Hovedsiden

Liten annonse
  Bayern-stjerne mister landskamper – usikker til toppkamp neste uke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 20. mars 2023 KL:13.45)
  bayern münchen-stjernen jamal musiala har meldt forfall til tysklands kommende landskamper på grunn av en strekk i låret. det opplyste tysklands landslagssjef hansi flick mandag. musiala har vært en av bayern münchens beste spillere denne sesongen med 15 mål og 12 målgivende pasninger i alle turneringer. i bundesliga er han lagets toppscorer med elleve mål. – vi håpet alle at jamal skulle være klar fordi han har unike egenskaper, sa flick. bayern har også grunn til å være bekymret. en potensielt avgjørende kamp om seriegullet finner sted etter landslagspausen når borussia dortmund venter 1. april. dortmund leder serien med ett poeng mer enn bayern etter 25 kamper. (ntb)
  Norge vant lagkonkurransen i Andorra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mars 2023 KL:13.05)
  det norske alpinlaget vant klart over sveits finalen og vant med det lagkonkurransen i parallellslalåm i soldeu. thea louise stjernesund tok det første stikket i finalen, før sveits slo knallhardt tilbake med duellseier til livio simonet og andrea ellenberger. det hadde imidlertid lite å si da timon haugan kjørte ned til 2-2 og sikret norsk seier med 56 hundredeler. det norske laget fikk en drømmestart på lagkonkurransen da de trakk andorra i den første utslagsrunden. den endte som forventet 4-0 til norge. dermed sto østerrike for tur i semifinalen. der fortsatte norge storkjøringen og sikret seg finaleplass med 3-1-seier. i den andre semifinalen ble det også svært jevnt og endte 2-2, hvor sveits var raskest med 21 hundredeler. tyskland måtte dermed ut i bronsefinale, hvor de tapte 0-4 mot østerrike. norge stilte nesten samme lag som tok sølv under lagkonkurransen i vm i frankrike i februar. den eneste utskiftningen var rasmus windingstad inn for alexander steen olsen. maria therese tviberg, stjernesund og haugan dannet resten av det norske laget.

  Tysk fotball gjør som NFF – stemmer ikke på Infantino

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:14.36)
  gianni infantino får ikke støtte fra tyskland i torsdagens presidentvalg i det internasjonale fotballforbundet (fifa), skriver ntb. valget blir gjennomført uten motkandidater på fifa-kongressen i rwanda. norge og sverige har tidligere uttalt at infantino ikke har deres støtte. den tyske fotballpresidenten bernd neuendorf etterlyser en mer åpen organisasjon som kan forklare avgjørelsene den tar. – de siste ukene har vi fått null eller mangelfull informasjon fra fifa om ulike saker, sier neuendorf i en uttalelse onsdag. infantino har sittet som fifa-president siden han tok over etter skandaleombruste sepp blatter i 2016. han ble gjenvalgt i 2019, også da skjedde det uten motkandidater. sveitseren kan etter fifa-reglementet stille til gjenvalg og sitte som president frem til 2031.

  Zlatan Ibrahimovic tilbake i Sverige-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:12.18)
  zlatan ibrahimovic returnerer til det svenske landslaget. den svenske troppen ble klar onsdag, og superspissen er tilbake i varmen etter en lengre periode med skadetrøbbel. – zlatan og jeg har hatt kontakt til og fra under hele hans skadeperiode. nå føler han seg såpass bra at han kan tilføre noe på banen. hans personlighet og erfaring tilfører mye, sier landslagssjef janne andersson ifølge aftonbladet. 41-åringen står med 121 landskamper og har scoret 62 mål med flagget på brystet. svensken spilte kun én landskamp i fjor. det var i 0-2-tapet mot polen. svenskene møter belgia og aserbajdsjan nå i mars når de starter jakten på plass i fotball-em i tyskland i 2024.

  Kraft i tet – Granerud følger rett bak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:17.21)
  raw air-leder stefan kraft imponerte med 138,5 meter på lillehammer og leder før finaleomgangen i tirsdagens verdenscuprenn. halvor egner granerud hoppet også godt og ligger på 2.-plass etter et svev på 135 meter. det skiller 8,8 poeng opp til kraft. granerud og johann forfang gikk litt ned på lengden fra mandagens imponerende kvalifisering. tirsdag nøyde forfang seg med 131,5 meter, og han ligger dermed på 8.-plass. ziga jelar fra slovenia er treer før finaleomgangen, mens markus eisenbichler (tyskland) og michael hayböck (østerrike) deler 4.-plassen.


  CAS-anke om presidentvalget i FIS trukket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:09.09)
  østerrike, kroatia, tyskland og sveits har trukket sin anke til idrettens voldgiftsrett (cas) etter gjenvalget av johan eliasch som fis-president i fjor. de fire nasjonenes skiforbund mente at valget ikke ble korrekt gjennomført og anket gjenvalget til cas i lausanne. det var varslet at voldgiftsretten skulle komme med en avgjørelse denne uken. 61 år gamle eliasch ble først valgt som gian franco kaspers etterfølger på fis-kongressen i 2021. den gangen ble kongressen gjennomført digitalt som følge av koronavirussituasjonen. han ble gjenvalgt under kongressen i mai i fjor. – fis er fornøyd med at de fire fis-medlemmene østerrike, kroatia, tyskland og sveits har trukket anken rundt gjenvalget av fis-president. den ble sendt inn til cas etter fjorårets valg under fis-kongressen. det var ventet en avgjørelse i cas i løpet av de kommende dagene, heter det i en uttalelse fra fis. – fis har hele tiden ment at påstandene som var satt fram var både useriøse og grunnløse. presidentvalget ble gjennomført i full overensstemmelse med fis-vedtektene og sveitsisk lov. at anken er trukket betyr at det ikke lenger er tvil om at gjenvalget av eliasch var gyldig, heter det. (ntb)  Norge revansjerte seg mot Serbia i EM-kvalifiseringen – topper gruppa etter 35-25

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mars 2023 KL:18.22)
  det norske herrelandslaget i håndball gikk seirende ut av em-kvalifiseringskampen mot serbia i åsane arena. norge vant 35-25 og revansjerte torsdagens tap. tidligere i uken avgjorde serbia med bare noen sekunder igjen på klokka og vant hjemmekampen 25-24. dermed lå serberne med full pott (6 poeng) etter de tre første rundene. de to beste og fire av åtte gruppetreere får em-plass. mesterskapet spilles i tyskland om ti måneder. det gjenstår to kamper for norge i kvalifiseringen mot finland og slovakia. de spilles i april. (ntb)


  Stafettdebutantene imponerte - Norge med overlegen seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mars 2023 KL:17.39)
  endre strømsheim gikk en trygg førsteetappe og sendte vebjørn sørum ut med teten på den andre etappen. 24 år gamle sørum debuterte i verdenscupen på normaldistansen tidligere denne uken. der ble han nummer 45, men på stafetten viste han seg frem fra øverste nivå. med kun ett ekstraskudd og et strålende rykk på den siste runden skaffet han en norsk luke før de siste to etappene. sørum hadde en trøblete høst, hvor han ble operert for blindtarmbetennelse, men har siden nyttår levert glimrende. blant annet har det blitt tre seirer i ibu-cupen og to em-gull, ett individuelt og ett laggull. både for strømsheim og sørum var stafetten deres første herrestafett i verdenscupen for norge. strømsheim har tidligere gått verdenscupstafett i blandet stafett. johannes dale mistet forspranget etter to ekstraskudd på den liggende skytingen, men sørget for at norge fremdeles var i teten ut på den siste etappen. der vekslet norge likt med sverige og dermed lå det an til en duell mellom vetle sjåstad christiansen og peppe femling. christiansen gikk tidlig fra svensken og inn på den siste skytingen var det franske fabien claude som fulgte hakk i hæl. med fullt hus og rask skyting sikret christiansen seieren for norge, som totalt klarte seg med syv ekstraskudd på stafetten. frankrike ble nummer to, mens tyskland ble nummer tre. norge vant dermed alle seks herrestafettene i verdenscup og vm denne sesongen.

  Revansj for Tandrevold - Norge med full kontroll på stafetten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mars 2023 KL:15.08)
  ingrid landmark tandrevold var utrøstelig etter vm-stafetten i oberhof. men under lørdagens stafett i östersund fikk hun sin revansj. tandrevold, som gikk tredje etappe for norge, leverte to fulle hus og gikk norge opp fra en 4. plass til ledelse. ankerkvinne marte olsbu røiseland fulgte opp med å sikre en suveren seier for norge. – det var deilig. jeg måtte kjempe for det i dag, men det var veldig gøy, sa tandrevold til nrk etter sin etappe. dette var sesongens siste skiskytterstafett for kvinnene, og juni arnekleiv, ida lien, tandrevold og røiseland avsluttet stafettsesongen på best mulig vis. røiseland kunne ta seg god tid på oppløpe, vinke til publikum og passere målstreken i ensom majestet. i målområdet ble hun tatt imot av lagvenninnene som sammen med ankerkvinnen jublet for seieren. frankrike endte på 2. plass og vant dermed stafettcupen sammenlagt, mens tyskland tok tredjeplassen. de to nasjonene var henholdvis 15 og 27 sekunder bak norge. for sveriges del ble det en skuffende stafett på hjemmebane. de endte på en 5. plass, over minuttet bak norge.
  BBC-bråk: Ekspertene ville ikke stille opp - nå endres programmet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:19.57)
  fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren gary lineker ikke skal lede bbc-programmet «match of the day» inntil videre. i kjølvannet av det har en rekke fotballeksperter gjort det klart at de ikke vil være med på programmet. både ian wright og alan shearer, som skulle være i studio lørdag, har på twitter meldt at de har sagt nei til å være med. i en pressemelding sent fredag kveld skriver bbc at lørdagens program nå vil fokusere på høydepunktene fra kampene, uten en presentasjon fra studio og uten eksperter i studio. bakgrunnen for bråket var at lineker tidligere denne uken gikk ut på twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra tyskland i 1930-årene. det førte til at en rekke medlemmer av det konservative partiet ble rasende og krevde handling fra bbc. bbc gikk ut med avgjørelsen om å fjerne lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. der skrev de blant annet: – linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. i «match of the day» oppsummerer vanligvis lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. les mer om bakgrunnen for saken her.

  Shearer trekker seg fra BBC-sending etter at Lineker ble fjernet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:19.57)
  fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren gary lineker ikke skal lede bbc-programmet «match of the day» inntil videre. årsaken er at lineker gikk ut på twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra tyskland i 1930-årene. i «match of the day» oppsummerer lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. like etter at det ble kjent at lineker ikke skal være programleder inntil videre, gjorde ian wright det klart at han ikke blir med på lørdagens sending. senere fredag kveld ble det også kjent alan shearer, mannen med flest mål i premier league, har gitt beskjed til bbc om at han ikke vil være med på lørdagens program. bbc gikk ut med avgjørelsen om å fjerne lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. der skrev de blant annet: – linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. les mer om bakgrunnen for saken her.

  Håndball: Tønnesen klar for PSG

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:17.34)
  landslagsspiller kent robin tønnesen skifter ut ungarske pick szeged med den franske storklubben paris saint-germain fra neste sesong. det opplyser franskmennene på sine nettsider fredag. tønnesen har signert en toårskontrakt med klubben fra hovedstaden. han skal først spille sesongen ferdig i ungarn før han skifter klubb. – dette er nok et viktig skritt i karrieren min. jeg er stolt av å signere for paris saint-germain. det er også en veldig god mulighet, sier tønnesen. tønnesen har tidligere spilt for haslum i norge, sävehof i sverige og füchse berlin i tyskland før turen gikk til ungarn, der han i tillegg til pick szeged har spilt for veszprém. (ntb)


  Medier: Pogba utelatt fra Juventus-troppen av disiplinære årsaker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:15.17)
  i følge italienske sky og nyhetsbyrået afp er ikke stjernespiller paul pogba (29) tatt ut i juventus-troppen til europaligamøtet med tyske freiburg, angivelig som følge av at han kom for sent til trening onsdag. det melder ntb. franskmannen returnerte til juventus i fjor sommer fra manchester united, men har fått lite spilletid for den italienske seria a-klubben. pogba fikk sin andre debut for juventus først i februar i år, da 29-åringen har vært ute med skade lenge. juventus-manager massimo allegri skal ha ønsket å statuere et eksempel av pogbas sene ankomst til onsdagens trening skriver mediene - og valgte derfor å utelate stjernen fra troppen. juventus møter freiburg i åttedelsfinalen av europaligaen senere torsdag. returmøtet mellom de to spilles 16. mars i tyskland.


  Skiskyting: Norsk stafettgull i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:13.30)
  trym gerhardsen, einar hedegart, martin nevland og isak frey gikk norge inn til gull på herrenes stafett i junior-vm i skiskyting. det norske laget vant 8,9 sekunder foran tyskland. italia tok bronsen. hedegart og frey sikret mandag henholdsvis sølv og bronse på normalprogrammet. frey var også en del av det norske laget som tok bronse på miksstafetten lørdag. jubel ble det også for kvinnene som gikk inn til bronse tidligere på dagen. to øvelser gjenstår for juniorene i mesterskapet i kasakhstanske shchuchinsk. lørdag er det sprint før mesterskapet avsluttes med jaktstart søndag.

  BBC varsler alvorsprat med Lineker etter Twitter-bråk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:12.44)
  fotballegenden gary lineker (62) kan vente seg en «alvorsprat» med bbc-ledelsen etter kritiske twitter-meldinger om regjeringens forslag til nye asylregler. den britiske regjeringen har lansert justeringer på den britiske asylpolitikken. forslaget innebærer at innenriksdepartementet får en «plikt til å avvise» de som kommer uten lovlig innreise. dette prinsippet er ment å trumfe retten til å søke asyl. – dette er bare en umåtelig grusom politikk rettet mot de mest sårbare menneskene, skrev gary lineker på twitter. han la til at språket regjeringen bruker ikke er «ulikt det som ble brukt i tyskland på 30-tallet». en bbc-kilde opplyser til nyhetsbyrået pa at selskapet tar fotballegendens utspill svært alvorlig. det venter en alvorsprat med 62-åringen. (ntb)


  Stor Chelsea-opptur – snudde mot Dortmund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:23.07)
  chelsea fikk endelig noe å juble for etter en tung periode da de slo borussia dortmund 2-0 i london. det betyr at blåtrøyene er videre til kvartfinalen i mesterligaen med 2-1-seier sammenlagt, etter at dortmund vant 1-0 i tyskland i første oppgjør. det var jevnt lenge, men raheem sterling sørget for chelsea-ledelse like før pause etter å ha banket ballen i nettaket. kort tid etter andre omgang ble sparket i gang, fikk chelsea straffe etter at marius wolf handset i dortmund-feltet. kai havertz bommet på straffesparket, men det måtte tas på nytt ettersom en dortmund-spiller løp for tidlig inn i feltet. på andre forsøk var tyskeren sikker, og sørget for en 2-0-ledelse. det betyr også at dortmund har nå gått på sitt første tap i 2023. chelsea har på sin side sin første store opptur på en stund, og manager graham potter har vært en hardt presset mann den siste tiden etter flere svake resultater i ligaen. – det var en lettet mann. du så ansiktsuttrykket hans, at det gikk bra i dag, sier tv 2s fotballekspert brede hangeland etter kampen.

  Nye sjokk-opplysninger

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:17.10)
  johann mühlegg tok enorme steg og trengte ikke doping for å bli god, sier hans tidligere lagkamerat peter schlickenrieder til dagbladet. men så skjedde livsendringen som førte tysk-spanjolen på de mørke stier.- mühlegg var litt som johannes høsflot klæbo. han kunne blitt en helt i tyskland, mener eks-lagkameraten.

  Frankfurt-fans nektes adgang til mesterligamøte i Napoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:14.27)
  eintracht frankfurts supportere får ikke kjøpe billetter til returmøtet i mesterligaen mot napoli etter forrige kamps bråk, skriver ntb. forrige kamp mellom frankfurt og napoli endte med 2-0-seier til napoli. under kampen brøt det ut bråk mellom de italienske og tyske supportergruppene, og politiet måtte bryte inn. politiet i tyskland pågrep den gangen 36 personer. nå forteller frankfurt på sin nettside at det italienske innenriksdepartementet vil gi napoli et påbud som nekter dem i å selge billetter til frankfurts supportere, etter forrige kamps bråk.

  Norge leder etter kjempehopp: – Noe av det villeste jeg har sett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mars 2023 KL:11.57)
  jarl magnus riiber ga norge en kjempeboost i lagkonkurransen i kombinert med et hopp på hele 139 meter. det norske laget har et godt forsprang foran langrennet. – noe av det villeste jeg har sett, sier espen andersen om riibers hopp. riiber, jørgen graabak, espen andersen og jens lurås oftebro har 20 sekunder ned til andreplasserte østerrike. tyskland følger deretter, 23 sekunder bak det norske lederlaget. julian schmid hoppet 137 meter for tyskerne. norge har vunnet de to siste lagkonkurransene i vm og seiret også i ol i fjor, da med espen bjørnstad i stedet for en koronasyk riiber. riiber var andremann ut av de norske herrene onsdag og klinket til i vinden i planica. han landet på 139 meter og jublet vilt. til sammenligning hoppet jørgen graabak 120 meter i første runde. – det var deilig å ta ut et av de bedre konkurransehoppene jeg har hatt i planica, jeg hadde det kråkehoppet på treningen og var nok mer bekymret enn jeg ga uttrykk for. man ser grønnstreken og bare flyr langt, langt over, sier riiber. nrk-ekspert johan remen evensen hyllet den norske kombinerteneren. – det er det beste hoppet han har gjort denne vm-sesongen. det er så klasse, det hoppet her, sa den tidligere hoppstjernen på kanalens sending. andersen landet på 126 meter, mens oftebro hoppet 127,5 meter. riiber tok sitt tredje strake vm-gull i normalbakken nylig og kan fortsette gullsankingen onsdag. graabak var fornøyd med sitt hopp i vanskelige forhold. langrennet i planica starter klokken 15.10.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »