Hovedsiden

Liten annonse
  Pogacar utklasset konkurrentene – sikret sammenlagtseieren og sin 6. etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:19.30)
  tadej pogacar vant den individuelle tempoen med 1.02 minutter ned til jonas vingegaard og bare økte ledelsen i sammendraget. med det vant pogacar tour de france sammenlagt med 6.17 minutter. tidligere i år vant han også giro d`italia. feiringen var allerede i gang få sekunder etter målgang. for det var sammenlagtfavorittene det sto mellom på den siste etappen i årets tour de france. allerede på de første mellomtiden etter 20 minutter var det kun 7 sekunder som skilte pogacar og jonas vingegaard. det meste i sammendraget var avgjort da det tradisjonsrike etapperittet skulle avsluttes med tempoetappen fra monaco til nice. avslutningen var flyttet fra tradisjonsrike champs-élysées paris på grunn av de olympiske leker som starter om noen dager. tempoen hadde en 8,1 kilometer lang stigning og på toppen hadde pogacar økt ledelsen til 24 sekunder. på den siste mellomtiden var ledelsen på over ett minutt. herald tejada ledet lenge tempoetappen, men hadde ingen ting å stille opp med mot sammenlagtfavorittene. ingen av de norske rytterne var levnet særlig store sjanser på etappen og de syklet trygt til mål innenfor tidsfristen. jonas abrahamsen måtte bytte sykkel etter at han punkterte noen kilometer før mål. til tross for en offensiv tour de france for abrahamsen, så var det richard carapaz som stakk av med prisen for mest offensive rytter. – for å være helt ærlig er jeg faktisk litt skuffet, sier jonas abrahamsen til tv 2 etter løpet.

  Juryen ikke enig med folket – kåret Carapaz til Tour de France` mest offensive rytter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:12.25)
  jonas abrahamsen vant stemmene fra folket, men likevel valgte juryen å kåre richard carapaz til den mest offensive rytteren i årets tour de france tour de france kjørte en avstemning på x, hvor folket kunne stemme fram sin favoritt til å vinne prisen. lørdag kveld annonserte de at abrahamsen hadde fått flest stemmer med over 4000 «retweets». likevel var det carapaz som fikk utdelt prisen søndag formiddag. tour de france skriver på x at de etter å ha lagt sammen juryen og folkets stemmer kom fram til at det var ecuadorianeren som vant. abrahamsen har vært i brudd i totalt 753 kilometer fordelt på fem etapper i årets ritt. han har også gjort en rekke andre forsøk på å komme seg med i andre brudd uten å lykkes. nordmannen ledet klatrekonkurransen fra første til tiende etappe, før han lå likt med tadej pogacar mellom etappe 12 og 14. senere søndag avsluttes rittet med en tempoetappe fra monaco til nice. (ntb)

  Pogacar ikke fan av alternativ Tour-avslutning: – Foretrekker Champs-Élysées

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:10.04)
  tadej pogacar er en av favorittene når tour de france senere søndag avsluttes med en 33 kilometer kupert tempoetappe i nice. men selv om den etappen favoriserer ham langt mer enn spurten på champs-élysées i paris, foretrekker sloveneren fortsatt den tradisjonelle avslutningen i den franske hovedstaden. – det blir helt sikkert veldig annerledes, men jeg liker det ikke. jeg starter ikke før klokken seks om kvelden, så det blir en lang dag, sa pogacar. arrangørene har benyttet anledningen til å bryte med den gamle tradisjonen fordi paris og champs-élysées i år er okkupert av ol. det er første gang på 35 år at tour de france har en tempoetappe som avslutning. da det sist skjedde, i 1989, utløste det en av de mest dramatiske avslutningene i tour de france-historien, med greg lemond som vant rittet med åtte sekunder. det er neppe noen sjanse for at noe slikt skjer på søndag. pogacar starter med en ledelse på 5 minutter og 14 sekunder ned til jonas vingegaard på 2.-plass. – jeg foretrekker champs-élysées. men det er annerledes, og jeg gleder meg til å oppleve hvordan det fungerer som siste etappe, sa pogacar.

  Formel 3: Stenshornet nummer 13 i Ungarn-sprinten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:11.16)
  martinius stenshorne (18) klatret ni plasser, men endte likevel bare på 13.-plass i formel 3-sprinten i ungarn lørdag. den norske unggutten fikk fredagens kvalifisering ødelagt av rødflagg. nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da luke browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og stenshornet endte med en tid som kun holdt til en 22.-plass. nordmannen hadde dermed et nærmest håpløst utgangspunkt før både lørdagens sprint og søndagens hovedløp. stenshornet klatret imidlertid flere plasser i løpet av sprintløpet, men måtte likevel se seg fornøyd med en 13.-plass. før lørdagens sprint hadde ikke stenshorne kjørt et formel 3-løp siden østerrikes grand prix i slutten av juni. unggutten måtte stå over forrige f3-runde i storbritannia ettersom han er utestengt fra løpene på silverstone etter at han i april kjørte et gb3-løp på banen uten tillatelse fra det internasjonale bilsportforbundet. med helgens grand prix i ungarn gjenstår det tre vm-runder denne formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske monza 1. september. (ntb)

  Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.21)
  alt tyder på at tadej pogacar vil vinne tour de france for tredje gang, etter at vingegaard vant tour de france i både 2022 og 2023. søndag parkerte han danske vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. dermed leder han med over tre minutter til vingegaard før de siste seks etappene. også tobias halland johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i tour de france. med god hjelp av lagkamerat magnus cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra loudenvielle til plateau de beille. bruddet splittet seg i bunn av col d`agnes, hvor johannessen havnet på feil side. nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av jai hindley, enric mas, richard carapaz og laurens de plus. inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til plateau de beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart. jonas vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra tadej pogacar. sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell. med fem kilometer igjen angrep pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål. johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og kjemper om en etappeplassering blant de ti beste. tour de france avsluttes søndag 21. juli.

  Orientering: Norsk VM-bronse i sprintstafett etter svensk tabbe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:16.12)
  det norske laget løp inn til tredjeplass og bronsemedalje på sprintstafetten i orienterings-vm i edinburgh søndag. laget besto av victoria hæstad bjørnstad, eirik langedal breivik, kasper fosser og andrine benjaminsen. norge var på niendeplassen da det gjensto to etapper, før fosser løp norge opp til femteplassen på den tredje etappen. benjaminsen løp norge opp én plass til, men da det viste seg at sverige hadde hoppet over en post på vei til mål, ble det norsk bronse. – en vm-medalje er alltid moro, men det er selvfølgelig ikke slik vi ønsker å vinne medaljer, sier benjaminsen. sveits tok gullet foran finland på sølvplass. vm i edinburgh avsluttes med knockout-sprint tirsdag. (ntb)

  Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – dette var nok kanskje min siste kamp for glimt. det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. tidligere i uka ble det meldt at grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben rennes. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  grønbæk ferdig i glimt: – kjipt at det skulle avsluttes på denne måten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  Pogacar hardt ut mot konkurrentene: – De er redde for meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:07.43)
  tour de france-lederen tadej pogacar (uae) lot seg ikke imponere over konkurrentenes taktikk på søndagens 9. etappe. underveis på etappen prøvde pogacar å ta igjen bruddet flere ganger, men fikk ingen hjelp fra jonas vingegaard (visma) og remco evenepoel (soudal quick-step). – det er synd at vi ikke gikk for det sammen. jeg tror det er på grunn av vismas taktikk. ellers hadde det blitt oss tre på pallen, sa pogacar. – de er redde for meg og bare fulgte etter, fortsatte han. evenepoel sa seg enig med uae-stjernen, men var hakket mindre skuffet enn rivalen. – det er synd ja, vi kunne tatt tre-fire minutter på de andre, men du må også akseptere andre lags taktikker, sa evenepoel. anthony turgis vant til slutt etappen etter en spurtduell mellom rytterne i bruddet, mens pogacar måtte nøye seg med en 44.-plass. evenepoel fulgte på plassen bak, mens vingegaard ble nummer 49. pogacar har en ledelse på 33 sekunder ned til evenepoel på 2.-plass i sammendraget. de to foregående årenes vinner, vingegaard, ligger som nummer tre, 1.15 bak sloveneren. mandag er det hviledag i rittet. tirsdag avsluttes trolig 10. etappe med massespurt inn til saint-amand-montrond. (ntb)

  Hauger nummer tre i kvalifiseringen på Silverstone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:16.34)
  denis hauger imponerte nok en gang da han kjørte inn til 3.-plass under fredagens formel 2-kvalifisering i storbritannia. nordmannen ble kun slått av isack hadjar og victor martins. – det var en god kvalifisering av dennis. tredjetid er bra! dette lover god foran søndagens hovedløp, kommenterte atle gulbrandsen på viaplay. forrige helg var hauger raskest i kvalifiseringen i østerrike, før han kjørte inn til en sterk 5.-plass i sprintløpet. hovedløpet endte imidlertid i tragedie da nordmannen kvelte motoren før start og ble nummer 13. – jeg kan ikke beskrive hvor forbannet jeg er. det var en gylden mulighet til å komme meg inn i mesterskapet igjen, og nå er det helt kjørt. jeg har ikke så mye mer å si uten at det blir stygt, sa hauger. aurskog-gutten ligger som nummer sju i sammendraget, 55 poeng bak ledende paul aron fra estland. vm-lederen snurret imidlertid rundt under fredagens kvalifisering og endte på en skuffende 12.-plass. lørdag skal det kjøres sprintløp på silverstone, før det er duket for hovedløpet i storbritannias grand prix på søndag. neste vm-runde er på silverstone i budapest, ungarn om to uker. formel 2-året avsluttes i abu dhabi 8. desember. (ntb)


  Wærenskjold økte ledelsen i Belgia rundt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:17.37)
  søren wærenskjold vant samtlige tre bonusspurter i løpet av én kilometer under den tredje etappen i belgia rundt fredag. nordmannen ble glimrende kjørt frem av lagkameratene i uno-x og skaffet seg dermed ni bonussekunder. det gjør at økte ledelsen i sammendraget fra to til elleve sekunder ned til tsjekkiske mathias vacek. wærenskjold kom seg ikke i posisjon til å kjempe om etappeseieren, hvor jasper philipsen spurtet inn til etappeseier foran olav kooij og gerben thijssen. etapperittet fortsetter med den antatt hardeste etappen lørdag og avsluttes søndag.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »