Hovedsiden

Liten annonse
  Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.44)
  19-årige helene ekrheim haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i norgescupen på gålå. junior haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i maria hartz melling og kom ut i på topp i siste bakke. – dette er utklassing. en utrolig prestasjon. her har vi et nytt kjempetalent. det er det ingen tvil om, sa vidar løfshus på vgs sending fra rennet. – jeg er veldig fornøyd med dagen. dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer holmen idrettsforening, til vg. med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-vm i trondheim, som også har et annet mål for øye: – målet er å komme til junior-vm. julie bjervig drivernes sikret andreplassen like foran melling på tredjeplass. landslagsløper ane appelkvist stenseth endte sist i finalen. nrk/ntb

  Junior tok sprintseier på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.44)
  19-årige helene ekrheim haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i norgescupen på gålå. haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i maria hartz melling og kom ut i på topp i siste bakke. – jeg er veldig fornøyd med dagen. dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer holmen idrettsforening, til vg+. – målet er å komme til junior-vm, sier 19-åringen. julie bjervig drivernes sikret andreplassen like foran melling på tredjeplass.

  Gladnyhet for United foran skjebnekamp: To stjerner tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:11.34)
  den skadeplagede manchester united-duoen rasmus højlund og antony deltok på tirsdagens trening foran mesterligamøtet med galatasaray. danske højlund og brasilianske antony var ikke med i kamptroppen til søndagens premier league-møte med everton som følge av skadetrøbbel. nå peker ting i retning av at duoen er aktuell for spill i onsdagens oppgjør i tyrkia. der har united presset på seg. old trafford-klubben ligger sist på tabellen i gruppe a etter fire spilte kamper. samtidig skiller det kun ett poeng opp til andreplasserte fc københavn. bayern münchen topper etter fire strake seirer. united har tre strake seirer i premier league. (©ntb)

  Kraft med suveren seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.56)
  østerrikske stefan kraft har fått en perfekt start på sesongen. lørdagens seier i finske ruka, ble fulgt opp med nok en triumf søndag. og det på en fullstendig overlegen måte. etter to hopp på 148,5 meter, vant kraft med så mye som 22,6 poeng foran landsmann jan hoerl på andreplass. tyske andreas wellinger ble nymmer tre, 29,4 poeng bak kraft. regjernede verdenscupvinner halvor egner granerud ble nok en gang beste nordmann, men var så mye som 50,3 poeng bak kraft. det holdt til tiendeplass for granerud. kristoffer erik sundal endte på 20. plass, daniel andre tande fulgte to plasser bak, mens johann andre forfang ble nummer 26. fredrik villumstad og marius lindvik tok seg ikke til finaleomgangen. verdenscupen fortsetter med de nrk-sendte rennene på lillehammer neste helg.

  Riiber åpner for operasjon midt i sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:16.41)
  etter at skulderen til jarl magnus riiber gikk ut av ledd nok en gang torsdag, vurderer kombinertstjernen et inngrep allerede før sesongslutt. det forteller riiber til nrk etter at han gikk inn til andreplass i fredagens sesongåpning. – jeg tror vi må begynne å sette en dato for operasjon etter sesongen, eller kanskje midt i sesongen også hvis ting ser helt krise ut, sier riiber.

  Svenske vant prolog - alle de norske videre til kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.55)
  vinner av prologen ble svenske marcus grate. erik valnes er beste nordmann og kommer på andreplass under prologen med johannes høstflot klæbø på en fjerdeplass. – der folk flest ville brukt fiskebein, løper valnes opp bakken, sier nrks ekspertkommentator fredrik aukland. videre har vi matz william jennsen på syvende, harald østberg amundsen på en tiende og pål golberg på en ellevte plass, hvor alle kommer seg trygt videre. ansgar evensen endte på en 16. og even northug på en 17. plass, mens håvard solås taugbøl kom på en 22. plass.

  Tsjekkiske landslagsspillere sendt hjem før avgjørende kamp etter nattklubbesøk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:07.16)
  west hams vladimir coufal og to andre tsjekkiske landslagsspillere skal ikke i aksjon i mandagens avgjørende kamp mot moldova. det meldte landslaget søndag på x/twitter. – de har forlatt landslagssamlingen med umiddelbar virkning, heter det i meldingen. dette gjelder west ham-spiller vladimir coufal, midtstopper jakub brabec fra greske aris thessaloniki og spiss jan kuchta fra sparta praha. ifølge mediene sport daily ble spillerne sett lørdag på en nattklubb i olomouc, hvor landslaget møter moldova mandag kveld. media har publisert bilder av spillerne som var på nattklubben i selskap med tomas neumann, som er en del av ledelsen i det tsjekkiske fotballforbundet. tsjekkia er nummer to i gruppe e og trenger minst ett poeng mot moldova for å sikre plassen til neste års em i tyskland. moldova kan på sin side ta over andreplassen med seier og dermed kvalifisere seg. den tsjekkiske landslagssjefen, jaroslav silhavy, som selv er under kritikk etter en rekke dårlige resultater, kaller hendelsen «en stor skuffelse og ulempe». alle tre spillerne var i startelleveren da tsjekkia spilte 1-1 mot polen på fredag. – vi forventet at spillerne var klare til å spille kampen. de angrer og har beklaget overfor laget, men det er ikke godt nok, sa silhavy. tsjekkia har kvalifisert seg til hvert em siden landet ble uavhengig i 1993. (ntb)

  Hovland var i seierskampen - så slo han i vannet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:13.13)
  viktor hovland sikret en ny topplassering i finalen i dp world tour (tidligere europatouren). det til tross for en turneringspause på seks uker. da nordmannen slo ut på sitt site hull i turneringen, lå han to slak bak lederen. dermed måtte hovland gamble på det siste hullet. med sitt andre slag gikk han for green, men ballen ble litt for kort og endte dermed i vannet. hovland måtte droppe ballen og endte hullet med par. nordmannen endte likevel på andreplass i turneringen, 19 slag under par. danske nicolai højgaard vant turneringen, 21 slag under par.

  Verstappen vant thriller-løp i Las Vegas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:09.02)
  løpet i gamblingbyen bød på svært mye spenning. ferraris charles leclerc startet først, og tidlig i løpet fikk max verstappen en femsekundersstraff for å presset leclerc ut av banen, noe som økte leclercs seiersmuligheter. han greide imidlertid ikke å holde nederlenderen bak seg og ble forbikjørt. dermed kunne verstappen juble for sin 18. seier denne sesongen. – det var et tøft løp. jeg havnet litt på bakfoten med tidsstraffen, men kjempet meg tilbake. det var veldig gøy, sa verstappen til arrangøren. leclerc endte på andreplass, etter å ha kastet seg forbi sergio pérez på den siste runden.

  Eitrem nummer tre på 5000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:12.53)
  sander eitrem ble beste norske på en 3.-plass på 5000-meteren i verdenscupstevnet i skøyter i beijing. tre nordmenn havnet inne blant topp seks. eitrem gikk i siste par og gled inn til tiden 6.15,42. nederlandske patrick roest smadret det som var av konkurranse med tiden 6.11,40. davide ghiotto ble nummer to, 2,85 sekunder bak seieren. sverre lunde pedersen gikk i par med den knallsterke nederlenderen og la seg inn på en andreplass med tiden 6.18,94 da det gjensto to par. han endte til slutt som nummer fem, rett foran hallgeir engebråten på plassen bak. (ntb)

  England vant knepent - Italia slo «marerittmotstander»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:22.48)
  det engelske landslaget vant, men kanskje ikke med de sifrene de forventet. mot malta endte det med 2-0 i london fredag bare åtte minutter var spilt da phil foden sendte ballen via maltas enrico pepe og inn i mål. et fullstappet wembley forventet flere scoringer, men det fikk de ikke før harry kane satte inn kampens andre kvarteret før slutt. i roma slapp italia med skrekken mot «marerittmotstanderen» nord-makedonia og vant 5-2. nord-makedonia hindret italienerne i å ta seg til fjorårets vm i qatar, men matteo darmian, giacomo raspadori, stephan el shaarawy og federico chiesa (2) sørget for tre italienske poeng fredag. jani atanasov (2) scoret for gjestene. england er allerede videre fra gruppe c, mens ukraina og italia kjemper om andreplassen. landene møtes til skjebnekamp mandag. (ntb)

  Tredje seier på rad for Kolbotn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:21.23)
  kolbotn seiret 2-0 over til 2020 i 1. divisjon, 1. division promotion group i fotball. marie moen preus sendte kolbotn i ledelsen da hun satte inn 1-0 etter 21 minutters spill. da lagene gikk i garderoben etter 45 minutter var stillingen 0-1. minuttet før full tid doblet innbytter celine larsen ledelsen til kolbotn. kort tid etterpå ble kampen avblåst. kampen endte dermed 0-2. kolbotns tuva henriksen pådro seg gult kort. stine margrete jensen var kampleder. og dermed var serien ferdigspilt for de to lagene. kolbotn sikret sikret seriemesterskapet etter å ha tatt 58 poeng. til 2020 ender på en sterk andreplass med 49 poeng. til 2020 har vært bunnsolide defensivt og slapp bare inn 23 mål i løpet av året. på motsatt banehalvdel ble det 49 mål. denne sesongen har kolbotn vært trygge i forsvar, og slapp kun inn 13 mål. på motsatt banehalvdel ble det 48 nettkjenninger. martine fenger ble toppscorer for kolbotn med sine ti scoringer, mens mali trøan noterte seg for 13 scoringer for til 2020. (©ntb)

  U21-herrene sikret tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:19.54)
  norges u21-landslag så lenge ut til å gå på sitt andre strake tap i em-kvalifiseringen, men to sene scoringer sørget for 3-2 og tre poeng mot irland i drammen. norge trengte seier fredag for å henge med i gruppe a. svakt forsvarsspill så ut til å hindre dem i å få med seg noen poeng fra oppgjøret, men to sene mål fra kristian arnstad og lasse nordås sikret dem isteden tre poeng. etter fire spilte kamper er jan peder jallands menn på en delt andreplass i gruppen med ni poeng. irland står med like mange, mens italia er ett poeng foran. u21-landslaget åpnet em-kvaliken med 7-0-seier over san marino, før det ble seier med samme sifre mot latvia kampen senere. forrige runde ble det 0-2-tap for italia. tapet mot italia var landslagstrener jallands første som u21-sjef. han tok over ansvaret fra leif gunnar smerud etter sommerens em-sluttspill. tirsdag møter norge tyrkia på bortebane. (©ntb)

  Forhåndsfavoritt Valnes tok hårfin sprintseier - Evensen «leverte en god søknad» til Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:14.48)
  i langrennsåpningen på beitostølen skulle siver wiig, ansgar evensen, matz william jenssen, even northug, erik valnes og franske richard jouve kjempe om sesongens første seier i herrenes sprintfinale. valnes gikk inn i dirigentrollen fra start. northug så ut til å ha friske bein. det hadde også evensen. men i motbakken kom valnes først opp. på oppløpet kom evensen derimot sterkt tilbake. det ble nesten photo-finish, men valnes var sterkest. northug sikret tredjeplassen. – det var deilig. det var veldig tett!, sier valnes til nrk, som trodde han hadde god kontroll: – men jeg ble veldig stiv på slutten. andreplassen imponerte stort, og har etter all sannsynlighet sikret seg en plass i finland neste helg. – jeg håper norge sender meg til ruka nå, sier andreplassen evensen til nrk. det tror nrks kommentatorer at han kommer til å bli. – han har noen ekstremkvaliteter der, evensen, sa kommentator torgeir bjørn. landslagstrener arild monsen sier til nrk at «han leverte en god søknad i dag».

  Jevnt spill fra Hovland i Dubai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:10.52)
  viktor hovland slet på greenen, men ligger to slag under par etter de første ni hullene i europatouren i dubai. det holder til en foreløpig fjerdeplass. golfproffen klarte par på første hull og fulgte opp med en birdie på hull nummer to. de fire neste hullene gikk på par, men flere birdiemuligheter gikk tapt underveis. det samme skjedde på sjuende hull der hovland bommet på putten med 10 centimeter. på niende hull slo han til med en lang putt og klarte en birdie. hovland har hatt seks ukers turneringspause før turneringen i dubai. sesongens 50 beste spillere deltar i turneringen som spilles på jumeirah golf estate. julien guerrier leder turneringen med fem slag under par etter 16 hull. svenske jens dantorp ligger på andreplass med fire slag under par. hovland ligger på en delt fjerdeplass. (©ntb)

  Næss og Rønningen europamestere i seiling: – Per nå vil jeg si at gullsjansene i OL er ganske høye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:18.09)
  helene næss (32) og marie rønningen (29) ledet em i 49erfx etter søndagens seilaser. mandag ble de siste fire seilasene avlyst grunnet for lite vind, og den norske duoen gikk med det seirende ut av em i 49erfx. italienerne jana germani og giorgia bertuzzi tok andreplassen. nrk spurte de ferske europamesterne om hvordan det føles å bære tittelen. – det er en veldig rar følelse akkurat nå. det har ikke helt gått opp for meg, men det er utrolig stas!, smiler rønningen. duoen har også avgjort kampen om norsk ol-billett. – det var kanskje hovedfokuset den uken her, og ta den ol-billetten. samtidig ville vi kjempe om medaljene. det føles bare veldig bra, vi er veldig fornøyde med at vi klarer å prestere såpass bra under press. akkurat nå er det tusen kilo av skuldrene på begge to, tror jeg, sier næss. i 2021 ble næss og rønningen nummer sju i ol i tokyo. nå setter de kurse mot edelt metall i paris neste sommer. – per nå vil jeg si at gullsjansene i ol er ganske høye, sier en nøktern rønning. seilerne har tatt em en gang tidligere i 2018. i 2019 og 2020 ble det andreplass. i 2021 ble det sølv i vm for tønsberg-duoen.

  Tromsø på tredjeplass med to runder igjen – slo Odd i Skien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:18.56)
  tromsø slo tilbake etter tapet for strømsgodset og slo odd 2-1 i skien søndag. seieren sender dem enda nærmere medalje i eliteserien tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. klubben er ett poeng bak brann på andreplassen og to poeng foran viking på fjerdeplassen. el hadji diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter. samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. vingen fant vegard erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre. mikael norø ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med tromsø-seier søndag. tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo aalesund og 4-1-seier mot molde i løpet av sine fire siste. forrige runde røk de 0-1 for strømsgodset. odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. det holder til en 10.-plass. tromsø møter haugesund (h) og vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. odd reiser på sin side til lillestrøm neste runde, før de tar imot aalesund i siste runde 3. desember. (ntb)

  Wiklund knuste banerekord - tok sesongens første verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:08.04)
  ragne wiklund var den store eneren på 3000 meter forrige sesong, med fire av fem mulige verdenscupseirer og vm-gull på distansen. i verdenscupåpningen i japanske obihiro var hun igjen den klart sterkeste på 3000 meter. 23-åringen leverte et jevnt og fint løp i par med den mangedobbelte verdensmesteren martine sáblíková, hvor hun hadde ledelsen fra første meter. wiklund krysset målstreken inn til tiden 4.01,88. det var godt under den tidligere banerekorden til miho takagai fra 2020 på 4.03,97. – det er jo et voldsomt sterkt løp. det er faktisk en ny banerekord. det er helt enormt det ragne har levert her, sa vgtvs kommentator ida njåtun. wiklund gikk i det fjerde av åtte par på distansen. dermed måtte hun vente en stund for å se hva løpet holdt til. i paret etter gikk den japanske juniorverdensmesteren momoka horikawa også under den tidligere banerekorden med tiden 4.03,42, en tid som holdt til andreplass. nederlenderne antoinette rijpma-de jong og joy beune prøvde seg begge med en pangåpning, men fikk svi for det og ble nummer tre og fire med tidene 4.03,71 og 4.03,89.seieren er wiklunds første verdenscupseier for sesongen og hennes sjette totalt i karrieren. hun ble nummer ni på lørdagens 1500 meter. ps! wiklunds antatt argeste rival, irene schouten, har valgt å stå over verdenscupåpningen i obihiro.

  Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:19.54)
  alt tyder på at det blir seriegull til bodø/glimt i eliteserien. lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis brann avga poeng borte mot fk haugesund, men brann viste styrke. niklas castro sendte brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet felix horn myhre inn branns andre scoring. dermed ble det 2-0 til brann og en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. med seieren er brann seks poeng bak bodø/glimt, med to kamper igjen å spille. glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn brann. de to lagene møtes i neste runde. søndag kan glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo aalesund. lørdagens seier gjør at brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i eliteserien. de har henholdsvis fire og seks poeng ned til tromsø og viking, som begge har spilt én kamp mindre enn brann. søndag spiller tromsø borte mot odd, mens viking spiller hjemme mot sarpsborg 08. – jeg tror ikke nødvendigvis vi er store favoritter til det sølvet, men det var veldig viktig å ta tre poeng i dag, sier brann-kaptein sivert heltne nilsen til tv 2.


  Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:20.44)
  i fjerde runde av europaligaen gjestet alexander sørloth og villareal maccabi haifa i gruppe f. hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da abdoulaye seck headet ballen i mål. få minutter senere fikk alexander sørloth muligheten til å utligne for villarreal på straffespark. til nordmannens store fortvilelse reddet maccabi haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. villareal fikk nok et forsøk med manu trigueros som straffetaker. ny bom! og det sto 1–0 til pause. på tampen av kampen utlignet álex baena. og like etterpå ble sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet. villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens maccabi haifa ligger nederst. toulous tok imot liverpool i gruppe e. aron dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål. det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. thijs dallinga trodde han førte toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. få minutter senere satte samme mann 2-0-målet. på klønete vis førte et selvmål av cristian cásseres jr. til nytt liv i kampen. men i stedet for liverpool-utligning, økte toulouse ledelsen til 3–1. dønnum var involvert i dette angrepet også. men så snudde det på slutten. med to raske liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. men dommerteamet ville det annerledes. jarell quansahs mål på overtid ble annullert, og dønnum og co. kunne juble for tre poeng. liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

  Tidligere Molde-spiller sikret uavgjort for Union Berlin

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:20.47)
  leo skiri østigård kom aldri på banen for napoli i mesterligamøtet hjemme mot union berling onsdag kveld. en annen norgesvenn gjorde seg derimot bemerket for bortelaget. en halvtime ut i kampen satte hjemmelagets andré-frank anguissa et nydelig mål på hodet. men gleden ble kortvarig. di lorenzo, som bidro til målgivende, var litt for voldsom med motspilleren og målet ble annullert. men 7 minutter før pause fant matteo politano nettveggen på komisk vis. ballen gikk via en tysk forsvarer og midt i fleisen på italieneren, som førte ballen i mål. 1–0 til napoli før hvilen. etter pausen sparket den tidligere molde-yndlingen david datro fofana nytt liv i kampen. et vakkert kontringsangrep med sheraldo becker endte i mål. hjemmelaget presset på utover i omgangen, men kampen endte 1–1. napoli beholder likevel andreplassen i gruppe c etter fjerde runde, mens union berlin fortsatt ligger nederst på tabellen. de to andre lagene i gruppe c, real madrid og braga, møtes i spania klokken 21.00.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »