Hovedsiden

Liten annonse
  PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 18. april 2024 KL:07.14)
  en representant fra politiets sikkerhetstjeneste (pst) skal oppholde seg i paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene. det opplyser toppidrettssjef tore øvrebø til ntb. – det er et veldig flott samarbeid. det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier øvrebø. han opplyser at pst-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og ol-troppen. toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til paris-lekene under et mediemøte i oslo onsdag. der opplyste han også at det er tett kontakt med utenriksdepartementet og den norske ambassaden i paris. i tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni. (ntb)

  Russland raser mot IOCs beslutning: – Urettferdig og uakseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:10.51)
  det russiske utenriksdepartementet reagerer skarpt på iocs beslutning om å nekte russiske og belarusiske utøvere å delta i paris-ols åpningsseremoni. beslutningen til den internasjonale olympiske komiteen (ioc) kom tirsdag. da bestemte de at ingen russere eller belarusere får delta under åpningsseremonien til paris-ol 26. juli. under åpningsseremonien skal tusenvis av utøvere fraktes på båter ned elva seinen i retning eiffeltårnet i hjertet av paris. – urettferdig og uakseptabelt, sier talskvinne maria zakharova i det russiske utenriksdepartementet, ifølge reuters. ifølge afp mener det russiske utenriksdepartementet at det er «opprørende» hvordan ioc behandler sine utøvere. ioc opplyste at utøvere fra russland og belarus som godkjennes for deltakelse i lekene som nøytrale utøvere, vil få anledning til å «oppleve seremonien». det betyr trolig at de vil få se på fra et sted nær elva. ioc har sagt at de regner med at omkring 36 utøvere med russisk pass og 22 med belarusisk pass vil få være med i paris-lekene. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »