Hovedsiden

Liten annonse
  Holger Rune sliter med flere skader før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:13.04)
  holger rune valgte fredag å trekke seg ​​fra atp-turneringen i hamburg grunnet problemer med det ene kneet, men danskens håndledd plager ham også. – vi får se i løpet av de neste dagene om det blir bedre. det er faktisk håndleddet som er den største utfordringen akkurat nå, sa holger runes mor og manager, aneke rune, til danske tv 2. fredag trakk rune seg fra kvartfinalen mot arthur fils i atp-turneringen i hamburg med smerter i det ene kneet. likevel er det visstnok håndleddet som er den største utfordringen. – det har gjort vondt siden roma, da den fysiske treneren dessverre skadet ham, sa aneke rune. holger rune er tredjeseedet i neste ukes atp 250-turnering i kroatiske umag. i første omgang må han imidlertid møte en spesialist i umag for å få bukt med problemene, fortalte aneke rune. rune lå under 4-6, 1-4 da han kastet inn håndkle mot fils. smertene i kneet oppsto imidlertid allerede i seieren over ungareren fabian marozsan i første runde. han slo da også ut den argentinske kvalifiseringsspilleren marco trungelliti før møtet med fils. (ntb)  Roglic bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:11.20)
  primoz roglic står av årets tour de france etter velten på den 12. etappen. sloveneren lå på 6.-plass i sammendraget og var en av de fire store forhåndsfavorittene i etapperittet. bora-hansgrohe opplyser at skadene roglic pådro seg under torsdagens etappe gjør det krevende å fortsette rittet. med bare noen få kilometer igjen av torsdagens etappe deiset sloveneren i bakken. da han tråkket i mål med lagkompisene, var sykkeldrakten revet opp ved den ene skulderen. etter etappen var boras sportsdirektør rolf aldag bekymret på roglics vegne. – han har veldig vondt, og vi er nødt til å lytte til det medisinske apparatet. vi må høre hva de tenker om hva primoz kan gjøre. akkurat nå er fokuset vårt på helt andre ting enn sammenlagtkampen, sa aldag. landsmann tadej pogacar, som i 2020 knep sammenlagtseieren i tour de france foran nettopp roglic, fikk vondt av 34-åringen etter krasjen. – jeg fikk beskjed om at primoz hadde krasjet etter vi hadde kommet i mål. jeg ble ganske sjokkert, og det er virkelig dårlige nyheter. jeg er veldig lei meg på hans vegne. han har sett bedre og bedre ut for hver dag som går, slo pogacar fast. tour de france-sirkuset ruller fredag videre med en 165,3 kilometer lang etappe fra agen til pau. (ntb)
  Vingegaard om den dramatiske ulykken i Baskerland rundt: – Trodde jeg skulle dø

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:13.52)
  regjerende tour de france-vinner jonas vingegaard forteller at han fryktet det verst tenkelige da han krasjet stygt under baskerland rundt i april. dansken åpnet mandag opp om den dramatiske ulykken under et pressetreff på den første av to hviledager i tour de france. – det var så ille at jeg trodde jeg skulle dø. da jeg lå der tenkte jeg at dersom jeg overlever dette, så slutter jeg å sykle. nå sitter jeg her, så det ble ikke akkurat sånn, forteller vingegaard. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag 29. juni, var det hans første konkurransedag på sykkelen siden 4. april. – når du krasjer så fælt, så begynner du å vurdere om det er verdt det. det er en stor risiko involvert, fortsetter dansken. lørdag omkom den norske syklisten andré drege i en tragisk ulykke i østerrike rundt. flere profesjonelle syklister har mistet livet etter stygge ulykker de siste årene. – tidligere har jeg vært god til å unngå velt, og jeg har klart å bremse i tide. derfor har jeg tenkt at det ikke kunne skje noe med meg. etter at det gjorde det har jeg blitt mer forsiktig. jeg tenker mer over når jeg skal ta risiko. akkurat nå er jeg glad for å være i live. da er det mindre viktig hvordan sykkelløpet går. jeg kan nyte ting mer nå, sier vingegaard. til stavanger aftenblad forteller alexander kristoff at dreges bortgang har satt en støkk i ham. – det er klart det gjør det. spesielt når det blir så fatalt som i dette tilfellet. utforkjøringen der det gikk galt var visstnok ikke så teknisk, men når det går fort og først går galt, er det farlig. det er elementer av fare i enhver utforkjøring, sier uno-x-rytteren. (ntb)

  Verdensrekord på 1500 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.54)
  kenyanske faith kipyegon satt kveldens andre verdensrekord under diamond league. tiden ble 3:49.04. – utrolig rutinert å holde igjen akkurat nok i starten. det hadde sikkert gått galt om hun var helt i halen på harene, sa nrks friidrettsekspert vebjørn rodal. det var 10 personlige rekorder blant de 12 første løperne på 1500 meter for kvinner. kipyegon forbedret sin egen verdensrekord med 7 hundredeler som hun satt i firenze i fjor. det var kveldens andre verdensrekord etter at det også ble satt verdensrekord på høydehopp for kvinner.  Blodig Wærenskjold etter massevelt: – Jeg har vondt i hofta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:17.05)
  sammen med uno-x-lagkamerat johannes kulset forsøkte jonas abrahamsen på et lite rykk i starten av dagens etappe fra piacenza til torino, men den norske duoen ble raskt hentet inn av feltet. store deler av etappen ble kjørt i fellesskap. abrahamsen kapret det første klatrepoenget, og tok med seg 9 poeng fra den innlagte spurten. etappens to andre klatrepoeng gikk til matteo sobrero (bora-hansgrohe) og til franske fabien grellier (totalenergies). sistnevnte rykket fra feltet da det gjensto cirka 60 kilometer til mål. franskmannen ble til slutt spist opp da det gjensto 17 kilometer. det var klart for en real sluttspurt. uno-x hadde lagt opp til at alexander kristoff skulle kjempe om seieren, men uno-x sine sjanser ble ødelagt av en massevelt knappe to kilometer før mål. blant annet søren wærenskjold fikk et ublidt møte med asfalten og kom blodig inn til mål. – jeg har vondt i hofta, men vi får se etter hvert. jeg vet ikke om jeg traff en fortauskant. det var ikke så mye jeg kunne gjøre, sier wærenskjold til tv 2. – det var noen rett foran oss som kjørte i hverandre. jeg tror søren (wærenskjold) og magnus (cort) gikk ned. jeg klarte akkurat å svinge rundt, men da var det jo håpløst. jeg følte meg egentlig ganske bra i dag, sier kristoff til kanalen. det ble en historisk seier til biniam girmay (asmara), som er den første eritreeren til å ta en etappeseier i tour de france. – jeg kunne ikke engang drømme om å delta i tour de france, og så vinner jeg en etappe nå. det er uvirkelig, sier girmay etter seieren. abrahamsen beholder både klatretrøya og poengtrøya etter dagens etappe.

  Uno-X felt i massevelt – Girmay med historisk seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:17.05)
  sammen med uno-x-lagkamerat johannes kulset forsøkte jonas abrahamsen på et lite rykk i starten av dagens etappe fra piacenza til torino, men den norske duoen ble raskt hentet inn av feltet. store deler av etappen ble kjørt i fellesskap. abrahamsen kapret det første klatrepoenget, og tok med seg 9 poeng fra den innlagte spurten. etappens to andre klatrepoeng gikk til matteo sobrero (bora-hansgrohe) og til franske fabien grellier (totalenergies). sistnevnte rykket fra feltet da det gjensto cirka 60 kilometer til mål. franskmannen ble til slutt spist opp da det gjensto 17 kilometer. det var klart for en real sluttspurt. uno-x hadde lagt opp til at alexander kristoff skulle kjempe om seieren, men uno-x sine sjanser ble ødelagt av en massevelt knappe to kilometer før mål. blant annet søren wærenskjold fikk et ublidt møte med asfalten og kom blodig inn til mål. – jeg har vondt i hofta, men vi får se etter hvert. jeg vet ikke om jeg traff en fortauskant. det var ikke så mye jeg kunne gjøre, sier wærenskjold til tv 2. – det var noen rett foran oss som kjørte i hverandre. jeg tror søren (wærenskjold) og magnus (cort) gikk ned. jeg klarte akkurat å svinge rundt, men da var det jo håpløst. jeg følte meg egentlig ganske bra i dag, sier kristoff til kanalen. det ble en historisk seier til biniam girmay (asmara), som er den første eritreeren til å ta en etappeseier i tour de france. abrahamsen beholder både klatretrøya og poengtrøya etter dagens etappe.

  Rosseli Olsen ferdig i Frölunda etter 13 sesonger – usikker på framtiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:11.47)
  mats rosseli olsen (33) får ikke forlenget kontrakten med frölunda i shl. nordmannen er fortsatt ute med en potensielt karrieretruende hodeskade. rosseli olsen pådro seg en alvorlig hjernerystelse 26. mars i fjor og har ennå ikke kommet seg tilbake i spill. frölunda velger dermed ikke å forlenge nordmannens kontrakt. det bekrefter klubben på sitt nettsted. tv 2 omtalte saken først blant norske medier. – med tanke på «rosses» status, og at han sitter på en utgående kontrakt, behøver vi som klubb å gå videre. mats har det ikke bra, og en fantastisk reise tar slutt. det er vemodig, sier frölundas sportssjef fredrik sjöström. i løpet av 13 sesonger hjalp rosseli olsen laget fra göteborg til blant annet to sm-gull (2016 og 2019), samt fire chl-titler (2016, 2017, 2019 og 2020). oslo-gutten går en uviss framtid i møte. – framtiden er, som jeg har fortalt om tidligere, ikke så lett å vite noe om, bortsett fra at det ikke blir spill i frölunda. jeg får ta plass på tribunen og heie på laget derfra i stedet. det er det eneste jeg vet sikkert akkurat nå, sier 33-åringen til klubbens nettsted. (©ntb)


  Lukaku med sitt tredje annullerte mål i belgisk seier: – Det hviler en forbannelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:22.50)
  de belgiske spillerne fikk endelig hull på byllen mot romania etter et skuffende 0–1 tap mot slovakia. med kniven på strupen vant belgia 2–0 etter et sjansebonanza, og tok med seg tre viktige poeng før siste runde i gruppe e. i det 64. spilleminutt trodde «alle» at lukaku endelig fikk scoringen sin, men for tredje gang i løpet av mesterskapet ble scoringen til lukaku annullert for offside. – det hviler en forbannelse over lukaku, sa tv 2s kommentator øyvind alsaker. – lukaku. hvordan er flaksen din? skriver fotballegenden alan shearer på x. etter bare 73 sekunder fikk belgia en drømmeåpning på kampen. romelu lukaku fikk ballen inne i sekstenmeteren, og med ryggen til mål sentret spissen ballen ut til youri tielemans som klemte til på direkten og satte ballen langs bakken inn i mål. – han har jo en veldig god skuddfot tielemans. det har han bevist i engelsk fotball i flere år, sa nrks fotballkommentator christian nilssen. målet er det tredje raskeste målet i em-historien. det raskeste scoret albanias bajrami tidligere i mesterskapet. etter 79 minutter slår den belgiske sisteskansen koen casteels en lang pasning som går forbi hele det rumenske forsvaret. da er den belgiske kapteinen kevin de bruyne årvåken og rekker akkurat å strekke foten fram på ballen forbi den rumenske målvakten. før siste runde i gruppe e kan alt skje da alle lag står likt med tre poeng etter to kamper spilt.

  Hovland falt på listene etter solid start – elleve slag bak lederen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:19.45)
  viktor hovland fikk en kjempeåpning på andre dag av pga-turneringen i connecticut, men endte runden på par etter en svak avslutning. hovland ligger to slag under par etter to runder. hele elleve slag skiller opp til den sørkoreanske lederen tom kim. hovland fikk en svært god start på fredagens runde med to birdier på de tre første hullene. på hull seks ble det en ny birdie, men så måtte han bokføre dagens første bogey. nordmannen havnet i trøbbel på hull sju, og parputten var akkurat ikke lang nok til å gå i hullet. på hull ni havnet han igjen i trøbbel, men han reddet seg inn med en flott chip som ga par. på hullet etter måtte han tåle en ny bogey, men han slo tilbake med birdie på hull tolv. da var han fortsatt under par for dagen. på hull 15 og 16 måtte han bokføre bogeyer etter å ha trøblet stort rundt greenen. hovland greide ikke cuten i majorturneringen us open for en uke siden. i connecticut har han til tider funnet tilbake til godt spill, uten at det har gitt en plass i tetsjiktet. (ntb)


  Serbia til himmels etter overtidsscoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:16.54)
  det så lenge ut til at slovenia skulle stikke av med alle tre poengene, men så dukket luka jovic opp dypt inne i overtiden. den tidligere real madrid-spilleren stusset inn 1-1 på corner og dermed lever håpet for serbia. det var en rekke sjanser til begge lag og de byttet ofte på hvem som hadde initiativet i kampen. slovenia hadde blant annet et stolpetreff og serbias aleksandar mitrović var farlig frempå flere ganger. – det virker som det er to lag som er redd å ryke på en smell enn å gå for det, kommenterte nrk-kommentator patrick rowlands. det virker som kommentatoren ble hørt av spillerne på banen, for et minutt senere satte slovenia ballen i nettet og tok ledelsen. det var høyreback zan karnicnik som kom på et sugende løp og satte ballen i mål. det skjedde etter et presist innlegg fra timi max elsnik. – han står akkurat der han skal være. han elsker å være med på det offensive! utbrøt rowlands. med det satte karnicnik stjernene i skyggen og sørget for en svært viktig slovenia-scoring. karnicnik er en av få spillere i troppen som fortsatt spiller i slovenia på klubbnivå. det ble ellers et norsk innslag på sidelinjen med espen eskås som fjerdedommer.


  christiansen berget akkurat em-finaleplassen – jøntvedt utslått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:12.29)
  Henrik Christiansen (27) tok seg til finalen på 800 meter fri under EM i svømming langbane i Beograd som åttende og sistemann tirsdag. Christiansen ble nummer fire i det andre kvalifiseringsheatet, og tiden 7.55,62 holdt til finale onsdag etter at alle de tre heatene var ferdigsvømt. Jon Jøntvedt ble totalt nummer ni, og var dermed den første som ikke tok seg til finalen. Jøntvedt kvalifiserte inn til tiden 8.01,04. Ukraineren Mykhajlo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 7.48,22. Silje Slyngstadli var med i det andre av i alt fire heat på 100 meter bryst. Der endte hun på 9.-plass med tiden 1.10,81. 25.-plass totalt betyr at hun er utslått på denne distansen i mesterskapet. De 16 beste tok seg til semifinalen senere tirsdag. Siste semifinaleplass gikk på 1.09,22. Helle Tuxen er på sin side klar for finalen i 1 meter stup senere tirsdag etter at hun ble nummer ni av totalt 20 utøvere i kvalifiseringen med 209,80 poeng. De 12 beste i kvalifiseringen tok seg til finalen, og Carolina Kupka var blant dem som ikke klarte det. Hun ble totalt nummer 16 i kvalifiseringen. (NTB)

  Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.12)
  palestina er nummer 93 på fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå vm gjennom den asiatiske kvalifiseringen. i 2026 er vm-turneringen utvidet til 48 lag, og asias direktekvote er doblet til åtte. plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie. – fotballkampene gir en sjanse til å vise fram palestinas navn for hele verden, og vm er den største plattformen i så måte. det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren mohammed rashid til nyhetsbyrået ap om krigføringen på gaza. palestinas fotballforbund (pfa) ble opptatt som fullverdig medlem av fifa i 1998. laget er kjent som «al fida`i», eller «krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot australia i siste kamp. resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i kuwait og qatar. – disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. det er det eneste som gir dem håp. for oss er det en stor motivasjon, sier rashid. gruppene i 3. runde i asias vm-kvalifisering trekkes i kuala lumpur 27. juni. ntb/nrk

  Norsk motorsykkelprofil i stygg krasj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:15.41)
  den norske roadracingprofilen mia rusthen (20) har vore i ei stygg ulykke. dette skjedde under tidenes første vm-runde for kvinner. dette melder gpone.com på sine nettsider. rusthen skal ha blitt frakta med helikopter til bufalini-sjukehuset i cesena. president i noregs motorsportsforbund, emilie funderud westbye, stadfestar ulykka ovanfor vg: – eg kan stadfeste at mia rusthen har vore i ei ulykke under køyringa på misano-bana i italia. so mykje meir har eg ikkje å sei akkurat no.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »