Hovedsiden

Liten annonse
  Tysk stoppertrøbbel i EM – Tah ute og Rüdiger usikker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:14.02)
  stopperkollega jonathan tah er utestengt fra lørdagens kamp etter at han pådro seg sitt annet gule kort for turneringen mot sveits søndag. i samme kamp kjente rüdiger på muskelproblemer, melder det tyske nyhetsbyrået dpa. det tyske fotballforbundets sportsdirektør rudi völler sier at rüdiger kjemper mot klokka. – det ser ikke ut til å være så dramatisk, men det kan bli trangt for ham å spille lørdag, sier han til bild. borussia dortmunds nico schlotterbeck er en mulig erstatter for tah, mens waldemar anton (stuttgart) kan spille om rüdiger ikke friskmeldes. schlotterbeck kom inn for tah den siste halvtimen i 1-1-kampen mot sveits. også robin koch er en kandidat på stopperplass. veteranen mats hummels ble ikke tatt med i em-troppen. tyskland møter toeren pulje c i åttedelsfinalen lørdag. der er både england, danmark, serbia og slovenia mulige motstandere.  Borge kjemper om topplassering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:09.52)
  celine borge (25) gikk fredagens runde i majorturneringen i washington på ett slag over par, men holder en viss kontakt med teten og ligger på delt 18.-plass. borge startet imponerende på den andre runden da hun noterte birdie på sitt første hull (hull 10), samme hull som hun torsdag måtte tåle en dobbeltbogey på. det ble også birdie på 15. hull, og dermed lå borge på tre slag under par totalt i turneringen. men på turen ut fra klubbhuset skulle hun få mer trøbbel. bogeyer på 1., 4. og 5. hull sørget for at borge var tilbake på par totalt og ett slag over par for runden. hun reddet seg litt inn med en birdie på hull sju, men noterte en ny bogey på hull ni. kvinnenes pga-mesterskap arrangeres i sammamish like utenfor seattle og er årets 3. majorturnering. i tilsvarende turnering i fjor endte borge på delt 39.-plass. duoen sarah schmelzel (usa) og amy yang (sør-korea) deler teten i storturneringen på seks slag under par. for borge skiller det bare to slag opp til 9.-plassen før hun slår ut på tredje runde klokken 19.55 norsk tid lørdag. (©ntb)

  Hovland falt på listene etter solid start – elleve slag bak lederen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:19.45)
  viktor hovland fikk en kjempeåpning på andre dag av pga-turneringen i connecticut, men endte runden på par etter en svak avslutning. hovland ligger to slag under par etter to runder. hele elleve slag skiller opp til den sørkoreanske lederen tom kim. hovland fikk en svært god start på fredagens runde med to birdier på de tre første hullene. på hull seks ble det en ny birdie, men så måtte han bokføre dagens første bogey. nordmannen havnet i trøbbel på hull sju, og parputten var akkurat ikke lang nok til å gå i hullet. på hull ni havnet han igjen i trøbbel, men han reddet seg inn med en flott chip som ga par. på hullet etter måtte han tåle en ny bogey, men han slo tilbake med birdie på hull tolv. da var han fortsatt under par for dagen. på hull 15 og 16 måtte han bokføre bogeyer etter å ha trøblet stort rundt greenen. hovland greide ikke cuten i majorturneringen us open for en uke siden. i connecticut har han til tider funnet tilbake til godt spill, uten at det har gitt en plass i tetsjiktet. (ntb)


  Englands spillere får familiebesøk før avgjørende EM-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:08.25)
  de engelske landslagsspillerne i fotball får 24 timer med koner og partnere før den avgjørende em-gruppespillkampen mot slovenia i neste uke. englands stjerner skuffet igjen mange da det bare ble 1-1 mot danmark torsdag, en kamp der danmark i store perioder framsto som det beste laget. dermed er det fortsatt åpent i gruppe c, men uavgjort mot slovenia tirsdag vil garantere engelskmennene avansement. det engelske laget er innlosjert på et golfanlegg i blankenhain mellom frankfurt og leipzig. ifølge daily mail koster oppholdet der mer enn 10 millioner kroner. besøket av spillernes partnere denne helgen skal ha vært planlagt før turneringen startet. (ntb)

  Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:23.49)
  viktor hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas pga-turnering i cromwell i connecticut. han gikk åpningsrunden to slag under par. en uke etter at han kom helt skjevt ut i majorturneringen us open og ikke greide cuten, var han på jakt etter å revansjere seg. hovland var likevel et godt stykke nede på listene halvveis på runden, da han var ett slag over par. birdier på 11., 14. og 15. hull fikk ham på rett side av par og sendte ham oppover på listene. det startet riktig nok godt for hovland da han holdt på å greie eagle på 2. hull. han måtte nøye seg med birdie, og så kom dagens første bogey på hullet etter, og en ny på 8. hull. han hadde flere gode birdiemuligheter før han fikk sin annen for dagen på 11. hull, og så begynte putteren hans å bli varm. han senket nye birdieputter på 14. og 15. hull. på 16. hull var han innom en sandgrav og roughen, men berget par likevel, og han berget par også på dagens nest siste hull før han misset en god birdiemulighet på 18. hull og måtte nøye seg med par. med en 68-runde er han på delt 27.-plass, seks slag bak sørkoreanske tom kim som har to slags ledelse. (©ntb)

  Espen Kofstad i tetstriden i Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.48)
  espen kofstad gikk åpningsrunden fire slag under par og er på delt 8.-plass etter første dag av ukas turnering i nederland på europatouren i golf. kofstad innledet turneringen med en bogey, men slo tilbake med birdie på de to neste hullene. totalt inneholdt hans 67-runde seks birdier og to bogeyer. han er tre slag bak italienske matteo manassero og finske mikko korhonen, som er i delt ledelse etter hver sin 64-runde. kristian krogh johannessen fullførte runden ett over par og er på delt 74.-plass. (ntb)

  Serbia truer med å trekke seg fra fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:09.15)
  serbias fotballforbund reagerer kraftig på sanger som skal ha blitt sunget av kroatiske og albanske fans i fotball-em. nå kreves det tøffe grep fra uefa. det var under onsdagens møte mellom kroatia og albania at episodene serberne reagerer på skal ha oppstått. ifølge den serbiske allmennkringkasteren rts skal det ha blitt sunget «drep, drep, drep serbere». både albanske og kroatiske fans skal ha stått bak syngingen. i et intervju med rts kaller generalsekretær jovan šurbatović i serbias fotballforbund oppførselen for skandaløs. han ber nå det europeiske fotballforbundet (uefa) komme på banen. – det som skjedde, er imidlertid skandaløst, og vi vil be uefa om sanksjoner. hvis ikke vil vi vurdere å ikke fortsette denne turneringen, er šurbatović sitert på. han legger videre til at han tror uefa vil ta tak i mandagens episode. – vi vil be uefa om å straffe forbundene til begge lag. vi ønsker ikke å delta her hvis uefa ikke straffer dem. hvis ikke må vi tenke på hvordan vi skal gå videre, sa surbatovic. serbia spiller sin andre kamp i em mot slovenia torsdag. (ntb)

  Bodø/Glimt møter RFS eller Larne i mesterligakvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:12.16)
  det blir latvisk eller nordirsk motstand for bodø/glimt i mesterligakvalifiseringens andre runde. trekningen ble gjennomført i uefas hovedkvarter i sveits onsdag. rfs fra latvia og larne fra nord-irland møtes i 1. kvalifiseringsrunde, og vinneren skal altså opp mot den norske seriemesteren. glimt åpner med hjemmekamp. kampene spilles 23./24. og 30/31. juli. det er i alt fire kvalifiseringsrunder før mesterligaens ligaspill, som er nytt for året. det betyr at glimt må forsere tre hindre for å bli det første norske laget i hovedturneringen siden 2007. (ntb)


  Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:21.15)
  to ganger olympisk mester andy murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i atp500-turneringen i london. det var britens 1000. kamp på atp-touren i karrieren. 37-åringen står bokført med to wimbledon-titler og én us open-tittel. karrierens største triumf sikret han under ol i 2012, da han tok gull på hjemmebane. i tillegg til tre grand slam-titler har murray spilt hele fem finaler i australian open. roger federer (1526) har rekorden for flest kamper på atp-touren gjennom tidene. bak sveitseren følger novak djokovic (1324), rafael nadal (1300) og david ferrer (1111). jordan thompson er murrays neste motstander i london. turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge wimbledon senere i sommer. i november 2016 tronet murray øverst på verdensrankingen. (ntb)

  Franske medier: Kylian Mbappé mister nøkkelkampen mot Nederland i fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:16.57)
  angrepsstjernen kylian mbappé går glipp av fredagens storkamp i fotball-em mot nederland, melder de franske avisene l`équipe og le figaro. den franske stjernen pådro seg et brudd i nesa i 1-0-seieren mot østerrike mandag. det ble tidlig kjent at han ikke trengte en operasjon, men fredagens oppgjør mot nederland i gruppe d kommer for tidlig. – nyhetene er ganske betryggende i den forstand at det ikke er planlagt noen operasjon i umiddelbar fremtid. når det gjelder hans deltakelse i resten av turneringen, er det litt for tidlig å gi en tidshorisont, sa frankrikes fotballpresident philippe diallo tidligere tirsdag. (ntb)

  Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.12)
  palestina er nummer 93 på fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå vm gjennom den asiatiske kvalifiseringen. i 2026 er vm-turneringen utvidet til 48 lag, og asias direktekvote er doblet til åtte. plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie. – fotballkampene gir en sjanse til å vise fram palestinas navn for hele verden, og vm er den største plattformen i så måte. det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren mohammed rashid til nyhetsbyrået ap om krigføringen på gaza. palestinas fotballforbund (pfa) ble opptatt som fullverdig medlem av fifa i 1998. laget er kjent som «al fida`i», eller «krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot australia i siste kamp. resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i kuwait og qatar. – disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. det er det eneste som gir dem håp. for oss er det en stor motivasjon, sier rashid. gruppene i 3. runde i asias vm-kvalifisering trekkes i kuala lumpur 27. juni. ntb/nrk

  Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.08)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under ukrainas åpningskamp mandag. i flere av de innledende em-kampene i tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. det vil ikke uefa ha noe av når ukraina spiller kamp. fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg. russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av uefa siden landets fullskalainvasjon av ukraina. men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens em-kamper. tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

  DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:06.12)
  bryson dechambeau sikret søndag karrierens andre seier i us open i golf. med par på siste hull, slo han nordirske rory mcilroy med bare ett slag. mcilroy var i poengrommet da dechambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par. med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for mcilroy, men han bommet også på to korte putter. han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn dechambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt. norske viktor hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre. (©ntb)

  Vu vant LPGA-turnering etter omspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:06.10)
  lilia vu fra usa avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da lpga-turneringen i belmont i michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere. lexi thompson fra usa og grace kim fra australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen. vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens thompson brukte 68 slag søndag. i omspillet spilte de først 18. hull to ganger. alle tre fikk birdie hver gang. dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde vu. seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie. celine borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis. borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på lpga-touren. (©ntb)

  DeChambeau-luke i US Open – Åberg falt med svak runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.36)
  mens ludvig åberg fikk det tøft på tredje runde av us open, skaffet bryson dechambeau seg en luke i jakten på sin andre majortittel. amerikaneren ligger sju slag under par og har en luke på tre slag ned til en trio bestående av rory mcilroy, patrick cantlay og matthieu pavon. svenske åberg lå godt plassert før tredje runde lørdag, men der gikk han tre slag over par. han har fem slag opp til ledende dechambeau før søndagens avsluttende runde. dechambeau vant us open i 2020. amerikaneren har løst den tøffe pinehurst-banen best i løpet av uken. han er kjent for å slå svært langt, noe han har blitt belønnet for i north carolina. dechambeu ble nylig nummer to i majorturneringen pga-mesterskapet. viktor hovland greide ikke cuten midtveis i årets us open etter å ha gått seks slag over par på de to første rundene. (ntb)

  Djokovic kjemper mot Wimbledon-klokka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.33)
  kun to uker før wimbledon kjemper verdenstreer novak djokovic en intens kamp for å rekke den prestisjetunge gressturneringen. serberen opererte nylig kneet. en video publisert på 37-åringens instagram-konto viser en særdeles blid djokovic som gjennomfører en rekke øvelser. deler av serberens kne er dekket av et hvitt plaster, uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig. forrige uke trakk djokovic seg fra kvartfinalen av roland-garros etter å ha pådratt seg en rift i menisken. få dager senere gjennomgikk verdenstreeren en operasjon. serberen brukte krykker de første dagene etter inngrepet. – jeg skal gjøre mitt beste for å være frisk og klar til å returnere til tennisbanen så fort som mulig. kjærligheten min til sporten er sterk, og ønsket om å konkurrere på høyeste nivå er det som driver meg, skrev djokovic etter operasjonen. serberen vant fire strake titler i den engelske hovedstaden før han i fjor ble vippet ned fra wimbledon-tronen av carlos alcaraz. med unntak av djokovic skal ingen av de andre store profilene stå i fare for å miste wimbledon-turneringen som spilles fra 1. til 14. juli. (ntb)

  Viktor Hovland i store problemer i US Open – misser trolig cuten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.17)
  viktor hovland (26) spilte jevnt solid dagen etter marerittstarten i us open, men klarer trolig fortsatt ikke cuten i majorturneringen. den norske golfstjernen endte dagen på to slag under par, mens han totalt ligger på seks slag over par. det betyr at hovland må ha en stor dose flaks for å klare cuten i turneringen. feltet deles i to etter fredagens runde, og hovland er i skrivende stund på delt 98.-plass av 156 spillere. det er riktignok en rekke spillere som fortsatt ikke har startet sin andre runde. amerikanske patrick cantlay og belgiske thomas detry leder turneringen enn så lenge på fem slag under par. ludvig åberg (sverige) og bryson dechambeau (usa) følger slaget bak. us open spilles i år på pinehurst-banen i north carolina. den har ikke hovland klart å løse spesielt bra. nordmannens beste plassering i den gjeve majorturneringen er 12.-plassen fra debuten som amatør i 2019. da ble den spilt i pebble beach i california. (©ntb)


  Marerittstart for Hovland i US Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:06.08)
  viktor hovland slet fra start av og er åtte slag over par etter 18 hull i majorturneringen us open. nordmannen ligger på delt 142.-plass av 156 spillere. det ble en vond åpning for nordmannen som gikk i gruppe med max homa og bryson dechambeau og startet på 10. hull på pinehurst-banen i north carolina. hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. deretter startet problemene for den norske golfstjernen. hovland ble liggende i tjukt gress etter utslaget på det neste hullet. derfra ble det en lang vei inn til greenen, og han noterte til slutt en dobbeltbogey. på hull 12 var nordmannen noen få centimeter fra å sette en putt som ville ha reddet par, men i stedet ble det en bogey. hovland fikk store problemer etter å ha havnet i bunkeren på det 14. han misset også en bogeyputt fra tre meter og endte dermed på to over på det hullet. det ble en ny bogey på 16. hull, mens den første birdien satt på hull 18. dermed er hovland fem slag over par halvveis. det gjør at det kan bli en hard kamp for å klare cuten i turneringen for hovland. på toppen av lista ligger patrick cantlay etter å ha gått 1. runde på 65 slag (fem under par). han deler førsteplassen med nordirske rory mcilroy. de to er ett slag foran den svenske sensasjonen ludvig åberg, som gikk den beste runden av en debutant i us open på 39 år. (ntb)

  Marerittstart for Hovland i U.S. Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.45)
  viktor hovland har kommet virkelig skjevt ut på den første runden i majorturneringen u.s. open. etter en par på rundens første hull, slo hovland seg ut i trøbbel med utslaget på nordmannens andre hull. nordmannen klarte å slå seg fremover, men endte da opp helt inne ved en kant og måtte melde ballen uspillbar. dermed endte han opp med en dobbeltbogey, før han fortsatte med en bogey på det neste hullet. hovland startet runden på hull ti og da han kom til hull 14 fortsatte problemene. fra greenbunkeren fikk han akkurat ballen opp på greenen, men ikke nok til å unngå at den trillet ned igjen. på det andre forsøket ble ballen liggende på greenen, men hovland misset putten og måtte konstatere nok en dobbeltbogey. dermed er han altså hele fem slag over par etter fem spilte hull og i skrivende stund helt nede på en delt 129. plass, ti slag bak leder patrick cantlay. u.s. open er én av fire majorturneringer i golf for menn, ved siden av the masters, pga championship og the open. hovland har hatt en rufsete start på året, men fant tilbake til gamletrener joe mayo i forkant av pga championship i mai og endte der på tredjeplass.

  Marerittstart for Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.45)
  viktor hovland slet fra start av og er tre slag over par etter tre hull i majorturneringen us open. det ble ingen god åpning for nordmannen som gikk i gruppe med max homa og bryson dechambeau på pinehurst-banen i north carolina. hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. deretter startet problemene for den norske golfstjernen. med tre slag over par etter like mange hull kan det bli en kamp for å klare cuten i turneringen for hovland. (ntb)

  Alcaraz om OL-partnerskapet med Nadal: – Må oppleve det før jeg tror på det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:10.11)
  carlos alcaraz (21) sliter med å ta innover seg at han skal være på lag med rafael nadal (38) i ol-turneringen i tennis. alcaraz fulgte nylig i nadals fotspor da han gikk til topps i roland-garros. det kan være starten på en ny tid i spansk tennishistorie. nadal, som har vunnet turneringen 14 ganger, er på vei bort fra profftennisen, mens alcaraz så vidt er i gang. i sommerens ol skal de to være makkere i doubleturneringen. det sliter alcaraz med å forstå. – å kjempe om en gullmedalje for mitt land sammen med mitt idol, er en av de tingene jeg må oppleve før jeg tror på det, sier alcaraz til forbes. alcaraz er regjerende mester i grand slam-turneringen wimbledon som avvikles fra de to første ukene i juli. i intervjuet med forbes er 21-åringen klar på hva han foretrekker. – jeg foretrekker å vinne ol-gullet over wimbledon. nadal vant ol-gull i single i beijing i 2008. i rio i 2016 ble det seier i doubleturneringen sammen med marc lopez. – ol-gull er det største i idretten. du får ofte bare ett eller to forsøk, sier nadal. (ntb)

  Superduoen bekreftet til Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:15.58)
  doubleturneringen i tennis i ol får selskap av det som vil bli en fryktet spansk duo: legenden rafael nadal (38) og stjerneskuddet carlos alcaraz (21). det bekreftet det spanske tennisforbundet onsdag. 21 år gamle alcaraz vant grand slam-turneringen roland-garros for tre dager siden. ol-turneringen spilles på samme anlegg i paris. og i paris har nadal gode minner. best av alle, faktisk. ingen andre har vunnet like mange kamper som ham på rødgrusen i roland-garros. spanjolen står med 14 titler der. nadal vant ol-gull i beijing i 2008. i rio de janeiro i 2016 vant han gull i double (med marc lópez). (ntb)

  Real Madrid vil delta i klubb-VM – Ancelotti føler seg feiltolket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:15.21)
  real madrid har i en nylig publisert pressemelding understreket at de ønsker å delta i klubb-vm. den spanske klubben avviser at de på noe tidspunkt har stilt spørsmål ved sin deltakelse. pressemeldingen kom etter at real madrid-trener carlo ancelotti nylig uttalte at de ikke ville delta i turneringen. – fifa har glemt at lagene ikke kommer til å delta i nye vm for klubblag, hevdet ancelotti overfor den italienske avisa il giornale. han fulgte videre opp: – vi kommer til å avslå invitasjonen, sa italieneren. ancelotti har mandag skrevet en unnskyldning på x, der han skriver at ordene hans ikke ble tolket slik han ønsket.

  Vil delta i klubb-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:15.21)
  real madrid har i en nylig publisert pressemelding understreket at de ønsker å delta i klubb-vm. den spanske klubben avviser at de på noe tidspunkt har stilt spørsmål ved sin deltakelse. pressemeldingen kom etter at real madrid-trener carlo ancelotti nylig uttalte at de ikke ville delta i turneringen. – fifa har glemt at lagene ikke kommer til å delta i nye vm for klubblag, hevdet ancelotti overfor den italienske avisa il giornale. han fulgte videre opp: – vi kommer til å avslå invitasjonen, sa italieneren. ancelotti har mandag skrevet en unnskyldning på x, der han skriver at ordene hans ikke ble tolket slik han ønsket.

  Ny svak runde for Hovland i Ohio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:23.13)
  viktor hovland fulgte opp lørdagens marerittavslutning med nok en svak runde og greide ikke å finne tilbake til storspillet i pga-turneringen i ohio. på den siste runden gikk han på tre strake bogeyer på hull sju, åtte og ni, men løftet spillet midtveis, før det igjen raknet mot slutten. dermed endte runden på tre slag under par. totalt ble det fem bogey og to birdie. han avsluttet på to slag over par totalt og ligger foreløpig på delt 15.-plass. nordmannen greide dermed ikke kopiere fjorårets seier i turneringen som spilles på legenden jack nicklaus` bane i ohio. verdensener scottie scheffler leder turneringen når det gjenstår noen hull. (ntb)

  Ny fiaskorunde for Hovland i Ohio – fem bogey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:23.13)
  viktor hovland fulgte opp lørdagens marerittavslutning med nok en svak runde og greide ikke å finne tilbake til storspillet i pga-turneringen i ohio. på den siste runden gikk han på tre strake bogeyer på hull sju, åtte og ni, men løftet spillet midtveis, før det igjen raknet mot slutten. dermed endte runden på tre slag under par. totalt ble det fem bogey og to birdie. han avsluttet på to slag over par totalt og ligger foreløpig på delt 15.-plass. nordmannen greide dermed ikke kopiere fjorårets seier i turneringen som spilles på legenden jack nicklaus` bane i ohio. verdensener scottie scheffler leder turneringen når det gjenstår noen hull. (ntb)


  Carlos Alcaraz vant Roland-Garros for første gang etter thriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:19.31)
  med finaleseier i søndagens roland-garros-finale mot alexander zverev er carlos alacaraz den yngste noen sinne til å vinne en grand slam på tre forskjellige underlag. den første tittelen kom på «hard court» i us open-finalen mot casper ruud i 2022. deretter beseiret supertalentet, tennishistoriens mestvinnende, novak djokovic på gress i wimbledon-finalen i 2023. og etter søndagens grus-seier i paris kan han skilte med at han behersker alle underlag, og det i kun en alder av 21 år og en måned. tyske alexander zverev jaket i kveld sin første grand slam-tittel, men allerede i første sett fikk han det tøft mot carlos alcaraz som åpnet sterkt. med god variasjon i tennisen tok spanjolen det første settet 6-3. i andre sett var zverev derimot langt mer selvsikker, og etter å ha vunnet fem strake «game» hentet han inn alcaraz sin ledelse med overbevisende sifre, 6-2. i tredje sett ble det en real thriller hvor alacaraz spilte seg fort til ledelsen 5-2. men i det man trodde finalen gikk i spanjolens retning, snudde zverev stillingen, og tok det tredje settet utrolige, 7-5. i fjerde sett ble det tydelig at kampen skulle gå til fem sett, og alcaraz tok det fjerde settet overbevisende 6-1. i det femte og avgjørende fulgte alcaraz opp det fjerde settet, og viste med sifrene 6-2, og 3-2 i sett, hvem som var turneringens beste spiller. historisk sett er dette den første finalen i roland garros som går uten en av de tre store, rafael nadal, novak djokovic og roger federer, siden 2004. alacaraz sitt tennisidol rafael nadal nådde ikke lengre enn første runde i årets turnering, hvor han ble slått ut av nettopp zverev. alexander zverev har fortsatt ingen grand slam-titler å skilte med, men om under 50 dager får han muligheten til å revansjere seg på grusen i paris når han skal forsvare ol-tittelen sin fra tokyo i 2021.


  Mol/Sørum slått ut av verdensenerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:12.43)
  svenske david åhman og jonatan hellvig fortsatte sin triumfferd ved å slå anders mol og christian sørum i semifinalen i elite 16-turneringen i ostrava. seieren kom i strake sett, men var likevel av det noe knepne slaget. svenskene vant 23-21 i et jevnt åpningssett og avgjorde det andre med 21-18. det betyr at mol og sørum skal ut i kamp om 3.-plassen senere søndag, mens åhman/hellvig er finaleklare. mol har nylig vært gjennom en operasjon i foten, og turneringen i tsjekkia er sandvolleyballduoens første siden starten av mars. han og sørum må jobbe på for å komme i skikkelig kampform til ol i paris, der de er tittelforsvarere. (ntb)

  Fæl avslutning ødela for Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:00.14)
  viktor hovland lå på delt annenplass i storturneringen the memorial på pga-touren før den tredje runden. der spilte lenge nordmannen relativt bra og var ett slag under par etter ti hull. så raknet det for hovland. fire bogeyer fulgte på de neste hullene, før han fikk en liten opptur igjen med en birdie på hull 15. men oppturen ble av det korte slaget, for på hullet etter slo hovland i vannet og endte opp med en trippelbogey. dermed endte han runden fem slag over par og er nå ett slag under par for turneringen. hovland ligger med det på en delt 14. plass før den siste runden, ni slag bak lederen scottie scheffler. hovland vant turneringen i fjor.


  Mol og Sørum med ellevill snuoperasjon i maratonsett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 8. juni 2024 KL:17.56)
  sandvolleyballduoen anders mol og christian sørum er klar for semifinale i storturneringen i tsjekkia. nordmennene sikret avansementet med sifrene 30-28, 21-17 over den nederlandske duoen steven van de velde og matthew immers. i semifinalen venter vinnerne av oppgjøret mellom den brasilianske duoen arthur og evandro og svenskene david ahman og jonatan hellvig. mol og sørum fikk en fryktelig start på det første settet da de kom under 1-9 mot den nederlandske duoen. nordmennene slo imidlertid knallhardt tilbake og kjempet seg likt igjen på 19-19. det ble starten på en uhyre jevn og lang avslutning på settet. til slutt viste mol og sørum fram rutinen sin og sikret settet 30-28. det andre settet vant den norske duoen 21-17. mol har vært gjennom en operasjon i foten, og de regjerende ol-mesterne må jobbe godt for å komme i kampform til lekene i paris. (ntb)

  Swiatek til topps i Paris - tok sin femte Grand Slam-tittel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 8. juni 2024 KL:17.16)
  tennisener iga swiatek kunne lørdag juble for sin tredje strake tittel i grand slam-turneringen roland-garros. italienske jasmine paolini ble knust i finalen. polske swiatek brukte litt over én time på å avgjøre finalen i strake sett. hun vant med sifrene 6-2, 6-1. 23 år gamle swiatek har fortsatt til gode å tape en grand slam-finale i single. hun har vunnet roland-garros fire ganger siden 2020, og hun ble us open-mester i 2022. 28 år gamle paolini spilte lørdag roland-garros-finale som første italiener siden sara errani var der i 2012, men italia må fortsatt vente på sin første seier siden 2010. den gang gikk francesca schiavone til topps. (ntb)

  budkov kjær vant dobbelturneringen for junior i paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 8. juni 2024 KL:16.40)
  nicolai budkov kjær (17) og hans makker joel schwärtzler gikk helt til topps i doubleturneringen for juniorer i roland-garros. kjær og østerrikske schwärtzler vant med settsifrene 6-4, 7-6 mot italienske federico cina og japanske rei sakamoto. etter at kjær hadde servet inn seieren i det første settet, fikk motstanderne en strålende start på det andre settet som de ledet 5-0. så våknet den norsk-østerrikske duoen. de kjempet seg på sterkt vis tilbake til 5-5, og da det sto 6-6 måtte settet avgjøres i tiebreak. der vant kjær og schwärtzeler 7-3 og sikret turneringsseieren. lørdagens finale var mellom de to topprangerte lagene i dobbelturneringen, der kjær og schwärtzler var førsteseedet. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »