Hovedsiden

Liten annonse
  VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (tirsdag 16. april 2024 KL:11.15)
  kristine stavås skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i vm-sesongen. det skriver vg tirsdag. avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke. norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser. sist fredag ble det klart at johannes høsflot klæbo returnerer til landslaget, mens astrid øyre slind bekreftet til nrk tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong. kommende sesong er vm i trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

  Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 15. april 2024 KL:15.06)
  rafael nadal bekreftet mandag at han skal spille barcelona open. der møter han flavio cobolli fra italia i første runde tirsdag. – for meg er det en gave å kunne være her i barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere. nadal har ikke spilt siden brisbane international i januar på grunn av skade. han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert australian open, indian wells og monte-carlo masters. turneringen i barcelona blir nadals første på grus siden han slo casper ruud i finalen av french open i mai 2022.

  Nadal planlegger comeback i Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. april 2024 KL:14.53)
  den spanske tennislegenden rafael nadal skal etter planen endelig tilbake på tennisbanen igjen under atp500-turneringen i barcelona til uken. det ble bekreftet under lørdagens trekning, hvor 37-åringen var til stede. i første kamp i barcelona skal spanjolen møte italienske flavio cobolli. vinner han det oppgjøret, venter alex de minaur i neste kamp. det blir nadals første kamper på grus siden roland garros-finalen mot casper ruud i mai 2022. nadal skulle etter planen gjort comeback under monte-carlo masters denne helgen, men måtte kaste inn håndkleet grunnet en hanglete kropp. – dessverre må jeg fortelle dere at jeg ikke spiller i monte carlo. kroppen min tillater det ikke, skrev nadal. før det igjen var planen et comeback på atp-touren i indian wells-turneringen i usa forrige måned, men også da trakk han seg uten å ha spilt om ett eneste poeng. veteranen står med 22 grand slam-titler, men skader har sendt ham ned på 646.-plass på atp-rankingen. atp-turneringen i barcelona spilles mellom 15. og 21. april. (©ntb)


  Nielsen forlenget med Hannover

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. april 2024 KL:19.02)
  håvard nielsen og hannover er enig om en ny toårskontrakt for den norske spissen. det bekreftet spilleren selv på sin egen instagram-konto. – veldig glad og stolt over å ha forlenget kontrakten min med to nye år. spennende tider fremover, reisen er langt fra ferdig! skrev han. nielsen gjorde i juli 2022 overgang fra greuther fürth til hannover, hvor han har notert seg med 15 mål og 6 målgivende på 61 kamper. i tillegg til 14 a-landskamper for norge, har han også spilt for klubber som vålerenga, salzburg, freiburg og fortuna düsseldorf. (ntb)

  Braathen henter inn tidligere Hirscher-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. april 2024 KL:13.30)
  lucas braathen har fått på plass store deler av teamet han skal ha rundt seg i alpincomebacket, melder tv 2. kanalen har fått bekreftet hvem som går inn i braathens støtteapparat. blant dem er michael pircher, som er hentet fra østerrikes skiforbund. han har tidligere trent verdenscuplegenden marcel hirscher. braathen varslet nylig at han er tilbake som toppalpinist, men 23-åringen skal kjøre for brasil. dette er personene braathen vil ha rundt seg: team manager: bjørn braathen skitrener: peter lederer skitrener: michael pircher assisterende trener: christian hoel servicemann (fra atomic): tor schjetne fysisk trener: kurt kohtbauer (ntb)


  VG: Skiforbundet dekker advokatutgifter for alpinstjerner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:17.18)
  norges skiforbund bistår aleksander aamodt kilde og andre alpinprofiler med å betale utgifter de har hatt til advokat knyttet til konflikten rundt landslagsavtalen. det er vg som får bekreftet fra forbundet at alpinistene får hjelp til å betale regningen fra advokatfirmaet «kleven & kristensen». den skal angivelig beløpe seg til rundt en million kroner. – skiforbundet har tatt et tydelig ansvar for at denne prosessen har tatt for lang tid og at den kunne vært bedre. utøverne er det viktigste vi har. at de har brukt advokat for å fremme sitt syn, er åpenbart ikke en ønsket situasjon, verken for forbund eller utøvere. derfor dekker vi deler av den advokatkostnaden utøverne har hatt, sier generalsekretær arne baumann til avisen. den mye omtalte avtalen til landslagsløperne i norges skiforbund har skapt konflikt mellom utøvere og forbundsledelsen. det er i den forbindelse at utøverne har gjort bruk av advokat. striden har handlet om det som kalles bilderettigheter. nå er et utvalg nedsatt for å se nærmere på hvordan landslagsavtalen skal innrettes i framtiden. aleksander aamodt kilde sa først nei til å delta i dette arbeidet, men gjorde nylig helomvending. (ntb)


  Solgte 27.200 billetter til Lyn-Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:19.14)
  hele 27.200 billetter er revet bort til lyns seriekamp mot erkerival vålerenga. det gir et fullsatt ullevaal stadion om to uker. torsdag kveld bekreftet lyns daglig leder bjørn jønsberg at samtlige billetter er solgt. – det er 15 år siden forrige gang vi møtte vålerenga i seriesammenheng, og det er helt tydelig at oslo har savnet disse oppgjørene. vi visste at kampen kom til å bli populær, men at vi skulle selge ut hele ullevaal stadion på tre dager var i overkant av hva vi trodde. dette blir veldig gøy, sier jønsberg. den tidligere tilskuerrekorden mellom lyn og vålerenga var på 20.477. før 20. april var det brann som sto med tilskuerrekorden i 1. divisjon. den lød på 17.284. (ntb)  Nettavisen: Johaug deltar i Skarverennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:13.45)
  den pensjonerte langrennsløperen therese johaug (35) har meldt seg på det tradisjonsrike skarverennet. – hun skal gå. jeg snakket med henne for to dager siden, sier jarle uthus til nettavisen. uthus er leder for organisasjonskomiteen i skarverennet. årets utgave av det 38 kilometer lange rennet fra finse til ustaoset gås lørdag 20. april 35 år gamle johaug herjet med eliten da hun vant nm-gull på tremila på lillehammer i slutten av mars. det var hennes første renn på toppnivå på to år. det la ingen demper på spekulasjonene om hun blir å se i neste års vm i trondheim. enn så lenge har den meritterte skipensjonisten ikke bekreftet at hun satser mot det. johaug la opp som langrennsløper etter 2021/22-sesongen. hun stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen og tok 18 mesterskapsgull (14 i vm, fire i ol). johaug har vunnet skarverennet elleve ganger tidligere. (ntb)


  bekreftet: mikkel hansen legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:12.38)
  karrieren til den danske håndballstjernen mikkel hansen er over etter sesongen. det bekreftet han som ventet på en pressekonferanse onsdag. – jeg har sagt at jeg vil stoppe den dagen gleden ikke helt der lenger. jeg tror jeg har kommet til et sted der jeg merker at det må skje ting. derfor føler jeg at sommeren er det helt riktige tidspunktet å legge skoene på hylla, sier hansen. karrieren får sin avslutning med sommerens ol i paris. før den tid skal han fullføre sesongen i danske aalborg, men det er ikke sikkert en skadet hansen rekker sluttspillet der. 36-åringen har vært blant danmarks største idrettsstjerner i en årrekke, og ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2011, 2015 og 2018. for danmark har han vært lederfiguren for en nasjon som tok ol-gull i 2016, em-gull i 2012 og gullene i de tre siste verdensmesterskapene.  Citys forsvarstrøbbel fortsetter før ny toppkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:15.45)
  manchester city-manager pep guardiola bekrefter at nathan aké ikke blir klar mot aston villa. en stjernetung forsvarstrio vil trolig også utebli. aké måtte ut med skade mot arsenal i helgen. på tirsdagens pressekonferanse bekreftet guardiola at han ikke får med seg onsdagens oppgjør mot aston villa. i søndagens kamp måtte city også klare seg uten john stones, kyle walkes og keeper ederson. – john kan kanskje spille. de to andre har ikke en sjanse, sa guardiola om trioen. de lyseblå er nødt til å ta tre poeng for å henge med i det som ser ut til å bli en svært jevn sesongavslutning. city er tre poeng bak serieleder liverpool. mellom dem er arsenal med ett poeng mer enn erling braut haaland og co. onsdagens motstander aston villa er fem poeng bak city på 4.-plass. villas stjernespiss ollie watkins går glipp av kampen på grunn av skade. (ntb)
  Bakteriefrykt bidro til avlyst VM-kvalkamp mellom Nord-Korea og Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:10.32)
  et planlagt møte mellom japan og nord-korea i vm-kvalifiseringen i fotball er avlyst. ifølge et japansk nyhetsbyrå er bakteriefrykt i nord-korea en del av årsaken. den aktuelle kampen skulle etter planen vært spilt kommende tirsdag. allerede torsdag kom det offisielle meldinger om at oppgjøret skulle flyttes til nøytral grunn. fredag er kampen bekreftet avlyst. det asiatiske fotballforbundet opplyser at årsaken er «uforutsette omstendigheter» og at avgjørelsen er tatt i samråd med det internasjonale fotballforbundet (fifa). nord-korea opplyste torsdag at landet ikke ville være i stand til å arrangere kampen i hovedstaden pyongyang. det ble ikke oppgitt noen årsak. i etterkant uttalte det asiatiske forbundets generalsekretær windsor john til afp at kampen kom til å bli spilt på nøytralt sted. det japanske nyhetsbyrået kyodo rapporterte torsdag at nord-korea ikke ønsket å arrangere kampen på grunn av frykt for bakterieinfeksjoner i japan. denne opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold. (ntb)

  Verstappen støtter eget lag etter Horner-bråket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:08.46)
  det har stormet rundt formel 1-laget red bull etter anklagene mot christian horner. max verstappen mener saken er blitt håndtert på en god måte. det fortalte han til pressen i forkant av helgens formel 1-runde i australia. verstappen har åpnet sesongen prikkfritt med seire i både bahrain og saudi-arabia. de siste ukene er det imidlertid noe helt annet som har stjålet overskriftene i formel 1-sirkuset. red bull-sjef horner har nemlig vært anklaget for upassende oppførsel overfor en kvinnelig kollega. i slutten av februar bekreftet laget at klagen mot horner var blitt avvist. verstappen er tydelig på at han ikke ønsker å bli involvert i utenomsportslig bråk, men la likevel til følgende da han torsdag møtte pressen i melbourne. – ut ifra hva jeg vet, så har alt blitt håndtert helt riktig. jeg kommer ikke til å gå inn på flere detaljer siden jeg heller ikke vet noe mer. det er heller ikke min oppgave å få mer klarhet i det, sier verstappen. den suverene formel 1-kongen er i tillegg klar på at bråket ikke har påvirket ham. – det er veldig enkelt å bare ta plass i bilen og prestere. skulle vi gjerne pratet mer om bilen? ja, muligens. vi forsøker uansett bare å jobbe for å gjøre ting bedre og fortsette å vinne, la verstappen til. (ntb)

  Sabalenka knust etter ekskjærestens bortgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:07.50)
  tennissirkusets verdenstoer aryna sabalenka har tatt bladet fra munnen etter at ekskjæresten konstantin koltsov gikk bort. – konstantins død er en utenkelig tragedie, og selv om vi ikke var sammen, er hjertet mitt knust, skriver sabalenka på instagram. koltsovs bortgang ble tirsdag bekreftet av det belarusiske ishockeyforbundet. i en uttalelse onsdag opplyste politiet i miami-dade at koltsov «tilsynelatende døde av selvmord». han spilte tre sesonger i nhl med klubben pittsburgh penguins, samt i to ol med det belarusiske landslaget. – vennligst respekter mitt og hans families privatliv i denne tøffe perioden, skriver sabalenka. bildet av sabalenka er fra onsdagens trening i miami, der hun forbereder seg til fredagens tredjerundekamp i wta 1000-turneringen miami open mot spanske paula badosa. (ntb/nrk)

  Robinho må sone voldtektsdom i Brasil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:06.04)
  den tidligere fotballstjernen robinho, som er dømt for gjengvoldtekt i italia, må sone voldtektsdommen på ni års fengsel i et brasiliansk fengsel. kjennelsen fra brasils øverste ankedomstol kom sent onsdag kveld norsk tid. et flertall av dommerne ga medhold i italias anmodning om at robinho kan sone dommen i brasil. robinho og fem andre brasilianere ble i en domstol i milano i italia i 2017 funnet skyldige i gjengvoldtekt av en 22 år gammel albansk kvinne i 2013. dommen ble opprettholdt i en italiensk ankedomstol i 2020, og til slutt bekreftet av italias høyesterett i 2022. robinho var ikke i italia da dommen ble avsagt, og italia etterlyste ham internasjonalt. brasil utleverer ikke egne borgere, noe som var bakgrunnen for at italia i fjor anmodet om at robinho i stedet burde sone dommen i hjemlandet. 40 år gamle robinho, som egentlig heter robson de souza, bor i brasil. han har hele tiden avvist anklagene. robinho startet karrieren sin i santos i 2002 og fikk en drømmeovergang til real madrid i 2005. han fortsatte deretter karrieren i england, der han spilte for manchester city fra 2008 til 2010. videre gikk han til ac milan i 2010 og var der i fire år. han har også representert brasils landslag og står med 100 landskamper. (ntb)


  Nøytrale utøvere får ikke delta på åpningsseremoni i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:18.32)
  nøytrale utøvere fra russland og belarus får ikke delta under åpningsseremonien under sommerens ol i paris . det bekreftet den internasjonale olympiske komite (ioc) på en pressekonferanse mandag. der opplyste ioc at de nøytrale utøverne ikke får gå i noen delegasjon under paraden ettersom de er individuelle utøvere. ioc sier det samme skjedde med nøytrale utøvere fra den gamle republikken jugoslavia under ol i barcelona i 1992. videre opplyser de at hvordan de løser det med nøytrale utøvere på avslutningsseremonien vil bli bestemt på et senere tidspunkt. under seiersseremonier vil det, i tilfeller der nøytrale utøvere fra russland eller belarus tar medalje, bli flagget et eget flagg for nøytrale utøvere, og de vil også ha sin egen sang som spilles under seremonien.

  Fiorentina-direktør døde av hjertesvikt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:17.45)
  den italienske fotballklubben fiorentinas direktør joe barone er død 57 år gammel. årsaken er hjertesvikt. barone falt om da laget skulle reise fra hotellet sitt til søndagens bortekamp mot atalanta. kampen ble utsatt som følge av det akutte sykdomstilfellet. barone ble fraktet til sykehus i milano med helikopter og innlagt på akuttavdelingen. han ble operert søndag, men livet hans sto ikke til å redde. – det er med dyp sorg at fiorentina kan bekreftet tapet av en av våre viktigste ledere, en person som har satt sitt preg på klubbens nyere historie og som aldri vil bli glemt, heter det i en uttalelse fra klubben. (ntb)


  sabalenkas kjæreste bekreftet død: – må han hvile i fred

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:08.13)
  Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet. Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka. I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort. «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen. Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget. I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget. «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse. Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

  Medier: Serie A-kamp utsatt etter at Fiorentina-sjefen ble akutt syk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:17.50)
  serie a-kampen mellom atalanta og fiorentina er utsatt. utsettelsen skyldes et akutt sykdomstilfelle for fiorentinas direktør joe barone. ligaen melder om utsettelsen av kampen på x. oppgjøret skulle i utgangspunktet blitt sparket i gang klokken 18. ifølge gazzetta ble fiorentina-direktør joe barone akutt syk under lagmøtet i forkant av kampen. det fryktes å være et hjerteinfarkt, og han ble fraktet til sykehus i milano med helikopter. nyhetsbyrået afp får bekreftet fra ligaen at utsettelsen skyldes sykdomstilfellet. sky sports italia melder at flere spillere var vitner til hendelsen og er for preget til å spille kampen. (ntb)

  Odd mister angrepsspiller i flere måneder – må trolig opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:13.01)
  odd-spiller zakaria mugeese må trolig under kniven etter å ha pådratt seg en skade i ankelen. dermed ryker etter alt å dømme store deler av vårsesongen. ghaneseren må belage seg på om lag tolv uker på sidelinjen, opplyser hvittrøyene i egne mediekanaler. – dessverre pådro zakaria mugeese seg en skade på trening sist uke. det ble umiddelbart mistenkt en ankelskade og dette ble bekreftet på mr-undersøkelser. han må trolig gjennomgå en operasjon, heter det i en uttalelse. mugeese ble hentet til skien fra israelsk fotball i fjor sommer. i løpet av høstsesongen ble det seks opptredener. fra midten av oktober til sesongslutt ble det imidlertid kun fire minutter med førstelagsfotball. odd sesongåpner i eliteserien hjemme mot haugesund 31. mars. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »