Hovedsiden

Liten annonse
  Zuccarello-scoring i Wild-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:06.10)
  seattle kraken slo minnesota wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet. krakens tye kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. ett minutt senere gikk kraken opp i en 4-2-ledelse før wilds brock faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt. kirill kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og mats zuccarello scoret det utlignende målet for wild midtveis i tredje periode. det ble hans tolvte mål for sesongen. nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (ntb)  Alekna med fantastisk verdensrekord i diskos – forrige rekord satt i 1986

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:08.03)
  mykolas alekna (21) dundret til med 74,35 meter og satte verdensrekord i diskos i et stevne i ramona i oklahoma søndag. det var tyskeren jürgen schült som hadde den forrige verdensrekorden. han kastet 74,08 meter i 1986, 16 år før alekna ble født. 21-åringen fra litauen hadde en vanvittig serie i usa. alle hans seks kast var over 70 meter. han åpnet med 72,21, og det var personlig rekord. deretter fulgte han opp med 70,32, før det ble 72,89 i det tredje forsøket, verdens fjerde lengste kast gjennom tidene. i fjerde kast ble det 70,51, før rekordkastet 74,35 kom i femte omgang. kastet ble først målt til 74,41, men det ble senere gjort om til seks centimeter kortere. europamesteren fra 2022 avsluttet serien med 70,50. mykolas alekna tok sølv i vm i eugene, oregon i usa i 2022. i vn i budapest sist år ble det bronse. det tredje lengste kastet i verdenshistorien tilhører for øvrig faren til mykolas alekna. virgilius alekna har 73,88 meter og er olympisk mester to ganger. (ntb)

  Fransk seier i Belgia – Uno-X falt av før avslutningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:17.47)
  benoît cosnefroy var sterkest i spurten og vant endagsrittet la flèche brabançonne i belgia onsdag. rittet over 195 km fra leiven til overijse ble avsluttet uten norsk håp om seier. med seks kilometer igjen hadde det samlet seg en sjumannsgruppe i front med et jaktende hovedfelt bare 20 sekunder bak. marijn van den berg, tim wellens og dylan teuns hadde før det formet et tremannsbrudd. med to kilometer igjen rykket ef-rytter van den berg, men han ble hentet inn. i spurten viste decathlon-rytter cosnefroy form og knuste konkurrentene. det norsk-danske uno-x-laget greide ikke henge med i fronten på tampen av rittet. odd christian eiking trillet i mål sammen med en gruppe om lag 20 sekunder bak seierherren. (ntb)  Alpintsjefen sendte brev til FIS-toppene - vil endre sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. mars 2024 KL:07.53)
  alpinlandslagets sportssjef claus ryste ønsker seg senere sesongstart i et brev til sjefene i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis). brevet blir sendt i retning fis i løpet av mandagen, sier ryste til tv 2. blant dem som står som mottakere er president johan eliasch og generalsekretær michel vion. alpineliten avsluttet søndag sesongen i saalbach, men grunnet snøfall ble utforrennet avlyst, som mange konkurranser denne sesongen. nå mener ryste det må gjøres endringer. – vi kommer fra en sesong som har vært ekstremt dårlig på mange måter, sier den norske alpinsjefen. i en rapport utarbeidet sammen med kpmg, kommer ryste og landslaget med flere forslag til endringer i alpinsesongen. blant punktene er senere sesongstart, etablering av en 4-årig rennkalender og å flytte vm til slutten av februar eller starten av mars. – vi vil starte litt senere, kjøre litt lengre, forskyve vm og følge tour-prinsippet. vi har ikke alt spikret nøyaktig, og vil ikke flytte de mest kjente rennene. de skal forbli. men det må tas noen valg. slik det er nå, reiser vi for mye fram og tilbake., sier ryste. aleksander aamodt kilde har flere ganger tatt til orde for endringer. – vi ser endringene i klimaet, alle skadene i år, alle avlysningene. det gjør at vi definitivt må se oss rundt, og bruke tid på å gjøre det vi kan for å få til endringer, sier kilde til tv 2. (ntb)

  Nytt Pogacar-show i Catalunya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:14.21)
  sykkelstjernen tadej pogacar vant også avslutningsetappen av volta a catalunya søndag. sloveneren totaldominerte dermed det spanske rittet. slovenske pogacar endte opp med å vinne fire av åtte etapper og tok en knusende overlegen sammenlagtseier. søndagens avsluttende 145,3 kilometer lange etappe hadde start og mål i barcelona. den ble avsluttet i en krevende rundløype i den spanske storbyen. underveis satt uno-x-rytter idar andersen i et mindre brudd, mens andreas leknessund, tobias halland johannessen og johannes kulset hang med i fronten relativt lenge. på den siste runden kom de imidlertid til kort. da seierskampen skulle avgjøres fra en gruppe på rundt 20 ryttere spurtet pogacar best og tok seieren ganske greit. – pogacar vinner selv på en dag der det ser ut som han ikke er på topp, sa tv 2-kommentator magnus drivenes etter oppvisningen. pogacar så ut til å slite over den siste stigningen, men sloveneren samlet seg og vant avslutningen i debuten i volta a catalunya. franske dorian godon tok annenplassen. (ntb)

  Vålerenga til semifinale i ishockeysluttspillet – slo Stjernen 5-1

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:22.24)
  vålerenga gjorde som frisk asker og avsluttet sesongen for et østfoldlag med seier i nm-kvartfinalen lørdag. stjernen ble slått 5-1 på jordal amfi. noen timer tidligere vant frisk asker 3-2 borte mot sparta takket være michael hagas vinnermål i forlengningen, og dermed er sesongen over for både sparta og stjernen. vålerenga vant de tre første kampene mot stjernen, men fredrikstadlaget slo tilbake med seier på hjemmebane torsdag. lørdag var vålerenga best og sikret semifinalebilletten. thomas olsen leverte to mål og en assist. før tredjeplasserte vålerenga tok seg videre hadde seriemester storhamar og serietoer stavanger begge tatt seg til semifinale i fire strake kamper. frisk asker ble eneste lag som greide å beseire en høyere rangert motstander i kvartfinalen. laget endte på femteplass i serien sju poeng bak sparta. (ntb)

  U21-landslaget med knallsterk seier over Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:22.03)
  andreas schjelderup startet og avsluttet angrepet som ga norge 2-1-triumf i torsdagens u21-landskamp mot nederland. han scoret vinnermålet etter 55 minutters spill i nijmegen. med mange nederlendere rundt seg spilte han videre til isak hansen-aarøen, som i boksen la ballen tilbake til schjelderup. like etter lå lærkula i nettet. seedy jatta tok norge i ledelsen i de første åpningsminuttene. han løftet foten og styrte inn et innlegg fra kristian fredrik malt arnstad. nederland utlignet ved ruben van bommel litt over et kvarter senere. i pausen gjorde norge ni bytter, og etter en drøy time var hele startelleveren erstattet med nye spillere. kampen var en del av norges oppkjøring til em-kvalifiseringsmøtet med san marino i stavanger 26. mars. (ntb)  Ronny Deila har fått sparken i Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:10.02)
  ronny deila er ferdig som trener i club brugge. det bekrefter den belgiske klubben mandag formiddag. – etter skuffende resultater og prestasjoner har det blitt besluttet å avslutte samarbeidet med hovedtrener ronny deila. de siste ukene har klubben ikke sett nok av club brugges dna, og ledelsen er overbevist om at bedre resultater burde være mulig å få til med denne gruppen, skriver club brugge i en uttalelse. deila, som ble ansatt før denne sesongen, slo forrige uke molde ut av serieligaen med en 4-2-seier sammenlagt, men i den hjemlige serien har club brugge slitt. storklubben endte på 4. plass i ligaen, hele 19 poeng unna seriemester union st. gilloise. søndag avsluttet de grunnspillet i serien med en 1-2-tap mot st. truidense. deila ble ansatt før denne sesongen, men får ikke avslutte den. nicky hayen tar over laget ut sesongen og leder dermed kampene i europaligaen mot greske paok.

  Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:22.23)
  therese johaug stiller til start i nm-tremila på lillehammer neste lørdag. det bekrefter 35-åringen fra dalsbygda overfor nrk søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver johaug i en melding til nrk. johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter ol-suksessen i beijing. 17. mai ble hun mor til en datter ved navn kristin. den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot vm-femmila i trondheim neste vinter. i et intervju med nrk under første del av nm for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i nm del 2. – det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant engadin frauenlauf i sveits suverent foran sin gamle rival justyna kowalczyk-tekieli. nå skal altså johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant heidi weng og anne kjersti kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i falun søndag. therese johaug har for øvrig 18 nm-gull i langrenn. de hittil siste kom på tremila i harstad i 2022.

  hovland avsluttet svakt i players championship

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:21.05)
  Viktor Hovland gikk to over par og endte langt nede på resultatlisten i Players Championship på PGA-touren i golf søndag. Nordmannen har ikke fått det helt til å stemme i på gresset i Florida og hadde et vanskelig utgangspunkt før turneringens fjerde og siste dag. 26-åringen åpnet med en birdie på første hull, men røk på bogey på både fjerde og sjuende. Hovland åpnet siste halvdel godt da han leverte birdie på hull ti, men fulgte opp med nok en bogey to hull senere. På hull 14 til 17 ble det bogey, etterfulgt av to birdier på rad, før en tung dobbeltbogey. Det resulterte i +2 for dagen og -1 i turneringen totalt. En foreløpig delt 62.-plass er langt unna fjorårets tredjeplass samme sted. Turneringen i Ponte Vedra Beach er en av de største på golfkalenderen og omtales uformelt som den femte majorturneringen. (NTB)

  Norsk opptur i sesongavslutningen: Weng og Kalvå på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.55)
  amerikanske jessie diggins viste søndag hvorfor hun har vært den beste langrennsløperen på kvinnesiden denne sesongen. i sesongavslutningen i falun hadde hun den norske duoen heidi weng og anne kjersti kalvå i hælene inn på oppløpet. men de kunne ikke gjøre noe med amerikaneren, som spurtslo de norske løperne, og vant løpet. heidi weng ble nummer to, og anne kjerti kalvå avsluttet sesongen med en skikkelig opptur. hun to tredjeplassen. diggins tok også alle de innlagte spurtene underveis i rennet. amerikaneren økte ledelsen til svenske linn svahn, og vant verdenscupen sammenlagt med god margin.

  tung start for hovland – avsluttet med dobbeltbogey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:19.32)
  Viktor Hovland fikk ikke åpningsrunden han håpet på i Players Championship i golf. Etter dobbeltbogey på siste hull var han ett slag over par. Første halvdel av runden hans var ujevn. Han var blant spillerne som startet dagen på 10. hull. Han kom godt i gang med birdie på 11. hull, men dagens første bogey kom allerede på neste hull. Så kom han litt i støtet med birdie på 14. og 16. hull, men en bogey på 18. hull sendte ham nedover på listene igjen. På siste halvdel av runden ble det par på de åtte første hullene, men så brukte han sju slag på 9. hull, og dermed gikk han fra under til over par for dagen. Hovland er på en foreløpig delt 62.-plass. (NTB)

  tung start for hovland i – avsluttet med dobbeltbogey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:19.32)
  Viktor Hovland fikk ikke åpningsrunden han håpet på i Players Championship i golf. Etter dobbeltbogey på siste hull var han ett slag over par. Første halvdel av runden hans var ujevn. Han var blant spillerne som startet dagen på 10. hull. Han kom godt i gang med birdie på 11. hull, men dagens første bogey kom allerede på neste hull. Så kom han litt i støtet med birdie på 14. og 16. hull, men en bogey på 18. hull sendte ham nedover på listene igjen. På siste halvdel av runden ble det par på de åtte første hullene, men så brukte han sju slag på 9. hull, og dermed gikk han fra under til over par for dagen. Hovland er på en foreløpig delt 62.-plass. (NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »