Hovedsiden

Liten annonse
  Mbappé utelatt fra PSG-troppen til serieavslutningen – ingen årsak oppgitt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:11.51)
  kylian mbappé er ikke med i paris saint-germain-troppen som søndag besøker metz til sesongens siste kamp i ligue 1. psg er allerede blitt kronet til seriemester for 12. gang. det er rekord. stjernespissen mbappé, som i sommer forlater psg etter sju sesonger i den franske klubben, figurerer ikke på listen over 20 spillere som trener luis enrique har med seg til kampen mot metz. nyhetsbyrået ap har bedt psg om en kommentar til spissens fravær, uten å få noen. mbappé er ikke på listen over spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skade det er ventet at franskmannen slutter seg til real madrid i nærmeste framtid. mbappé er psgs toppscorer gjennom tidene med 256 mål, 191 av dem i ligaen. han får en siste mulighet til å spille i psg-drakten i den franske cupfinalen 25. mai. der er lyon motstander. mbappé har vunnet i alt seks ligatitler med psg. han blir den franske ligaens toppscorer for sjette gang. ousmane dembélé, vitinha, marquinhos, fabián ruiz og gianluigi donnarumma er heller ikke med til søndagens kamp mot metz. (©ntb)

  Graham Hansen briljerte i cupfinaletriumf

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:22.06)
  caroline graham hansen og resten av barcelonas stjernegalleri gjorde kort prosess med synne jensen og real sociedad og vant 8-0 i den spanske cupfinalen lørdag. katalanerne var store favoritter før kampen, og graham hansens lag gnistret fra første spark på ballen. kun seks minutter ut i kampen åpnet ona batlle scoringsballet til 1-0. den ledelsen ble doblet da salma paralluelo la på til 2-0 etter tolv minutter. etter 18 minutter sørget den norske landslagsstjernen graham hansen for at vondt ble til verre for real sociedad da hun la på til 3-0. sju minutter senere fant 29-åringen veien til nettmaskene igjen, før batlle sørget for at det sto 5-0 ved sidebytte. i løpet av det første kvarteret etter pause la mariona caldentey (2) og claudia pina på til 6-, 7- og 8-0 for barcelona. det ble også resultatet i cupfinalen. graham hansen ble byttet ut etter 68 minutter, real madrid-angriper synne jensen noen minutter senere. ingrid syrstad engen spilte hele kampen i barcelonas midtforsvar. over 25.000 tilskuere var til stede på kampen. barcelona har for lengst sikret sin femte strake ligatittel i spania. neste helg venter franske lyon i mesterligafinalen i bilbao. (©ntb)


  Allegri ferdig på dagen i Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:17.42)
  massimiliano allegri får ikke lenger sitte i managerstolen i den italienske fotballstorheten juventus. sparkingen kommer dager etter at klubben vant cupen. klubben opplyser om grepet i sine mediekanaler fredag. allegri har vært i en utsatt posisjon i lengre tid etter at torino-klubben har tatt bare 15 poeng på sine siste 15 seriekamper. det har fått juventus-ledelsen til å bytte ham ut til tross for at laget vant cupfinalen 1-0 over atalanta på onsdag. da ble allegri også utvist etter å ha kjeftet på dommeren. det er første juventus-tittel på tre år, og allegri ble samtidig den første trener som har vunnet coppa italia fem ganger. det gjenstår to serierunder denne sesongen og for øyeblikket ligger juventus på fjerdeplass à poeng med bologna på plassen foran. det skiller fire poeng ned til atalanta på 5.-plass. (©ntb)  Naalsund med to målgivende da United vant sin første FA-cupfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.29)
  lisa naalsund bidro med to målgivende da manchester united vant fa-cupfinalen med knusende 4-0 mot tottenham. det er første gang klubben har vunnet fa-cupen på kvinnesiden. naalsund serverte først ella toone som åpnet ballet med en ellevill scoring på overtid av førsteomgang, før rachel williams og lucía garcía la på til 2- og 3-0 like etter pausen. i det 75. minutt var naalsund igjen nest sist på ballen da garcía la på til 4-0, og da virket det allerede tynnslitte håpet enda tynnere for tottenham. – tottenham faller bare helt sammen. de er så åpne, sa tidligere everton- og england-spiller izzy christiansen på bbc radio etter det fjerde målet. celin bizet ildhusøy startet kampen på benken for tottenham, og kom på like før den andre scoringen. manchester united var i sin første fa-cupfinale i fjor, mens søndagens finale var den første for tottenham.

  Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:16.18)
  frida maanum er endelig tilbake i arsenals startoppstilling når london-klubben gjester manchester city søndag. 24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot chelsea. hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot everton. maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot chelsea 31. mars. (ntb)

  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:16.57)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. (ntb)

  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.43)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012). forrige sesong holdt leverkusen bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen. for etter bare 17 minutter sendte georgia stanway gjestene i ledelsen, før linda dallmann doblet ti minutter senere. i andre omgang reduserte imidlertid nikola karczewska for vertene. norske tuva hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. emilie bragstad og julie jorde startet for leverkusen, mens synne skinnes hansen kom inn etter en snau times spill. (ntb)

  Svensk cupfinale i fotball avbrutt etter at supportere ødela sikkerhetsnett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:16.04)
  spillerne i den svenske cupfinalen i fotball mellom malmö og djurgården måtte forlate banen underveis i annen omgang etter at fans hadde ramponert sikkerhetsnettet. kampen ble stanset etter rundt et kvarters spill i annen omgang. da var oppgjøret fortsatt målløst. det aktuelle sikkerhetsnettet hang foran djurgårdens fans. gjenstander som ble kastet mot banen, skal ha vært årsaken til at nettet gikk i stykker og fikk flere hull. kampen ble gjenopptatt etter et drøyt kvarter. før nettet gikk i stykker var det allerede høy temperatur i kampen. djurgårdens trener kim bergstrand raste i pausen over at ikke eget lag hadde fått et straffespark. – det blir problemer så fort vi får en corner, faste situasjoner, da bryter de oss i bakken. det er straffe hver eneste gang, og vi får heller gult kort, det hadde vært gøy om dommerne dømte etter regelboken. det er umulig å score når man holdes så hardt, det er faktisk pinlig, sa bergstrand til svt. tidlig i andre omgang ropte djurgården på en ny straffe da gustav wikheim gikk i bakken i duell med malmös gabriel busanello. heller ikke da ble ønsket innvilget av dommer adam ladebäck. erik botheim og lasse berg johnsen er del av malmös startoppstilling, mens gustav wikheim og tobias gulliksen spiller for djurgården. (ntb)
  gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:06.23)
  tobias gulliksen måtte stå over djurgårdens 1-0-seier over gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. dermed står cupfinalen i fare for nordmannen. – det har litt bedre, men vi får se. kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til aftonbladet. gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. allerede er det duket for cupfinale mot erik botheims malmö.

  Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.59)
  nok en gang kunne leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot stuttgart. leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot stuttgart. gjestene ledet 2-1 da leverkusen fikk frispark over tilleggstiden. i feltet dukket robert andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel. leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. det er klubbens aller første bundesliga-tittel. chris führich og deniz undav sørget for at stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før amine adli reduserte like etterpå. leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til bundesliga. det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. de møter roma i semifinalen i europaligaen og kaiserslautern i cupfinalen. alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både liverpool og bayern münchen, men han har valgt å bli i leverkusen også neste sesong. (ntb)

  United-helt ut mot gamleklubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:07.09)
  roy keane gir manchester united det glatte lag etter en dramatisk vei til fa-cupfinalen. han mener klubben spilte som om den var fra nivå to. den harde dommen leverte han til itv etter søndagens semifinale på wembley. keane hadde da akkurat sett gamleklubben så vidt ta seg forbi coventry etter straffesparkkonkurranse. manchester united ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. – de var heldige til slutt. byttene og det første målet ga coventry troen tilbake. plutselig så de ut som et premier league-lag i ekstraomgangene, mens united så ut som et lag fra championship (nivå to), sa keane og fortsatte: – vi har de samme diskusjonene om manchester united hver uke. du vet aldri hva du får fra dem. coventry traff tverrliggeren og fikk en scoring i det 121. minutt annullert for offside etter en var-sjekk. på straffer vant united 4-2. fa-cupen er klubbens siste tittelsjanse denne sesongen. i ligaen ligger united helt nede på 7.-plass. – manchester uniteds spillere og supportere tok ikke av fordi de visste at de var heldige i dag. til slutt var de nærmest flaue, men jobben ble gjort. de tok seg til cupfinalen, sa keane. iren spilte for united fra 1993 til 2005 og var klubbkaptein i store deler av perioden. han vant blant annet premier league sju ganger. (ntb)


  Maanum tilbake i troppen for første gang siden kollapsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:14.10)
  fotballprofilen frida maanum er med i arsenals tropp til søndagens ligamøte mot leicester etter en lang periode på sidelinjen. maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot chelsea for snart tre uker siden. hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre. (ntb)

  Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:13.06)
  arsenal-sjef jonas eidevall opplyser at frida maanum kan bli å se i søndagens kamp mot leicester etter en lang periode på sidelinjen. maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot chelsea for snart tre uker siden. hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre. svenske eidevall forklarer at maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen. – alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa eidevall på fredagens pressekonferanse. søndag tar arsenal imot leicester som ligger på 9.-plass på tabellen. arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene manchester city og chelsea. (ntb)

  Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:23.23)
  bayer leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot west ham i europaligaen, og like før slutt i london torsdag kveld sørget leverkusen for at de unngikk tap nok en gang. kampen på london stadium endte 1-1 etter at jeremie frimpong utlignet minuttet før slutt. dermed ble det den 44. kampen på rad at leverkusen unngikk tap. det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012. den elleville rekken til leverkusen har sørget for at klubben har vunnet bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i europaligaen. i kvartfinalen mot west ham vant leverkusen 2-0 hjemme. i bortemøte ble de liggende under etter michail antonios scoring etter et snaut kvarter. west ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne. i semifinalen møter de roma for andre sesong på rad. forrige sesong vant roma 1-0 sammenlagt.

  Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:15.23)
  det saudiske fotballforbundet (saff) er i sjokk over at al-ittihad-spiss abderrazak hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket. det skriver forbundet i en pressemelding. «saff og spillerforeningen i saudi-arabia (pfa) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en al-ittihad-spiller, innledes det. hendelsen skjedde etter at al-ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for al-hilal tidligere i april. etter oppgjøret kastet hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren. «heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet. hamdallah var i marokkos vm-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben aalesund for elleve år siden. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »