Hovedsiden

Liten annonse

  Tre endringer for Grainger – Fiskerstrand og Østenstad starter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:17.05)
  cecilie fiskerstrand skyver aurora mikalsen ut på benken i norges første em-kvalifiseringskamp mot finland på ullevaal. det er den største overraskelsen i laguttaket. tross en skaderedusert tropp gjør gemma grainger bare tre endringer i laget som slo kroatia 5-0 i forrige kamp i februar. en av de nye er marthine østenstad, som har bare et fem minutters innhopp på a-landslaget fra før. hun utgjør stopperpar med mathilde harviken. slik starter norge (4-2-3-1): 1 cecilie fiskerstrand – 13 thea bjelde, 6 marthine østenstad, 16 mathilde harviken, 4 tuva hansen – 8 vilde bøe risa, 7 ingrid syrstad engen – 17 celin bizet ildhusøy, 9 karina sævik, 11 guro reiten (kaptein) – 22 sophie román haug.

  Solgte 27.200 billetter til Lyn-Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:19.14)
  hele 27.200 billetter er revet bort til lyns seriekamp mot erkerival vålerenga. det gir et fullsatt ullevaal stadion om to uker. torsdag kveld bekreftet lyns daglig leder bjørn jønsberg at samtlige billetter er solgt. – det er 15 år siden forrige gang vi møtte vålerenga i seriesammenheng, og det er helt tydelig at oslo har savnet disse oppgjørene. vi visste at kampen kom til å bli populær, men at vi skulle selge ut hele ullevaal stadion på tre dager var i overkant av hva vi trodde. dette blir veldig gøy, sier jønsberg. den tidligere tilskuerrekorden mellom lyn og vålerenga var på 20.477. før 20. april var det brann som sto med tilskuerrekorden i 1. divisjon. den lød på 17.284. (ntb)

  3000 billetter solgt til Norges EM-kvalikstart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:15.23)
  i overkant av 3000 billetter er solgt et drøyt døgn før norge skal møte finland på ullevaal i det som markerer starten på em-kvalifiseringen. norges fotballforbund (nff) opplyser om antallet til ntb torsdag ettermiddag. norges siste kamp på ullevaal samlet 2400 tilskuere. det var mot portugal i desember. i oktober var det over 9000 på plass for å se kampen mot frankrike. mot finland får publikum ikke se maren mjelde, ada hegerberg, caroline graham hansen eller frida maanum. de fire står for til sammen 439 landskamper. (ntb)

  Lyn-Vålerenga setter tilskuerrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:09.53)
  over 17.500 billetter er solgt til lyns kamp mot erkerival vålerenga på ullevaal stadion om to uker, noe som er ny tilskuerrekord i 1. divisjon. det opplyser lyn på sine nettsider. – nå tror vi den blir utsolgt. det blir en festdag med noen rammer du bare får oppleve i oslo-derbyet, sier daglig leder bjørn jønsberg. den gamle tilskuerrekorden i 1. divisjon er på 17.284 fra 16. mai-kampen mellom brann og nest-sotra i 2015. lyn har bislett stadion som sin hovedarena denne sesongen, men skal blant annet bruke stabæks stadion nadderud i noen kamper – i tillegg til den ene på ullevaal stadion mot vålerenga 20. april. lyn var mandag tilbake i aksjon på nivå to for første gang siden 2010, og åpnet sesongen med 0-3-tap for moss. vålerenga spilte 1-1 mot sogndal. (ntb/nrk)  TV 2: Ryerson og Elyounoussi inn i startelleveren mot Slovakia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. mars 2024 KL:15.43)
  landslagssjef ståle solbakken bekrefter overfor tv 2 at julian ryerson og mohamed elyounoussi starter i kampen mot slovakia på ullevaal tirsdag. ryerson starter på høyrebacken og går inn for andreas hanche-olsen. kristoffer ajer går inn som midtstoppen sammen med leo østigård. elyounoussi går inn for patrick berg, som har slitt med dårlig mage. dermed blir ifølge tv 2 sander berge flyttet fra venstre indreløper og ned som midtbaneanker. dette blir da startelleveren: ørjan håskjold nyland – julian ryerson, kristoffer ajer, leo østigård, fredrik bjørkan – martin ødegaard, sander berge, mohamed elyounoussi – oscar bobb, erling braut haaland, alexander sørloth. solbakken har også varslet at han vil gjøre noen bytter en times spill. (ntb)

  Derfor spiller ikke Norge i den nye hjemmdrakten: – Hypotetisk spørsmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:19.08)
  forsinkelser med båttransport gjør at norge spiller i bortedrakter mot tsjekkia på ullevaal stadion. jan ove nystuen, merkevaresjef i norges fotballforbund, har svaret på hvorfor norge ikke spiller i rødt denne fredagskvelden. – det er på grunn av jemen at hjemmedraktene ble forsinket, sier han til nrk. videre kan nystuen forsikre om at draktene vil bli brukt i kampen mot slovakia på tirsdag. – hjemmedraktene er kommet nå og blir brukt på tirsdag, sier han. – hva hadde vært tilfelle hvis ikke bortedraktene hadde vært tilgjengelig til dagens kamp? – nå var bortedraktene hos oss i god tid så blir det et hypotetisk spørsmål, avslutter nystuen. norge tok ledelsen i første omgang etter en praktscoring av oscar bobb. tsjekkia reduserte etter en drøy halvtimes spill i samme omgang. stillingen 1-1 på ullevaal.

  Derfor spiller ikke Norge i den nye hjemmdrakten: – Bruker den neste kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:19.08)
  forsinkelser med båttransport gjør at norge spiller i bortedrakter mot tsjekkia på ullevaal stadion. det opplyser landslagets mediekontakt morten morisbak skjønsberg til ntb. – bruker hjemmedrakta neste kamp. er så rykende fersk at vi var usikre på om vi rakk å få den klar til denne, skriver skjønsberg. han legger til at det var forsinkelser med båttransporten av drakten. konflikten i jemen er årsaken, opplyser merkevaresjef jan ove nystuen i norges fotballforbund (nff) til tv 2. – flere som har hatt problemer, sier han til kanalen. det står 1-1 i kampen mellom norge og tsjekkia til pause. (ntb)

  Landslagskeeper bekrefter: Vil bort i sommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:06.43)
  egil selvik (26) sier det forhåpentligvis vil skje noe i sommer. landslagsmålvakten er inne i sitt siste kontraktsår med haugesund. i vinter var selvik nær en overgang til bodø/glimt. den strandet, men ved neste korsvei kan det fort bli exit fra klubben der selvik har spilt de siste tre årene. – det er en av grunnene til at det ikke ble glimt denne gangen. det kommer et overgangsvindu til sommeren som er attraktivt, spesielt for keepere, sier sandnes-mannen til ntb under denne ukens landslagssamling. – jeg har bare ett år igjen av kontrakten i fkh. det ville være naturlig å tenke i de baner. forhåpentligvis vil det skje noe der, sier han videre. sportssjef eirik opedal i haugesund sier at klubben og selvik har et «avklart forhold når det kommer til en eventuell kontraktsforlengelse»: – det er ingen hemmelighet at han har lyst til å prøve seg på et enda høyere nivå – helst utenfor landets grenser. om han selges i løpet av året, avhenger helt av tilbud og etterspørsel, opplyser opedal til ntb. norge møter tsjekkia til privatlandskamp på ullevaal stadion fredag. fire dager senere venter slovakia. fk haugesund serieåpner borte mot odd 1. påskedag. (ntb)

  Her er Norges nye landslagsdrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:09.17)
  de norske fotballandslagene skal fra i vår spille i en ny landslagsdrakt. trøya får sin «debut» mot tsjekkia på ullevaal stadion denne uken. den nye drakten er den mest høyteknologiske et norsk fotballandslag noen gang har brukt, ifølge jan ove nystuen, som er leder for merkevare i norges fotballforbund. – kun det beste er godt nok for landslagene våre. detaljer helt ned på mikronivå sørger for at drakten skal være best mulig å bruke i all slags vær. samtidig har vi tatt med oss noe av det tradisjonelle i utviklingen av drakten og latt oss inspirere av historien i designet, sier nystuen. han nevner blant annet at den nye hjemmedrakten er inspirert av sverdet til vikingkongen harald hårfagre, mens navn og nummer har hentet inspirasjon fra et særegent runetegn. – bortedrakten er inspirert av det unike nordiske lyset med is og nordlys som stikkord, sier nystuen. drakten kommer i salg for publikum fra 21. mars. (©ntb)

  Braathen inngår samarbeid med Reitan-konsernet - snakker ut om grov hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:13.09)
  lucas braathen vedkjenner at han fikk uakseptabel hets etter å ha tatt beslutningen om å kjøre for brasil. nå vil han bidra til større inkludering i idretten. det sa braathen da han torsdag presenterte sin nye sponsoravtale med reitan-konsernet på ullevaal stadion. avtalen som er inngått handler blant annet om å sette utenforskap og inkludering i idretten på dagsorden. alpinstjernen sier han selv har mottatt tøffe tilbakemeldinger etter at han besluttet å gjøre comeback. – det var hets rundt den nye nyheten, og det som er skremmende å se, er at det ikke handlet om det var et godt eller dumt valg. muligheten ble benyttet til å spre hets i sosiale medier til meg ved å si slike ting som at dette eventet ble gjort for at jeg skulle komme ut som transe, og at jeg skulle representere det norske kvinnelaget, sier braathen. til nrk sier han at det har vært mange nettroll «uten ryggrad», men forteller også at det har vært mye fra alpinmiljøet. – jeg tror idretten har tatt meg imot på både godt og vondt. stort sett har ikke jeg fått oppleve annet enn bare masse støtte og kjærlighet. jeg føler i hvert fall at folk flest setter pris på at jeg bare er den jeg er. det er klart at en av de prisene man må betale ved å åpne seg for offentligheten som en offentlig person er at du må være klar for å bli kritisert og at folk ikke liker deg. det er klart at når den hetsen kommer, så kan den være ganske brutal. det er noe man må lære seg å leve med, men jeg mener i hvert fall at man ikke skal lære seg å akseptere, sier braathen. (nrk/ntb)

  En (dessverre) ventet beskjed

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:18.10)
  ullevaal stadion (vg) fredrik aursnes (28) hadde akkurat etablert seg som en av de viktigste spillerne. nå er han allerede historie på a-landslaget - og det er faktisk til å begripe.

  Heftig debatt på fotballtinget – omstridt cupforslag kan ikke avgjøres av NFF-styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:12.07)
  det omdiskuterte forslaget om å spille fotball-nm med finale på våren kan likevel ikke besluttes av styret i norges fotballforbund. det har fotballtinget avgjort. søndag var den norske cupens framtid og innstillingen fra det såkalte hangeland-utvalget oppe til debatt på fotballtinget på ullevaal stadion. underveis kom det inn et forslag fra styreleder morten kokkim i lillestrøm sk om at fotballtinget neste år skal stemme over en eventuell omlegging til at nm skal starte på høsten og avsluttes på våren. det betyr at nff-styret ikke kan ta en slik avgjørelse selv. årets nm spilles som tidligere med finale i desember, men hangeland-utvalget har foreslått å endre cupen. forslaget fra kokkim ble vedtatt med 74 mot 64 stemmer, og dermed er det klart at fotballtinget i 2025 skal stemme over cupens framtid. 2. visepresident i fotballforbundet, arne larsen økland, sa søndag at styret heller i retning av å følge hangeland-utvalgets anbefalinger. fotballpresident lise klaveness var ikke spesielt positiv til at forslaget fra kokkim dukket opp som en overraskelse på helgens ting. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »