Hovedsiden

Liten annonse
  United-spiller Antony får trene og spille kamper igjen etter voldsanklager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:12.17)
  manchester united har besluttet at brasilianeren antony igjen er aktuell for å trene og spille kamper med klubben til tross for at han etterforskes for vold. det opplyser premier league-klubben på egne nettsider fredag. «siden påstandene først ble fremsatt i juni, har antony samarbeidet med politiet i både brasil og storbritannia, og han fortsetter å gjøre det», skriver united. «som antonys arbeidsgiver har manchester united bestemt at han vil gjenoppta treningen på carrington, og være tilgjengelig for å spille kamper, mens politiets undersøkelser fortsetter. dette vil skje i påvente av videre utvikling i saken», skriver klubben videre. en tidligere kjæreste har anklaget antony for vold. united-spilleren har vært i brasil siden han møtte til landslagssamling i begynnelsen av måneden. han ble sendt hjem fra den samlingen med beskjed om at han ikke får være del av landslaget mens etterforskningen pågår.  Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:10.23)
  de tyske fotballtoppene hans-joachim watzke og karl-heinz rummenigge forsvarer uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen. styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til russland skal få delta i turneringer igjen. dette må skje uten nasjonale symboler. tyske watzke og rummenigge er medlemmer av styret. de forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. watzke sier til fredagens utgave av bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til russland». – dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier det tyske fotballforbundets visepresident watzke til. – barn er ofre for krigen. de er uskyldige og trenger hjelp. de bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier rummenigge. det tyske forbundet har ennå ikke kommentert uefa-avgjørelsen. england, polen, latvia, litauen, sverige, norge og finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag. det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 28. september 2023 KL:11.33)
  norges fotballforbund stiller seg bak kollegaene i sverige og danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier lise klaveness, president i norges fotballforbund. hun sier at nff ikke var kjent med at saken skulle behandles i uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av uefa i en så viktig sak. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra uefa. russland kan få plass allerede i em-kvalifiseringen i høst. administrasjonen i uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (ntb)

  Ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer Uefa-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:11.19)
  det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der russland tas inn i varmen igjen. samtidig rettes det flengende kritikk mot uefa. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar russland delta i em-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt. det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord. den nye linjen fra uefa faller ikke god jord i det ukrainske fotballforbundet (uaf). «uaf fordømmer på det sterkeste uefa-avgjørelsen om en retur av u17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

  Uefa slipper russiske 17-årslag tilbake i sine turneringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:16.23)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet på sitt styremøte i limassol tirsdag å slippe russlands g17- og j17-landslag inn i em-turneringene igjen. det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, står det i en uttalelse. russiske klubblag og alle russlands landslag i alle eldre årsklasser, inkludert seniorlag, er fortatt utestengt fra uefa-turneringer. (ntb)  Bild: Julian Nagelsmann blir ny tysk landslagssjef i fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:11.51)
  julian nagelsmann erstatter hansi flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, melder storavisen bild. bild hevder å ha kilder på at det tyske fotballforbundet har besluttet at nagelsmann er rett mann for jobben. han skal lede laget fram mot em-sluttspillet i 2024. bare de siste detaljene gjenstår å avklare, skriver bild. månedslønnen skal angivelig ligge på rundt 400.000 euro, tilsvarende mer enn fire millioner kroner. nagelsmann ledet bayern münchen fram til mars i år. han har siden hatt etterlønn fra storklubben. nå er avtalen avsluttet. nagelsmann har tidligere også trent hoffenheim og leipzig. hansi flick mistet jobben som landslagssjef for tyskland etter 1-4-nederlaget for japan nylig. sparkingen skjedde bare ett år før em på hjemmebane. flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. han tok over ansvaret for «die mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet bayern münchen til klubbens andre mestertrippel da laget vant både bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (ntb)


  Santos fikk sparken som Polens landslagssjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:18.57)
  fernando santos har fått sparken som polens landslagssjef i fotball etter søndagens 0-2-tap for albania i em-kvalifiseringen. 68-åringen ledet i 2016 hjemlandet portugal til em-gull. han har hatt jobben i polen siden januar, da han etterfulgte czeslaw michniewicz. sistnevnte fikk sparken etter at polen ble slått ut av fjorårets vm i åttedelsfinalen. santos avviste etter tapet for albania spørsmål om hvorvidt han ville trekke seg, men tirsdag besluttet styret i polens fotballforbund at han er ferdig i jobben. han ledet laget i seks kamper, hvorav tre ble tapt. – det er en prioritert oppgave for styret å finne en ny landslagssjef, sier polens fotballpresident cezary kulesza i en uttalelse. polen er på 4.-plass i sin em-kvalifiseringsgruppe bak albania, tsjekkia og moldova. det polske laget har tapt bortekampene mot alle de tre nevnte grupperivalene. (ntb)

  Dommersjef utestengt i to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:08.22)
  i mai ble dommersjef i det europeiske håndballforbundet, dragan nachevski, suspendert. bakgrunnen for suspensjonen var informasjon forbundet hadde hadde fått oversendt fra dansk tv 2 som koblet nachevski til kampfiksing. forbundet har etterforsket saken videre og besluttet å utestenge makedoneren i to år. han må også betale en bot på 5000 euro for brudd på forbundets regler. – denne avgjørelsen viser at forbundet har nulltoleranse for kampfiksing, skriver de i pressemeldingen. den tidligere dommersjefen har syv dager på seg til å anke. etterforskningen av nachevski er imidlertid ikke over. han vil granskes videre for «mangel på integritet» og irregulære oddsspill.

  Domstol innleder etterforskning mot Rubiales etter VM-kysset – rettssak kan bli neste skritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:19.07)
  en domstol besluttet mandag å starte etterforskning mot spanias avtroppende fotballpresident luis rubiales. dermed ruller saken mot ham videre i rettssystemet. det er bbc som melder at en dommer tilhørende en av spanias nasjonale domstoler mandag valgte å godta påtalemyndighetens oppfordring om å gå videre med rettsprosessen mot rubiales. påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot rubiales som følge av at han kysset jennifer hermoso på munnen etter vm-finalen. hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot rubiales. tirsdag i forrige uke leverte den spanske landslagsstjernen inn de nødvendige papirene. påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. dette ble gjort sist fredag. (ntb)


  Hansi Flick sparket som Tysklands landslagssjef i fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:16.27)
  hansi flick (58) mister jobben som landslagssjef for tyskland etter lørdagens 1-4-nederlag for japan. sparkingen skjer bare ett år før em på hjemmebane. flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. – jeg er den rette treneren, men jeg er likevel klar over hvordan ting kan endre seg i fotballen, innrømmet flick ifølge bbc etter kjempetapet for japan. det tyske fotballforbundet har likevel besluttet å kvitte seg med 58-åringen. avisen bild skrev tidligere søndag at sparkingen av flick var nært forestående. flick tok over ansvaret for «die mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet bayern münchen til klubbens andre mestertrippel da laget vant både bundesligaen, den tyske cupen og mesterligaen. (ntb)

  Svensk langrennssensasjon tvang fram Vasaloppet-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:14.42)
  det svenske supertalentet alvar myhlback (17) sjokkerte med åttendeplass i årets vasalopp. sensasjonen har nå resultert i en varig endring i startreglene. det er expressen som skriver at det svenske skiforbundets regelverk har blitt endret som følge av myhlbacks pangdebut i det tradisjonsrike langløpet fra sälen til mora. tidligere har ikke skiløpere kunnet delta i renn med over 50 kilometers lengde før det året de fyller 19 år. det skapte utfordringer for myhlback da han i vinter ville gå vasaloppet etter å ha vist pangform i forkant. rennet er ni mil langt. etter å ha søkt om dispensasjon fra regelverket fikk den daværende 16-årige svensken innvilget ønsket om å være med, og myhlback svarte like godt med å bli nummer åtte. nå har det svenske skiforbundet besluttet at det i framtiden ikke skal ligge begrensninger på lengden løpere kan konkurrere over, forutsatt at de har en internasjonal startlisens. – denne regelen har eksistert veldig lenge, og det har ikke vært noen diskusjon om den tidligere, sier ludvig remb, konkurransekoordinator i det svenske skiforbundet, til expressen. han bekrefter samtidig at myhlback-episoden i vinter initierte debatten som nå har ledet til regelendringen. (ntb)

  Bild: Hertha Berlin ønsker Rune Almenning Jarstein tilbake i spillerstallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:14.08)
  hertha berlin vil ha rune almenning jarstein tilbake som keeper i klubben til tross arbeidsrettssaken partene imellom, melder den tyske avisen bild. partene møttes torsdag i en arbeidstvist i en rettssal i berlin. bild melder at hertha her skal ha ytret at de vil ha keeperen tilbake i stallen. samtidig ble partene i retten anmodet om å komme til et forlik der jarstein får cirka 3,8 millioner kroner i erstatning fra klubben. han har saksøkt klubben og bedt om en betydelig høyere sum. ifølge bild skal partene nå vurdere forslaget til forlik. jarstein varslet søksmål da hertha i fjor sa opp kontrakten hans. nordmannen var blitt suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter besluttet klubben å avslutte kontrakten. jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse for det. (ntb)


  RBKs Reitan må opereres – trolig ferdigspilt for sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:13.12)
  rosenborg må høyst sannsynlig klare seg uten den viktige backen erlend dahl reitan resten av sesongen. han må opereres i ankelen. – erlend har spilt med en ankelskade siden haugesund. han kunne spilt videre med smerter, men av hensyn til neste sesong, og til det beste for både spiller og klubb på lang sikt, er det besluttet at han nå skal under kniven. han er trolig ute resten av sesongen, sier rbk-lege olav aas til klubbens nettsted. reitan har startet samtlige 20 seriekamper for rosenborg i år. (ntb)

  Jostein Grindhaug gir seg som Haugesund-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:16.02)
  jostein grindhaug har besluttet å trekke seg som hovedtrener for fk haugesund. det bekrefter klubben på egne hjemmesider. grindhaug var ønsket med videre, men har tatt avgjørelsen av hensyn til laget, seg selv og som følge av manglende resultater den siste tiden. treneren har sagt seg villig til å stå i stillingen frem til en erstatter er på plass. – dette viser hvor stort hjerte «jos» har for fk haugesund og det betyr mye for klubben at han har akseptert å stå i stillingen frem til vi finner den rette personen til å lede laget videre. dette gir både tid og trygghet til å finne en ny hovedtrener som kan bygge videre på det fundamentet som er lagt under jostein grindhaugs ledelse, sier fk haugesunds styreleder christoffer falkeid. jostein grindhaug har vært hovedtrener i fk haugesund i to perioder. først fra 2009 til 2015 og siden fra 2019 og frem til dags dato.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »