kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og kwon nektet også å ta motstanderen i hånden. sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under asialekene. oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet. i etterkant av kampen oppsøkte kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået yonhap. unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert. det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra kwon. sørkoreaneren har tatt to atp-titler i karrieren. i brevet skriver kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling». «jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. jeg beklager,» skriver han. «jeg ber nok en gang om unnskyldning til samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (ntb)  Liverpool-stjerne tilbake i trening – aktuell for cupkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:15.19)
  liverpool kan ha trent alexander-arnold tilbake på banen i løpet av kort tid. han er i trening foran ligacupmøtet med leicester onsdag. tirsdag uttalte assistenttrener pep lijnders seg om høyrebacken som har vært ute med en lårskade. – han er tilbake på lagtrening. jeg vet ikke om han blir klar. vi får se (på trening) i dag, sa nederlenderen. foruten thiago alcântara er alexander-arnold eneste navn på liverpools skadeliste per nå. backen har gått glipp av lagets tre siste kamper. (ntb)


  Rivalkampen mellom LSK og Vålerenga utsolgt på én time

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:14.02)
  billettene til derbyet mellom lillestrøm og vålerenga den 22. oktober ble revet bort tirsdag. det er knyttet spenning til geir bakkes åråsen-retur. i juli sendte nemlig 53-åringen sjokkbølger gjennom eliteserien da han ga seg som trener i lillestrøm til fordel for tilsvarende jobb hos erkerival vålerenga. de gulkledde la ikke skjul på hva de mente om den kontroversielle overgangen. tirsdag startet billettsalget til rivalkampen. om lag én time etter salgsstart var alle billettene solgt ut. det betyr at 10.540 tilskuere har sikret seg plass til storkampen. det første kvarteret etter at billettene ble sluppet tirsdag ble det solgt 7000. – dette er tidenes billettsalg på åråsen. det har vært utsolgt mange ganger før også, men aldri har billettene blitt revet bort så fort. vi kunne lett ha solgt det dobbelte, sier billettansvarlig jørgen heen enger i en uttalelse på lsks nettside. vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i eliteserien, og rivaloppgjøret på åråsen i oktober blir én av flere nøkkelkamper for oslo-laget denne høsten. bakke retur til gamleklubben er omgitt med spenning.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »