Hovedsiden

Liten annonse


  Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:10.23)
  de tyske fotballtoppene hans-joachim watzke og karl-heinz rummenigge forsvarer uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen. styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til russland skal få delta i turneringer igjen. dette må skje uten nasjonale symboler. tyske watzke og rummenigge er medlemmer av styret. de forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. watzke sier til fredagens utgave av bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til russland». – dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier det tyske fotballforbundets visepresident watzke til. – barn er ofre for krigen. de er uskyldige og trenger hjelp. de bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier rummenigge. det tyske forbundet har ennå ikke kommentert uefa-avgjørelsen. england, polen, latvia, litauen, sverige, norge og finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag. det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  boikotter

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:11.30)
  Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det skarp kritikk mot Uefa.

  ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer uefa-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:11.19)
  Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det flengende kritikk mot Uefa. Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina. Uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar Russland delta i EM-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt. Det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten Russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord. Den nye linjen fra Uefa faller ikke god jord i Det ukrainske fotballforbundet (Uaf). «Uaf fordømmer på det sterkeste Uefa-avgjørelsen om en retur av U17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

  Spansk landslagssjef tror hun får fortsette tross kaos

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:07.44)
  montse tome føler seg trygg på at hun får beholde stillingen som trener for spanias kvinnelandslag i fotball. til tross for en mektig forsuret stemning og trusler om boikott av landslaget har de spanske vm-vinnerne imponert på banen etter vm-gullet i sommer. i de to spilte kampene i nasjonsligaen ble det først 3-2-seier borte over sverige, og tirsdag trillet de inn til 5–0 over sveits på hjemmebane i cordoba. det har ikke vært noen selvfølge at det skulle bli slik. før sverige-kampen var det en lang rekke spillere som signaliserte at de ikke ville spille for landslaget før det kom endringer i spanias fotballforbund. det skjedde i etterkant av at den nå avgåtte fotballpresidenten luis rubiales kysset spilleren jennifer hermoso på munnen da pokalene ble delt ut etter at vm-gullet var sikret i sommer. monte tome tok mange av boikottspillerne på sengen da hun likevel tok ut mange av dem til den nevnte kampen mot sverige. spillerboikotten ble avblåst fra de aller fleste av spillerne da spanias fotballforbund (rfef) sa at det ville komme umiddelbare og dyptgående endringer i strukturen til forbundet. etter kampen mot sveits beskrev hun den siste uken som «atypisk». – spillerne har vært 100 prosent profesjonelle. nå skal vi nyte denne seieren og møte sterke opp til den neste samlingen, sa tome på spørsmålet på om hun følte at hun hadde spillernes tillit. (ntb)


  Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:19.48)
  alexia putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot sverige. hun mener syndene i spanias fotballforbund går langt tilbake i tid. den dobbelte ballon d`or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i göteborg. – kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa putellas. barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne vm-gull med spania. siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet. bråket ble utløst da daværende fotballpresident luis rubiales kysset jennifer hermoso på munnen under vms medaljeseremoni. etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet. etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot sverige og sveits. fotballforbundet i spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (ntb)


  Tok ut 15 VM-stjerner tross boikott

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:16.52)
  spanias ferske landslagssjef montserrat «montse» tomé tok mandag ut 15 spillere som etter vm sa nei til landslagsspill. jennifer hermoso ble utelatt. det skriver marca. nasjonsligakampen mot sverige spilles allerede førstkommende fredag, mens sveits venter i samme turnering i neste uke. – jeg har snakket med dem. jeg kan ikke avsløre hva vi har diskutert, sa tomé på pressekonferansen. hun svarte samtidig noe ullent på om alle kom til å møte opp. jennifer hermoso er ikke med i troppen. tomé begrunnet det med at hun skal beskyttes. – vi er med jenni i alt, og alle spillerne støtter henne. vi tror den beste måten å beskytte henne på er å ikke ta henne ut, sa tomé. uttaket til kampene lot lenge vente på seg som følge av oppstyr i det spanske fotballforbundet (rfef). kaoset brøt ut etter at spanias tidligere fotballpresident luis rubiales kysset jennifer hermoso på munnen mot hennes vilje under gullseremonien i vm. de spanske fotballkvinnene boikottet landslaget i etterkant og krevde både rubiales og landslagstrener jorge vildas avgang. i tillegg ba de om mer rettferdige forhold og respekt for kvinnelige spillere. rubiales valgte til slutt å trekke seg, mens vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen. tidligere mandag publiserte rfef en uttalelse der de ber om at spillerne revurderer boikotten. samtidig garanterer de et godt miljø i forbundet. (ntb)


  39 spillere signerte boikotten – ikke denne real madrid-stjernen
  boikotten: – garanterer trygghet | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: spanias fotballforbund ber spillerne avslutte boikotten: – garanterer trygghet | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:09.37)
  Hele 39 spanske spillere – 21 av dem fra VM-troppen – har gjort seg uaktuelle for spill for landslaget. Men profilen Athenea del Castillo finnes ikke på boikott-listen. Real Madrid-spilleren begrunner, ifølge svenske Aftonbladet, avgjørelsen slik: «Jeg var en del av protesten som førte til at Luis Rubiales og Jorge Vilda fikk gå, men med tanke på hvor nære vi er Nations League-kampen og hvor viktig den er for oss, kommer jeg ikke til å nekte å bli kalt inn på landslaget», skriver hun og fortsetter: «For det første: Vi er fotballspillere, det er viktig å huske. Vi har en plikt overfor yrket vårt. For det andre: Endringene vi krever har navn og etternavn, og jeg tror den beste måten å få til denne endringen er hvis det skjer innenfra forbundet.» Hun poengterer at det er nødvendig med endringer etter skandalene med Luis Rubiales og bråket rundt landslagssjef Jorge Villa, men hun skriver at hun har tillit til at forbundet tar de rette beslutningene. I tillegg til del Castillo har heller ikke Atletico-spilleren Sheila García Atlético signert. Hun fikk ikke med seg VM på grunn av en kneskade, men er aktuell for spill igjen. Landslagsnekten til de andre spillerne begrunnes med at de mener det fortsatt ikke føles trygt å spille på landslaget. Spillerne krever at Spanias fotballforbund tar ytterligere grep for å endre kulturen i organisasjonen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »