Hovedsiden

Liten annonse


  Glimt-treneren hardt ut mot bluss på tribunen: – Helt ufattelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:16.05)
  kjetil knutsen mener det må slås hardere ned på bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner. – det har ingenting på stadion å gjøre, sier han. en blusskaster ble anmeldt og fikk denne uken 35 kampers utestengelse for bruk av pyro på brann stadion søndag, der nettopp bodø/glimt var gjester. tre barn og to voksne fikk skader på klær etter at et bluss ble kastet på tribunen. – bluss, med den temperaturen det holder, at vi tillater det på kamper, er faen meg helt utrolig, sa knutsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge nrk. torsdag tar bodø/glimt imot lugano i conferenceligaen. – det er bare et tidsspørsmål før det skjer alvorlige ulykker. kommer den i kontakt med hår eller en jakke... det er helt ufattelig at vi er på det nivået. se til england, der er det forbudt, sa knutsen. kristian vikran karlsen i nordland politidistrikt sier til nrk at bluss på tribunen ikke er tillatt og vil bli anmeldt, med henvisning til torsdagens kamp på aspmyra. bluss er likevel ikke et uvanlig syn på norske fotballtribuner. norges fotballforbund har som en prøveordning overlatt til klubbene å reagere på uønskede hendelser på tribunen. fotballpresident lise klaveness sa tidligere i uken at hun fikk en «klump i magen» da hun ble klar over hva som skjedde på brann stadion i kampen mot bodø/glimt. – det skal være trygt å gå på kamp i norge, sa klaveness til vg. (©ntb)


  Ruud står over verdenscupen i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:10.39)
  regjerende verdenscupvinner birk ruud dropper denne ukens big air-konkurranse i beijing. sju norske friskikjørere er tatt ut. det kommer fram av skiforbundets laguttak. det er kvalifisering torsdag, mens finalen går lørdag morgen norsk tid. «birk ruud står over helgas renn. han tar en frihelg fra verdenscupen i freeski», heter det i uttaket. norges tropp til beijing: sandra eie (bærums skiklub), sebastian schjerve (namsos), ulrik samnøy (bærum), tormod frostad (bærum), vebjørn gråberg (freidig), leo landrø (geilo), william bostadløkken (heming).


  Nyland fortsatt ute - mister ny mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:18.24)
  ørjan nylands retur i sevilla lar vente på seg. landslagskeeperen er ikke i troppen til onsdagens champions league-møte med psv eindhoven. sunnmøringen var tilbake på trening sist torsdag og ble raskt meldt kampklar i spanske medier. det siste viste seg ikke å stemme. nyland var ikke med da sevilla tapte borte mot real sociedad søndag, og det blir han heller ikke når psv kommer på besøk. navnet hans er ikke oppført blant de 23 utvalgte. målvakten står i høst med to kamper i mesterligaen. han måtte stå over sevillas siste mot arsenal i london og den påfølgende samlingen med ståle solbakkens landslag. sevilla ligger sist med to poeng i sin cl-pulje og er i fare for å ryke ut. psv og lens er begge på fem poeng, mens arsenal topper med ni.

  Vålerenga stenger treninger og skjermer spillerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:17.28)
  vålerenga er i akutt nedrykksfare foran siste runde i eliteserien. nå er det besluttet å stenge klubbens treninger for pressen de siste dagene før kamp. det er medie- og kommunikasjonssjef tina wulf som bekrefter grepene overfor tv 2. – vi ønsker mest mulig ro inn mot det som blir den viktigste kampen på 20 år, sier hun til kanalen. planen er å stenge klubbens treninger fra og med torsdag. det vil skjerme spillerne inn mot skjebnekampen mot tromsø kommende søndag. der må oslo-klubben minst ha ett poeng for å berge plassen. hovedtrener geir bakke og sportssjef joacim jonsson skal riktignok være tilgjengelig for pressen, men kun på telefon. vålerenga ligger under nedrykksstreken foran siste serierunde. sandefjord på plassen foran har samme antall poeng, men bedre målforskjell. stabæk og haugesund innehar plassene over streken og har henholdsvis ett og to poeng mer enn vif. de møtes samtidig innbyrdes i siste runde. (ntb)

  Riiber tok sin 58. verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.43)
  tross problemer med skulderen, som gikk ut av ledd på torsdag, var jarl magnus riiber best av alle i kombinertkonkurransen lørdag. han tok sin 58. verdenscupseier. riiber gikk først ut på den 10 kilometer lange løypa etter å ha vunnet hoppdelen i stor bakke. johannes lamparter gikk ut som nummer to, 32 sekunder bak nordmannen, men østerrikeren tapte jevnt til riiber. jørgen graabak var nummer fire etter hopprennet, men gikk seg opp til en tredjeplass. espen andersen endte på 12. plass, espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 14, andreas skoglund endte på 20. plass og simen tiller ble nummer 22. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk det ikke til å stemme i bakken tidligere i dag, og startet derfor langt bak i langrennsløypa. han ble til slutt nummer 24.  Riiber åpner for operasjon midt i sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:16.41)
  etter at skulderen til jarl magnus riiber gikk ut av ledd nok en gang torsdag, vurderer kombinertstjernen et inngrep allerede før sesongslutt. det forteller riiber til nrk etter at han gikk inn til andreplass i fredagens sesongåpning. – jeg tror vi må begynne å sette en dato for operasjon etter sesongen, eller kanskje midt i sesongen også hvis ting ser helt krise ut, sier riiber.


  Guardiola om Haaland foran gigantmøte: – Forhåpentlig er han med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.05)
  erling braut haaland er i trening, og manager pep guardiola har håp om at nordmannen kan spille lørdagens storkamp mot liverpool i premier league. manchester citys stjernespiss kom småskadd tilbake fra landslagssamling med norge sist helg. haaland har hatt et problem i ankelen, men kunne trene med lagkameratene både torsdag og fredag. – han trente i går med litt ubehag, og vi trener i dag også. forhåpentlig kan han være en del av den (treningen), sa city-manager pep guardiola på pressekonferansen foran lørdagens kamp. serieleder city spiller hjemmekamp mot tabelltoer liverpool. ett poeng skiller dem etter tolv serierunder. det er spørsmålstegn rundt flere city-spillere inn mot kampen. foruten haaland er keeper ederson, nathan aké, sergio gómez aktuelle for kampen etter skade. – vi har noen få problemer, akkurat som andre klubber. vi får se på treningen, og vi får se i morgen. klokken seks i kveld vet jeg sikkert hvem jeg har tilgjengelig til i morgen, sa guardiola. haaland er toppscorer i premier league med 13 fulltreffere så langt. (ntb)


  Arsenal-manager Arteta om Martin Ødegaard: – Han er forhåpentligvis klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.39)
  arsenal-manager mikel arteta tror martin ødegaard blir klar til helgens ligamøte med brentford. det sa spanjolen da han møtte pressen fredag. ødegaard har de siste dagene vært tilbake i trening etter skade. bildene fra treningen torsdag ettermiddag viste at nordmannen ikke bare var på treningsfeltet med de andre, men at han var med i spillsekvensene. ødegaard har mistet flere klubbkamper og begge landskampene under den nylig avsluttede landslagssamlingen. han har slitt med hofteproblemer og skal også ha fått en hodesmell på trening som førte til at han måtte gjennomgå protokoll for hjernerystelse. bildene fra treningsfeltet london colney skapte forventninger om at arsenal-kapteinen kan være tilbake på banen allerede lørdag. (©ntb)

  Riiber med drømmehopp i prøveomgangen tross skadebekymring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.37)
  norges kombinertess jarl magnus riiber landet på 142,5 meter i prøveomgangen foran verdenscupkonkurransen i finske ruka fredag. han var i egen klasse. østerrikeren johannes lamparter var 10,8 poeng bak riiber etter 138 meter. nordmannen ble klarert for start fredag morgen etter å ha fått skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka torsdag. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da jeg fikk korona, sa riiber til tv 2 etterpå. nå viser det seg at skaden ikke er verre enn at han kan gjennomføre fredagens konkurranse. riiber fikk mye av fjorårssesongen spolert av sykdom og ble bare nummer fire i verdenscupen. han avsluttet imidlertid sesongen knallsterkt og ble vm-konge i planica med fire gull. hopprennet i den store bakken i ruka starter klokken 11 norsk tid, mens langrennet over 7,5 kilometer går klokken 15. (©ntb)

  Riiber er Ruka-klar

  Kilde: VG Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:08.30)
  norges kombineress jarl magnus riiber stiller til start i fredagens kombinertkonkurranse i finske ruka tross skaden han pådro seg torsdag.

  Jarl Magnus Riiber fikk skulderen ut av ledd - klar for konkurranse i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:08.29)
  norges kombineress jarl magnus riiber stiller til start i fredagens kombinertkonkurranse i finske ruka tross skaden han pådro seg torsdag. det melder norges skiforbund fredag. – i utgangspunktet er vi innstilt på at han forsøker seg i dag. det vi er opptatt av er at han er nødt til å ha tro på at det funker. hvis vi havner i en posisjon hvor han gjør som han ikke pleier i hoppbakken, så er ikke det noe vi ønsker. han må ha armen i en avslappet posisjon når han lander. han havner ikke i de posisjonene under skigåing, sier landslagslege anders heen til nrk. han sier det nå blir en prøvehelg for å se hvordan det fungerer med stabiliserende teiping. – jarl er innstilt på å prøve i dag og det har vi landet på. men vi må gjøre en vurdering underveis på hvordan det fungerer, både med skulderen og teipen. han har sovet godt i natt og har ikke vondt. det sier litt om hvor løs den skulderen er. det er ikke gunstig, men heller ikke farlig sånn som det er nå, sier heen. det norske kombinertesset fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka torsdag. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka. riiber har ved en rekke anledninger fått skulderen ut av ledd de siste årene, både i og utenfor konkurranse. hopprennet starter klokken 11, mens langrennet starter 15.00. (ntb)

  Jarl Magnus Riiser fikk skulderen ut av ledd - klar for konkurranse i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:08.29)
  norges kombineress jarl magnus riiber stiller til start i fredagens kombinertkonkurranse i finske ruka tross skaden han pådro seg torsdag. det melder norges skiforbund fredag. det norske kombinertesset fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka torsdag. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka. (ntb)

  NFF bekymret for gummigranulat-forbudet: – Finnes ingen fullgode alternativer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.59)
  norges fotballforbunds generalsekretær karl-petter løken er tydelig på at idretten står overfor en stor utfordring når de skal kvitte seg med gummigranulat. – det er et forbud som vi støtter, vi ønsker også å være med på en mer bærekraftig løsning fremover. samtidig er vi bekymret, for det finnes ingen fullgode alternativer for topp og bredde, sommer og vinter, sa løken på torsdagens pressekonferanse. i løpet av 2031 setter eu strek for all bruk av gummigranulat på fotballbaner. norges fotballforbund (nff) har anslått at omstillingen bort fra gummikulene vil koste 10 milliarder kroner. – i og med at over 90 prosent av banene har gummigranulat, sier det veldig mye om hvilken formidabel omstilling vi står overfor, sier løken. tirsdag vedtok stortinget at regjeringen skal utarbeide en handlingsplan rundt utfasingen av gummigranulat i fotballbaner. – vi er definitivt klar for å ta lederskap i det arbeidet som kanskje er den viktigste saken vi har. forhold må vi ha om vi skal drive aktivitet, så da er anleggsutvikling utrolig viktig, la han til. løken fortalte også at de forventer å motta 5,5 millioner korner fra statsbudsjettet til nødvendig innsikt og kunnskap til kartlegging av alle anleggene i norge. (©ntb)

  Slopestylefinalene i Østerrike avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.57)
  det blåser for mye i østerrikske stubai, og dagens finaler i slopestyle i verdenscupen i friski er derfor avlyst, melder det internasjonale skiforbundet. ettersom været ikke ventes å bli bedre utover dagen, er det ikke satt noe nytt tidspunkt for mennenes og kvinnenes finale. sebastian schjerve og birk ruud skulle vært norske deltakere i mennenes finalen etter å ha blitt henholdsvis nummer tre og fire i kvalifiseringsheatet torsdag. ingen norske på kvinnesiden kvalifiserte seg til finalen. (©ntb)


  Haaland tilbake på City-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.06)
  erling braut haaland er tilbake på trening med manchester city etter skaden han pådro seg mot færøyene, og som kostet ham landskampen mot skottland. på ett av bildene er haaland, med overtrekkstrøye brukt i forbindelse med formasjonstrening eller internkamp, i samtale med manager pep guardiola. i en av bildetekstene på klubbens nettsted står det at haaland testes («put through his paces») foran liverpool-kampen. manchester city spiller hjemme mot liverpool i premier league lørdag ettermiddag. haaland skadet ankelen da han tråkket feil i forsøk på å nå et innlegg foran åpent mål i sluttminuttene av 2-0-seieren over færøyene på ullevaal forrige torsdag. han ble ikke vurdert som kampklar til kampen mot skottland tre dager senere og reiste ikke med laget til glasgow. (ntb)  Norge-siger mot Angola – med tre mesterskapsdebutantar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:20.40)
  dei norske handballjentene vann sin første kamp i posten cup mot angola. duellen i hamar endte 32-24. det norske laget holdt unna og kunne juble for sin første siger mot kvittrøyene. i delar av førsteomgang var det gjestane som hadde leiinga i kampen. til pause var det 16-14 til dei norske jentene. – eg er positivt overraska over angola. dei har godt trykk både offensiv og defensiv. noreg har mykje å gå på, vi går på halv tank, sa nrks handballekspert amanda kurtovic. i andreomgang drog noreg frå angola. maja furu sætern fikk sin landslagsdebut i andreomgang samt sitt første mål. torsdag vart ho kåra til årets unge spelar av niso. torsdagens kamp i hamar endte 32-24 til det norske laget.


  Martin Ødegaard tilbake på Arsenal-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.41)
  martin ødegaard er tilbake i trening med arsenal foran helgens byderby mot brentford. det viser bilder lagt ut på klubbens nettsted. bildene fra treningen torsdag ettermiddag viser at ødegaard ikke bare er på treningsfeltet med de andre, men at han er med i spillsekvensene. ødegaard har mistet flere klubbkamper og begge landskampene under den nylig avsluttede landslagssamlingen. han har slitt med hofteproblemer og skal også ha fått en hodesmell på trening som førte til at han måtte gjennomgå protokoll for hjernerystelse. bildene fra treningsfeltet london colney skaper forventninger om at arsenal-kapteinen kan være tilbake på banen allerede lørdag. (ntb)


  Schjerve og Ruud til slopestylefinale i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:17.36)
  sebastian schjerve og birk ruud blir norske deltakere i fredagens slopestylefinale i verdenscupen friski i østerrikske stubai. de ble nummer tre og fire i sitt kvalifiseringsheat torsdag. de fire andre nordmennene ble slått ut. de åtte beste i hvert heat tok seg til finale. ulrik samnøy ble nummer 27 i samme heat, mens vebjørn gråberg, tevje skaug og tormod frostad ble henholdsvis nummer 12, 13 og 17 i det andre heatet. schjerve fikk 87,75 poeng for sitt beste forsøk, ruud 84,00 for sitt beste. det var femte og delt sjuende beste poengsum i hele kvalifiseringen. beste score fikk canadiske evan mceachran med 93,00. ruud er regjerende verdenscupvinner. sandra eie skulle vært norsk deltaker i kvinnenes kvalifisering, men hun kom ikke til start. forrige sesongs verdenscupvinner johanne killi la nylig opp. fredag stiller 16 menn og åtte kvinner opp i finalene. det skulle egentlig vært kvalifisering fredag og finaler lørdag, men programmet ble framskutt en dag på grunn av værmeldingen. (ntb)

  Nyland tilbake på Sevilla-trening – kampklar i helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:16.34)
  ørjan nyland var torsdag tilbake på sevilla-trening etter sine skadeproblemer. han ventes kampklar til søndagens bortekamp mot real sociedad. det melder marca og andre spanske medier. nyland mistet bortekampen mot arsenal i mesterligaen og byderbyet mot betis rett før landslagspausen og kunne heller ikke spille norges kamper mot færøyene og skottland. sevillas nye trener diego alonso kan også regne med lucas ocampos i helgens seriekamp. argentineren mistet vm-kvalifiseringskampene mot uruguay og brasil på grunn av muskelproblemer, men han er også friskmeldt. sergio ramos er også kampklar igjen etter skade. derimot har erik lamela og suso skrevet seg på klubbens skadeliste, mens nemanja gudelj er utestengt. (ntb)
  NFF utsetter NM-beslutning: – Kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.44)
  norges fotballforbund tar ingen avgjørelser angående endringer av strukturen til fotball-nm. det kom fram under en pressekonferanse med fotballpresident lise klaveness og generalsekretær karl-petter løken torsdag ettermiddag. – vi opplever dessverre at nm har hatt litt dalende popularitet. vi er alle innforstått med at det vil skape reaksjoner om vi gjør endringer i norges eldste turnering, men igjen har vi ikke klart å opprettholde den statusen som turneringen hadde tidligere, sa løken. det såkalte hangeland-utvalget har forslått å endre cupens kampstruktur fra vår-høst til høst-vår. utvalget innstilling har møtt enormt med kritikk og motstand fra hele fotball-norge. nff har derfor valgt å avvente en endelig avgjørelse til etter forbundstinget i mars. – styret har stor forståelse for argumentasjonen i rapporten. vi har snakket med mange etter at rapporten ble lagt fram og har fått klar beskjed om at dette burde behandles på tinget, sa klaveness og fortsatte: – så det kommer vi til å gjøre. styret kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget. cupen vil dermed gå som vanlig i 2024. forbundstinget er satt til 9. og 10. mars 2024 på ullevaal stadion. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »