Hovedsiden

Liten annonse

  L`Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:08.37)
  frankrikes president emmanuel macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få kylian mbappé til å spille ol-fotball for frankrike. mbappé er ferdig som paris saint-germain-spiller 30. juni. det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at mbappé blir real madrid-spiller til sommeren. det er også en dårlig skjult hemmelighet at real madrid-president florentino pérez beundrer spissen. i sommer venter ol i paris, og i den anledning har frankrikes president macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha mbappé med i den franske troppen. tirsdag skrev l`equipe at macron og perez skal ha møttes i paris. det skjedde under et fifa-arrangement i byen. avisen skriver at macron og perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i frankrike mener de at kampen om å få mbappé ol-klar ikke er tapt. skulle mbappé ende opp med å spille under ol, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. i midten av juni er han en del av den franske troppen i em i tyskland. dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb. (©ntb)


  Ronaldo tatt ut til EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:17.04)
  cristiano ronaldo (39) er blant portugals utvalgte og spiller i sommer sitt sjette em-sluttspill i fotball. ingen før ham har kommet opp i et slikt antall. angrepsveteranen delte rekorden på fem europamesterskap med spanias keeperikon iker casillas. ronaldo blir også spilleren i årets sluttspill med flest internasjonale mesterskap på cv-en. dem vil han ha spilt elleve av om han slipper til på banen i tyskland. ronaldo har scoret i hvert eneste em siden debuten i 2004, og han var en del av laget som tok gullet i 2016. denne sesongen har ronaldo gjort 42 mål på 41 kamper for al-nassr i saudi-arabia. (ntb)

  Rashford vraket til EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:15.06)
  manchester united-stjernen marcus rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen gareth southgate presenterte bruttotroppen til fotball-em tirsdag. rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da southgate offentliggjorde sine utvalgte. med var heller ikke tidligere liverpool-spiller jordan henderson. fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: evertons jarrad branthwaite, liverpool-duoen curtis jones og jarell quansah samt crystal palace-stjerneskuddet adam wharton. burnley-keeper james trafford har heller ingen landskamper fra før. vraket i den engelske em-troppen er for øvrig også chelsea-trioen raheem sterling, ben chilwell og reece james. de to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen. inne er derimot manchester united-unggutten kobbie mainoo, som har tatt premier league med storm de siste månedene. det samme er crystal palace-spiller eberechi eze. listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i tyskland som starter 14. juni. dermed må syv navn ut i tiden som kommer. den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (ntb)  Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:22.00)
  planen var at filip ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under em-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i roma. selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start. – han var ikke helt i form, skriver sportssjef erlend slokvik i en tekstmelding til nrk fredag kveld. og nå har 31-årige ingebrigtsen dårlig tid. em-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør em-uttaket 30. mai. neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om filip ingebrigtsen løper der. formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i tyskland. ingebrigtsen, som altså tok em-gull på 1500-meter i 2016 og vm-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni. ol-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

  Liverpool-duo ferdig i klubben etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:11.30)
  både thiago alcantara og joël matip forlater liverpool og anfield etter inneværende sesong, opplyser merseyside-klubben. spillernes kontrakter går ut 30. juni i år. de blir ikke forlenget, bekrefter liverpool. – jeg er veldig takknemlig for de fantastiske årene jeg har tilbrakt her, med så mange unike folk rundt meg, forteller matip til klubbens nettsider. avtroppende liverpool-trener jürgen klopp er full av lovord om midtstopperen. – i alle årene jeg har drevet med fotball, er jeg usikker på om jeg har møtt så mange spillere jeg har elsket mer enn joël matip, sier klopp til klubbens nettsider. 32 år gamle matip, som er født i tyskland, ble hentet gratis til klubben i 2016. tre år senere var han en sterk bidragsyter da rødtrøyene vant champions league. året etter vant klubben premier league. da mistet forsvarsspilleren store deler av sesongen med to ulike skader. også mesteparten av årets sesong har blitt spolert av en alvorlig kneskade. spanske alcantara er i likhet med matip ferdig i liverpool om kort tid. 33-åringen har kun spilt fem minutter med førstelagsfotball denne sesongen. (©ntb)  Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:07.42)
  fifa vil overveie å tillate at regulære seriekamper i europeiske fotballigaer kan spilles utenlands, der horder av fans venter. europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord. dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære la liga-kamper i usa eller i asia. la liga i spania har allerede lagt planer for seriespill i usa i 2025, skriver afp. europeiske klubber har mange fans i usa og land i asia og midtøsten. særlig i usa har tv-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der. fifa har denne uken kongress i bangkok i thailand. der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-vm for kvinner i 2027. kampen står mellom brasil og et samarbeid mellom tyskland, nederland og tyskland. (ntb)


  Uefa-topp med klar beskjed foran EM: – Kun kapteinene får snakke med dommeren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:07.03)
  under årets em-sluttspill i fotball for menn i tyskland skal dommerne kun dele informasjon om avgjørende beslutninger med lagets kapteiner. det er dommerdirektøren i det europeiske fotballforbundet (uefa), roberto rosetti, som skriver dette i et åpent brev foran europamesterskapet som starter i midten av juni. brevet ble publisert på uefas nettsted tirsdag. hensikten med at kommunikasjonen kun skal foregå mellom dommerkvartetten og kapteinene, er å beskytte fotballens egenart under mesterskapet. dommersjefen skriver at de ønsker seg dommere med en sterk personlighet som er i stand til å fatte upopulære avgjørelser, samtidig som uefa ønsker at dommerne skal være mer åpne og som kan forklare hvorfor avgjørelsen ble som den ble. – de mottar mye informasjon gjennom den videoassisterte dommeren (var), og vi er klare til å dele mer informasjon til spillere og trenere for å hjelpe dem til å forstå hvorfor avgjørelsen er fattet, skriver roberto rosetti. rosetti legger til at det er umulig å forklare en avgjørelse til opp til 22 spillere som oppsøker deg. – det kan lede til at kommunikasjonen bryter sammen, og at dette fine spillet blir seende stygt ut. alle er enige om det er ødeleggende for fotballens image, skriver rosetti. uefas dommersjef skriver at det uansett kommunikasjonsform vil være situasjoner som blir debattert, og at dommeren er nødt til å informere for å opprettholde status quo.  Filip Ingebrigtsen langt unna EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:21.07)
  filip ingebrigtsen endte langt unna em-kravet på 1500-meteren i det tyske stevnet lange laufnacht lørdag. nordmannen løp i b-heatet og endte nest sist foran landsmann per svela. ingebrigtsen endte på tiden 3.44,03. em-kravet er på 3.36,00. ingebrigtsen hang greit med i starten, men etter to og et halvt minutt begynte han å falle lenger og lenger bakover. før siste langstiden måtte han slippe teten fullstendig og så ut til å stivne helt. per svela, lagkamerat til narve gilje nordås, løp også 1500-meteren i tyskland, men endte helt sist. tiden til svela var 3.44,97.

  Grønstad klarte EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:20.33)
  tobias grønstad klarte em-kravet på 800 meter i stevnet lange laufnacht i tyskland lørdag. ik tjalve-løperen vant løpet med tiden 1.45,06. det er under em-kravet som er på 1.45,20. vebjørn rodal har den norske rekorden på 800 meter fra 1996, med tiden 1.42,58. malin nyfors løp også 800 meter i det tyske stevnet. den norske løperen satte ny personlig rekord på tiden 2.02,86.

  Grønstad satte ny personlig rekord – klarte EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:20.33)
  tobias grønstad satte ny personlig rekord og klarte em-kravet på 800 meter i stevnet lange laufnacht i tyskland. ik tjalve-løperen vant løpet med tiden 1.45,06. hans tidligere personlige rekord var på 1.45,67. vebjørn rodal har fortsatt den norske rekorden på 800 meter fra 1996, med tiden 1.42,58.


  Mbappé får tyn etter ny CL-smell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:07.37)
  kylian mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne champions league med paris saint-germain. han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten. i en nådeløs dom gir l`équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot borussia dortmund. mbappé ble i sin tid hentet til psg for enorme summer. målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. nærmest var laget som tapende finalist i 2020. dortmund er bare nummer fem i ligaen i tyskland, men danket ut psg 2-0 sammenlagt. «slike kvelder blir arven hans. sju år med feilede forsøk», skriver britiske daily mail om mbappé. i spanske sport står det at «mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen». mbappé forlater psg når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig real madrid. «han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den madrid-baserte storavisen marca. (ntb)
  Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:16.09)
  tobias grønstad ik tjalve fortsetter storformen på 600 meter. søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i tyskland. det er norsk rekord på distansen. grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til ol-gullvinner på 800 meter fra 1996, vebjørn rodal. etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i tyskland.

  47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.08)
  bayer leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. de har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk bundesliga. og med seieren mot roma i den første semifinalen i europa league har xabi alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. seriegullet i tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i europaligaen også. roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på olympiastadion i den italienske hovedstaden. xabi alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved florian wirtz etter 28 minutter. etter pause doblet robert andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør. i marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom olympique marseille og atalanta. kampen endte 1–1 etter at atalanta tok ledelsen ved scamacca, før hjemmelagets mbemba sikret uavgjort. returkampene spilles neste uke.


  filip ingebrigtsen løper 1500 meter i tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:13.17)
  Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai. Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe. – Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne. Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

  Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:09.45)
  italia og tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs champions league. svake europaresultater stoppet england. tidligere i år lå premier league godt an til å få utvidet kvoten for antall cl-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. der har tyskland med tre klubber, og onsdag ble bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på uefas ranking for 2023/24-sesongen. nylig kunne italiensk serie a juble for det samme. borussia dortmunds 1-0-seier over paris saint-germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». med resultatet hjalp dortmund seg selv. klubben er nummer fem i tyskland, men er nå sikret cl-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. til høsten spilles champions league i et nytt format. blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. premier league må som før nøye seg med fire plasser. i øyeblikket har aston villa grepet om 4.-plassen foran serieinnspurten. tottenham er sju poeng bak med to kamper mindre spilt. (ntb)

  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)

  Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.47)
  den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske andrei-sebastian cornea og marian enache vant suverent. tyskland tok sølv og italia bronse. det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for juel og solbakken. de forsøker å feste grepet om den norske ol-plassen i dobbeltsculler foran lekene i paris. oscar helvig og kristoffer brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til ol. i verdenscupregattaen i varese tidligere i måneden var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »