Hovedsiden

Liten annonse
  Polens president: Søker om å få arrangere sommer-OL i 2036

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:12.28)
  president andrzej duda opplyste onsdag at polen kommer til å søke om å få arrangere sommer-ol i 2036. det er nyhetsbyrået reuters som melder om dudas uttalelse. det er ikke opplyst hvilken eller hvilke byer i polen lekene er tenkt lagt til. den polske søknaden blir den fjerde som kommer på banen foran lekene om 13 år. fra før har mexico, indonesia og tyrkia varslet at de akter å søke om å få være arrangør. mexico vil arrangere ol i byene guadalajara, mexico city, monterrey og tijuana. den indonesiske regjeringen har på sin side varslet at den planlegger å legge arrangementet til den nye hovedstaden nusantara. den tyrkiske regjeringen ser for seg å legge arrangementet til storbyen istanbul. det neste sommer-ol skal arrangere i paris kommende sommer. deretter blir los angeles arrangør i 2028, mens brisbane har ansvaret i 2032. (ntb)


  Klimaaktivister varsler aksjon under Berlin maraton – arrangøren kommer med bønn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.08)
  klimaaktivister sier de vil slå til mot berlin maraton søndag. arrangøren trygler demonstrantene om å holde seg unna. det er aktivistgruppen «siste generasjon» som via sosiale medier har gjort det klart at det planlegges en demonstrasjon under maratonløpet i den tyske hovedstaden. «fordi det ser ut til å være forvirring: ja, vi vil stanse berlin maraton. vi kan ikke flykte fra klimakatastrofen», het det i en uttalelse på twitter fredag. arrangørene i berlin anmoder på sin side klimaaktivistene om ikke å forstyrre arrangementet, men sier samtidig at det er lagt planer for «slike eventualiteter». administrerende direktør jürgen lock sier at han er klar over muligheter for aksjoner langs traseen. – vi håper at ingenting uheldig skjer, men vi har planer for slike hendelser, sier han og legger til at teamet jobbet tett med politiet «for å sikre at løpet gjennomføres etter planen». (ntb)

  Oslo maraton-arrangøren legger seg flat – gikk tom for medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.17)
  arrangørene av oslo maraton hadde bestilt for få medaljer til årets arrangement og gikk tomme. nå legger de seg flate og beklager overfor skuffede deltakere. tirsdag gikk det ut epost til samtlige deltakere om medaljeglippen. «dette var helt ufortjent til dere som ikke mottok medalje når dere kom i mål. vi er kjempe lei oss og legger oss helt flate! beklager på det sterkeste at dette har ødelagt opplevelsen for flere», skriver arrangøren. til ntb forteller løpsleder edwin ingebrigtsen at det er snakk om noen hundre medaljer. han forteller at reaksjonene har vært varierte. – noen er veldig lei seg, mens andre gleder seg til å få den i posten, sier ingebrigtsen. avisa oslo har også omtalt medaljeglippen.

  Ski-maraton i Bodø en del av Ski Classics

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:11.01)
  bodø skal arrangere den første utgaven av marcialonga arctic ski race 9. mars neste år. rennet blir en del av ski classics, som fra før inneholder blant andre birkebeineren, vasaloppet og marcialonga. – vår visjon er å etablere verdens mest spektakulære skimaraton, og vi er veldig glede for å samarbeide med ski classics som vil gjøre marcialonga arctic ski race enda mer attraktivt. i bodø har vi fjellene og havet, nordlyset og en lokalbefolkning som befinner seg i verdenstoppen når det kommer til det å lage stemning på idrettsarrangementer. sier skjalg dreyer, daglig leder for marcialonga arctic ski race norway. (ntb)  Putin om mulig russisk OL-utestengelse i Paris: – Den olympiske bevegelsen forvitrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:11.08)
  russlands president vladimir putin gikk til angrep på den internasjonale olympiske komité (ioc) i en tale mandag. den russiske presidenten snakket under et internasjonalt forum i den østlige delen av russland. der ble han konfrontert med muligheten for at russiske utøvere kan bli nektet adgang til å delta under sommer-ol i paris neste år. putin svarte med å hevde at den olympiske bevegelsen «forvitrer», og at russland har alle intensjoner å forsvare interessene til sine egne utøvere. det råder usikkerhet rundt hvorvidt russiske utøvere vil få delta i sommerlekene i den franske hovedstaden. den internasjonale olympiske komité (ioc) utestengte russland og belarus fra internasjonale idrettsarrangementer etter den russiske invasjonen i ukraina i februar 2022. tidligere i år anbefalte imidlertid ol-toppene å la de to landenes utøvere returnere til arenaene som nøytrale idrettsutøvere i individuelle konkurranser og under strenge betingelser. anbefalingen til ioc vedrører imidlertid ikke paris-ol. komiteen har i stedet varslet at den snart skal ta endelig stilling til spørsmålet rundt russisk og belarusisk deltakelse i lekene på et senere tidspunkt. (ntb)

  Strammer inn sikkerheten før landskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:10.55)
  aftonbladet melder at det svenske fotballforbundet skjerper sikkerheten før em-kvalifiseringen mot østerrike. terrotrusselnivået i sverige ble for noen uker siden hevet til nest høyeste nivå, grunnet trusler fra ytterliggående grupper. sikkerhetssjefen, martin fredman, oppfordrer nå publikum til unnvike store folkemengder til og fra stadion. – det finnes flere grunner til ikke å befinne seg i folkemengder, sier han til avisen. kontakt med sikkerhetspolitiet antyder ingen planer om konkrete angrep på arrangementet. allikevel må det tas forbehold. – nivået ligger allerede på veldig høyt sikkerhetsmessig, men vi gjør små justeringer, sier fredman. sikkerheten rundt selve landslaget forsterkes også, uten at forbundet ønsker å gå i detaljer på hvordan. landskampen skal spilles tirsdag 12. september, på friends arena i stockholm.

  11 000 maratonløpere diskvalifisert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:13.16)
  marca melder at rundt en tredjedel av deltagerne i mexico city maraton skal ha jukset. elektroniske brikker på løperne avslørte nemlig at flere ikke passerte sjekkpunktene som ble satt opp hver femte kilometer. etterforskningen skal ha begynt etter flere anonyme anklager på deltakere som skal ha forkortet lengden ved å benytte seg av kollektiv transport. – sports institute of mexico city informerer om at vi vil identifisere tilfellene der deltakerne i xl-maraton har engasjert seg i usportslig oppførsel under arrangementet. tidspunktene for sluttiden vil bli erklært ugyldige, sier arrangøren i en uttalelse.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »