Hovedsiden

Liten annonse
  Elverum-seier til ingen nytte i europaligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:23.20)
  elverum gjorde jobben og slo lovcen cetinje 27-26 i europaligaens gruppespill, men får ikke finale om avansement mot kadetten schaffhausen på hjemmebane. den sveitsiske klubben vant nemlig 25-24 hjemme mot flensburg-handewitt etter en dramatisk avslutning og er fire poeng foran elverum før lagene møtes i siste runde. tobias grøndahl (på bildet) scoret syv mål for elverum. (ntb)

  Sensasjonslaget Girona måtte nøye seg med ett poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:22.58)
  girona har sjokkert i la liga-innledningen, men mandag ble det med ett poeng etter 1-1 hjemme mot athletic bilbao. dermed er real madrid fortsatt serieleder. det ene poenget betydde nemlig at girona ikke klarte å ta tilbake serieledelsen. real madrid overtok tabelltoppen et døgns tid tidligere etter 3-0-seieren over cádiz søndag. det så imidlertid bra ut for girona som tok ledelsen på eget gress mandag. ukrainske viktor tsyhankov fikset ledelse etter ti minutters spill i annen omgang. det så en stund ut til å kunne gi en ny seier, men drøyt midtveis i omgangen utlignet inaki williams for bortelaget. girona forsøkte å legge press på athletic bilbao i avslutningen, men fikk ikke scoringen som igjen ville gjort klubben til serieleder. etter 14 serierunder har både real madrid og girona 35 poeng, men førstnevnte er foran på målforskjell. (ntb)


  Golf: Madelene Stavnar to slag fra toppen i Spania

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:19.17)
  solid spill sendte madelene stavnar (22) opp i tetsjiktet i sesongavslutningen på kvinnenes europatour i golf. hun er nummer to etter halvspilt turnering. den posisjonen deler hun med fire andre i spanske marbella. kirsten rudgeley fra australia leder med to slags margin. stavnar holdt seg til 68 slag på fredagens runde. ingen hadde et lavere antall. hun innledet sesongfinalen med en 69-runde. det ble én eagle, fem birdier og tre bogeyer på stavnars ferd mot toppen. hun er totalt sju slag under par. renate grimstad ligger på delt 60.-plass. hun viste bedre takter med spill som ga 71 slag mot 79 fra dagen før. (ntb)


  Madelene Stavnar langt framme i Marbella

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:18.08)
  madelene stavnar gikk åpningsrunden tre slag under par og er på delt 10.-plass i sesongavslutningen på kvinnenes europatour i golf. stavnar greide seks birdier på sin første runde i andalucia costa del sol open de españa, som er det lange navnet på turneringen i marbella. det ble også tre bogeyer. det er fire slag opp til svenske linn grant, som er alene i ledelse. stavnar er bare to slag fra tredjeplassen. betydelig tråere var åpningsrunden for renate grimstad. hun gikk den sju slag over par og er på delt 69.-plass med bare tre spillere bak seg på resultatlista. grimstad greide tre birdier, men det hjalp lite all den tid to bogeyer fikk følge av to dobbeltbogeyer og en firedobbel bogey. (nrk)


  Ny smell for EM-verten Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:06.08)
  neste års em-vert tyskland avsluttet landslagsåret i fotball med en ny tung nedtur. østerrike vant 2-0 i en kamp der leroy sané ble utvist. marcel sabitzer og christoph baumgartner scoret i hver sin omgang for det østerrikske hjemmelaget, som sikret seg em-billett allerede i oktober. sabitzer scoret ledermålet i det 29. minutt etter et fint angrep. han skjøt mellom beina på midtstopper jonathan tah og inn i hjørnet. sané fikk rødt kort fire minutter etter sidebytte. philipp mwene ble felt av sané, spratt opp og løp etter ham. tyskeren la hendene rundt halsen på motspilleren og dyttet ham overende. i det 73. minutt punkterte baumgartner kampen alene med keeper kevin trapp etter å ha blitt satt opp av michael grigoritsch. tyskland håpet på en oppmuntrende avslutning på et blytungt år, men sesongfasiten ble tre seire, to uavgjorte og seks tap på elleve spilte kamper. laget slapp inn hele 22 mål i år. (ntb)

  Kroatia knep den siste EM-billetten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:22.40)
  kroatia gjorde det spennende for sine tilhengere, men knep den siste em-billetten i den ordinære kvalifiseringen med 1-0-seier over armenia. siden landet ble uavhengig har kroatia bare en gang (i 2000) gått glipp av et em-sluttspill, og luka modric og hans lagkamerater ordnet opp også denne gang. ante budimir scoret det avgjørende målet rett før pause. kroatia måtte vinne for å holde wales bak seg i fall waliserne slo allerede em-klare tyrkia. wales ledet lenge i cardiff, men tyrkernes 1-1-mål i det 70. minutt gjorde avslutningsminuttene mindre nervepirrende. (ntb)

  Norges U21-landslag tapte mot Tyrkia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:19.53)
  norges u21-landslag hadde sjanser nok til å få med seg poeng fra em-kvalifiseringskampen mot tyrkia, men et effektivt hjemmelag vant 2-0. særlig etter pause hadde det norske laget mange gode muligheter, men avslutningene var ikke gode nok. daniel karlsbakk, christos zafeiris, elias melkersen og halvor opsahl hadde store muligheter uten å lykkes. tyrkia tok ledelsen i det 30. minutt da cihan çanak slo et innlegg som gikk rett i mål. erencan yardimci gikk opp for å heade i duell med opsahl, men nådde ikke ballen. det lurte keeper sander tangvik. ledelsen ble doblet i det 64. minutt, med de samme tyrkiske spillerne i hovedrollene. çanak ble spilt fram på høyresiden, vant en duell med fredrik oppegård og avanserte til dødlinja før han slo skrått ut. tangvik hadde hånden på ballen, men greide ikke å hindre at ballen fant hodet til yardimci, som nikket inn. (ntb)


  Total avisslakt for danske fotballhelter: – Gir oss en pinlig smak i munnen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:09.45)
  det danske fotballandslaget får så hatten passer i hjemlige medier etter at em-kvalifiseringen ble avsluttet med 0-2-tap for nord-irland mandag. danmark hadde sikret seg em-billetten allerede før gruppeavslutningen, men leverte en svak forestilling på bortebane. dagen etter våknet spillerne og landslagssjef kasper hjulmand til krass kritikk. – et totalt umotivert nordirsk landslag skapte gigantiske problemer for de danske stjernene, som endte opp med å sette et merkelig punktum for kvalifiseringen, skriver storavisen b.t. – dette nederlaget gir oss en pinlig smak i munnen. igjen. så flaut dette er, heter det videre i omtalen. hjulmand prøvde sju nye spillere i startelleveren mot nordirene, men bare noen få benyttet muligheten de fikk. (ntb)


  Solbakken: - Jeg beklager

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:19.15)
  en tung em-kvalik fikk en målrik avslutning for norge. laget klarte å være en liten festbrems mot skottland, men forsvarsspillet får kritikk. etter kampen kom ståle solbakken med en beklagelse.


  Lurås Oftebro spurtet til dobbeltseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:10.35)
  jens christian lurås oftebro var best i spurten og sikret sin andre seier på to dager under sesongåpningen på beitostølen søndag. oftebro gikk store deler av løpet sammen med kristjan ilves fra estland. ilves trener fast med det norske landslaget. i den siste bakken gikk begge utøverne alt de kunne, men det var nordmannen som var best. – den er litt vanskelig den avslutningen her. det var en bra kamp med kristjan, sier oftebro til nrk. hoppingen ble unnagjort i granåsen i oktober. ilves hadde 26 sekunder ned til oftebro foran søndagens langrenn på beitostølen.
  Følelsesladd Díaz avgjorde mot Brasil med faren på tribunen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:05.54)
  med sin nylig løslatte far blant tilskuerne scoret luis díaz begge målene da colombia vant 2-1 mot brasil. det ble en følelsesladd avslutning på kampen, der brasil i store deler av oppgjøret var i ledelsen. gabriel martinelli gjorde 1–0 allerede etter fire minutter, men slutten av kampen var som tatt ut av en hollywood-film. i løpet av fire minutter scoret díaz to ganger og sørget for en tårevåt opplevelse for de frammøtte. begge foreldrene til díaz ble kidnappet 28. oktober. moren ble raskt sluppet fri. faren, luis manuel díaz, ble holdt fanget i tolv dager av den colombianske geriljagruppen eln. de var begge på tribunen torsdag. i det 74. minutt steg díaz til værs på et innlegg fra yaser asprilla og headet ballen kontant i mål. en tydelig beveget díaz ble omfavnet av både lagkamerater og trenere. fire minutter senere steg díaz til værs igjen, denne gangen etter innlegg fra james rodríguez. nok en gang brukte diaz hodet og stanget ballen bak brasil-keeper alisson. tv-bildene viste at faren etter sønnens andre scoring brast i gråt og ble omfavnet av sine nærmeste på tribunen. med seieren tok colombia seg opp på tredjeplass i kvalifiseringen med ni poeng. argentina topper tabellen med 12 poeng, to poeng foran uruguay.

  Hovland med i tetsjiktet i Dubai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:13.10)
  viktor hovland spilte lenge nærmest prikkfritt på åpningsrunden i sesongavslutningen på europatouren. etter tolv hull var han fire slag under par for dagen etter fire birdier, men avslutningen ble av det mer ustabile slaget. et dårlig utslag på hull 16 endte med rundens første bogey, før han på hull 17 på spektakulært vis havnet ut på en bro. ballen trillet akkurat over greenen på par 3-hullet og ned på broen, hvor den etter hvert stoppet. derfra var hovland nær ved å redde seg inn, men det ble nok en bogey. med en birdie på hull 18, rundens siste hull, ble det til slutt en runde på tre slag under par. i skrivende stund holder det til en delt syvendeplass, to slag bak teten. turneringen er hovlands første siden han var med på det europeiske vinnerlaget i ryder cup i slutten av september.

  Knepent Elverum-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:20.30)
  elverum presset storklubben flensburg-handewitt knallhardt og var nær både ett og to poeng, men tapte 32-33 i europaligaens gruppespill. elverum ledet 31-30 drøyt to minutter før slutt, men gjestene fra tyskland avsluttet best og fikk vinnermålet ved kay smits. det var bittert for elverum, som likevel viste styrke mot et lag som vant sine kamper mot gruppas to øvrige lag med henholdsvis 14 og 16 måls margin. det bør gi tro om at den norske klubben kankjempe om 2.-plassen som gir avansement til hovedrunden. lagene fulgte hverandre tett gjennom den første omgangen, og det sto 13-13 til pause. fra 17-17 rykket flensburg til seg tre måls ledelse, men elverum lot seg ikke hekte av og sørget for en svært dramatisk avslutning. (©ntb)

  HamKam forblir i Eliteserien i 2024 – slo Strømsgodset på bortebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:19.01)
  hamkam tok tre svært viktige poeng på bortebane da de slo strømsgodset 1-0 i eliteserien søndag. klubben holder seg på øverste nivå. bortelaget kom inn i oppgjøret med fem poeng ned til kvalikplass og seks poeng ned til direkte nedrykk. tre poeng søndag kunne sikre forlenget eliteseriekontrakt for jakob michelsens menn. tre minutter etter sidebyttet satte brynjar ingi bjarnason hodet til ballen på et frispark. viljar myhra reddet forsøket, men returen havnet rett i beina på logi tómasson som snublet ballen inn i eget nett. det var nok til å sikre grønntrøyene tre viktige poeng. hamkam vant hele 3-0 over medaljekandidat viking forrige runde. med to runder igjen av sesongen står de med 33 poeng. ned til stabæk på kvalikplass er det sju poeng, og hamkam forblir dermed i eliteserien i 2024. strømsgodset lå på åttendeplass før runden og er langt unna både nedrykk og medaljer. klubben har vist god form i sesonginnspurten og sto med tre strake seirer før søndagen. forrige runde slo de topplaget tromsø 1-0. strømsgodset møter rosenborg (b) og brann (h) i sine to resterende kamper av sesongen. hamkam møter nedrykkstruede vålerenga på hjemmebane neste runde. sesongavslutningen går borte mot molde. (ntb)

  Vikings stopperhelt trolig ferdigspilt for sesongen – må gjennom inngrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:13.24)
  viking må trolig klare seg uten midtstopperbauta david brekalo i sesongavslutningen. han må opereres, skriver rogalands avis. avisen skriver at brekalo lenge har slitt med lyskeproblemer og at han må gjennom et inngrep for å bli bra. – det blir et inngrep for david som gjennomføres innen kort tid, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig halvard øen grova til ra. sloveneren har vært en svært viktig mann for et viking-lag som lenge kjempet om gullet. den siste tiden har de vært uten ham, men han spilte én omgang mot strømsgodset i slutten av oktober. – sesongen er nok over for hans del, bekrefter øen grova. (ntb)

  Arsenal sikret seier uten Ødegaard – troner øverst i gruppe B

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:22.54)
  i fjerde runde av mesterligaen tok arsenal tre nye poeng da de slo sevilla 2–0 på hjemmebane. leandro trossard satte kampens første mål etter et lekent arsenal-angrep da halvtimen var spilt. i andre omgang økte bukayo saka, som hadde målgivende i første omgang, ledelsen med en lekker skuddfinte som satte pedrosa ut av spill. hjemmelaget styrte kampen, hvor sevilla hadde null avslutninger på mål. kampen endte 2–0. arsenal leder mesterligaens gruppe b med ni poeng. sevilla ligger nederst med to. de to andre lagene i gruppen møtte hverandre i kveld, der vant nederlandske psv eindhoven 1-0 over franske lens.

  Tittelforsvarer Kolstad komfortabelt videre til semifinale i NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:19.43)
  kolstad kjørte over bergen i kvartfinalen i håndball-nm og vant til slutt 36–23. hjemmelaget hadde en komfortabel 12 måls ledelse til pause og bommet kun på sju avslutninger den første omgangen. etter ni serierunder troner kolstad øverst på tabellen i eliteserien, mens bergen ligger på sjetteplass. i de to andre kvartfinalene ble det jevnere resultater. kristiansand tok en knepen 34-32-seier over halden. mellom haslum og nærbø sto det likt 11–11 før hvilen, men haslum slo til i andre omgang og vant 27–22. ntb/nrk


  skeid spiller serieavslutningen mot kristiansund i hønefoss

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:10.34)
  Skeid skal spille sesongens siste hjemmekamp i 1. divisjon fotball mot Kristiansund i Hønefoss. Skeid skulle møtt Kristiansund på Jessheim stadion, men mandag ville ikke inspektørene fra NFF godkjenne banen for spill. Dermed måtte klubben ut på jakt etter en ny «hjemmebane». Etter vurdering av flere alternativer havnet man i Hønefoss. Skeid har allerede rykket ned til 2. divisjon, mens KBK kjemper om fjerdeplassen og kvalifisering til eliteserien. De har Start bare to poeng bak seg. Banesituasjonen i Oslo er ikke enkel. På Skeids hjemmebane Nordre Åsen er lysforholdene ikke gode nok til at det kan spilles 1. divisjonskamper der. (NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »