Hovedsiden

Liten annonse
  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)

  Onana friskmeldes til United-kamp – usikkert for Højlund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:18.09)
  andré onana blir klar til å vokte manchester united-målet i søndagens borteoppgjør mot everton. samtidig er det tvil rundt rasmus højlund. det kom fram da united-manager erik ten hag møtte pressen for første gang etter en periode med landslagsfotball. – andré er ok. han steppet inn på trening i dag, og han har det bra, sa nederlenderen fredag. onana pådro seg nylig en skade i kameruns 3-0-seier over mauritius i den afrikanske vm-kvalifiseringen. det neste døgnet blir en kamp mot klokka for højlund. spissen fikk en muskelskade i manchester uniteds 1-0-møte med luton før landslagspausen. han var ikke med da danmark sikret em-plassen. – han gjør veldig gode framskritt. vi må vente til i morgen før vi tar en endelig avgjørelse, sa ten hag. manchester united ligger på 6.-plass i premier league og er sju poeng bak byrival manchester city på tabelltoppen. (ntb)

  Oscar Pistorius i høring om prøveløslatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.10)
  den sørafrikanske friidretts- og parautøveren oscar pistorius skal fredag prøve å overbevise et dommerpanel om at han kan løslates på prøve, pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste reeva steenkamp. hun ble skutt gjennom baderomsdøren i parets hjem i pretoria på valentinsdagen. pistorius hevdet i retten at han trodde at en innbruddstyv hadde tatt seg inn på badet, men han ble ikke trodd. saken fikk stor oppmerksomhet både i sør-afrika og internasjonalt. så sent som i mars i år ble det gjennomført et rettsmøte, der en nemnd skulle vurdere om pistorius var kvalifisert for prøveløslatelse. konklusjonen ble da at pistorius ikke hadde sonet en tilstrekkelig del av straffen til å oppfylle vilkårene. det ville han først ha gjort i august 2024. i ettertid har den slutningen vist seg å være feil, ifølge nyhetsbyrået ap. retten gjorde imidlertid en feil ved ikke å trekke fra også en annen periode pistorius hadde sonet mens drapsdommen hans var anket. feilen innebærer at 36-åringen faktisk var kvalifisert for en prøveløslatelses-vurdering i mars i år. at det nå legges opp til et nytt rettsmøte i saken denne uken er en erkjennelse av denne tabben, melder ap. høringen finner sted i atteridgeville correctional centre i nærheten av den sørafrikanske hovedstaden pretoria. pistorius`` advokat conrad dormehl vil overfor reuters ikke kommentere på forventningene til løslatelse. (ntb)

  Pangstart for Johannessen i Johannesburg – åpnet med eagle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:17.41)
  kristian krogh johannessen gikk åpningsrunden ett slag under par og er på delt 31.-plass i joburg open på europatouren i golf i sør-afrika. nordmannen var blant dem som startet dagen på 10. hull, og han åpnet like godt med en eagle. etter birdie på 13. hull var han tre slag under par, men det ble visket ut med tre strake bogeyer på hull 15., 16. og 17. etter en ny bogey på 2. hull var han over par for dagen, men etter birdie på 4. og 8. hull kunne han signere for en 69-runde. like bra gikk det ikke for espen kofstad, som er tre slag over par etter seks bogeyer og tre birdier. det gir delt 107.-plass. sørafrikanske thriston lawrence har tre slags ledelse til nærmeste rival etter en forrykende 62-runde.han leverte åtte birdier og resten par. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »